• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

סכנת הבהלה לחלבון

• פותח הנושא פותח הנושא Gek
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Gek

משתמש רגיל
דירוג
224

כתבה מעולה, חבל שלא עושים כאלה כתבות ונכנסים לעומק של בעיה.

כתבה נכונה. בתכלס אפשר לאכול בריא ומספיק גם בלי הרבה תוספות ומזון מעובד.
זה עניין של שיווק, פעם עברתי ליד דוכן פלאפל שפרסם את עצמו כ"פלאפל טבעוני", כידוע, כל הפלאפלים הם טבעוניים, זה עשוי מחומוס וכוסברה, אבל ברגע שהוא רשם על השלט שהוא טבעוני, הוא הצדיק פרמיה למחיר...

חבל שלא נכנסים לפן הבריאותי יותר.
למיטב זכרוני יש גבול לצריכת חלבון בארוחה, העודף פשוט לא נספג.
יש קשר בין פגיעה בכליות להגזמה בכמות חלבון, כנל לגבי חומציות בדם שמשפיע על כלי דם במוח ובלב ועוד ועוד ועוד....
ברוך השם אין לנו מצוקה תזונתית במדינה, סתם עוד טרנד שיחלוף.

סתם עוד טרנד שיחלוף.
הלוואי, אבל הוא כבר נמצא יותר מדי זמן והרבה אנשים יסבלו מהנזקים שלו גם לאחר שיסתיים.
לפני הטרנד, ההמלצה המשעממת היתה 0.5-0.75 גרם חלבון לק"ג משקל. היום פחות מגרם זה לא נחשב (הפנאטים מדברים גם על 1.3 ומעלה)
אדם ששוקל 90 ק"ג ומעלה, ונסחף לטרנד, לא יכול להגיע לרמת חלבון כזאת בארוחות מאוזנות ולכן מתחיל לחפש תוספים.
למיטב זכרוני יש גבול לצריכת חלבון בארוחה, העודף פשוט לא נספג.
אנשים מבוגרים, או עם מחלות מסוימות, לפעמים לא סופגים חלק מהרכיבים התזונתיים החשובים גם אם הם אוכלים מאוזן או מוגבר.
לי יש בעיה כזאת עם חלבון (ולא רק איתו) על אף שהגדלתי את כמות המאכלים החלבוניים בתפריט (בשר וקיטניות בעיקר) ולכן אני צריכה לשקול אם להגביר עוד יותר ולהסתכן בנזקים עקיפים. ואצל בעלי צריך להיזהר כי כבר יש לו גם חולשה בכליות וגם גאוט. הצעירים פשוט לא חושבים על "האני העתידי" שלהם - בדיוק כמו עם הנושא הכלכלי.

הלוואי, אבל הוא כבר נמצא יותר מדי זמן והרבה אנשים יסבלו מהנזקים שלו גם לאחר שיסתיים.
לפני הטרנד, ההמלצה המשעממת היתה 0.5-0.75 גרם חלבון לק"ג משקל. היום פחות מגרם זה לא נחשב (הפנאטים מדברים גם על 1.3 ומעלה)
אני לא יודע לגבי נכונות המספרים שאת מציגה בתור ההמלצה המשעממת, אבל הצ׳אט יודע להצביע על מחקרים בהם לאנשים שמבצעים אימוני כח, מומלץ אכן לצרוך יותר. לא הייתי ממהר לפסול אותם רק כי פעם חשבו אחרת.
אדם ששוקל 90 ק"ג ומעלה, ונסחף לטרנד, לא יכול להגיע לרמת חלבון כזאת בארוחות מאוזנות ולכן מתחיל לחפש תוספים.
אין בעיה עם תוספים איכותיים. קורפלקס מפוצץ סוכר כשמקור החלבון בו הוא גלוטן כמובן אינו כזה.
למי שאינו צמחוני - אין בעיה להגיע ל-150 גרם ביום (שתי ארוחות של חזה עוף 200 גרם בכל פעם כבר נותן כ-100 גרם חלבון)

לאנשים עם בעיות בריאותיות כאלו ואחרות, ההמלצות כמובן יכולות להשתנות.
לא רופא ולא תזונאי, לא ממליץ על כלום.

אנשים שמבצעים אימוני כח, מומלץ אכן לצרוך יותר
זה היה נכון גם לפני הטרנד, אבל בזהירות ועם ליווי תזונאי מוסמך.
למי שאינו צמחוני - אין בעיה להגיע ל-150 גרם ביום (שתי ארוחות של חזה עוף 200 גרם בכל פעם כבר נותן כ-100 גרם חלבון)
אם אני הייתי אוכלת כזאת כמות, לא היה לי מקום לשאר המזונות החשובים.
הבעל שלי שוקל מעל 100 ק"ג כבר הרבה יותר מדי שנים, כולל בתקופות שעבד באחד המקצועות הכי קשים פיזית ("אימון כוח" יומיומי במשך 8 שעות לאורך עשור או יותר) - הוא מעולם לא אכל חלבון בכמות מופרעת כזאת ומצב החלבון שלו מצוין, וגם השרירים והשלד.

