• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

סקר - האם מייק צריך להשקיע בקרן של אינבסקו במקום בזו של בלאקרוק?

האם מייק צריך להשקיע בקרן השקלית של אינבסקו במקום זו של בלאקרוק?

• סך הכל מצביעים
    62
  • Poll closed .
אבל במקרה (המאוד לא סביר) של קריסת בנק,
"קרן הסל תיתקע עם תיק ני"ע שונה מאוד מהמדד שאחריו היא עוקבת, והיא תיאלץ לבצע במהירות התאמות שיכללו את מכירת המניות שהיא מחזיקה ואת רכישת המדד, ואז ייגרם נזק למשקיעים. "
מה שלא רשום בכתבה ועל אותו המשקל:
מה יקרה לתעודות בארץ שמחזיקות את רוב המוחלט של הכסף בפקדונות בבנקים בארץ, אם GS יכול לקרוס אז גם בנק הפועלים יכול.

הקרן המחקה של אינבסקו על הסנופי מחזיקה גם מניות ישראליות (!) וסיניות.
נכון לשעת כתיבת הכתבה.
תיאורטי מחר יכולה למכור הכל ולקנות 100% מניות בסיכון גבוה/אפסי.
אין לה שום מחוייבות בתשקיף, כי זה רק ביטחונות.

אם GS יכול לקרוס אז גם בנק הפועלים יכול.
ספציפי, אומרים שמערכת הבנקאות בארץ הרבה יותר מבוססת.
(הודות לרגולציה שמיטיבה איתם, על חשבון הקהל)

אגב, כתבו פה פעם בפורום שגם בלאקרוק הפיזית, משאילה מניות לשורט, ותיאורטי גם אצלה קיים סיכון של זינוק חד שלא יאפשר לשורטיסטים לעמוד בהחזר. (קריסת 'מנפיק' - של השורטים)

נכון לשעת כתיבת הכתבה.
תיאורטי מחר יכולה למכור הכל ולקנות 100% מניות בסיכון גבוה/אפסי.
אין לה שום מחוייבות בתשקיף, כי זה רק ביטחונות.
כעת עולה לי שאלה מעניינת:
הרי המוסד הפיננסי שכנגד - הוא מקבל את תשואת הסל של הבטחונות.
האם יש לו דעה איזה מניות יהיו בסל?
מי בעצם מחליט?
(הקרן - שהיא צריכה את זה כבטוחה, הבנק - שהוא מקבל דה פקטו את התשואה, שניהם?)

ספציפי, אומרים שמערכת הבנקאות בארץ הרבה יותר מבוססת.
לא, אומרים בדיוק את ההפך.
GS לדוגמא מדורגת בדירוג אשראי של A+ ולפועלים BBB+
הבדל של "רק" 3 דרגות.

לא, אומרים בדיוק את ההפך.
GS לדוגמא מדורגת בדירוג אשראי של A+ ולפועלים BBB+
הבדל של "רק" 3 דרגות.
כנראה טעיתי.
היה זוכר לי גם מהפורום פה, על כך שהבנקים בארץ נחשבים לסיכון יחסית נמוך, בגלל החוסן הפיננסי שלא מצוי.

מה שלא רשום בכתבה ועל אותו המשקל:
הם גם לא ציינו את הסיכון של שחקנים ישראלים שמחזיקים התחייבות דולרית (אופציה על המדד למשל) ומק"מ או פיקדון שקלי באותו זמן (כדי להגדיל קצת את התשואה).
נדמה שעד עכשיו זה עבד להם, אבל מה יקרה אם תהיה ירידה חדה בשער השקל (בונים על בנק ישראל שיזרים נזילות?), או ירידות חדות מאוד בוול-סטריט שיחייבו אותם להזרים מסיבית דולרים לביטחונות בחו"ל? נדמה שאלו סיכונים גדולים יותר מאשר להישאר רק עם ני"ע שאינו במדד, שאינבסקו יאלצו לממש בעקבות התממשות של סיכון מנפיק.

@אורי ג. האם אני מדייק?

