• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נעליים במאות שקלים נקרעות לאחר מספר חודשים

• פותח הנושא פותח הנושא itzikgur
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

itzikgur

משתמש רגיל
דירוג
97
כשהייתי צעיר יותר זה היה פשוט קנית נעליים בזול הם החזיקו לך חצי שנה שנה קנית ביוקר הם החזיקו לך שנים. היום, שום נעל לא מחזיקה לי יותר משנה והם מתחילים להתפרק לאחר מספר חודשים. אני מדבר על נעלי ספורט מכל הסוגים: הליכה, ריצה וטיולים. ניו-באלאנס ב-400 שקל, הוגו-בוס ב-500, סאקוני ב-300, אדידס ב-600 ועוד. אני מחזיק בהיכון דבקי נעליים מכל הסוגים ונהייתי כבר מומחה בזה. מבדיקות בביקורות באמזון מתברר שאני לא היחיד כמובן (כדי לסנן את הביקורות המזוייפות אני בוחר בביקורות של כוכב אחד או שתיים שם אני מגלה את האמת). באיזה שלב אמרתי אם כבר אין הבדל ננסה את הזולות אבל הם לא נוחות בעליל. האם נגזר עלי להמשיך לשלם מאות שקלים לזוג נעליים וחודשיים אחרי כבר להתחיל להדביק אותם? אגב, אדידס רושמים בתווית תאריך ייצור, ואחרי פניה נרגזת לשירות לקוחות התברר שהנעליים החדשות שלי יוצרו 5 שנים קודם והדבק כמובן נחלש..

כשהייתי צעיר יותר זה היה פשוט קנית נעליים בזול הם החזיקו לך חצי שנה שנה קנית ביוקר הם החזיקו לך שנים. היום, שום נעל לא מחזיקה לי יותר משנה והם מתחילים להתפרק לאחר מספר חודשים. אני מדבר על נעלי ספורט מכל הסוגים: הליכה, ריצה וטיולים. ניו-באלאנס ב-400 שקל, הוגו-בוס ב-500, סאקוני ב-300, אדידס ב-600 ועוד. אני מחזיק בהיכון דבקי נעליים מכל הסוגים ונהייתי כבר מומחה בזה. מבדיקות בביקורות באמזון מתברר שאני לא היחיד כמובן (כדי לסנן את הביקורות המזוייפות אני בוחר בביקורות של כוכב אחד או שתיים שם אני מגלה את האמת). באיזה שלב אמרתי אם כבר אין הבדל ננסה את הזולות אבל הם לא נוחות בעליל. האם נגזר עלי להמשיך לשלם מאות שקלים לזוג נעליים וחודשיים אחרי כבר להתחיל להדביק אותם? אגב, אדידס רושמים בתווית תאריך ייצור, ואחרי פניה נרגזת לשירות לקוחות התברר שהנעליים החדשות שלי יוצרו 5 שנים קודם והדבק כמובן נחלש..
מהשנקל שלי:
1. לרוב זוגות הנעלים יש אחריות, בטח לחברות הגדולות ואם זה פחות משנה מהקניה, כבר יצא לי לשלוח נעלים לתיקון (דרך חנות פשוט שהייתי מכיר וקונה בה)
2. נעלים לא אמורות להתבלה כל כך מהר (אצלי נעלי טיולים מחזיקות שנים - האחרונות מעל עשור, נעלי ספורט בדרכ 3 שנים וגם אז זה קרעים קטנים ברי תיקון) - אולי אתה עושה איתם משהו חריג (משאיר אותם ברכב ואז זה יכול להכגיע ל80 מעלות והדבק אולי לא מחזיק, מרטיב אותם הרבה, מכבס אותם הרבה, אולי יש לך פלאטפוס הפוך או דברים כאלה מייצרים עומס נקודתי על הסוליה וכו...)
3. תנסה לקנות נעלים בדקטלון, משמעותי יותר זול, ולרוב באיכויות טובות עם אחריות ויש להם מנעד מאוד רחב גם לשימושים אינטנסיבים

בדרך כלל, לא מודדים נעל לפי זמן. מודדים נעל לפי מרחק שהלכת איתה או יותר נכון המרחק שרצת איתה. אם היתה אצלך חצי שנה והלכת או רצת איתה 100 ק״מ והיא נשחקה, משהוא לא בסדר.

אני רץ עם סקוני טריומף או ניו באלאנס 880 ומחליף אותן לאחר 800-1000 ק״מ ריצה ועוד לא יודע כמה ק״מ הליכה רגילה. (זה יוצא בערך כל חצי עד שלושת רבעי שנה). אפילו שהן נראות מצויין. ודרך אגב עוד לא קרה לי שהדבק שלהן התפרק.

