• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

סעיפי עלויות נלווות למע"מ בהזמנה מחו"ל שחורגת מ75$ - מספרים חריגים

algo.il

משתמש סולידי
דירוג
9
היי. זה כמובן לא פעם ראשונה שאני מזמין מחו"ל, אבל מדי פעם יוצא לי להתקל בכל מיני שיטות מצליח של חברות שילוח כאלה ואחרות. אני מנסה להבין אם זה מה שקורה פה -
זה נסיון שלי להבין אחת ולתמיד מה זה הסעיפים הנלווים כאשר עושים הזמנה מחו"ל שחורגת מעל 75$. הצפי שלי זה לשלם 17% מע"מ ואולי אגרת מחשב לפעמים.
אני אבל רואה מלא מספרים שמתמטית לא מסתדרים לי.
נתונים -
המשלוח הוא דרך חברת ECARGO. ההזמנה מאתר MYPROTEIN.CO.IL ולכן התשלום והקבלה הם בש"ח בשווי 372 ש"ח.
אני מתבקש לשלם מסים בשווי 119 ש"ח.
הדברים שלא ברורים לי -
1.משום מה בעלויות של ECARGO שווי ההזמנה עלה ל381 ש"ח. לא ברור לי השינוי אם התשלום היה מראש בש"ח? (לא אמורה להיות פה השפעה של שינוי מט"ח)
2. 17% מעמ מ372 שח זה , ו17% מעמ מ381 ש"ח - זה 64 שח. אצלהם זה מופיע כ77 ש"ח תחת סעיף חיוב מע"מ רשימון. יכול להיות הסבר לזה? יש הבדל בין מעמ למעמ רשימון?
3. יש אגרת מחשב של 20 שח. לא ברור לי אם יש רף מסוים שהחל ממנו מתווספת אגרת מחשב. יש כזה? או שתמיד לצפות לתוספת של אגרת מחשב של 20 שח?
4.יש גם סעיף חיוב שפשוט נקרא "עמלה" בשווי 22 שח. מה זה העמלה ? זה משהו שחברת ההפצה גוזרת כדמי תיווך?

(לא אמורה להיות פה השפעה של שינוי מט"ח)
דווקא כן נראה שהשתמשת בשער יציג ביום X ומישהו אחר השתמש בשער אחר קניה/מכירה/העברות ביום Y.

החברות האלו מנצלות את העובדה שלקוחות מאד רוצים את החבילות שלהם ולכן משלמים עוד כמה שקלים.

תרגיל נוסף לערבוביית האגרות הוא פשוט לעכב את שיחרור המשלוח בתירוצים ושקרים כלשהם ואחרי הרבה עצבים וכמה ימים לשחרר אותו בתוספת תשלום על אחסנה וטיפול.

"אגרת מחשב" זו בכלל המצאה משנות השישים (?), אולי כשמישהו באמת סחב ארגז של כרטיסים מנוקבים לחדר המחשב המרכזי כדי לעבד את הטרנזאקציה שלך, לא מפתיע שהיא עדיין שם ואפשר לצחוק על זה או לבכות, לבחירתך.

פניתי בעבר לרשות להגנת הצרכן, לא חושב שלמישהו באמת אכפת (מה זה רמאות קטנה כשיש מגיפות, מלחמות וכאלה).

אין לך הרבה ברירות, או שתשלם, או שתבקש שיחזירו לשולח, או שישמידו את החבילה, ואם אתה אוהב רמות גבוהות של הורמוני סטרס במחזור הדם אתה יכול לצאת לקרב איתם, התוצאות לא ידועות מראש וכנראה לא לטובתך אבל זה המצב.

התשלום והקבלה הם בש"ח בשווי 372 ש"ח.
כולל משלוח?
אצלהם זה מופיע כ77 ש"ח תחת סעיף חיוב מע"מ רשימון. יכול להיות הסבר לזה? יש הבדל בין מעמ למעמ רשימון?
יכול להיות שהמע"מ הוא על הכל, כולל העמלות שלהם?
או שאולי יש עוד משהו בחבילה מעבר למוצר הזה?
3. יש אגרת מחשב של 20 שח. לא ברור לי אם יש רף מסוים שהחל ממנו מתווספת אגרת מחשב. יש כזה? או שתמיד לצפות לתוספת של אגרת מחשב של 20 שח?
שאלה טובה.
אין לי מושג אם יש רף מוגדר.
.יש גם סעיף חיוב שפשוט נקרא "עמלה" בשווי 22 שח. מה זה העמלה ? זה משהו שחברת ההפצה גוזרת כדמי תיווך?
נראה ככה.
מאוד נפוץ שחברות משלוח גובים עמלה כזאת.

כולל משלוח?

יכול להיות שהמע"מ הוא על הכל, כולל העמלות שלהם?
או שאולי יש עוד משהו בחבילה מעבר למוצר הזה?

שאלה טובה.
אין לי מושג אם יש רף מוגדר.

נראה ככה.
מאוד נפוץ שחברות משלוח גובים עמלה כזאת.
אני אוסיף פה את התמונות של הנתונים שיש לי, כדי שזה יהיה ברור ( תמונה שלישית זה הקבלה בהזמנה מהאתר, מצוין משלוח=0 , עלות 372 ) , שתי התמונות הראשונות זה העלות שECARGO שלחו לי ופירוט העלות הזאת.
1. אין עלות משלוח. מצוין בפירוש שעלות המשלוח היא 0 (כי הגעתי לרף מחיר מסויים בהזמנה)
2. זה יהיה הזוי בעיני שהמע"מ יהיה מחושב לאחר שהם מוסיפים לסכום אתה אגרת המחשב וה"עמלה" הלא ברורה . מה גם , שגם עם שני הסעיפים האלה זה לא מגיע ל77 ש"ח. גם אם אני חורג וחורג וחורג. החל מה372 ש"ח העלות המקורית שלי, ומוסיף 9 ש"ח כפי שחברת השילוח עשתה ל381, ואני מוסיף מסיבה לא ברורה לחישוב גם עמלה 20 שח ועלות אגרת מחשב 22 שח, אני עדיין לא מגיע ל17% = 77 שח.
3. אין עוד מוצרים בחבילה מעבר לזה. זה 372 ש"ח נטו וברוטו. (פרט למה שהנחתי 17% מעמ)

דווקא כן נראה שהשתמשת בשער יציג ביום X ומישהו אחר השתמש בשער אחר קניה/מכירה/העברות ביום Y.

החברות האלו מנצלות את העובדה שלקוחות מאד רוצים את החבילות שלהם ולכן משלמים עוד כמה שקלים.

תרגיל נוסף לערבוביית האגרות הוא פשוט לעכב את שיחרור המשלוח בתירוצים ושקרים כלשהם ואחרי הרבה עצבים וכמה ימים לשחרר אותו בתוספת תשלום על אחסנה וטיפול.

"אגרת מחשב" זו בכלל המצאה משנות השישים (?), אולי כשמישהו באמת סחב ארגז של כרטיסים מנוקבים לחדר המחשב המרכזי כדי לעבד את הטרנזאקציה שלך, לא מפתיע שהיא עדיין שם ואפשר לצחוק על זה או לבכות, לבחירתך.

פניתי בעבר לרשות להגנת הצרכן, לא חושב שלמישהו באמת אכפת (מה זה רמאות קטנה כשיש מגיפות, מלחמות וכאלה).

אין לך הרבה ברירות, או שתשלם, או שתבקש שיחזירו לשולח, או שישמידו את החבילה, ואם אתה אוהב רמות גבוהות של הורמוני סטרס במחזור הדם אתה יכול לצאת לקרב איתם, התוצאות לא ידועות מראש וכנראה לא לטובתך אבל זה המצב.
אני לא בהכרח אצא לקרב, אבל אני בהחלט אנסה להבין כל שקל שהם לוקחים . הרשות הזאת להגנת הצרכן, הם גוף חלש מאד לטעמי. לא זכור לי שמתישהו , גם כשנתקלתי באיוולות ברורות מאד, הם לא היו בעמדת כוח או רצון לעשות משהו.

77 שח.
3. אין עוד מוצרים בחבילה מעבר לזה. זה 372 ש"ח נטו וברוטו. (פרט למה שהנחתי 17% מעמ)
התשובה למע״מ מאוד ברורה מהתמונה השלישית.
קיבלת מוצר בהנחה של 79₪
המע״מ הוא על שווים המלא של המוצרים.

זה יהיה הזוי בעיני שהמע"מ יהיה מחושב לאחר שהם מוסיפים לסכום אתה אגרת המחשב וה"עמלה" הלא ברורה .
למה הזוי?
גם כשאתה קונה קפה בבית קפה המע"מ מחושב על המחיר הסופי, כולל העמלות של בית הקפה והמיסים/אגרות שהוא משלם.

מה שכן, הגיוני שהסכומים שרשומים שם כבר כוללים מע"מ ובאמת פחות סביר שהמע"מ עליהם יהיה תחת סעיף "מע"מ רישומן".
אם תבקש מהם חשבונית מס מלאה סביר שתראה את רכיב המע"מ על העמלה בנפרד.

קיבלת מוצר בהנחה של 79₪
זה עדיין לא מסביר למה מופיע ערך משלוח של 381.

אבל אכן המתמטיקה מסתדרת - 79+372.56 יוצא 451.56. 17% מתוך זה יוצא 76.76, ואם מעגלים לשקל השלם יוצא 77

קיבלת מוצר בהנחה של 79₪
זה מאד מפתיע אותי. הרי כל המוצרים הם בהנחה. אני פשוט גזרתי את התצלום של הקבלה ככה שהוא הראה את השורה הלפני אחרונה בנוסף לסכום הסופי.
אחרת אם מחיר המע"מ בהכרח אמור לשקף את הסכום הברוטו של המוצר לפני כל הנחה, עלות הרכישה הייתה אמורה להיות גבוהה הרבה יותר וזה היה מייתר את כל ההגיון שיש בישראל להזמין מוצרים בימי מבצעים מחו"ל בסכום שקרוב לגבול המע"מ, כי אז בהכרח תמיד הייתה חריגה לגבול המע"מ. אצרף פה את הקבלה במלואה רק כדי להסביר שהשורה הלפני אחרונה היא פשוט עוד שורה, שבכלל באה לשקף מוצר נלווה שהתקבל בחינם בגלל עלות ההזמנה.
אני לא מתווכח איתך על המתמטיקה , כי זה בהחלט הסיבה לסכום 77 ש"ח. אבל זה לגמרי לא מסביר למה שדווקא יתחשבו בשורת ההנחה האחרונה ולא בכל אלה שלפניה. אני אשמח לקבל סימוכין כשלהו שאומר שככה חוק המע"מ \ מכס עובדים

מה הזוי?
גם כשאתה קונה קפה בבית קפה המע"מ מחושב על המחיר הסופי, כולל העמלות של בית הקפה והמיסים/אגרות שהוא משלם.

מה שכן, הגיוני שהסכומים שרשומים שם כבר כוללים מע"מ ובאמת פחות סביר שהמע"מ עליהם יהיה תחת סעיף "מע"מ רישומן".
אם תבקש מהם חשבונית מס מלאה סביר שתראה את רכיב המע"מ על העמלה בנפרד.
המע"מ במסעדות מחושב על הסכום הסופי של המוצר, זה נכון. פה האנלוגיה לא כל כך טובה - כי אין הגיון בלחשב את סכום המע"מ לפי ערך הטובין ואז להוסיף לזה עוד סעיפי מיסוי שונים של רשות המכס ואז לחשב עוד סעיף מיסוי של רשות המכס כאשר זה כולל את סעיפי המכס האחרים. מה גם שמבחינתי הוראת המיסוי כתובה בצורה יחסית ברורה וכתוב שם שזה 17% משווי הטובין ועלות המשלוח.
@ירח אפל נתן תשובה לסכום של 77 ש"ח , לפחות מבחינה מתמטית זה עושה סדר, למרות שאני ממש לא מסכים עם ההגיון של לחקת את שווי המע"מ מערך המוצר לפני הנחות. זה מייתר חלק מההגיון של להזמין מוצרים דוודא בימי מבצעים.

