• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

נסיון להבין קורלציה בין מחיר אג"ח ממשלתי שקלי ל-30 שנה לאינפלציה

• פותח הנושא פותח הנושא פיש
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

פיש

משתמש רשום
דירוג
1
שלום. זה הפוסט הראשון שלי ואני מקווה שאני מפרסם אותו במקום הנכון. סליחה במידה ולא.
לאור איך שאני רואה את מצב השוק העולמי (אני משער שתהיה עליה בריבית בארץ ובארה"ב של 1-2 אחוז בחצי שנה הקרובה), אני שוקל לרכוש אג"ח ממשלתי שקלי ארוך בארץ (כרגע שמתי עין על 1152) או לחלופין להכנס לקרן מחקה אג"ח ארוך ארה"ב TLT לטווח של כשנתיים שלוש בתקווה שאם אני צודק והריבית תרד בתקופת ההשקעה, אוכל "להכות" את המדדים וריבית על פקדון שלדעתי תהיה כ-4% בסוף החודש הבא.
במאמר השקעה באגרות חוב נכתב :
"לשם המחשה, לאג"ח הממשלתית הארוכה ביותר הנסחרת כיום בבורסה בתל אביב, ממשלתי שקלי 0142 (מועד פידיון ינואר 2042), יש משך חיים ממוצע של כ-14.85 שנים. זה אומר שבכל פעם שהריבית במשק תעלה ב-1%, מחיר האג"ח הזה בבורסה ירד ב-14.85%"
בהתייחסות לאג"ח 1152 - כרגע ריבית בנק ישראל היא 2.75%, והמח"מ של אג"ח זה הוא 19.2. מחירו הוא בסביבות 84 אג' נכון להיום.
כיצד אוכל לחשב את ערכו העדכני של אג"ח זה כדי לדעת שהוא אכן קורלטיבי לריבית ?
תודה לעוזרים

שלום. זה הפוסט הראשון שלי ואני מקווה שאני מפרסם אותו במקום הנכון. סליחה במידה ולא.
לאור איך שאני רואה את מצב השוק העולמי (אני משער שתהיה עליה בריבית בארץ ובארה"ב של 1-2 אחוז בחצי שנה הקרובה), אני שוקל לרכוש אג"ח ממשלתי שקלי ארוך בארץ (כרגע שמתי עין על 1152) או לחלופין להכנס לקרן מחקה אג"ח ארוך ארה"ב TLT לטווח של כשנתיים שלוש בתקווה שאם אני צודק והריבית תרד בתקופת ההשקעה, אוכל "להכות" את המדדים וריבית על פקדון שלדעתי תהיה כ-4% בסוף החודש הבא.
במאמר השקעה באגרות חוב נכתב :
"לשם המחשה, לאג"ח הממשלתית הארוכה ביותר הנסחרת כיום בבורסה בתל אביב, ממשלתי שקלי 0142 (מועד פידיון ינואר 2042), יש משך חיים ממוצע של כ-14.85 שנים. זה אומר שבכל פעם שהריבית במשק תעלה ב-1%, מחיר האג"ח הזה בבורסה ירד ב-14.85%"
בהתייחסות לאג"ח 1152 - כרגע ריבית בנק ישראל היא 2.75%, והמח"מ של אג"ח זה הוא 19.2. מחירו הוא בסביבות 84 אג' נכון להיום.
תודה לעוזרים
אתה מודע לזה שתפסיד כסף אם הריבית תעלה, נכון?

לא כל כך הבנתי מה אתה רוצה לבדוק. אם הריבית בישראל תעלה בשני אחוזים בשנתיים הקרובות אתה תפסיד על האגח 1152 קצת יותר מ38%. לכן אם אתה חושב שהריבית תעלה באחוז-שניים בשנתיים הקרובות, למה אתה מתעניין לקנות עכשיו אג"ח ארוך טווח.

מהמעט שאני יודע לגבי קורלציה בין אגח ארוך אווח לאינפלציה:
בגדול, בשוק חופשי משקיעים באגח ארוך טווח משקיעים בו כשהם צופים שהתשואה בו גבוהה מהאינפלציה ארוכת הטווח (הם לא רוצים להפסיד כסף). מאחר שיש כל מיני שחקנים בשוק (פנסיות/בנקים מרכזיים) שהם לא כל כך חופשיים, קשה מאוד לדעת האם באמת האגח ארוך הטווח חוזה את האינפלציה לטווח הארוך. אני הייתי נזהר מאוד פה כי במשך 20 השנה האחרונות היו רכישות מאסיביות בהרבה מדיניות של אגחים, והדבר הוריד מלאכותית את התשואה עליהם, אז השוק פה הוא עם הרבה התערבויות חיצוניות. אתה מאוד תלוי בציפיות שהבנקים ימשיכו לקנות אגחים ארוכי טווח כדי להוריד את הריבית המימונית של הממשלות, אז יתכן שהריבית עליהם תיתקע מתחת לאינפלציה - כמו למשל מה שקורה ביפן שהבנק החליט לתקוע את הריבית מתחת לרבע אחוז והוא יקנה "מספר בלתי מוגבל" של אגחים, זה לטעמי רק מגדיל את ציפיות האינפלציה אבל זה לא ישוקף במחיר השוק.

תודה רבה על התשובה מרקר.
אני לא רוצה כרגע לקנות את האג"ח הארוך, אלא שוקל לרכוש אותו בעת התייצבות הריבית או סימנים להורדתה, אבל רוצה לעשות שיעורי בית לפני כן.

תודה רבה על התשובה מרקר.
אני לא רוצה כרגע לקנות את האג"ח הארוך, אלא שוקל לרכוש אותו בעת התייצבות הריבית או סימנים להורדתה, אבל רוצה לעשות שיעורי בית לפני כן.
זה מאוד טריקי כי האג"ח כבר משקף את ציפיות המשקיעים בנוגע לריבית. כמו שאתה יכול לראות האגח עלה וירד מיוני 2022 עד עכשיו למרות שהריבית רק עלתה כי הציפיות השתנו בשוק. שוק האגח מושפע בהחלט מבנק ישראל וההתערבויות שלו, אבל גם מהרבה שחקנים חופשיים בשוק ולכן מאוד קשה לצפות את השוק. אני בדעה שכמו כל שוק קשה מאוד לתזמן אותו.

תודה רבה מרקר. מאוד מעריך את תשובתך.
מה שתמוה בעיני זה שאגחים קצרים יותר עם ריבית דומה הם במחירים גבוהים בהרבה באופן שלא נראה לי פרופורציונלי למשך האגח והקופון .למשל ממשל שקלית 0347.
כנראה שכמו שאתה אומר זהו לא חישוב נטו אלא צופן בחובו התערבות וציפיות של שחקנים חופשיים.

תודה לעוזרים
מה זה "ערכו העדכני של האג"ח"? כמו שאמרת ערכו העדכני הוא 84 אגורות לכל 100 אגורות של ערך נקוב.

מה זה "ערכו העדכני של האג"ח"? כמו שאמרת ערכו העדכני הוא 84 אגורות לכל 100 אגורות של ערך נקוב.
כוונתי היא האם יש עיוות במחיר האגח בהתחשב בנתונים היבשים של האינפלציה הנוכחית המח"מ והריבית שהוא נותן, אבל אני מבין שישנם פרמטרים נוספים המשפיעים מהותית על מחירו ועל יכולת השרידות שלו ושזו לא השקעה בטוחה כפי שחשבו בעבר.

תודה רבה מרקר. מאוד מעריך את תשובתך.
מה שתמוה בעיני זה שאגחים קצרים יותר עם ריבית דומה הם במחירים גבוהים בהרבה באופן שלא נראה לי פרופורציונלי למשך האגח והקופון .למשל ממשל שקלית 0347.
כנראה שכמו שאתה אומר זהו לא חישוב נטו אלא צופן בחובו התערבות וציפיות של שחקנים חופשיים.
אני לא הבנתי מה הבעיה כאן. בא נשווה אותם:
ממשל שקלית 0347:
ריבית נקובה בהנפקה: 3.75
ריבית ברוטו כרגע (זה לפי מחיר האגח): 3.57
מחמ: 16.21
ערך מתואם ברוטו פארי: בערך 102

ממשל שקלית 1152:
ריבית נקובה בהנפקה: 2.80
ריבית ברוטו כרגע: 3.74
מחמ: 19.25
ערך מתואם ברוטו פארי: בערך 102

כמו שאנחנו רואים הריבית הנקובה בממשל שקלית 0347 הרבה יותר גבוהה מהריבית הנקובה בממשל שקלית 1152 אך הפארי והמחמ בערך אותו דבר. לכן, אם המחיר היה זהה (שים לב שהפארי, שזה בערך ערך ההנפקה הוא זהה) כולם היו עוברים לממשל שקלית 0347 כדי להינות מריבית נקובה יותר גבוהה, אך כאן מגיע כוחו של השוק והמחיר מתאזן. המחיר של ממשל שקלית 1152 ירד ל85 אגורות בערך כדי לפצות על הריבית הנמוכה שהוא מציע מה שהעלה את הריבית ברוטו לריבית אטרקטיבית בתנאי השוק הנוכחי. לעומת זאת, הריבית הנקובה של 0347 היא מאוד אטרקטיבית כנראה בתנאי השוק הנוכחי כך שרוכשים רבים העלו את מחירה והריבית ברוטו ירדה ל3.57. אני לא רואה כאן איזהשהיא בעיה. הריבית של האגחים כמובן נסחרת לפי הציפיות כנראה מבנק ישראל כי אף אחד לא ילווה כסף למדינה כשהוא יכול לשים את הכסף בבנק ישראל (שזה טכנית "תשואה בטוחה", לפחות לבנקים, יותר מאשר אגח מדינה שיש סיכון לפשיטת רגל ועליה אנחנו נרצה פרמיית סיכון כלשהית) ולכן אגח המדינה מאבד ממחירו כשהריבית עולה.