אני לא חולק על המסקנה אבל הטענה קצת עקומה, ליהמן בראדרס דורג A טרם הקריסה.
איך הטענה עקומה? אני טוען שבנק הפועלים משמעותית פחות יציב מGS. אתה חולק על אותה הטענה של כל חברות הדירוג?
אתה טוען שבנק הפועלים בעצם יציב יותר מGS?
אני גם לא מבין איך אתה חולק על הטענה שלי אבל לא על המסקנה, הטענה והמסקנה שלי זהות.

אז אין דרך לנהל סיכונים בגלל טעות מערכתית מלפני 16 שנה?
איך הטענה עקומה? אני טוען שבנק הפועלים משמעותית פחות יציב מGS. אתה חולק על אותה הטענה של כל חברות הדירוג?
אתה טוען שבנק הפועלים בעצם יציב יותר מGS?
אני גם לא מבין איך אתה חולק על הטענה שלי אבל לא על המסקנה, הטענה והמסקנה שלי זהות.

ראשית, לא מדובר בטעות מערכתית, מדובר במדיניות ניהול הסיכונים של המערכת הבנקאית בארץ אל מול המערכת בחו"ל. להזכירכם, טרום 2008, החשיפה של המערכת הבנקאית לCDO/MBS הייתה נמוכה בעיקר לאור העובדה שהמפקח על הבנקים כפה ריתוק הון גבוה על המכשירים הללו שלא הייתה כדאית בבחינת יחסי הלימות ההון.

אין צורך להתרגז, בייחוד כי לא טענתי שהבנקים בוולסטריט יציבים מהבנקים בישראל. אתה טענת שקיים סיכון נמוך יותר שבנק זר יקרוס בגלל דירוג האשראי, ואני ציינתי שכבר קרס בנק שדורג גבוה יותר אז הטענה שדירוג האשראי לכשעצמו הוא מדד לקביעת יכולת פרעון של בנק הוא לא נכון.

הפיקוח על הבנקים בישראל הוא מאוד Strict, גם יחסי הנזילות (LCR) וגם יחסי הלימות ההון נמצאים ברף הגבוה בהשוואה לעולם והבנקים נוטלים סיכונים נמוכים בהשוואה למתחרים. אתם מכירים מערכת פיקוח בעולם שממנה דירקטורים בבנקים ללא גרעין שליטה ובכך למעשה גוברת על בעלי המניות במינוי הדירקטורים? התשובה היא לא.

הטענה שלי בסך הכל היא שדירוג האשראי אינו מספיק, וגם לקובעי הדירוג יש שיקולים נוספים. יש לבצע ניתוח מעמיק לפי הפרמטרים המקובלים ולהכיר את הנתונים.

ראשית, לא מדובר בטעות מערכתית, מדובר במדיניות ניהול הסיכונים של המערכת הבנקאית בארץ אל מול המערכת בחו"ל. להזכירכם, טרום 2008, החשיפה של המערכת הבנקאית לCDO/MBS הייתה נמוכה בעיקר לאור העובדה שהמפקח על הבנקים כפה ריתוק הון גבוה על המכשירים הללו שלא הייתה כדאית בבחינת יחסי הלימות ההון.

אין צורך להתרגז, בייחוד כי לא טענתי שהבנקים בוולסטריט יציבים מהבנקים בישראל. אתה טענת שקיים סיכון נמוך יותר שבנק זר יקרוס בגלל דירוג האשראי, ואני ציינתי שכבר קרס בנק שדורג גבוה יותר אז הטענה שדירוג האשראי לכשעצמו הוא מדד לקביעת יכולת פרעון של בנק הוא לא נכון.

הפיקוח על הבנקים בישראל הוא מאוד Strict, גם יחסי הנזילות (LCR) וגם יחסי הלימות ההון נמצאים ברף הגבוה בהשוואה לעולם והבנקים נוטלים סיכונים נמוכים בהשוואה למתחרים. אתם מכירים מערכת פיקוח בעולם שממנה דירקטורים בבנקים ללא גרעין שליטה ובכך למעשה גוברת על בעלי המניות במינוי הדירקטורים? התשובה היא לא.