נערך לאחרונה ב:
בדרך כלל, לא מודדים נעל לפי זמן. מודדים נעל לפי מרחק שהלכת איתה או יותר נכון המרחק שרצת איתה. אם היתה אצלך חצי שנה והלכת או רצת איתה 100 ק״מ והיא נשחקה, משהוא לא בסדר.

אני רץ עם סקוני טריומף או ניו באלאנס 880 ומחליף אותן לאחר 800-1000 ק״מ ריצה ועוד לא יודע כמה ק״מ הליכה רגילה. (זה יוצא בערך כל חצי עד שלושת רבעי שנה). אפילו שהן נראות מצויין. ודרך אגב עוד לא קרה לי שהדבק שלהן התפרק.
אני לא רץ בכלל. עושה הליכה כל יום בין 6-10 ק"מ. בתחילת החורף והקיץ אני משתמש בנעלי הליכה, בשיא החורף בנעלי טיולים שאטומות למים ובשיא הקיץ בנעלי ריצה שיותר קלות ונושמות. הבעיה היום עם הנעלי ספורט לדעתי מכמות השכבות, זה לא רק החלק העליון והסוליה כמו פעם, אלא מוסיפים מתחת לסוליה שכבה דקורטיבית בדר"כ בצבע שונה והיא תמיד מתחילה להתפרק ראשונה.

אתה עושה שימוש מאסיבי בנעליים, זה הגיוני.

אני רץ בערך שלוש פעמים בשבוע, 5 ק"מ, מחילף נעליים כל שנתיים בערך.

בעיקר בגלל בלאי בסוליה.

אני לא רץ בכלל. עושה הליכה כל יום בין 6-10 ק"מ. בתחילת החורף והקיץ אני משתמש בנעלי הליכה, בשיא החורף בנעלי טיולים שאטומות למים ובשיא הקיץ בנעלי ריצה שיותר קלות ונושמות. הבעיה היום עם הנעלי ספורט לדעתי מכמות השכבות, זה לא רק החלק העליון והסוליה כמו פעם, אלא מוסיפים מתחת לסוליה שכבה דקורטיבית בדר"כ בצבע שונה והיא תמיד מתחילה להתפרק ראשונה.
אולי כדאי לך לבדוק נעלי הליכה (לא טיולים) או נעלי ריצת שטח של סולומון, הן נחשבות יותר עמידות. דרך אגב אתה הולך הרבה מאוד, בסביבות 3000 ק״מ בשנה (בערך כמו ללכת לציריך ברגל). לא פלא שנעלים נשחקות לך.

השכבה התחתונה לא דקורטיבית, זה בדרך כלל חומר קשיח יותר שנשחק פחות ומאפשר לנעל להתפס טוב יותר בקרקע. למשל בניו באלאנס יש ,
  • NDurance rubber outsole technology provides superior durability in high-wear areas to help get more out of the shoes

אתה עושה שימוש מאסיבי בנעליים, זה הגיוני.

אני רץ בערך שלוש פעמים בשבוע, 5 ק"מ, מחילף נעליים כל שנתיים בערך.

בעיקר בגלל בלאי בסוליה.
השיכוך בתוך הנעל בעיקר במרכז הנעל, מתקלקל הרבה יותר מהר מהסוליה.

פעם (כשהיינו צעירים ושיחקנו כדורסל) היתה לי נעל כדורסל נהדרת. היתה נעל מדהימה ומאוד יקרה. אחרי כמה חודשים התחילו לי כאבים בגב אחרי כל משחק. לקח לי חודש לגלות שזה בגלל שבנעל יש מין קפיצי ספוג כאלה ואחד מהם פשוט נשכב על הצד. הנעל נראתה מעולה, סוליה לא שחוקה ללא בעיות בכלל. לא הרגשתי כלום בשעת המשחק, רק כמה זמן אחרי המשחק הגב כואב. נעל חדשה והבעיה נעלמה.

לדוגמא,

כך תדעו: מתי הגיע הזמן להחליף את נעלי הריצה? מדובר בנעלי ריצה, נעלי הליכה או ספורט שלא כרוך בריצה זה משהוא אחר.

נערך לאחרונה ב:
אני לא מבין גדול בנעליים, אבל מה שציינת זאת הסיבה שאני קונה נעליים זולות בעיקר. בסופו של יום מותג זאת הזדמנות של חברות הענק לגבות סכום אדיר של כסף עבור אותו מוצר שמיוצר גם ככה באיזה מדינת עולם שלישי תמורת מאות אחוזים פחות בעבור אותה נעל עם מותג גנרי. כמו שאמרתי אני לא מבין יותר מידיי בנעליי ספורט אבל אם בקטגוריית נעליי הספורט יש גם סוגי נעליים שמחזיקים יותר זמן, אולי שווה לשלם מחיר יותר גבוהה ולקחת אותם - אבל אם אין, כן הייתי הולך על נעליים זולות שקיבלו ביקורות סבירות.

אני לא מבין גדול בנעליים, אבל מה שציינת זאת הסיבה שאני קונה נעליים זולות בעיקר. בסופו של יום מותג זאת הזדמנות של חברות הענק לגבות סכום אדיר של כסף עבור אותו מוצר שמיוצר גם ככה באיזה מדינת עולם שלישי תמורת מאות אחוזים פחות בעבור אותה נעל עם מותג גנרי. כמו שאמרתי אני לא מבין יותר מידיי בנעליי ספורט אבל אם בקטגוריית נעליי הספורט יש גם סוגי נעליים שמחזיקים יותר זמן, אולי שווה לשלם מחיר יותר גבוהה ולקחת אותם - אבל אם אין, כן הייתי הולך על נעליים זולות שקיבלו ביקורות סבירות.
אני מתחיל לחשוב שאתה צודק למרות שאומרים פה שאני פשוט הולך הרבה. החלטתי בינתיים להגביל את מחיר הקניה של נעלי ריצה ל-150, הליכה ל-200 וטיולים ל-250. קניתי נעלי ריצה אסיקס פטריוט 12 ב-150 בוא נראה כמה זמן יקח להם להתפרק..

מהניסיון האישי שלי,נעלי הבלנסטון שלי מחזיקות כבר 3 שנים,עם שימוש יום יומי.
והנעליים גם מאוד נוחות לי,הבנתי שגם מגפי רדבק מחזיקות זמן רב (יחסית) אבל לא יצא לי עדיין לנסות אותם

לא מבין בנעלי ספורט, לנעלי דיילי יש לי מגפי עור שחרשתי עליהן ולא מראות סימני עייפות.
לא זול(250$ וצפונה) אבל איתי כבר 3 שנים והיד עוד נטויה.
אני לא חושב שבד כחומר גלם נועד לעמוד בהתעללות, עור אמיתי כן(כמובן בהנחה ואתה מתחזק אותו).

זה ממש לא הניסיון שלי עם נעליים, אפשר לשאול איזה ספורט/שימוש יש לך להם?

זה ממש לא הניסיון שלי עם נעליים, אפשר לשאול איזה ספורט/שימוש יש לך להם?
בעיקר הליכה כ7-10 ק"מ ביום עם נעלי הליכה/ריצה. פעם בחודש איזה טיפוס הרים עם הנעלי טיולים.

בעיקר הליכה כ7-10 ק"מ ביום עם נעלי הליכה/ריצה. פעם בחודש איזה טיפוס הרים עם הנעלי טיולים.
אוקי, נעל טובה לא אמורה להראות סימנים של בלאי אחרי כמה חודשי הליכה.

תנסה בדקטלון, קניתי לילד כמה פעמים נעליים שם, הן החזיקו יותר מכל נעל אחרת. אני אישית קניתי לי לחדר כושר באמזון נעליים של UNDER ARMOUR תמיד יש להם דגמים זולים וטובים.

אם אתה מכיר מישהו שהוא ספורטאי/מאמן/מדריך תבדוק איתו, הם מקבלים הנחות של עשרות אחוזים בשביל לקוחות שהם שולחים לחנויות.

אני אישית קניתי נעלי טיולים של Merrel (זה נעליים שנראות מאוד מגושמות כאלו ומוזרות, אבל לטעמי עושות את העבודה) והייתי צריך להחליף רק אחרי 6-7 שנים, אבל אני לא משתמש כבד בנעליים (מסלולי טבע קשים/טיפוס הרים וכדומה). יש טענה שהאיכות שלהם בדגמים החדשים ירדה כי הם העבירו את הייצור לאיזה מדינה באסיה וחוסכים על כל מיני דברים.

יכול להיות שהשימוש שלך בנעליים מאוד כבד אז הם לא מחזיקות, זו תמיד אפשרות. אם רצים על אבנים 4 שעות ביום כל יום ומשטחים בעיתיים זה יכול לשחוק את הנעל הרבה יותר מהר.