זה היה נכון גם לפני הטרנד, אבל בזהירות ועם ליווי תזונאי מוסמך.
נראה לי שהיום המידע זמין בהרבה מבעבר וקל יותר לתקף אותו, כך שליווי תזונאי מוסמך רחוק מלהיות נחוץ.
אם אני הייתי אוכלת כזאת כמות, לא היה לי מקום לשאר המזונות החשובים.
אני מהמר שהמשקל התקין שלך אינו 90 קילו.
אני שוקל פחות, ולאכול חזה עוף בצהריים ובערב כחלק מארוחה (200 גרם לפני צלייה), זה ממש אבל ממש לא מוגזם.
הבעל שלי שוקל מעל 100 ק"ג כבר הרבה יותר מדי שנים, כולל בתקופות שעבד באחד המקצועות הכי קשים פיזית ("אימון כוח" יומיומי במשך 8 שעות לאורך עשור או יותר) - הוא מעולם לא אכל חלבון בכמות מופרעת כזאת ומצב החלבון שלו מצוין, וגם השרירים והשלד.
כשמצד אחד ישנם מחקרים ומצד שני מקרה בודד, לא הייתי בוחר במסקנה על בסיס המקרה הבודד. כמובן שאיני משוכנע שאין טעויות במחקרים, אך נדרשות טענות יותר רציניות לשם כך.

אני בתהליך חיטוב ואוכל לפי המלצת הדיאטנית כ1.6 גרם חלבון לק"ג.

אנשים ממוצעים ממש לא צורכים יותר מידי חלבון אם כבר מעט מידי חלבון. וכל המנסים לאכול ״בריא״ גם לא אוכלים מספיק כולסטרול.

ההמלצה המשעממת היתה 0.5-0.75 גרם חלבון לק"ג משקל
זה פשוט לא מספיק בלי קשר לשום טרנד. המינימום שבמינימום באורח חיים יושבני ללא פעילות הוא 0.8ג לכל ק״ג.

ולפי רמת הפעילות מומלץ יותר (שוב לפי מחקרים), עד 2.2ג' לק״ג שמעבר לזה מחקרים לא הצליחו להראות תועלת חיובית.

אפשר להגיע לכמויות האלה בקלות בלי תוספים ובלי אוכל מעובד. אבל עם הרבה צריכה של מזון מהחי, בלי מזון מהחי זה כמעט בלתי אפשרי לא רק כי מוצרים טבעוניים מכילים פחות צפיפות חלבון אלא גם כי חלבון טבעוני הוא גם ברובו חלבון לא מלא וגם לא נספג באותה קלות בגוף כמו חלבון מהחי.

חלבון טבעוני הוא גם ברובו חלבון לא מלא
אוכלים שילובים של קיטניות ודגנים ואז זה בסדר.
, ולאכול חזה עוף בצהריים ובערב כחלק מארוחה (200 גרם לפני צלייה), זה ממש אבל ממש לא מוגזם.
מאד מוגזם, בטח בגילי אבל גם כשהייתי צעירה יותר.
כדי לאכול 200 ג' בשר בארוחה, אני חייבת לוותר על דגנים וקיטניות כי זה סותם אותי. במקסימום אני יכולה לאכול מלפפון קטן ליד אבל זאת לא ארוחה מיטבית לדעתי ובטח אם פעמיים ביום.
לא הייתי בוחר במסקנה על בסיס המקרה הבודד.
לא הבאתי מסקנה אלא דוגמא. האינטרנט עומד לרשותנו לגבי נזקים אפשריים מצריכת חלבון גבוהה מדי לאורך זמן.

מאד מוגזם, בטח בגילי אבל גם כשהייתי צעירה יותר.
כדי לאכול 200 ג' בשר בארוחה, אני חייבת לוותר על דגנים וקיטניות כי זה סותם אותי. במקסימום אני יכולה לאכול מלפפון קטן ליד אבל זאת לא ארוחה מיטבית לדעתי ובטח אם פעמיים ביום.
אבל למה את מביאה את עצמך כדוגמא? רוב הנשים לא צריכות יותר מ-100 גרם חלבון ביום ובוודאי שלא לקבל אותם רק מהמנות העיקריות.
הדוגמא שלי באה להמחיש מקרה בו גבר שצריך 130 גרם חלבון (למשל), יגיע לכך בקלות אם יאכל עוף/בשר/דגים פעמיים ביום.

האינטרנט עומד לרשותנו לגבי נזקים אפשריים מצריכת חלבון גבוהה מדי לאורך זמן.
ויש לך דוגמאות כאלו באנשים בריאים?

רק דעתי בלבד:

1. רוצים לדעת האם אתם אוכלים מספיק חלבון - תעשו בדיקות דם. כדאי מאוד במצבים שונים.

2. בעיה בצריכת חלבון זה לא רק כמות חלבון. גוף שלנו יודע רק חומצות אמינו. דוגמא גוף צריך לייצר הורמון מלטונין (לטובת השינה) אז הוא זקוק לחומצת אמינו (גם ויטמנינם, מינרלים ...) - טריפטופן. לא איכפת לו כמה אכלתם חלבון אם אין מספיק טריפטופן - אין מספיק מלטונין. הרבה אנשים מעדיפים לאכול חזה עוף כי כמות חלבון גדולה מאוד ואחוז שומן נמוך אבל הכי הרבה קולגן יש בכנפיים ובחזה כמעט אין.

3. הרבה אנשים מכניסים לגוף חלבון מעובד שממש לא מתחשב באיזון של חומצות אמינו בגוף ולא רק חוצות אמינו. דוגמא קיצונית מכניסים 5-10 גרם של ארגינין לפני אימון (מאוד פופולרי) בלי להתחשב במאזן שלו מול ליזין. (אחרי זה לא מבינים איך צץ להם הרפס הרי הם אוכלים הכל "בריא"). בטבע אין דבר כזה חלבון בלי מינרלים, ויטמינים, חומצות שומן וכו'

נערך לאחרונה ב:
רק דעתי

"טריפטופן (Tryptophan) היא חומצת אמינו חיונית שהגוף אינו יכול לייצר בעצמו, ולכן יש לקבל אותה דרך תזונה או תוספים. היא חיונית לייצור סרוטונין ומלטונין, התורמים לוויסות מצב הרוח, הפחתת חרדות ושיפור איכות השינה" ויקי

היעילות הפיזית (ההשלכות על הביצועים)

מדד ביצוע [1, 2, 3, 4, 5]אתלט בתזונת קרוספיט מודרניתאתלט בתזונת גלדיאטור (שעורה ופול)
הרכב גוףמסת שריר נקייה, אחוז שומן נמוך ויעיל.שכבת שומן תת-עורית עבה ("ריפוד" הגנה).
תרגילי משקל גוף (מתח, עמידת ידיים)קל ומהיר. יחס כוח-משקל אופטימלי מאפשר תנועה יעילה.כבד ואיטי. עודף משקל השומן מקשה על הנפת הגוף.
התאוששות בין אימונים מרוביםמהירה מאוד. חלבון מהיר ואמינו משקמים קריעות שריר תוך שעות.איטית. חלבון צמחי דורש פירוק ארוך; מחסור בחומצות אמינו חיוניות מסוימות.
כוח מתפרץ (הנפות משקולות)גבוה. זמינות קריאטין וגליקוגן טהור בשרירים.בינוני. כוח סבל חזק, אך פחות אנרגיה מתפרצת לשבירת שיאים.

מה שמעניין לדעתי

קטגוריהדוגמאותתפקיד
מינרלים (רחב)ברזל (Fe), אבץ (Zn), יוד (I), סידן (Ca)אנזימים, הורמונים, מבנה עצם
אלקטרוליטיםנתרן (Na⁺), אשלגן (K⁺), מגנזיום (Mg²⁺), סידן (Ca²⁺), כלוריד (Cl⁻)מתח חשמלי, עצב-שריר, נוזלים

בגדול יש אוכלוסיות בעולם אם זה באלסקה,אפריקה,אמזונס שאוכלים המון חלבון בארוחה ויש שבעיקר חלבון כמו האסקימוסים מלבד דגים כמעט ולא אוכלים משהו אחר. שנחקרו ולא ראו בעיות מאכילה של חלבון ושומן. מסכים שכל הגזמה היא גם בעייתית אבל אם אוכלים ושותים מספיק לא אמורה להיות בעיה זה נושא שנחקר לא מעט. אם עושים פעילות סדירה ואימוני כוח זה אמור לתחזק שריר ולא להפוך לשומן

אחלה טרנד
אין שום עומק של בעיה, אין בעיה בכלל.
כן, חלק מהמוצרים, כשמעמיקים ברכיבים - נחותים תזונתית. אז מה - כאילו שבמזון מעובד ללא תוספת חלבון זה אחרת.
חלק ממש איכותיים. מעדני ה 20 גרם חלבון מלאים בחלבון איכותי, והמעדן מספיק כבד בבטן (ומגעיל) שעוזר לסתום את הפה לקלוריות ריקות אחר כך.

