• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

סלולר לחו"ל - ושמירת מספר

• פותח הנושא פותח הנושא lidans5
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

lidans5

משתמש רגיל
דירוג
70
אהלן
עזרה לחבר, שחייב לשמור על המספר שלו זמין גם כשהוא בחו"ל ונמאס לו לשלם לחברת הסלולר הון עתק
למישהו יש עצה איך לשמור על המספר הישראלי זמין, וגם שיהיה אפשר לראות מי מתקשר אליך בחו"ל כדי לחזור אליו?
תודה מראש

הוא צריך לבדוק שימוש בSKYPE (מאפשר לקבל שיחות טלפון) או איך מגדירים קו אינטרנטי - לדוגמה
https://www.onsip.com/blog/sip-account

יש קומבינה חדשה של הדואר WORLD8 אני לא שמה קישור בכוונה תעשה חיפוש בגוגל.
אפשר להטעין והוא שומר על המספר הישראלי.
לקחת בחשבון שאם כן מבצעים שיחות זה נגמר ממש מהר (כתוב שם 200 דקות אבל זה ממש לא נכון יחד עם שימוש אינטרנט זה אולי 20 דקות שיחה).

1. מחזיקים מספר LOCAL 03 עם שיחות לארה"ב בעלות של 3$ לחודש. (מספר #2)
2. מחזיקים מספר VOIP LANDLINE בארה"ב בעלות של 1$ לחודש. (מספר #3)
3. מבצעים הפניית שיחות ממספר LOCAL03 (מספר #2) למספר VOIP ארה"ב (מספר #3). עלות: חינם (כלול בחבילה של 3$).
4. מבצעים הפניית שיחות מהמספר הישראלי (מספר #1 המקורי) למספר LOCAL03 (מספר #2) כשיוצאים לחול - עלות: חינם.
5. מבצעים הפניית שיחות ממספר VOIP ארה"ב (מספר #3) למספר מקומי בחו"ל (ע"ב סים מקומי- מספר #4). עלות: תלויה במדינת היעד. בכל מקרה- מינימלית.

התוצאה:
* קבלת שיחות מהמספר הישראלי למספר המקומי בחו"ל, עם המספר של מי שהתקשר.
* הוצאת שיחות ממספר ישראלי של LOCAL03 למספרים בארץ באמצעות האפליקציה שלהם (חינם לנייחים, עלות לא גבוהה לניידים ויש כמות מסויימת שכלולה בחבילה).

ספקי VOIP אם החבר מתכנת: www.twilio.com
ספקי VOIP אם החבר לא מתכנת: sonetel.com

מחזיקים מספר LOCAL 03 עם שיחות לארה"ב בעלות של 3$ לחודש
היום יש פתרון חינמי שמשיג את אותו דבר בלי שרשרת מיותרת.
Hallo Global של 015. נותנים מספר ישראלי חינם לגמרי בקידומת 079 (קידומת קווית ישראלית של 015). רק נדרש להתקין אפליקציה שלהם. בהתקנה נותנים 1 דולר להתנסות ושווה להוסיף 5 דולר כדי לשמור על המספר. החיוב הוא רק על שיחות יוצאות. לנייח 1 סנט, לנייד 3 סנט.

היום יש פתרון חינמי שמשיג את אותו דבר בלי שרשרת מיותרת.
Hallo Global של 015. נותנים מספר ישראלי חינם לגמרי בקידומת 079 (קידומת קווית ישראלית של 015). רק נדרש להתקין אפליקציה שלהם. בהתקנה נותנים 1 דולר להתנסות ושווה להוסיף 5 דולר כדי לשמור על המספר. החיוב הוא רק על שיחות יוצאות. לנייח 1 סנט, לנייד 3 סנט.
הוא צריך לשמור על המספר הקיים

אהלן
עזרה לחבר, שחייב לשמור על המספר שלו זמין גם כשהוא בחו"ל ונמאס לו לשלם לחברת הסלולר הון עתק
למישהו יש עצה איך לשמור על המספר הישראלי זמין, וגם שיהיה אפשר לראות מי מתקשר אליך בחו"ל כדי לחזור אליו?
תודה מראש
שאלה, אני לא כל כך מבין איפה הבעיה, הרי יש לו מספר ישראלי, נכון? שהוא בחו"ל הנייד הישראלי יכול לקבל שיחות, לא צריך לענות, אפשר רק לראות מי צלצל, אח"כ לחזור למספר שחוייג בעזרת ספק אחר כמו סקייפ את הדטה לנייד הישראלי בחול מנתקים וזה כל הסיפור.
זה בדיוק מה שאני עושה שאני בארץ עם הנייד הספרדי שלי, לא משלם אגורה כי לא עונה לשיחות, רק רואה מי חיפש אותי.

