פראייר של מס הכנסה
משתמש רשום
- דירוג
- 0
שלום רב.
ראשית, אני חדש בפורום, אז סילחו לי אם כבר דנו כאן בשאלותיי.
שנית, אני זקן, ולכן החוק עדיין מאפשר לי להגיש דו"ח ידני. לכן שאלותיי הן לגבי טופס הנייר, למילוי ידני.
שלישית, הכנסות מחו"ל יש לי רק מתיק ניירות הערך (ני"ע) שמתנהל בחשבוני בבנק, במקרים שבהם הבנק מוכר, מתוך התיק שלי, ני"ע הנסחר בחו"ל, או שני"ע כזה משלם לחשבוני ריבית או דיבידנד.
שאלותי:
1. חובת הגשת נספח ד':
האם חלה חובה לצרף נספח ד' בכל מקרה שבטופס 867 רשומות הכנסות מחו"ל?
או שצריך להגיש את הנספח רק אם אני רוצה / יכול לקזז באמצעותן הפסדים / רווחים או לקבל זיכויים החזרים על מס ששילמתי בחו"ל באותה שנה ו/או בשנים עוקבות?
2. המדינה שבה נתקבלה ההכנסה ו/או שולם לה מס
טופס 1324 (נספח ד') מחייב "לרשום את שם המדינה ממנה התקבלה ההכנסה".
א. מאיפה אני מביא נתון זה? בטופס 867 הוא לא רשום.
ב. ואיפה אני רושם את הנתון אם הכנסות מאותו סוג התקבלו מיותר ממדינה אחת?
לדוגמא, בסוג "מדיבידנד והכנסות אחרות - מס בשיעור 25%" היו לי סה"כ הכנסות 250,000 ש"ח: 120,000 מארה"ב, 60,000 מבריטניה, ו-70,000 מגרמניה. יש לי מקום בטופס רק לרשום את הסה"כ, 250,000 בשדה 462. איפה אני רושם את 3 המדינות וכמה קיבלתי מכל אחת? הבעיה זהה גם לצורך רישום המס ששולם על ההכנסות מסוג זה: את סך כל המס ששולם אני רושם בשדה 431. אז איפה אני רושם את הסכום ששולם לכל מדינה בנפרד?
תודה מראש
ראשית, אני חדש בפורום, אז סילחו לי אם כבר דנו כאן בשאלותיי.
שנית, אני זקן, ולכן החוק עדיין מאפשר לי להגיש דו"ח ידני. לכן שאלותיי הן לגבי טופס הנייר, למילוי ידני.
שלישית, הכנסות מחו"ל יש לי רק מתיק ניירות הערך (ני"ע) שמתנהל בחשבוני בבנק, במקרים שבהם הבנק מוכר, מתוך התיק שלי, ני"ע הנסחר בחו"ל, או שני"ע כזה משלם לחשבוני ריבית או דיבידנד.
שאלותי:
1. חובת הגשת נספח ד':
האם חלה חובה לצרף נספח ד' בכל מקרה שבטופס 867 רשומות הכנסות מחו"ל?
או שצריך להגיש את הנספח רק אם אני רוצה / יכול לקזז באמצעותן הפסדים / רווחים או לקבל זיכויים החזרים על מס ששילמתי בחו"ל באותה שנה ו/או בשנים עוקבות?
2. המדינה שבה נתקבלה ההכנסה ו/או שולם לה מס
טופס 1324 (נספח ד') מחייב "לרשום את שם המדינה ממנה התקבלה ההכנסה".
א. מאיפה אני מביא נתון זה? בטופס 867 הוא לא רשום.
ב. ואיפה אני רושם את הנתון אם הכנסות מאותו סוג התקבלו מיותר ממדינה אחת?
לדוגמא, בסוג "מדיבידנד והכנסות אחרות - מס בשיעור 25%" היו לי סה"כ הכנסות 250,000 ש"ח: 120,000 מארה"ב, 60,000 מבריטניה, ו-70,000 מגרמניה. יש לי מקום בטופס רק לרשום את הסה"כ, 250,000 בשדה 462. איפה אני רושם את 3 המדינות וכמה קיבלתי מכל אחת? הבעיה זהה גם לצורך רישום המס ששולם על ההכנסות מסוג זה: את סך כל המס ששולם אני רושם בשדה 431. אז איפה אני רושם את הסכום ששולם לכל מדינה בנפרד?
תודה מראש