• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

סנקציות נגד מתנחלים אלימים

• פותח הנושא פותח הנושא Daniel_T
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Daniel_T

משתמש רגיל
דירוג
49
ארה"ב הוציאה צווים נגד 4 מתנחלים אלימים, וכמה ימים לאחר מכן בנק לאומי ובנק הדואר הקפיאו חשבונות של חלק מאותם ארבעה.
קראתי בעיתון שבנק הפועלים עדיין לא הקפיא חשבונות.

מה לדעתכם ההשלכות עבור בנק הפועלים?
מה הסבירות שבנקים ישראלים לא יקיימו את הצווים ויפגעו?

מי אמר לך שיש להם חשבונות שם?

0
כתוב בכלכליסט של2 מהמתנחלים יש חשבונות בפועלים.

ואני אציע את התרחיש הבא: שר התקשורת קרעי יתן הוראה למנכ"ל בנק הדואר שכפוף לו שיבטל את הקפאת הנכסים. זו אופציה סבירה שנמצאת בסמכותו של השר ומנוגדת לסנקציות האמריקניות.

לא שיש לי איזו סימפטיה לאלו שנטען שהם טרוריסטים היהודים, אבל האם הממשל האמריקאי יכול לגרום לבנקים ברחבי העולם להקפיא חשבון של כל אדם מכח חוקי לוחמה בטרור כלשהם?
אם כן, אין טרוריסטים גדולים יותר בעולם שניתן להקפיא להם חשבונות?

לא שיש לי איזו סימפטיה לאלו שנטען שהם טרוריסטים היהודים, אבל האם הממשל האמריקאי יכול לגרום לבנקים ברחבי העולם להקפיא חשבון של כל אדם מכח חוקי לוחמה בטרור כלשהם?
כן.
אם כן, אין טרוריסטים גדולים יותר בעולם שניתן להקפיא להם חשבונות?
זה בנוסף, לא במקום.

אותי יותר מדאיג שיום אחד הממשל יחליט שישראל הגזימה והוא יקפיא את כל החשבונות הישראלים ב- IB (או בכלל בבנקים שם) כאמצעי לחץ. מה עושים במקרה כזה?

אותי יותר מדאיג שיום אחד הממשל יחליט שישראל הגזימה והוא יקפיא את כל החשבונות הישראלים ב- IB (או בכלל בבנקים שם) כאמצעי לחץ. מה עושים במקרה כזה?
אני מהמר שהמערכת הבנקאית הישראלית תנותק מהעולם לפני שזה יקרה.
בנוסף, נראה לי שצעד נגד כלל האזרחים של מדינה מסוימת הוא חסר תקדים. לא סגרו הרי חשבונות לכל האפגנים או הרוסים.

מצידי, שיסגרו לביבי, סמוטריץ' ובן גביר.

ברוקר אירופאי? ברוקר ישראלי? אזרחות זרה?
בנוסף, נראה לי שצעד נגד כלל האזרחים של מדינה מסוימת הוא חסר תקדים. לא סגרו הרי חשבונות לכל האפגנים או הרוסים.
זה בדיוק מה שעשו לרוסים בIB:

חשוב לזכור שארה''ב היא אחת המדינות היחידות שמחזיקה טריטוריה בה התושבים אינם בעלי זכות בחירה.
האמריקאים גסים לפעמים.

נשיא ארצות הברית היה צריך לבזבז את הזמן שלו ולחתום על צו ששמור למקרים מאוד מסויימים לאזרחים ממדינה מאוד ידידותית . אפשר כמובן להיות מופתעים משימוש של ארצות הברית בעוצמה הרכה שלה אבל לדעתי צריך להתרכז בניואנסים.

מה היה צריך לקרות וכמה ממשקים בדרך היו צריכים להישבר בשביל שהנשיא בעצמו יחתום על צו כזה?

בהנחה שבידן חתם על הצו לא כי הוא "אנטישמי" אלא כי ככל הנראה יש בסיס לטענות שלו ויחד עם זאת להבנתי נגד אף אחד מהאזרחים לא מתנהלת חקירה בישראל.