הטענה שלי בסך הכל היא שדירוג האשראי אינו מספיק, וגם לקובעי הדירוג יש שיקולים נוספים. יש לבצע ניתוח מעמיק לפי הפרמטרים המקובלים ולהכיר את הנתונים.
ההפך המוחלט. ב2008 לבנק הפועלים הייתה חשיפה גבוהה במיוחד למכשירים האלה ובנק ישראל כפה עליו למכור אותו בהפסד ניכר, אם הבנק המרכזי לא היה מתערב בנק הפועלים היה בסבירות גבוהה מאד קורס.
איני מתרגז כלל אבל אתה אומר דברים שפשוט אינן נכונים.
הטענה ההיסטורית שלך אינה רלוונטית. אני מכיר שיטה אחת טובה לבדיקת יכולת פירעון טובה של בנק:
דירוג אשראי. הדירוג אשראי כולל בתוכו פקטורים שם LCR, הלימות הון בכל הרבדים וכו', זה מזקק את כלל האינפורמציה הזמינה לדירוג.
אגב בדקת את הפקטורים האלה של GS מול הפועלים (סתם לדוגמא)?

אני מסכים איתך שאפשר ואף רצוי לבדוק פרטמרים נוספים לבחינת יציבות של בנק כמו יחס הנזילות יחס הלימות הון, היותו GSIB, ועוד ועוד. אם תרצה אז בשביל הספורט אני מוכן לבדוק.
עוד משהו "קטן" ששכחת: סיכון גאופוליטי (שגם הוא משוקלל בדירוג האשראי כמובן), אני מניח שאפשר להסכים שבפקטור הזה GS מפרק לגורמים את בנק הפועלים.

מסיט /מחזיר(?) את הדיון לנקודה שלא מצאתי בו עד כה, אולי יש צורך בפוסט נפרד אבל אנצל את זה.
יש יתרון מיסויי כלשהו בלהחזיק שתי קרנות ״זהות״ אבל מתקופת רכישה אחרת? אולי במידת הצורך, בעתיד, הבחירה של מאיזו קרן למכור עשויה לחסוך מס?
כלומר במידה והמס על המכירה בשוק ההון מתבצע בFIFO )תקנו אותי אם אני טועה), יש הרבה ערך בלפצל לקרנות שונות, ולמכור את זו עם הרווח הנמוך ביותר לא?

ההפך המוחלט. ב2008 לבנק הפועלים הייתה חשיפה גבוהה במיוחד למכשירים האלה ובנק ישראל כפה עליו למכור אותו בהפסד ניכר, אם הבנק המרכזי לא היה מתערב בנק הפועלים היה בסבירות גבוהה מאד קורס.
איני מתרגז כלל אבל אתה אומר דברים שפשוט אינן נכונים.
הטענה ההיסטורית שלך אינה רלוונטית. אני מכיר שיטה אחת טובה לבדיקת יכולת פירעון טובה של בנק:
דירוג אשראי. הדירוג אשראי כולל בתוכו פקטורים שם LCR, הלימות הון בכל הרבדים וכו', זה מזקק את כלל האינפורמציה הזמינה לדירוג.
אגב בדקת את הפקטורים האלה של GS מול הפועלים (סתם לדוגמא)?

אני מסכים איתך שאפשר ואף רצוי לבדוק פרטמרים נוספים לבחינת יציבות של בנק כמו יחס הנזילות יחס הלימות הון, היותו GSIB, ועוד ועוד. אם תרצה אז בשביל הספורט אני מוכן לבדוק.
עוד משהו "קטן" ששכחת: סיכון גאופוליטי (שגם הוא משוקלל בדירוג האשראי כמובן), אני מניח שאפשר להסכים שבפקטור הזה GS מפרק לגורמים את בנק הפועלים.
זה לא ההפך המוחלט ולא סותר את מה שטענתי, המפקח על הבנקים בזמנו (חזקיהו) הכפיל את הקצאת ההון עבור המכשירים הללו כך שפרקטית פועלים היה מחויב למכור את הMBS כי המשך אחזקת התיק היה גורר הפרה של הלימות ההון.

