• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

סכסוך משפחתי על חלק יחסי בדירה לירושה

• פותח הנושא פותח הנושא dandin
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dandin

משתמש סולידי
דירוג
8
בהמשך לפוסטים קודמים למי שעקב אחריי
רכשתי את החלק היחסי של אחותי 25% בדירה לירושה
לפני כשנה וחודש בהתאם למצב של אותו זמן כך נראה שהאמא לא מתכוונת להשכיר את הדירה
נחתם הסכם ביני לבין אחותי שאני קונה ממנה את החלק שלה בתוספת 90% לסכום שהיא שילמה סך הכל 200 אלף ושהיא מוותרת מרצונה החופשי וללא כפיה מוותרת על חלקה בדירה . כך שהיא יצאה מרוצה . ואף ציינה שהיא לוקחת את הכסף לתשלום המשכנתא של מחיר למשתכן .

היום שנה וחודש אחרי אמא שלי רוצה להשכיר את הדירה כי הובטח לה שהיא תקבל 50% מהשכירות וגם היא הבינה שדירה ריקה זו הוצאה ו50% לי ולאחות נוספת שיש לה חלק . מדובר בסכומים זניחים .
האחות שמכרה לי את החלק שלה באה אליי בטענות ורוצה להחזיר לי את הכסף ולקבל את החלק שלה בחזרה

הבהרתי לה שאני לא מעוניין למכור .
אבל אני כן יכול לאפשר לה לקבל חלק מהשכירות בתנאי שתחזיר את הכסף ולאחר תום השכירות תקבל את הכסף בחזרה ואני לא מבטל את המכירה . היא לא הסכימה .
החלה להתלהם ולרתוח ואמרה שהיא רוצה לקבל מהשכירות בדיוק כמו כולם . למרות שהיא מכרה את חלקה . היא טוענת שלא ידעה שהדירה תושכר ותהיה ״תשואה״ והיא מרגישה מופסדת .

תעשה הכל שהדירה לא תושכר ותשכנע את האמא לערוך צוואה חדשה שבו תרשום שלכל אחד חלק שווה ( משמעות הדבר זו רמאות וגניבה )

אני לא בקשר עם האחות ביום יום ובאופן כללי היא לא מעניינת אותי .

תשכנע את האמא לערוך צוואה חדשה שבו תרשום שלכל אחד חלק שווה ( משמעות הדבר זו רמאות וגניבה )
הדירה היא 100% של האמא, ומותר לה להוריש אותה כרצונה.

כל עוד האמא בחיים היא יכולה לחלק את הכסף מהשכירות כרצונה, לדעתי גם אין קשר בכלל ״לזכות״ שקניתה בדירה. זה הכל כסף של אמא ומותר לה לחלק אותו שווה בשווה בין כולם

מה ״שקנית״ מהאחות זה זכות בדירה לאחר מות האמא כך שכל מה שקורה בדירה בעודה בחיים לא נתון להחלטתך והייתי לוקח צעד אחורה

לא ממש ברור לי מה עשית. אם הבנתי נכון, הדירה עדיין בבעלות 100% של אמא שלך? מה יקרה והיא תחליט בסופו של דבר להוריש אותה לשכן? בהתחשב בנסיבות וביחסים עם אחותך, הייתי שוקל במקומך לתת לה לקנות את חלקה בחזרה, כי אחרת אתה בסיכון מסוים להישאר בלי הכסף ובלי החלק של אחותך בדירה (ובמקרה הגרוע גם בלי כלום).

לפי התגובות כאן מה שאני צריך לעשות זה להעביר את הדירה על שמי בהקדם .

לא ממש ברור לי מה עשית. אם הבנתי נכון, הדירה עדיין בבעלות 100% של אמא שלך? מה יקרה והיא תחליט בסופו של דבר להוריש אותה לשכן? בהתחשב בנסיבות וביחסים עם אחותך, הייתי שוקל במקומך לתת לה לקנות את חלקה בחזרה, כי אחרת אתה בסיכון מסוים להישאר בלי הכסף ובלי החלק של אחותך בדירה (ובמקרה הגרוע גם בלי כלום).
הדירה בבעלות האמא כן . אני לא מתכוון למכור את החלק שקניתי ממנה לפני שנה . כמו שציינתי היא יכולה לקפוץ עד מחר . גם במחיר של סכסוך משפחתי .
ולגבי האמא אני לא רואה שום מצב שבו היא תשנה את הצוואה . למה שתעשה א תזה . אתה מעלה רעיון אבסורד של שוד , לגנוב ממני מאות אלפי שקלים ששילמתי מכיסי . למה שאמא תעשה את זה לבן שלה ?!
ֿ
ואם צריך להעביר את הדירה על השם שלי אני אפעל בעניין כמה שיותר מהר