מכל הנושאים שאפשר היה להגיד להם לא לממשל האמריקאי דווקא זו הגבעה שממשלת ישראל החליטה לשפוך עליה את ההון הפוליטי שלנו?

במקום למזער נזקים השר לבטחון פנים, שר התקשורת, ושר האוצר יצאו בגלוי בקריאה לבנקים בישראל שלא לכבד את הצו בלי שראש הממשלה יוצא בגלוי נגדם... כל זאת ערב פרסום דירוג האשראי של ישראל.

נשיא ארצות הברית היה צריך לבזבז את הזמן שלו ולחתום על צו ששמור למקרים מאוד מסויימים לאזרחים ממדינה מאוד ידידותית . אפשר כמובן להיות מופתעים משימוש של ארצות הברית בעוצמה הרכה שלה אבל לדעתי צריך להתרכז בניואנסים.

מה היה צריך לקרות וכמה ממשקים בדרך היו צריכים להישבר בשביל שהנשיא בעצמו יחתום על צו כזה?

בהנחה שבידן חתם על הצו לא כי הוא "אנטישמי" אלא כי ככל הנראה יש בסיס לטענות שלו ויחד עם זאת להבנתי נגד אף אחד מהאזרחים לא מתנהלת חקירה בישראל.

מכל הנושאים שאפשר היה להגיד להם לא לממשל האמריקאי דווקא זו הגבעה שממשלת ישראל החליטה לשפוך עליה את ההון הפוליטי שלנו?

במקום למזער נזקים השר לבטחון פנים, שר התקשורת, ושר האוצר יצאו בגלוי בקריאה לבנקים בישראל שלא לכבד את הצו בלי שראש הממשלה יוצא בגלוי נגדם... כל זאת ערב פרסום דירוג האשראי של ישראל.
מסכים עם כל מילה.
ולמרבה התדהמה השרים האחראים (חלקם מטעם עצמם), קרעי, סמוט' ואמסלם פספסו את הניואנסים. אולי הם יציעו לפתור גם את הבעיה הזו עם פצצת אטום, כמו שחשבו שכך תיפתר בעיית החטופים.

איך זה הולך מבחינה משפטית. כל טרוריסט בעולם מקבל הקפאה מארה''ב?
כאילו טרוריסטים צרפתים מקבלים הקפאה?

לא.
הטיפול בטרוריסטים נתון בידי מערכת המשפט של המדינה.
רק כשאי אפשר לסמוך על כך שהמדינה שבאחריותה לטפל בפשעים תחקור ותשפוט משפט לא מוטה, רק אז ארה״ב, קנדה אירופה וכו׳ נוקטות צעדים משלהן.
נדיר מאד כשמדובר במדינות ידידותיות.
כניראה שלא היה קורה אלמלא ההוראה של בן גביר למשטרה לא לחקור ולא לנקוט צעדים נגד טירור יהודי.

נערך לאחרונה ב:
ובאוקראינה למשל קיימים מקרים בהם ארה''ב הקפיאה חשבונות?
ואגב, תוכל ללנקק להוראה של בן גביר, עדיף במקורה.

לפי הכתבה בYnet, רק אחד מהארבעה היה מעורב במקרה שכתוצאה ממנו מת ערבי. (גם זה, לא מאשימים אותו שבאופן ישיר רצח ערבי).
שיהיה ברור לפני המשך ההודעה שלי - אני בהחלט חושב שבהנחה שהמעשים אכן נעשו, הם חמורים וצריך לתת עליהם את הדין.
אבל -
אני חושב שישראל צריכה להבין שיש פה אירוע חמור, ושכן - צריך בהחלט למחות עליו בתוקף מול האמריקאים. האמריקאים באים לאזרחים של מדינה ידידותית, שעשו מעשים חמורים, אבל בואו, לא מסכנים את ארה"ב\שלום העולם, והם לא רוצחים או משהו כזה.
עוד תיק "פלילי" (כלומר, גם אם על רקע לאומני, לא מדובר פה באירוע שמצדיק התערבות של ארה"ב).
וארה"ב באה, עוד בלי התערבות של מערכת המשפט הישראלית (ולא שאני אוהב אותה וסומך עליה - אבל זה נושא אחר) ומחליטה להעניש את אותם אזרחים.
הזיה.