סוכנויות דירוג האשראי חיות את ההווה והמציאות וזה בסדר כי הן לא מתיימרות לחזות משברים כלכליים וזה גם לא תפקידן. אני לא מזלזל בחברות הדירוג שכבודן במקומם מונח ולא מציג קונספירציה שדירוג אשראי משמעותו כקליפת השום, אבל חשוב להבין, שאותן סוכניות לא משתמשות במתודלוגיות פורצות דרך או בכלים חדשנים ולרוב הן באות אחרי השוק ולא מקדימות אותו. גם בקריסות של קרדיט סוויס ו-SVB שקרסו כלל לא מזמן דירוג האשראי היה גבוה, אבל מי שרוצה להסתמך אך ורק על הגופים האלה בבחינת השקעותיו, שיבושם לו.

סוכנויות דירוג האשראי חיות את ההווה והמציאות וזה בסדר כי הן לא מתיימרות לחזות משברים כלכליים וזה גם לא תפקידן. אני לא מזלזל בחברות הדירוג שכבודן במקומם מונח ולא מציג קונספירציה שדירוג אשראי משמעותו כקליפת השום, אבל חשוב להבין, שאותן סוכניות לא משתמשות במתודלוגיות פורצות דרך או בכלים חדשנים ולרוב הן באות אחרי השוק ולא מקדימות אותו. גם בקריסות של קרדיט סוויס ו-SVB שקרסו כלל לא מזמן דירוג האשראי היה גבוה, אבל מי שרוצה להסתמך אך ורק על הגופים האלה בבחינת השקעותיו, שיבושם לו.
שמע בתור משקיע חובב בבנקים: אם יש לך דרך טובה יותר למדוד, כלומר ממש למדוד מספרית או יחסית ולא תחושתית או תיאורטית רמת סיכון של בנק X ביחד לבנק Y אני יותר מאשמח לשמוע.
אני מכיר בצורה פשוטה רק דירוג אשראי, יחס נזילות ויחס הלימות הון. שה2 האחרונים כלולים בפרמטר הראשון.
אתה מדבר על היסטוריה, מקרי קצה ואנקדוטות, טענות איש קש בקיצור ולא רלוונטיות לדבר.

גם כל זאת כלל לא משנה את המסקנה שלי (אא"כ אתה טוען אחרת?) שGS הוא יציב יותר משמעותית מבנק הפועלים ושאם סיכון מנפיק של GS מדאיג אותנו במוצרים עוקבי מדד בחשיפה של 2-3% לאותו המנפיק, אז בטח ובטח שסיכון מנפיק בבנק הפועלים צריך להדאיג אותנו בעשרות אחוזים של חשיפה.

נערך לאחרונה ב:
שאלה לגבי הקרנות של אינבסקו

האם ניתן להמיר את 2 הקרנות הללו מיחידות שנקנו בשקלים בבורסת תל אביב לקרנות בדולרים בבורסות חו"ל ?
אם כן, תהליך זה מבוצע ישירות מול החברה בה אני מנהל חשבון מסחר?