כל עוד האמא בחיים היא יכולה לחלק את הכסף מהשכירות כרצונה, לדעתי גם אין קשר בכלל ״לזכות״ שקניתה בדירה. זה הכל כסף של אמא ומותר לה לחלק אותו שווה בשווה בין כולם

מה ״שקנית״ מהאחות זה זכות בדירה לאחר מות האמא כך שכל מה שקורה בדירה בעודה בחיים לא נתון להחלטתך והייתי לוקח צעד אחורה
אנחנו קנינו את הדירה . אנחנו שילמנו מכספנו את המחיר של הדירה . זו עסקה לכל דבר . אחת האחיות שקנתה החליטה אחרי שנתיים למכור את החלק שלה עשיתי הסכם איתה ושילמתי לה כפול ממה ששילמה . אחרי שנה פלוס היא התחרטה .
אני לא מעוניין למכור .

אחת האחיות שקנתה החליטה אחרי שנתיים למכור את החלק שלה עשיתי הסכם איתה ושילמתי לה כפול ממה ששילמה
איזה הסכם עשיתם? מה קיבלת בתמורה לכסף אם הדירה לא על שמך? האם היה עורך דין מעורב?

• אהבתי
Reactions: Roi
היה כדאי לצרף את זה לשרשור המקורי, יש שם הרבה מידע (וגם הרבה כתובות שהיו על הקיר):

איזה הסכם עשיתם? מה קיבלת בתמורה לכסף אם הדירה לא על שמך? האם היה עורך דין מעורב?
עשינו הסכם מכירת זכויות על פי צו הירושה שהאמא עשתה . בהסכם רשום שהיא מוכרת לי את החלק שלה ללא שום טענה ללא כפיה ושהיא מודעת להשלכות בעתיד הסכם מפורט מאוד. זה שעכשיו התחרטה לא מענייני .

. עכשיו בטח תשאל אם האמא תשנה את הצו ירושה. אז לא היא לא תעשה את זה . כן ... במיליון אחוז . אני בטוח . אין אפשרות כזו גם בדמיון הכי פרוע .
היא לא עושה צעדים כאלה בלי להתייעץ איתי או עם אחותי האחרת שיש לה 25%.

עשינו הסכם מכירת זכויות על פי צו הירושה שהאמא עשתה . בהסכם רשום שהיא מוכרת לי את החלק שלה ללא שום טענה ללא כפיה ושהיא מודעת להשלכות בעתיד הסכם מפורט מאוד. זה שעכשיו התחרטה לא מענייני .

. עכשיו בטח תשאל אם האמא תשנה את הצו ירושה. אז לא היא לא תעשה את זה . כן ... במיליון אחוז . אני בטוח . אין אפשרות כזו גם בדמיון הכי פרוע .

נניח שאתה צודק וזה מה שיהיה - אתה תקבל 75% מהזכויות בדירה.
האם בדיעבד, רכישת 25% נוספים מאחותך היה שווה את מה שאתה עובר?

אכתוב בזהירות שהשאלה אם אתה רוצה להיות חכם או צודק. מרגיש לי שיש פה פוטנציאל לא קטן לבעיות והסתבכויות עתידיות כולל שאיבה של שאר האחים ואימך למערבולת של הסכסוך. נשאלת כאן השאלה האם המחיר הכספי, המשפחתי, הסיכון והזמן שתבזבז שווים את הפוטנציאל לרווח העסקי.

אכתוב בזהירות שהשאלה אם אתה רוצה להיות חכם או צודק. מרגיש לי שיש פה פוטנציאל לא קטן לבעיות והסתבכויות עתידיות כולל שאיבה של שאר האחים ואימך למערבולת של הסכסוך. נשאלת כאן השאלה האם המחיר הכספי, המשפחתי, הסיכון והזמן שתבזבז שווים את הפוטנציאל לרווח העסקי.
סכסוך משפחתי - עדיף להתנתק מהם . וטוב מאוד שהדירה זו סיבה לא להיות בקשר .
מחיר כספי ? היא קיבלה כסף כפול 2 ממה ששילמה היא הרוויחה זה שהיא מתחרטת בעיה שלה היא לא ילדה . חתמה על הסכם זהו נגמר . אני לא משחק משחקים
הכסף הזה היה יכול להיות מושקע ועבר שנה פלוס

אם האחות רוצה להשתמש במניפולציות רגשיות כלפי האמא , היא המפסידה .