מה אם מחר הם יחליטו להעניש את מי שיעבור באור אדום בישראל?
זו התערבות שלא תאמן.
לא כי הוא "אנטישמי"
זה או אנטישמיות, או רצון להראות שהוא עושה משהו, לקרוץ לחלק האולטרא פרוגרסיבי של הדמוקרטים לפני הבחירות.
כל מיידה אבנים ערבי חוטף סנקציות כאלו?

נערך לאחרונה ב:
הכל ברשת.
אני משער שכאשר מדובר במדינות ידידותיות בהן קיים שלטון החוק, הסנקציות מוטלות בשיתוף פעולה בין המדינות.

לפי הכתבה בYnet, רק אחד מהארבעה היה מעורב במקרה שכתוצאה ממנו מת ערבי. (גם זה, לא מאשימים אותו שבאופן ישיר רצח ערבי).
שיהיה ברור לפני המשך ההודעה שלי - אני בהחלט חושב שבהנחה שהמעשים אכן נעשו, הם חמורים וצריך לתת עליהם את הדין.
אבל -
אני חושב שישראל צריכה להבין שיש פה אירוע חמור, ושכן - צריך בהחלט למחות עליו בתוקף מול האמריקאים. האמריקאים באים לאזרחים של מדינה ידידותית, שעשו מעשים חמורים, אבל בואו, לא מסכנים את ארה"ב\שלום העולם, והם לא רוצחים או משהו כזה.
עוד תיק "פלילי" (כלומר, גם אם על רקע לאומני, לא מדובר פה באירוע שמצדיק התערבות של ארה"ב).
וארה"ב באה, עוד בלי התערבות של מערכת המשפט הישראלית (ולא שאני אוהב אותה וסומך עליה - אבל זה נושא אחר) ומחליטה להעניש את אותם אזרחים.
הזיה.

מה אם מחר הם יחליטו להעניש את מי שיעבור באור אדום בישראל?
זו התערבות שלא תאמן.

זה או אנטישמיות, או רצון להראות שהוא עושה משהו, לקרוץ לחלק האולטרא פרוגרסיבי של הדמוקרטים לפני הבחירות.
כל מיידה אבנים ערבי חוטף סנקציות כאלו?
הזויה או לא. אנטישמיות או לא. הם עשו את זה.

כשהגברים בממשלת ישראל יירקו על האמריקאים הם ירטבו, כאשר האמריקאים יירקו בחזרה, ישראל תטבע.

צודק, לא צודק. לא מעניין. ממשלת ישראל צריכה עכשיו לשתוק, להגיד סליחה, ולדאוג שזה לא יקרה יותר.

ממשלה של אפסים, לאן הביאו אותנו.

