החורף שלנו זה קיץ אצלהם.. אמור רוב השנה לטייל במזג אוויר סביר.יעזור לדעת באיזה איזורים אתה מתכוון לטייל בחורף (כי אם תטייל במקומות חמים בחורף אז יש לך צרכים שונים ממישהו שאולי מטייל בשלג בחורף)
מי זה ״אצלהם״? בסין (שפעם אחרונה שבדקתי נחשבת מזרח רחוק) החורף מגיע באותו זמן שהוא מגיע בארץ (ואם אתה מטייל בצפון סין אתה מגיע לאזורים שיש בהם בחורף מינוס 40 מעלות).החורף שלנו זה קיץ אצלהם.. אמור רוב השנה לטייל במזג אוויר סביר.
מה שכן, מתכנן להגיע לנפאל לעשות שם טראקים ושם בוודאות יהיה שלג.
לא מתכנן להגיע לסין.. חוץ מנפאל הכל אמור להיות מסג אוויר ידידותי. קמבודיה, ויאטנם, לאוס תאילנד ואינדונזיה. קצת גשם מידי פעם אבל לחלוטין לא שלג.מי זה ״אצלהם״? בסין (שפעם אחרונה שבדקתי נחשבת מזרח רחוק) החורף מגיע באותו זמן שהוא מגיע בארץ (ואם אתה מטייל בצפון סין אתה מגיע לאזורים שיש בהם בחורף מינוס 40 מעלות).
1. סנדלים. חובה. שורש או הטובות של טבע.
כל מה ש @Delver אמר.שלום
אני טס למזרח בשבועות הקרובים לטיול אחרי צבא, טיול ארוך של כחצי שנה בתקווה.
אשמח להמלצות לנעלי טיולים /הליכה, איזה דגשים לשים.. לא מכיר את הנושא בכלל.
תודה
מהמרכז, אבל מוכן לנסוע לאן שצריך.הנעליים בארץ יקרות מאד. שווה לעשות בדיקה, מהיכן אתה ?
המון תודה על כל ההמלצות.טיילתי לא מעט ויש לי יש חמישה טיפים (הראשון הכי חשוב החמישי הכי פחות חשוב):
1. הכי חשוב - שהנעל תהיה נוחה לך כשאתה לובש אותה. יסבירו לך בחנויות שנעליים צריכות לקבל את הצורה של הרגל שלך וכאלה, זה נכון, אבל זה חייב להיות נוח גם בלבישה ראשונה. אם זה לא נוח על ההתחלה, הסיכוי שזה יהיה נוח בהמשך נמוך. תמדוד את כל הנעליים שיש בחנות אם צריך עד שאתה מוצא חברה או שתיים שהנעליים שלהן נוחות לך באופן סביר ומעלה על ההתחלה.
2. חשוב מאוד לקנות נעל גבוהה שתיסגר לך מעל הקרסול ולא מתחתיו, זה מונע פציעות נפוצות בהליכה ממושכת (עיקום קרסול/נקעים וכדומה).
3. עמידות למים - כדאי שהנעל תהיה עמידה למים, יש שתי דרכים להשיג זאת:
א. בד מיוחד שהוא מצד אחד לא מכניס מים ומצד שני כן מוציא אוויר ואז הרגל יותר מאווררת, המותג הכי מוכר בתחום הוא GoreTex, בד"כ יש תווית של גורטקס על הנעל במקום בולט על הבד (חפש בגוגל).
ב. נעל מעור מלא - אני לא ממליץ, הן אטומות לחלוטין גם מבפנים וגם מבחוץ, אם חם בחוץ זה לא מאוד נעים.
4. יש מותג סוליות בשם Vibram, חלק ניכר מהנעליים הטובות קונות סוליות מחברת Vibram. אי אפשר לפספס את הלוגו כי הוא צהוב על סוליה שחורה (חפש בגוגל). היתרון שלהן הוא שהן נשחקות לאט יותר ומספקות אחיזה טובה יותר בקרקע.
5. משקל הנעל - יותר קל זה יותר טוב כי אתה מתאמץ פחות בהליכה (וגם פחות כבד לסחוב אותן בתיק אם אתה לא לובש אותן בחלק מהטיול). נעל עור תהיה כבדה יותר לעומת נעל עם GoreTex, כך שזה עוד יתרון ל GoreTex.
המחיר לא אישיו מבחינתי. לא מתכנן לשים עכשיו 5000 שקל על נעל אבל לא מתכנן לחסוך על זה.גם אם המחיר לא נוח.
א. מכיר את הגישה, הרבה מהציוד שכבר יש לי הוא ציוד כזה, בעיקר ירושות מאחותי שטיילה במזרח כבר והבינה באמצע הטיול שעדיף לא ללכת עם 30 קילו עליהמציע לך לחפש קצת על גישת ציוד קל משקל לטיולים (ultralight backpacking בז׳רגון..) אולי זה יתן לך נקדות מבט נוספת על הערכות לטראקים.
סה״כ הרושם שלי ממטיילים ישראלים זה שהציוד שלהם הוא איזה המשך של ציוד צבאי, הכל מאוד מסיבי.
לגבי נעליים, הייתי קונה משהו שנוח לך וקל.
לגבי סנדלים.. עזוב, קח כפכפים, ללכת בנפאל עם שורש זה כמו לעשות קעקוע של ״תייר ישראלי״ על המצח
תודה על ההמלצה על הנעל!מקלות הליכה
באיזה סניף? כי אני הייתי בסניף בנתניה ולא היה מבחר בכלל. רק שתי חברות של נעלי טיולים.. והמחירים של 250 שקל לנעל היו לי חשודים. נעל ספורט אני רגיל לקנות ביותר..אני לא מבין בזה כלום , אבל הייתי השבוע בדקתלון ודי נדהמתי מהמחירים והאיכות .
בנתניה.באיזה סניף? כי אני הייתי בסניף בנתניה ולא היה מבחר בכלל. רק שתי חברות של נעלי טיולים.. והמחירים של 250 שקל לנעל היו לי חשודים. נעל ספורט אני רגיל לקנות ביותר..
יש לי סנדלים של דקתלון. משתמש בהם כבר יותר משנתיים.יש שם סנדלים שנראות הרבה יותר עמידיות ונוחות משורש ב120 .
אז ככה:מהמרכז, אבל מוכן לנסוע לאן שצריך.
את הקלות (meindl) קניתי בשוויץ.לא מתכנן להגיע לסין.. חוץ מנפאל הכל אמור להיות מסג אוויר ידידותי. קמבודיה, ויאטנם, לאוס תאילנד ואינדונזיה. קצת גשם מידי פעם אבל לחלוטין לא שלג.
יש חנויות שאתה ממליץ עליהן? איך הגעת לנעליים שלך בעצם? למה בחרת דווקא בהם?