אני אישית קניתי נעלי טיולים של Merrel (זה נעליים שנראות מאוד מגושמות כאלו ומוזרות, אבל לטעמי עושות את העבודה) והייתי צריך להחליף רק אחרי 6-7 שנים, אבל אני לא משתמש כבד בנעליים (מסלולי טבע קשים/טיפוס הרים וכדומה). יש טענה שהאיכות שלהם בדגמים החדשים ירדה כי הם העבירו את הייצור לאיזה מדינה באסיה וחוסכים על כל מיני דברים.

יכול להיות שהשימוש שלך בנעליים מאוד כבד אז הם לא מחזיקות, זו תמיד אפשרות. אם רצים על אבנים 4 שעות ביום כל יום ומשטחים בעיתיים זה יכול לשחוק את הנעל הרבה יותר מהר.
ממש לא רץ על אבנים, צועד על כבישים או שבילים מסודרים. כמו שניחשת 99% ממפעלי הנעליים והבגדים עברו לסין/הודו/אינדונזיה שם עובדים משתכרים 1$ ליום ואין מה להשוות את האיכות למדינות אירופיות. בגלל התחרות גם הרבה חברות איכותיות כמו מרל נייק ואסיקס מוכרות דגמים זולים ב50$. ביליתי זמן בקריאת ביקורות באמזון (קל למצוא את האמיתיות מתוך המכורות) ונוכחתי שאני ממש לא לבד, ואני לא מדבר על סקצ'רס ב50$ אלא על נעליים של 100-200$, החברות כנראה סומכים על זה שהיום אנשים מחליפים נעליים כל חצי שנה אז בשביל מה להשקיע..

ממש לא רץ על אבנים, צועד על כבישים או שבילים מסודרים. כמו שניחשת 99% ממפעלי הנעליים והבגדים עברו לסין/הודו/אינדונזיה שם עובדים משתכרים 1$ ליום ואין מה להשוות את האיכות למדינות אירופיות. בגלל התחרות גם הרבה חברות איכותיות כמו מרל נייק ואסיקס מוכרות דגמים זולים ב50$. ביליתי זמן בקריאת ביקורות באמזון (קל למצוא את האמיתיות מתוך המכורות) ונוכחתי שאני ממש לא לבד, ואני לא מדבר על סקצ'רס ב50$ אלא על נעליים של 100-200$, החברות כנראה סומכים על זה שהיום אנשים מחליפים נעליים כל חצי שנה אז בשביל מה להשקיע..

לא אחי. זה משהו אצלך. היו לי אסיקס ב350 שקל החזיקו איזה 5-6 שנים לפני שהתפרקו לגמרי.
עכשיו אני עם נייק בוסט של הביוקר איזה 800 שקל - שנה+ ואין שום סימני התעייפות.
גם עם הקילומטרג' שלך - הנעליים אמורות להחזיק לך לפחות שנה.

לדעתי לא זה הנושא
החברות רוצות למכור עוד נעליים
ולכן הם נהנות מאוד(!!) מזה שהם מתבלות מהר, (יתכן שהם אפי' עושות את סה במכוון).
מותג היום לא קשור לאיכות, אלא לאיזה דוגמנ\ית משווקת את המוצר...
ולדעתי זה תקף היום כמעט לכל המוצרים
מוציר חשמל ועוד...
הכלל הוא כזה ככל שתאריך התפוגה של המוצר שלך יותר קצר ככה תצליח למכור יותר!

לדעתי לא זה הנושא
החברות רוצות למכור עוד נעליים
ולכן הם נהנות מאוד(!!) מזה שהם מתבלות מהר, (יתכן שהם אפי' עושות את סה במכוון).
מותג היום לא קשור לאיכות, אלא לאיזה דוגמנ\ית משווקת את המוצר...
ולדעתי זה תקף היום כמעט לכל המוצרים
מוציר חשמל ועוד...
הכלל הוא כזה ככל שתאריך התפוגה של המוצר שלך יותר קצר ככה תצליח למכור יותר!
אני חושב שאתה צודק וזה בעצם אומר שכל המותגים זה סתם שטיפת מוח של פרסומאים. עדיין יש הבדל גדול באיכות מול מוצרים סיניים נחותים שגם זולים משמעותית..