אני יודע שאת הקרנות של ishares אפשר

מדבר על:
קרן סנופי https://www.funder.co.il/etf/1183441

קרן עולמית

האם ניתן להמיר את 2 הקרנות הללו מיחידות שנקנו בשקלים בבורסת תל אביב לקרנות בדולרים בבורסות חו"ל ?
אם כן, תהליך זה מבוצע ישירות מול החברה בה אני מנהל חשבון מסחר?
כן וכן.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עתיד מתוק סקר: מוסד נשיא המדינה - לבטל? להשאיר? לשנות? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 14
J סקר בזק: הוצאות לזוג בפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 75
V בדיקת סקר רפואית - מתי כדאי? אוף טופיק 5
B סקר עובדי הייטק: כמה המעסיק מפריש לכם לפנסיה ברכיב התגמולים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
A שיקולים ותהיות בבחירת קרן פנסיה וגמל\השתלמות לאחר סקר שוק ולימוד עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
A [סקר] איפה נמצא תיק ההשקעות הממוסה שלכם? שוק ההון 34
ד סקר עמלות מוסדות פיננסים צרכנות פיננסית 3
חתול לילה סקר: האם מובילי המאבק צריכים להסכים לפשרה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 379
guesto סקר: עד כמה פסיבי התיק שלכם? שוק ההון 28
הק995 חובת מילוי סקר פולשני של הלמ"ס אוף טופיק 47
oferM סקר: האם הריבית העולה תוריד את מחירי הדירות מחוץ לאיזור הפריפריה ? פוסטים מאיכות נמוכה 7
E סקר: דירה ענקית 6 חדרים VS ארבע חדרים עם גינה גדולה נדל"ן 9
ט סקר - עד מתי חורף הקריפטו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
adamshalev מה תהיה התשואה השנתית היחסית של ARKK מול SPY חמש שנים מהיום - סקר 3 שוק ההון 8
ק סקר שוק בנקים ופתיחת חשבון בנק - מרחוק צרכנות פיננסית 7
adamshalev מה תהיה התשואה השנתית היחסית של ARKK מול SPY חמש שנים מהיום - סקר 2 שוק ההון 21
stamEhad סקר -מחזיקים נכסים שלא בהכרח קורלטיביים לשוק המניות? שוק ההון 11
חתול לילה סקר: האם זה תיק טוב למשקיע מתחיל? שוק ההון 78
Harvey אסטרטגיה להשקעה בנדל״ן באיזור גוש דן, סקר - מה הסוג נכסים המועדף עליכם? נדל"ן 8
הסולידית סקר: איזו ערכת עיצוב הכי מוצלחת? שער הקהילה 35
nicepo1 סקר,בחירה בנכס ספקולטיבי ל20 שנה אוף טופיק 11
flower סקר | חקיקה אזרחית אוף טופיק 18
S סקר שוק בין הבנקים כדי למצוא את הבנק האטרקטיבי ביותר צרכנות פיננסית 5
flower סקר - עוזר\ת וירטואלית - Alexa/Bixby/Cortana/Siri/Google אוף טופיק 19
T סקר שוק מסחר עצמאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 21
twister סקר + דיון: כמה מזומן אתם מחזיקים בעו"ש למחייה היומיומית? שוק ההון 120
Ron.B סקר מחיר למשתכן- מגורים או השקעה? נדל"ן 7
Mr. Bigglesworth סקר: כמה התיק שלכם חשוף ישירות לשקל? שוק ההון 6
גרהם סקר בחירות 2020 אוף טופיק 1378
S סקר - עד כמה אתם הייתם מוכנים לפשרה כדי למנוע בחירות נוספות אוף טופיק 152
א סקר ריבית מובטחת עד סוף החיים שוק ההון 20
L סקר ביטול הוי הכחול בוואטסאפ - יש לכם ווי כחול בווטסאפ או שביטלתם את זה? אוף טופיק 54
ג אחוזים קטנים מהתיק בניירות ספקולטיביים + סקר שוק ההון 11
the_newbie סקר: אלוקציית נכסים ע"פ מצב משפחתי שוק ההון 36
דור דורים מועד ב' – סקר בחירות 2019S אוף טופיק 1073
Jenia29 סקר משכורות אוף טופיק 7
קורא הדוק אם מחר מבטלים את הפטור ממס בקרן השתלמות. מה אתם עושים? (סקר) צרכנות פיננסית 20
S סקר למשקיעי מדדים פסיבים על החלק המנייתי בתיק שלכם שוק ההון 67
adamshalev סקר: איזה סוג של משקיע אתם? שוק ההון 37
דור דורים סקר בחירות 2019 - אחרי הגשת הרשימות אוף טופיק 119
S סקר למשקיעים באופן פרטי עם חשבון חייב במס שוק ההון 40
H סקר ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 79
Benjamin W סקר בחירות 2019 אוף טופיק 2476
adamshalev סקר: מה ההקצאה שלכם למניות היום שוק ההון 153
S סקר תושבות אוף טופיק 0
S סקר: עצמאים מרוויחים יותר ? אוף טופיק 3
א סקר - גילאי עובדי הייטק בפורום אוף טופיק 26
S סקר - כמה נשים מביאות הביתה נטו ? אוף טופיק 191
א סקר: באיזה גיל אתם מתכננים לפרוש/באיזה גיל פרשתם ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 21

נושאים דומים

Back
למעלה