אבל -
ארהב לא רוצא ולא צריכה לחקור עברות שנעשו בישראל. אין לה סמכות, אין לה אמצעים, ואין לה סיבה.
זה לא התפקיד של ארה״ב לחקור ולברר. זה התפקיד של ישראל.
ארה״ב לא מחליפה את מערכת החוק או המשפט של ישראל.
אם ישראל מתנערת מהחובות המשפטיות שלה אז ארה״ב תחרים. במקרה הטוב יוחרם מי שארה״ב קיבלה תלונות פחות או יותר אמינות לגביו. במקרה הרע - למשל חקיקה בעיתית - תוחרם כל ישראל. ארה״ב לא תתחיל להתעסק עם בירורים ומשפטים. אין לה סיבה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y איך להתמודד עם סיכון של סנקציות פוטנציאליות על ישראל שוק ההון 15
ז סנקציות כנגד אי תשלום חשבונית על ידי חברה בע"מ אוף טופיק 5
AlexNOSAM שוק הנדל"ן הקטנטן שלנו והבורסה במקרה של התגברות החרם ואף סנקציות על ישראל שוק ההון 38
T תביעה משפטית נגד חברת גיוס, יש קייס? פוסטים מאיכות נמוכה 5
U תביעה ייצוגית נגד בנק פוסטים מאיכות נמוכה 1
mk1 התביעה נגד חברות הביטוח למנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M בידוד אקוסטי נגד בנייה סמוכה נדל"ן 11
ג קרן שמשווקת כאירית נגד CSPX, וההבדלים בין המדד לשווי הקרן שוק ההון 3
רוטב פיצה שכונת הפארק בבאר שבע-בעד או נגד. נדל"ן 3
ח הגשת תביעה נגד מעסיק בבית הדין לעבודה אוף טופיק 2
מ משפט בנושא זיכוי מס זר בארה"ב נגד הNIIT מיסים 1
1337justme ביטוח נגד נזקי טרור נדל"ן 6
Y אזרח אמריקאי לפתוח חשבון השקעות בארץ או בארה״ב, בעד נגד. שוק ההון 4
N תביעה קטנה נגד מס הכנסה - המלצות לעורך דין מיסים 5
א אגח מדינה ריבית משתנה - ביטוח נגד תסריט ההפיכה? שוק ההון 3
ב קניית אופציית put נגד חששות שוק ההון 11
L ביטוח נגד אי תשלום שכר דירה פוסטים מאיכות נמוכה 5
H גידור נגד פיחות השקל שוק ההון 2
א האם יש קייס, נגד סוכן ביטוח? צרכנות פיננסית 4
M תביעה קטנה נגד הוט על בעיות אינטרנט צרכנות פיננסית 6
H AirBNB Arbitrage בעד או נגד נדל"ן 18
M קבלת חלק קטן בדירה במתנה - שיקולים נגד? נדל"ן 7
Shnizelia הגשת תביעה נגד מקום עבודה לשעבר אחרי תביעה ייצוגית אוף טופיק 20
S קולר נגד פרעושים לחתולים אוף טופיק 14
השקעה לא מזל קרנות REIT נחשבות לאמצעי גידור נגד אינפלציה שוק ההון 28
I פדיון ביטוח חיים להשקעה עצמאית - בעד או נגד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
T סקטורים/מדדים דפנסיביים נגד מיתון שוק ההון 10
Y מתקפת הפישינג של ”דואר ישראל”: כתב אישום נגד הפלסטיני שעקץ 200 אלף ש”ח מישראלים פוסטים מאיכות נמוכה 2
C השקעת נדל"ן בבאר שבע - בעד או נגד נדל"ן 46
N SARK קרן סל שמהמרת נגד קאתי ווד ו ARK פוסטים מאיכות נמוכה 7
B גידור נגד מס ירושה אמריקאי מיסים 21
מ השקעה בקרית-אתא. בעד/נגד/למה? נדל"ן 30
T Five Factor Investing בעד/נגד? שוק ההון 36
1337justme דוקרנים נגד יונים - עובד והומני? אוף טופיק 17
Y היפותזת השוק היעיל והקורונה: תוחלת נגד שונות שוק ההון 22
ג למה כולם פה נגד מסחר יומי? שוק ההון 66
4 עשירי העולם והאנשים עם השליטה בעולם נגד הפשיעה אוף טופיק 7
yossik למסירה ללא תשלום כדורים נגד מלריה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
M תביעה נגד חברת ביטוח צרכנות פיננסית 4
D IB הפסידה בתביעה נגד הרשות לניירות ערך, תצטרך לקבל רישיון זירת סוחר שוק ההון 110
adamshalev רשתות נגד יתושים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 51
ס נדלן בגרמניה בעד או נגד לעומת מקומות אחרים בעולם נדל"ן 24
L פרו גמל מנהלים-בעד או נגד? שוק ההון 7
ג דרכים לגידור נגד נפילת מחיר נדל"ן בישראל שוק ההון 51
adamshalev חשיפה לסקטור הבנקאות\פיננסים כגידור נגד עליית ריבית שוק ההון 28
A שקיפות בשכר - בעד או נגד? אוף טופיק 43
Danielovich ברקזיט - בעד או נגד? אוף טופיק 39
Y מה הדרך הטובה ביותר להשקיע נגד המדד? שוק ההון 14
אלברט מעבר קרן פנסיה - בעד או נגד?! צרכנות פיננסית 3
Cfy טיעון נגד אג"ח ממשלתי שוק ההון 33

נושאים דומים

Back