תודה רבה לך מרקר על ההסבר המפורט

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מוריארטי נסיון להבין את EDV שוק ההון 4
T השקעת כספי קטין בחשבון אפוטרופוס - מחפש עצות ממי שמבין/ה או בעלי נסיון בנושא שוק ההון 13
F מחפש איש מקצוע עם נסיון במסחר אוף טופיק 0
R למישהו יש נסיון עם פעמון חכם לדלת ? אוף טופיק 3
A פקודת מכירה בחשבון שגוי - נסיון לתקן שוק ההון 1
N כמה שאלות שלא בהכרח קשורות, אבל דורשות סיוע מבעלי נסיון שוק ההון 6
I מחפש יועץ פנסיוני עם נסיון בפרישה מוקדמת עקב נכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה תואר במדעי המחשב למתכנת עם נסיון התפתחות אישית 6
L מישראל לIB ל TW למישהו יש נסיון? צרכנות פיננסית 6
S נסיון בהשקעה בחברות לא מונפקות? שוק ההון 0
L דירה במרכז - AIRBNB - למישהו יש נסיון? נדל"ן 21
NivGold123 ברוקרים שלא דורשים נסיון בסחר במניות שוק ההון 32
ג נסיון עם קרנות ישראליות שוק ההון 0
M נסיון עם הארי בראון בשוק הישראלי שוק ההון 3
Liron2035 למישהו יש נסיון עקבי ומוצלח עם העברת כסף מבנק לאומי לIB (זה"ב)? צרכנות פיננסית 34
ל נסיון גמילה מרכב פרטי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 89
רניהבוס נסיון טיוח של בנק + מה הייתם עושים? שוק ההון 13
F נסיון לשימור לקוחות? שוק ההון 2
ו תכנית השקעה שלי - נסיון 2 שוק ההון 11
אנא-אל נסיון עם ריטלין? התפתחות אישית 301
R איפה תמליצו לי להשקיע (חסר נסיון בנושא השקעות בשוק ההון)? שוק ההון 20
T יש למישהו נסיון עם יועצי (/"משווקי") השקעות של בתי ההשקעות? שוק ההון 3
אנא-אל למישהו יש נסיון עם מעמ+דמי טיפול של משלוח? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33
אנא-אל למישהו/י יש נסיון בנו פו/ חפיפה עם אבקת סודה לשתייה? אוף טופיק 46
ב למי יש נסיון עם מחיקת נייר ערך לא סחיר ורישום הפסד הון בגינו? צרכנות פיננסית 13
Y נסיון לפתוח חשבון עו"ש ללא עמלות צרכנות פיננסית 89
whybe מישהו עם נסיון במסגור תמונות? התפתחות אישית 3
Q יש למישהו נסיון עם הלוואות חברתיות ? שוק ההון 1
arvin איך להבין את צורת המיסוי של קרנות חוץ שקליות? שוק ההון 12
? תעזרו לי להבין איך לבחור מדד - עברתי לאיטליה וקונה את התיק מחדש פה שוק ההון 18
A בחירת קרן סל להשקעה - הכוונה\עזרה להבין נתוני קרן סל\מחקה בהשקעה סקטוריאלית שוק ההון 4
S עדיין לא הצלחתי להבין למה האדם הממוצע צריך ביטקוין השקעות אלטרנטיביות 200
M עזרו לי להבין, יש לי קופת גמל מעסיק ישנה, ללא הפקדות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D מנסה להבין דיבידנד של VT שוק ההון 13
ס עד כמה ניתן להבין התנהגויות של פורקס? שוק ההון 0
לאץ' להבין את התפלגות הנכסים של בתי ההשקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ר איך להבין לכמה כסף אני זקוקה בחודש? שוק ההון 19
Y קרן כספית? נקובה בדולר? פיקדון בבנק? - שאלות שיעזרו לי להבין. שוק ההון 3
M אודה מאוד לעזרה- לא מצליחה להבין מה כדאי לפרוע ברכיבי המשכנתא שלי נדל"ן 1
H הייתי שמח להבין אחת ולתמיד על שחיטה כשרה אוף טופיק 60
יבגני_ל מנסה להבין את העלות של ביטוח אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
הoוליד חייל משוחרר | בן 23 רוצה להבין יותר בכסף יומני מסע אישיים 20
C מקור טוב להבין משכורות? אוף טופיק 38
C עזרו לי להבין את ״הסתירות״ בדיווחים השונים של לאומי שוק ההון 22
A לא מצליח להבין לגבי קרנות סל חוץ שנסחרות בארץ שוק ההון 23
Level מבקש עזרה להבין למה האג"ח השקלי של חברת החשמל בחשבון שלי מראה הפסד חריג שוק ההון 2
א לא מצליח להבין איגרות חוב ממשלתיות, איך החישוב הזה עובד ? שוק ההון 6
stamEhad זכייה במחיר למשתכן - אז עשיתי סימולציות. מנסה כעת להבין מה הצעדים הבאים ומשתדל לא לעשות טעויות יקרות נדל"ן 33
L מעוניין לקנות דירה ראשונה וצריך להבין הרבה דברים נדל"ן 33
H התעשרתי ומנסה להבין איך להתנהל מול בני משפחה וחברים אוף טופיק 104

נושאים דומים

Back
למעלה