אני לא מתווכח איתך על המתמטיקה , כי זה בהחלט הסיבה לסכום 77 ש"ח. אבל זה לגמרי לא מסביר למה שדווקא יתחשבו בשורת ההנחה האחרונה ולא בכל אלה שלפניה. אני אשמח לקבל סימוכין כשלהו שאומר שככה חוק המע"מ \ מכס עובדים
לא יודע.
אני לא חושב שמישהו באמת יודע איך עובד המכס.

איך המחיר "אמור" להקבע אפשר לקרוא בפקודת המכס, סעיפים 129 ואילך, אבל בפועל כל פעם שומעים על משהו חדש שם.

זה מאד מפתיע אותי. הרי כל המוצרים הם בהנחה.
שאר המוצרים בהנחה, המוצר הזה הוא בחינם.
יכול מאוד להיות שהם לוקחים את מחיר המוצר אחרי הנחה בתור "שווי" המוצר (כי הרבה פעמים מנפחים מחירים סתם כדי אח"כ לתת הנחה). אבל כשאתה מקבל מוצר בחינם, עדיין צריך לשלם מע"מ על השווי שלו.
וזה היה מייתר את כל ההגיון שיש בישראל להזמין מוצרים בימי מבצעים מחו"ל בסכום שקרוב לגבול המע"מ, כי אז בהכרח תמיד הייתה חריגה לגבול המע"מ.
שים לב שבאמזון למשל (ששם הם מחשבים מראש את המס שצריך לשלם), כתלות בסוג ההנחה לפעמים ידרשו ממך מס גם אם מחיר המוצרים אחרי ההנחה נמוך מ75$.
יש הבדל בין "המוצר נמכר היום במבצע ב10$ במקום ב20$" לבין "יש לי שובר זיכוי בגובה 10$ שאני רוצה לנצל".
מה גם שמבחינתי הוראת המיסוי כתובה בצורה יחסית ברורה וכתוב שם שזה 17% משווי הטובין ועלות המשלוח.
ופה נכנסת השאלה מה הוא בדיוק שווי הטובין.
כמו שאמרתי, זה כנראה תלוי בסוג ההנחה. יש הנחות שמורידות את השווי ויש הנחות (כמו קבלה של מוצר שלם במתנה) שלא מורידות את השווי (הרי לא יכול להיות שהמוצר שקיבלת בחינם יש לו שווי 0, נכון?)
פה האנלוגיה לא כל כך טובה - כי אין הגיון בלחשב את סכום המע"מ לפי ערך הטובין ואז להוסיף לזה עוד סעיפי מיסוי שונים של רשות המכס ואז לחשב עוד סעיף מיסוי של רשות המכס כאשר זה כולל את סעיפי המכס האחרים.
לא מסכים איתך.
כל שאר הסעיפים הם לא סעיפי מיסוי אלא עמלות למיניהם. ועל עמלות צריך לשלם מע"מ.
ושוב, אני די בטוח שהמחיר של העמלות שמוצג לך שם כבר כולל מע"מ. למשל העמלה שלהם של ה22.23 ש"ח יוצא 19 ש"ח עגול + 17% מע"מ.
מה גם שמבחינתי הוראת המיסוי כתובה בצורה יחסית ברורה וכתוב שם שזה 17% משווי הטובין ועלות המשלוח.
כמו שאמרתי, המע"מ שכתוב לך הוא אכן רק המע"מ של הטובין.
שאר הרכיבים כבר כוללים את המע"מ בתוכם, ואם תבקש מהם חשבונית מס גם תראה את הפירוט המלא.
ולגבי הוראות המיסוי - אני די בטוח שרשום במפורש שעל כל שירות שניתן בארץ צריך לגבות מע"מ. ואין בהוראות המס האלה החרגה לשירות הספציפי של טיפול ביבוא טובין.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ב שאלה לגבי סעיפי "הרווח הריאלי" בטופס 1399 - עסקת מס שבח. מיסים 1
H יעוץ פנסיה לפרישה + קיבוע זכויות: עלויות ושאלות בסיסיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
O עלויות הפנסיה שלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S איך לקצץ עלויות של אינטרנט סיבים? צרכנות פיננסית 14
M רשימת עלויות ברכישת דירה יד 2 נדל"ן 4