שאלה, אני לא כל כך מבין איפה הבעיה, הרי יש לו מספר ישראלי, נכון? שהוא בחו"ל הנייד הישראלי יכול לקבל שיחות, לא צריך לענות, אפשר רק לראות מי צלצל, אח"כ לחזור למספר שחוייג בעזרת ספק אחר כמו סקייפ את הדטה לנייד הישראלי בחול מנתקים וזה כל הסיפור.
זה בדיוק מה שאני עושה שאני בארץ עם הנייד הספרדי שלי, לא משלם אגורה כי לא עונה לשיחות, רק רואה מי חיפש אותי.
הוא מאותגר טכנולוגית באופן מחריד:roll:

לדעתי הפתרון הפשוט ביותר זה לרכוש דקות שיחה בסקייפ.
לא עונים בנייד לשיחות נכנסות ומתקשרים בחזרה דרך סקייפ.
הכי פשוט והכי זול ולא מותנה במיקום גיאוגראפי.
KISS
כן, צריך להתקשר דרך וייפי חינמי, זו המגבלה היחידה...

אמנם זה לא מה שביקשת בדיוק, אבל אולי יכול לעזור:
אאל"ט יש לבזק שירות של "מספר מקומי", נותנים לו מספר טלפון ומי שמתקשר אליו מהארץ משלם על שיחה רגילה פנים-ארצית ממה שזכור לי.
לא יודעת עד כמה יעזור אבל שווה לשאול.
כדאי גם להתקשר לחברת הסלולר ולשאול על תעריפים ואם יש חבילות חו"ל (אני ממש לא מעודכנת,כותבת מהזיכרון).
אפשר גם לדבר דרך ווטסאפ.
בחו"ל גם כדאי לכבות נתונים סלולריים בטלפון ולהפעיל ווי-פיי.

התשובות כאן מתייחסות לשיחות קוליות בלבד, נכון?

מה לגבי סמסים (SMS) ?

כל האימותים מול מוסדות פיננסים שונים (וגם מול מערכת ההזדהות הממשלתית), נעשים היום באמצעות קוד SMS שנשלח לטלפון הסלולרי, למספר הרשום אצלם.

נניח שאני נוסע לתקופה של מספר חודשים לארה"ב, ואינני מעוניין להחליף את המספר הסלולרי שלי (כאב ראש גדול לשנות את המספר בכל המוסדות איתם אתה מאומת בסלולרי), מה הן האופציות העומדות לרשותי?

תודה

קבלת sms לא עולה כסף.
הרי הרבה פעמים אתה מקבל OTP שהם בכלל ממדינות אחרות לא? ואתה כמובן לא משלם על זה.
אז אותו דבר אם אתה מחוץ לישראל, ומקבל sms מגורמים ישראלים.

תחשוב על זה ככה, כל דבר שהוא פסיבי למכשיר שלך, לא עולה. ברגע שאתה מבצע משהו אקטיבי (שליחת sms/עונה לשיחה/גולש על הרשת דרך הסים הישראלי וכו׳) אז אתה פתוח לעלויות של המפעיל הישראלי.

קבלת sms לא עולה כסף.
הרי הרבה פעמים אתה מקבל OTP שהם בכלל ממדינות אחרות לא? ואתה כמובן לא משלם על זה.
אז אותו דבר אם אתה מחוץ לישראל, ומקבל sms מגורמים ישראלים.

תחשוב על זה ככה, כל דבר שהוא פסיבי למכשיר שלך, לא עולה. ברגע שאתה מבצע משהו אקטיבי (שליחת sms/עונה לשיחה/גולש על הרשת דרך הסים הישראלי וכו׳) אז אתה פתוח לעלויות של המפעיל הישראלי.
נכון. התכוונתי לעצם הגעת המסרון (טכנית), לא לעלות.

למיטב הבנתי, אם אינני רוכש חבילת חו"ל (ניקח לדוגמה את רמי לוי תקשורת), הודעות SMS שנשלחות אליי מהארץ, לא יגיעו אליי, אם החלפתי את ה-SIM לאמריקאי.

האם ישנה אפשרות (עוד לפני הנסיעה הארוכה לארה"ב), לשמור על המספר עם ספק אחר שגובה תעריף אחיד ללא תלות בו המכשיר הסלולרי נמצא?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אתה קצת מערבב בין 2 דברים שונים.
טכנית, בוודאי שאם תוציא את הסים הישראלי ותשים אחד אמריקאי, לא תקבל sms שרלוונטים לsim הישראלי (למרות שיש שירותי מימסור/forwarding), אבל אין קשר לחבילות חו״ל.
הטענה היא כאשר אתה שומר את שני המספרים (לדוגמה בהנחה שיש לך מכשיר שתומך eSIM ומאפשר יותר ממספר אחד במקביל), אתה עדיין תקבל sms לישראלי גם אם אין לך חבילת חו״ל.
האופציה הכי טובה היא לעבור לספק שירות ישראלי במחיר הכי זול שניתן, רק על מנת לשמר את המספר ובמקביל לפעול רגיל דרך הסים המקומי.

אקח לדוג את עצמי, יש לי pixel7pro עם 2 סימים (אחד פיזי ישראלי, אחד eism גרמני). שניהם דלוקים, אך הdefault לכלל הפעולות כאשר אני בגרמניה הוא מן הסתם הגרמני. הישראלי עדיין דלוק ללא חבילת חו״ל, אך מכובה בכל הקשור לdefault של הוצאת שיחות/גלישה/roaming וכו׳) זה לא מונע ממני לקבל sms לסים הישראלי ואפילו שיחות, אני פשוט לא עונה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C סלולר: "זמני ההמתנה של המוקד ארוכים מן הרגיל" צרכנות פיננסית 9
N מעבר חברת סלולר צרכנות פיננסית 2
Y מסלול סלולר ללא הוראת קבע? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
M חבילת סלולר מומלצת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
Myrath חבילת סלולר משתלמת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
Y סלולר ללא הוראת קבע מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
B נטישה מהירה של חברת סלולר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
ג האם למישהו יש ניסיון עם השירות של רמי לוי תקשורת(סלולר)? צרכנות פיננסית 3
T מבצע סלולר לזוגות ב- 40 ש"ח מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
algo.il חיוב מס הכנסה לא מוצדק על העברה כספית לחשבון השקעות לחו"ל - מה עושים? מיסים 5
D סעיף 102 לעובד שעובר לחו"ל מיסים 3
JBUZZ ביטוח נסיעות לחו"ל - הפעלת תוספת ספורט אתגר (אקסטרים) לפי יום צרכנות פיננסית 3
S ביטול ביטוח רכב עקב נסיעה לחו"ל? אוף טופיק 11
Z משלוח של חבילה לחו״ל אוף טופיק 0
ד שינוי הקצעה בתיק -אשמח לחו"ד שוק ההון 8
מ תיק השקעות אישי אשמח לחו"ד שוק ההון 15
D מעבר חברה פרטית לחו"ל מיסים 9
SwingMan העברת השקעה ב-iwda מישראל לחו"ל שוק ההון 8
A העברת כסף לחו"ל צרכנות פיננסית 76
Dim האם כסף ב ib פירושו שהוא הועבר לחו"ל? שוק ההון 4
E מידע אודות סך העברות מט"ח לחו"ל צרכנות פיננסית 1
G משיכת קרן פנסיה בעקבות מעבר לחו״ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
NeonDrift העברה לחו"ל דרך IB ו-Wise ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
E מעבר מתוכנן לחו"ל שוק ההון 17
N המשך התנהלות בקרן פנסיה לאחר מעבר לחו"ל + ניוד מיסים 1
S דואר ישראל - משלוח לחו"ל שלא מגיע ליעד פוסטים מאיכות נמוכה 1
P את כולם מעניין לטוס לחו"ל? פוסטים מאיכות נמוכה 109
T העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
T ביטוח נסיעות לחו"ל - מי הכי שירותי והגון? צרכנות פיננסית 42
א המרת ILS ל-BGN והעברתם לחו"ל צרכנות פיננסית 0
ע הוצאת ני״ע לחו״ל מעל 500k ש״ח - מחוייב בדיווח למס הכנסה? מיסים 19
A העברה בנקאית לחו"ל - כדאי דרך הבנק? צרכנות פיננסית 2
A העברת כסף לחו"ל עבור תשלום לפרילנסרים - איך הכי כדאי? צרכנות פיננסית 0
U ביטוח נסיעות לחו"ל למי שאינו אזרח ואין לו ביטוח לאומי צרכנות פיננסית 5
א העברת דולרים לחו"ל צרכנות פיננסית 3
J ביטוח נסיעות לחו"ל - החרגה צרכנות פיננסית 1
י זוג אזרחים אירופאים עם נכות - מעבר לחו״ל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
מ קניית אופציות לאחר התפטרות - עמלות והעברה לחו"ל מיסים 1
T משלוח כרטיס בנק לחו"ל צרכנות פיננסית 3
ס איך מתנהלת מדינה עם איסור הוצאת כספים לחו"ל? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 12
A עיתוי העברת כסף לחו"ל - מה השיקולים? שוק ההון 1
R חובת דיווח על הוצאת כספים לחו"ל לבני זוג מיסים 1
ח רוצה לטוס בפעם הראשונה לחו"ל אוף טופיק 14
Cleo החזרת משלוח יקר לחו"ל על חשבוני + הגשת בקשה להחזר מכס - טיפים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
T ביטוח נסיעות לחו"ל - לתקופה ויעדים לא ידועים צרכנות פיננסית 2
T האם חובה לדווח על העברת כספים לחו״ל ישירה במכירת RSU מיסים 5
ס העברת כספים ונכסי נדלן לחו"ל אוף טופיק 4
פיטר גריפין תרחיש היפוטתי - מעבר לחו״ל מיסים 2
ק להוציא את הכסף לחו״ל - מה זה אומר בדיוק? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 602
R העברת חסכונות לחו"ל שוק ההון 124

נושאים דומים

Back
למעלה