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
י קניית נעליים באנטרנט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
H מחפש חנות נעליים ומדרסים זולה בתל אביב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
mudale222 מישהו מכיר נעליים waterproof במחיר סולידי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 41
kobu נעליים! מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 19
א RSU במאות אלפי שקלים, מישהו יודע אם הטריק IBKR משתלם ? שוק ההון 4
N מכרתי קרן כספית ברווח של 20 שח והבנק הוריד לי 5 שקלים מס שוק ההון 44
P פנטהאוז ב21 מליון שקלים לא קונים ממכירת ספרים אוף טופיק 91
א מאה אלף שקלים ואמונה, המסע לדירה הראשונה יומני מסע אישיים 57
M חשבון בנק ישראלי שמאפשר להעביר שקלים ל-Wise צרכנות פיננסית 21
D העברת שקלים לחשבון רבולוט באירופה צרכנות פיננסית 11
M מי בא עם דולרים ומתעקש לקנות שקלים? שוק ההון 23
D העברת שקלים לחשבון בנק בארה״ב צרכנות פיננסית 9
N לחשוב בדולרים או שקלים שוק ההון 7
N יש לי דרך לעקוב אחרי ערך הדולר לפי בית השקעות המיר לי שקלים לדולרים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Williamsburg ביטול שטר 200 שקלים - לדעתי לא יקרה. מה אומרים? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 279
ס תיק השקעות ב IBI - שקלים דולרים ויורו. טווח של עשרים שנים. שוק ההון 6
ב אחזקת דולרים לעומת שקלים וקרנות כספיות שוק ההון 5
S שקלים לדולרים ולהיפך שוק ההון 5
Y איפה הכי זול להמיר שקלים לדולרים? שוק ההון 2
ש המרת שקלים ליורו והעברת היורו לבנק בחו״ל צרכנות פיננסית 6
N העברת כספים מחו״ל (דולרים) לארץ (שקלים) צרכנות פיננסית 8
T העברת שקלים ולא דולרים ל IB צרכנות פיננסית 6
B מגבלת המרת שקלים לדולרים בib ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
S האם ניתן להמיר ב IBKR ישירות שקלים לפרנק שוויצרי ? צרכנות פיננסית 10
א העברת שקלים פוסטים מאיכות נמוכה 8
AsherV כמה אלפי שקלים - איך למנוע שחיקה פוסטים מאיכות נמוכה 7
א המרה של שקלים לדולרים - אזרח ישראלי + אמריקאי עם חשבון בנק בישראל ובארה״ב שוק ההון 2
ס מה לעשות עם מיליון שקלים שמיועדים לקניית ובנייה בית במושב חקלאי כבן ממשיך נדל"ן 11
ס אנקדוטה: איך חסכתי עשרות אלפי שקלים על ביטוח חיים צרכנות פיננסית 7
ש המרת שקלים לליש"ט ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
א איפה בארץ אפשר להמיר שקלים לרובלים? אוף טופיק 1
Y פלטפורמת מסחר למסחר עצמאי בסכומים של כ-20 אלף שקלים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
י רווחים בדולרים מול שקלים שוק ההון 12
A העברה של שקלים מישראל ליורו בחשבון באירופה צרכנות פיננסית 23
L האם מישהו יודע בוודאות מתי אפשר להעביר שקלים מחשבון ברוקר(IB) לאחר מכירת ניירות ערך והמרה לשקלים בלי חיוב ריבית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
D דמי ניהול לקופת גמל של מעל מיליון שקלים. כמה משלמים בממוצע בסכום כזה לבתי ההשקעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
הדבורה מיה משיכת שקלים מאינטראקטיב לחשבון פפר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
א מה עושים עם מליון וחצי שקלים בפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 9
Y מה הדרך הכי זולה להעביר כמה אלפי שקלים לקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
מ איפה כדאי לקנות דירה שנייה להשקעה בארץ בתקציב של 600 אלף שקלים נדל"ן 4
D הבנק עושה בעיות להכניס שקלים ממכירת קריפטו דרך פלטפורמה ישראלית קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 147
ח מה לדעתכם עדיף כיום לצעיר בן 23 לסכומים של כמה עשרות אלפי שקלים ולטווח ארוך, לא למסחר מדי אקטיבי שוק ההון 16
ע המרת דולר לשקל: האם להודיע מראש לבנק על קבלת שקלים מ IB? צרכנות פיננסית 9
א אינטראקטיב ישראל המרת שקלים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
O הפקדת שקלים לאינטראקטיב העולמי שוק ההון 1
Tsachi01 התייעצות: אמא מוציאה מאות שקלים בחודש על Candy Crush אוף טופיק 28
ד בחירת קרנות כשיש גם שקלים וגם דולרים שוק ההון 2
משה המסע שלי להקטין בכל חודש את ההוצאה השוטפת בעוד 100 שקלים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 26
O שאלה לגבי העברות שקלים לחשבון IB שוק ההון 3
L לא מצליח להמיר שקלים לדולר בIB שוק ההון 5

נושאים דומים

Back
למעלה