מ עלויות ביטוח גבוהות בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
guesto עלויות נסתרות בפנסיה/קה"ש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 71
ס עלויות המרה סמויות ברכישת בלאקרוק שקלי שוק ההון 2
I עלויות של גידול כלב אוף טופיק 10
F איך לפשט תיק 60/40: פיזור, עלויות ובחירת קרנות שוק ההון 19
F עלויות נלוות כתוצאה מturnover בקרנות מחכות שוק ההון 18
ספייק לי עלויות בניה לבניין נדל"ן 4
grimble grumble כיצד משווים עלויות המרת מט"ח בין גופים שונים? צרכנות פיננסית 4
A העברה ללא תמורה - מקרקעין - העברה במתנה. עלויות עורך דין? נדל"ן 6
H עלויות סמויות, דגשים ו"סכנות" בדירה מקבלן נדל"ן 12
I מנקה עלויות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
M עלויות ברוקרים שונים בקרן השתלמות IRA בקל גמל שוק ההון 26
S עלויות שוטפות בית פרטי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
D קיזוז עלויות מימון עם מס רווחי הון שוק ההון 9
yossik הורדת עלויות "דמי שימוש" לגז צרכנות פיננסית 10
F ביטוח חיים, בריאות וסיעודי דרכים להוזלת עלויות צרכנות פיננסית 1
ב עלויות של קרן השתלמות IRA צרכנות פיננסית 18
א העברת אירו מצרפת לישראל - הוזלת עלויות צרכנות פיננסית 15
amidar איך מפיקים דו"ח עלויות *********** ******...? שוק ההון 1
R אילו עלויות אני צריך לקחת בחשבון בניהול תיק השקעות? שוק ההון 0
ע עלויות רואה חשבון, עוסק פטור מיסים 14
T צמצום עלויות מזומן ברכישת דירה נדל"ן 2
Liron2035 קה"ש IRA הלמן-אלדובי, רכישת IWDA: השוואת עלויות ברוקר שוק ההון 9
נ המשך השכרה - גידור עלויות שכירות מול יציבות נדל"ן 14
N עלויות מעלית שבת אוף טופיק 24
שלי טיול ליפן-הערכת עלויות אוף טופיק 16
R ייקור עלויות נכות ושאירים בקרן פנסיה מקיפה צרכנות פיננסית 0
פ עלויות בניהול קרן השתלמות IRA שוק ההון 50
Dim האם אתם עוקבים אחר עלויות FIFO? צרכנות פיננסית 24
L עלויות אחזקת בית צרכנות פיננסית 6
J עלויות ותנאי מינוף *** שוק ההון 19
ג חישוב עלויות - ברוקר זר (מס הכנסה+SIPC) לעומת ברוקר ישראלי - באמת משתלם ? שוק ההון 66
מ עלויות מינוף ויתרת מזומן שלילית *** שוק ההון 2
K איך חברות ETF גובות דמי ניהול נמוך ואיך מתמחרים את עלויות הקניה והמחירה שוק ההון 1
Z עלויות סמויות בקרנות מחקות שוק ההון 46
S עלויות קרן השתלמות מחקה S&P לעומת IRA שוק ההון 3
מ עלויות מסלולי ביטוח בקרן פנסיה צרכנות פיננסית 6
נ עלויות העברת ני"ע ומט"ח מ/אל IB שוק ההון 33
M עלויות רכישה של קרנות נאמנות שוק ההון 0
M בשורות טובות: הקטנת עלויות בקרנות בלאק רוק שוק ההון 38
O עלויות VS פיזור בינלאומי שוק ההון 59
amidar Bob - מה שחיפשנו כדי להוזיל עלויות ביטוח? צרכנות פיננסית 4
Chase קרן השתלמות - עלויות מעביד צרכנות פיננסית 14
R עלויות המרת מט"ח בIRA צרכנות פיננסית 10
yanosh34 סימולצית עלויות קניית קרן זרה דרך בית השקעות ישראלי שוק ההון 32

נושאים דומים