כן יש חיסרון אקולוגי וכלכלי בדיאטה עשירה בחלבון מן החי.

לדעתי יהיה טוב יותר דיאטה עם הרבה חלבון מן הצומח וקצת מן החי. גם כמעט אין צורך אובייקטיבי בפיתוח שרירים מרשימים. מספיק להיות בריא וחזק, בשביל זה לא צריך לאכול שתי ארוחות בשריות ביום.

בגדול יש אוכלוסיות בעולם אם זה באלסקה,אפריקה,אמזונס שאוכלים המון חלבון בארוחה ויש שבעיקר חלבון כמו האסקימוסים מלבד דגים כמעט ולא אוכלים משהו אחר. שנחקרו ולא ראו בעיות מאכילה של חלבון ושומן. מסכים שכל הגזמה היא גם בעייתית אבל אם אוכלים ושותים מספיק לא אמורה להיות בעיה זה נושא שנחקר לא מעט. אם עושים פעילות סדירה ואימוני כוח זה אמור לתחזק שריר ולא להפוך לשומן
זה לא נכון, מפתה לחשוב ככה, אבל ככל שמתבגרים יותר חשוב להתייחס למה שחסר כדי לתחזק מערכת שעברה מזמן את השיא שלה.

בקשר לאסקמואים חוץ מדגים ופירות ים אוכלים באופן קבוע אייל צפון (קריבו) וגם כלב ים... . תוחלת חיים שלהם נמוכה ואחד הסיבות כמות קטנה של ירקות,
מצד אחר בזמנו בגלל שאכלו כמות גדולה של אומגה 3 כמעט לא היו להם מחלות לב, זה היה עוד לפני שהתחילו לשתות הרבה אלכוהול ולאכול פחמימות פשוטות (סוכרים).

* הם לא אוהבים שם אסקימואי (אסקימוס) ונעלבים. . גם מאוד לא כדאי להגיד מילה אסקימואי לסאמי בפינלנד.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כתבה מעולה, חבל שלא עושים כאלה כתבות ונכנסים לעומק של בעיה.
כתבה מעולה שלדעתי הסבירה ממש טוב את הבעיה (גורמים לנו לחשוב שאנחנו צריכים ממש הרבה חלבון אז מוכרים אותו באריזה יפה אבל סופר מעובדת שלא מסתיימת במוצר מאוד בריא), והפיתרון. 92% מאיתנו בעצם צורכים מספיק חלבון אז בוא נרגע. אהבתי.

בנימה אישית אני לא מסתכלת כל כך על כמות החלבון כי אני לא מנסה לבנות ריקמת שריר גדולה מהרגיל, אלא על כמות הסוכר והפחממה במוצר. כמו לחם למשל . כמה שפחות סוכר ככה יותר טוב, החלבון הוא החלק הזניח.
מה שכן היוגורטים למינהם שיש בהם כמות קטנה של סוכר וכמות ״גדולה״ של חלבון הם ממש נחמדים. סוגרים פינה ולא מאוד משמינים. החלבון לדעתי הוא רווח משני ומי שאוכל בשר באופן קבוע כנראה לא צריך אותו. את האקסטרה חלבון, לא את היוגרט. היוגורוט טעים.

אם עושים פעילות סדירה ואימוני כוח זה אמור לתחזק שריר ולא להפוך לשומן
לא בגיל 70. אני נחמדה האמת שגם בגיל 60. האוכלוסיות שציינת (אפריקה לא יודעת לגבי האמזנוס) לא מגיעה לגיל הזה. אתה לא יכול להסיק שום דבר לגבי התזונה של אדם עם תוחלת חיים משמעותית יותר נמוכה משלך. בישראל אנחנו סביב 82-87 אם אני זוכרת נכון נתונים של לפני עשור. יתכן והמספרים השתנו.

כבר תקופה מאוד מסקרן אותי למצוא מחקר (אמיתי) שבדק תזונה מסוג קיטו קרנבורנית וכו וההשפעות שלה לטווח ארוך.
דיאטה דלת פחממות ברמה של לא לאכול מלפפון כי יש בו פחממה (מצב קיטוזיס כמו שאומרים) הוכחה כמאוד יעילה במניעה של אפילפסיה אצל אוכלוסיות שלא ניתן לשלוט על ההתקפים שלהם עם כדורים. אבל זה מאוד ספציפי ואני לא יודעת מה התוחלת חיים שלהם, וגם אין להם ברירה אז זו לא דוגמא טובה. אבל מלבדם שבאמת אין להם ברירה, אני תוהה מה ההשפעה ארוכת הטווח האמיתית על צריכה של שומן בצורה כל כך מסיבית.

נערך לאחרונה ב:

נושאים דומים

Back
למעלה