העלית כאן נקודת תורפה שניה, אני כמובן לא מכיר את משפחתך, אבל יחסים עם בני משפחה סביב כסף הם מתכון לבלת"מים, בקיצור, תחזיק לעצמך אצבעות חזק שחלקך בדירה יעבור על שמך בהקדם.

על כמה כסף מדובר בדמי שכירות? (אם מדובר ממש בכסף קטן לדעתי עדיף להסביר לאחות למה הבקשה לא סבירה, ולמרות זאת לתת לה "לפני משורת הדין" אחוז מסויים מהשכירות, כמובן שתחתום לך שזה רק לפנים משורת הדין ואין לה שום ערעור על הסיכומים ביניכם.)

בסופו של דבר אם תוריד מעצמך תביעות משפטיות גם תחסוך לעצמך כסף וגם תרוויח איכות חיים (אם ה"אהבה" שלכם הדדית אין לה סיבה להימנע מללכת לבית משפט, לעשות צרוך זה דבר יחסית קל).

לחילופין אתה יכול "ללכת לקראתה" ולמכור לה את החלק שלה חזרה בתוספת אבדן הכנסות של אחוזים מסויימים, את הכסף תשקיע בערוץ מכניס יותר מיידי ובעל תשואה יותר גבוהה.

הדירה בבעלות האמא כן . אני לא מתכוון למכור את החלק שקניתי ממנה לפני שנה . כמו שציינתי היא יכולה לקפוץ עד מחר . גם במחיר של סכסוך משפחתי .
ולגבי האמא אני לא רואה שום מצב שבו היא תשנה את הצוואה . למה שתעשה א תזה . אתה מעלה רעיון אבסורד של שוד , לגנוב ממני מאות אלפי שקלים ששילמתי מכיסי . למה שאמא תעשה את זה לבן שלה ?!
ֿ
ואם צריך להעביר את הדירה על השם שלי אני אפעל בעניין כמה שיותר מהר
אתה צריך לקחת בחשבון, שייתכן ואמך לא תראה את זה כ"אני עושקת את הבן שלי", אלא כ"אני עוזרת לבת המסכנה שלי שאין לה כלום"
גם אם אמך תפעל בתום לב, עדיין יכול להיגרם לך נזק.
כפי שכתבו למעלה, לו הייתי בנעלייך, הייתי מבקש מאחותי חזרה את הכסף שקיבלה על החלק שלה, וחוזר למצב ההתחלתי שהיה בקניה של הדירה.

נקודה נוספת למחשבה, אתה מכיר את אמא שלך כרגע אבל אצל חלק מהורינו (ובעתיד אצל חלקנו :( ) בשלב מסויים של ההזדקנות (לפעמים בשלב מוקדם) הצלילות יורדת, זה מתכון לבעיות (היא יכולה להוציא עוד צוואות, האחות יכולה לטעון למניפולציות וכדו', אולי אתה תשאר צודק אבל לך תוכיח), אתה לא יכול לצפות את אמא שלך באותו זמן ואתה לא יכול לצפות האם ומתי זה יקרה.

בנוסף, כהמשך לתגובה הקודמת שלי בנושא אחותך, כשההורים הופכים לסיעודיים וחלוקת הטיפול בהם לא שווה זה יכול לגרום לבעיות נוספות בין האחים, לשיקולך.

בהנחה שלא תצליח להעביר את הבעלות בדירה מהאם אליך ולאחיך בחלקכם היחסי בטווח זמן הקרוב, אלא תמתין עם ההעברה עד ה-120 של אמך, אני מבטיח לך שאו שלא תקבל שום חלק בדירה הזו, או שתשלם כל כך הרבה כסף לעורכי דין ותשרוף כל כך הרבה זמן בסכסוכי ירושה עם אחיך שאתה תצטער על היום שנכנסת לעסקה הזו.
מכיוון שעד כה רק בנית מגדלים באויר (הסכמים משפטיים בגין נכס שחוקית לא שייך לך או לאחים שלך), אני מציע לך לבדוק אפשרות לחזל"ש את כל העסקה הזו, או לכל הפחות להתעקש שכל אח ישלם סכום שווה והדירה תחולק שווה בשווה בין כולכם. כל תרחיש אחר יוביל אותך למה שכתבתי לעיל.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D דירת עמידר- ירושה - השקעה - סכסוך משפחתי נדל"ן 117
הנולד סכסוך גבולות עם שכן - מבקש עצה אוף טופיק 17
מתכנת התייעצות לגבי סכסוך מתמשך עם קולגה אוף טופיק 89
Couch Potato התנהלות כספית בטיול משפחתי צרכנות פיננסית 17
S הקמת LLC משפחתי בשיתוף הילדים נדל"ן 1
fuxlud אפליקציה לניהול תקציב משפחתי צרכנות פיננסית 5
R התייעצות נדל"נית לאור שינוי משפחתי - למכור ולקנות או מה לעשות? נדל"ן 9
O תיק השקעות משפחתי שוק ההון 11
צ יומן מסע משפחתי מעודכן - 2024 יומני מסע אישיים 1
Royi אופטימיזציה של תשלום מס בתא משפחתי עם פער גדול ברמות שכר מיסים 6
Y רכב משפחתי צרכנות פיננסית 1
A יומן מסע משפחתי יומני מסע אישיים 19
P הכנסת הפקדה עצמאית של קרן השתלמות בגליון הוצאות/הכנסות משפחתי? צרכנות פיננסית 3
A האם אני יכול לחסוך עבור משפחתי, מבלי אישור שלהם? שוק ההון 36
M בניית דו-משפחתי ומכירה של אחד הבתים נדל"ן 6
the_newbie סקר: אלוקציית נכסים ע"פ מצב משפחתי שוק ההון 36
נ חשבון יועץ משפחתי ב-IB צרכנות פיננסית 2
ע מחפש המלצה לרכב משפחתי סולידי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
de dud המלצות ללפטופ משפחתי אוף טופיק 8
amidar גידול משפחתי -> בעיה תחבורתית -> פיתרון סולידי (?) לטווח רחוק. צרכנות פיננסית 70
L הצגת עקרונות החסכון הפסיבי לבני משפחתי - התייעצות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
ברננקי התייעצות לגבי עסק משפחתי אוף טופיק 18
M בנק ישראל פרסם מתווה וולנטרי להשבת חלק מרווחי הבנקים לציבור - דעתכם? שוק ההון 7
O אפיק סולידי או לפרוע חלק מהמשכנתא שוק ההון 10
D מכירת חלק של דירה שהתקבלה בירושה נדל"ן 1
ריש-לקיש תמחור מרפסת שירות שהיא חלק מהבית נדל"ן 5
O אזרח אמריקאי חלק [שליש] מדירה נדל"ן 5
ס העברת חלק מתיק ללא אירוע מס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
וולפסון דירה בירושה של ההורים והתלבטות אם לרכוש חלק ממנה נדל"ן 6
Y מיסוי חלק פירותי ב RSU בעת ניתוק תושבות מיסים 4
V העלאת דמי ניהול בקרנה"ש, מיטב דש לשעבר IBI שהיו חלק מקבוצת רכישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
A התייעצות: לפדות קרן השתלמות + קופת גמל לסגור חלק מהמשכנתא וההלוואות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
U צפייה בשוטף חלק הפיצויים בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ש הגדלת הפרשת חלק עובד לקרן השתלמות מעבר ל-2.5% פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
C איך לציין לבנק שאני רוצה להעביר רק *חלק* מהניירות לבית ההשקעות? שוק ההון 11
M תשלום מעביד לביטוח אובדן כושר עבודה - האם אפשרי גם חלק השכר שמופנה לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
A פיקדון דולרי == חלק סולידי ? שוק ההון 33
E התלבטות לגבי חלק סולידי בתיק השקעות שוק ההון 0
א דף חלק יומני מסע אישיים 26
C האם לסגור את חלק הפריים של המשכנתה? נדל"ן 9
G האם לפרוע חלק מהמשכנתא? נדל"ן 17
ס איך מעבירים לIB חלק מהאחזקות בנייר מסוים? שוק ההון 0
W משכנתה על חלק מדירה נדל"ן 2
C העברת חלק מהפנסיה \ השתלמות לחברה אחרת לצורך פיזור סיכוים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
Z השלמת מסמכים בדו"ח שנתי. יועץ מס המייצג שלי הגיש את הדו"ח אך לא הגיש נכון חלק המסמכים (1322), קיבלנו הודעה על כך ממס הכנסה. מיסים 5
ד מתי כדאי להחזיר את חלק הפריים במשכנתא? נדל"ן 13
N טופס 134 עזרה במילוי חלק של ק"ה מיסים 32
M קבלת חלק קטן בדירה במתנה - שיקולים נגד? נדל"ן 7
Z חלק לא שלם של מניות. שוק ההון 3
R האם לשים את כל החסכונות על משכנתא או להשאיר חלק מהחיסכון ולהשקיע במדד ל30 שנה שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה