• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ניתוח מקרה ורעיונות יצירתיים לפרישה מוקדמת

• פותח הנושא פותח הנושא סערה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

סערה

משתמש רגיל
דירוג
109
איזה מסלול פרישה מוקדמת תוכלו להציע למקרה הבא:

- זוג בתחילת שנות ה-40 עם ילדים ביסודי-חטיבה-תיכון.
- אין מכונית או דירה. אין חובות.
- חסכונות של X <נערך> ש"ח וביטוח מנהלים עם סכום מכובד.
גרים כרגע במרכז בשכירות, הכנסות משותפות כ-20K. כך גם ההוצאות פחות או יותר. אורח חיים לא צרכניסטי במיוחד (לא מכורים לקניות\נופש\מסעדות\בילויים).
רוצים להפסיק לעבוד או לפחות לצמצם מאד.
(במקרה האמיתי יש עוד אוסף אילוצים ושיקולים, בעיקרבקשר לחוסר יכולת\רצון להחליף עיר מגורים)

קדימה - סיעור מוחות!

נערך לאחרונה ב:
בתור מקרה תיאורטי בלבד, זו אינה הצעה או המלצה (כי זה אסור על פי חוקי המדינה והפורום :) )

אין מכונית או דירה. אין חובות.
כבר יתרון עצום שאין להרבה משפחות למיטב ידיעתי, המשיכו ככה.
הכנסות משותפות כ-20K. כך גם ההוצאות פחות או יותר. אורח חיים לא צרכניסטי במיוחד
מצטער אבל המשפט הזה אינו הגיוני. אם יש לכם הכנסות של 20K והוצאות של 20K איך זה אורח חיים לא צרכניסטי ? לאן כל הכסף נעלם ?
הייתי מציע לעשות מעקב יותר מדוייק או לפחות לבדוק לבדוק היכן אפשר לצמצם בהוצאות.
וביטוח מנהלים עם סכום מכובד.
לגבי ביטוח מנהלים, אין לי כל כך מה לומר מכיוון שזה אינו התחום שאני שולט בו הכי טוב. אולי אחד מחבריי לפורום יוכל לעזור יותר.
חסכונות של x ש"ח
50% מושקע לפי גישת הארי בראון ועוד 50% מושקע לפי גישת הדיבידנדים של @daat99
שאר הכסף הייתי משקיע בנדל"ן. הייתי מציע לקנות דירה ללא משכנתא באזור חיפה (שכונות הדר או משהו שקרוב לטכניון\אוניברסיטה, אלו שכונות ישנות אבל בעלות פוטנציאל לפי דעתי מכיוון שהשכירות שם זולה יחסית והסטודנטים מחפשים תמיד מקום לגור בו בזול).
במיוחד עכשיו המחירים אמורים לרדת לפי דעתי מכיוון שפורסם בעיות זיהום האוויר בחיפה (אנשים בורחים אז זו הזדמנות לקנייה זולה, אני יודע שזה נשמע קר ואנליטי אבל בסופו של דבר הלחץ הציבורי יעבוד והמפעלים יתחילו לעבוד בצורה נקייה יותר) בינתיים אפשר לנצל את ירידות המחירים.
@אורי בתור מומחה הנדל"ן שלנו מה אתה חושב ?

שוב זה מקרה תיאורטי, וזו אינה המלצה או הצעה.

נערך לאחרונה ב:
נערך לאחרונה ב:
תודה @זאב ו@daat99 על ההזמנה לדיון, אבל נדמה לי שאתם כבר יודעים מה אני חושב...

אני לא נכנס לדיון אם הגיע הזמן או לא ואם יש מספיק הון ראשוני או לא, ואם לקחתם בחשבון חתונות, שירות צבאי, ונעלמים אחרים, צפויים יותר או פחות, הקשורים בגידול ילדים.

אם הגיע זמן הפרישה, או הפרישה החלקית, אז אסטרטגיית ההשקעה כעת היא ייצור תזרים מזומנים תוך שימור הקרן לשנים הבאות. בסך הכל מדובר על משפחה צעירה עם ילדים קטנים, ויש עוד הוצאות רבות לשנים ארוכות. כאסטרטגיית על עומדות בפניכם שתי אפשרויות: למכור נכסים מהקרן כדי לממן מחייה שוטפת בשיעור כזה שהתיק יספיק לתוחלת הצפויה בעתיד, או לרכוש נכסים שמייצרים תזרים מזומנים תוך שמירה על הקרן.

האסטרטגיה הראשונה פירושה להחזיק תיק המושקע בשוק ההון במניות ובמדדים ובקרנות, ולפי הצורך שנקבע מראש למכור/לממש נכסים כאשר הצמיחה בתיק כולו מכסה על המשיכה. זה המקום בו כללי האצבע של השלושה-ארבעה אחוזים מהתיק נכנסים לפעולה ומטרתם לוודא ששיעור המשיכה לא יפגום בקרן כך שהיא תספיק למשך הזמן הדרוש. בבלוג יש מספר רב של פוסטים העוסקים באסטרטגיה זו ואני לא האיש להסביר אותה לפרטי פרטים. קרן (חיסכון) של כמליון שקלים, לדוגמא, תייצר, לפי כלל אצבע של 3% כ-2,500 ש״ח בחודש.

האסטרטגיה השנייה היא קניית נכסים שמייצרים תזרים מזומנים. מניות דיווידינדים הם סוג כזה של נכסים, ו@daat99 מבין בכך לפרטי פרטים. השרשור מאיר העיניים שפתח כאן הוא נקודת התחלה מצויינת. @הסולידית עצמה התייחסה לכך בבלוג ורואה דברים קצת אחרת.

סוג אחר של נכסים שמייצרים הכנסה שוטפת נמצאים מחוץ לשוק ההון. למשל, השקעה בעסק קיים תמורת אחוזים מהרווחים או כהלוואה תמורת ריבית, הלוואות באופן כללי, השקעה ישירה (כלומר שלא דרך שוק ההון) בחברות שונות, למשל של קידוח נפט, ועוד. כאן האפשרויות גמישות מאוד, נתונות למשא ומתן ואינן מובנות תמיד. הן גם דורשות הבנה, ניסיון, ולעתים קשרים. זו לא אפשרות רעה או ״מסוכנת״ יותר מאחרות, אלא יש לה את הסיכונים שלה. לא הייתי נכנס לכך בלי להליך לימוד והתנסות משמעותי.

לבסוף, סוג נוסף של נכס שמייצר הכנסה שוטפת הוא נדל״ן מניב. אני לא האיש לשאול אותו על נדל״ן בישראל: כיום אני לא משקיע בשוק הנדל״ן הישראלי, אני חושב שהתשואות בו לא מרשימות לעומת החלופות, ובאופן כללי אני חושב שהשוק מתומחר גבוה מדי לעומת הערך, וזה לפני שנכנסנו לחוסר הוודאות הנובע מה רגולציה הצפויה שאיש לא יודע מה היא תהייה ומה יהיו השלכותיה. @סנופי מבינה בשוק זה יותר ממני ואולי תבוא ותחווה דעתה, וכך גם אחרות ואחרים. אני רק רוצה לציין שבעוד שבדרך כלל אנחנו חושבים על דירת מגורים עם שוכרים, נדל״ן מניב כולל גם מבני תעשייה, מסחר, ומשרדים, ואלו נכסים שבדרך כלל מתומחרים כדי להניב תשואה חד ספרתית גבוהה (בסביבות -8%) ועם מינוף והשבחה גם מספר דו ספרתי. אלו נכסים שדורשים תחזוקה מועטה (בדרך כלל כמעט הכל הוא על השוכר) וחוזים נחתמים לעתים קרובות למספר שנים (עסק דורש יציבות). זו, לדעתי, האפשרות המעניינת ביותר בתחום הנדל״ן בישראל היום ולמרות שהיא קצת פחות אינטואיטיבית מדירת מגורים, המוכרת לכולנו, נכס מסחרי הוא לא זר לחלוטין וניתן ללמוד את הנושא.

הבחירה האישית שלי היא נדל״ן מניב בארצות הברית. כיום ניתן לרכוש נכסים מניבים בארה״ב ללא מינוף (זמינות המשכנתא תלויה בנסיבות האישיות שלכם) בסכומי כניסה נמוכים מאוד (כחמישים-שישים אלף דולר) שמניבים תשואה דו ספרתית לפני הוצאות ו-שמונה תשעה אחוזים אחרי כל ההוצאות, כולל רזרוות ומיסים. זהו גם מכשיר שנהנה מיתרונות מס ניכרים. כן, גם מכשיר זה דורש הבנה ולימוד, אבל לדעתי זה בהישג ידו של כל אחד. מליון שקלים, שהם בערך 270,000 אלף דולר, יכולים לקנות כארבעה - חמישה בתים ללא מינוף שכל אחד מניב כ-$650 בחודש לפני הוצאות, וכ-$450 אחרי הוצאות ורזרוות, קרי כ- 6,500 עד 8,200 ש״ח בחודש (חישוב הדולר לפי 3.7).

[תוספת מאוחרת: חבר פורום תיקן את המספרים הראשוניים שלי לעיל. תודה על התיקון!]

אז מה ההבדל בין החלופות השונות? אין להסתכל רק על התשואה, זו תהייה טעות. יש שיאמרו שככל שהתשואה גבוהה יותר כך גם גובר הסיכון. אני לא רואה את הדברים כך וחושב שהסיכון הוא נגזרת של ידע, ולכן נשאלת השאלה מה אתם יודעים לעשות עם כסף ומה אתם רוצים ומוכנים ללמוד כדי להשקיע את כספכם. שנית, תצטרכו להחליט על מידת הפסיביות אותה אתם רוצים להגדיר. בשביל אחד להיות בעליה של דירת מגורים זו השקעה אקטיבית ולאחר, זו השקעה פאסיבית, למשל. שלישית, תצטרכו להבין את התכונות של כל מכשיר ומכשיר: מה הוא נותן, מה יתרונותיו, מה חסרונותיו, וממה נובע הסיכון בו, וכיצד מתמודדים עם סיכון זה. קישרתי לעיל על דיון שכזה בענייני נדל״ן, בבלוג ובפורומים תמצאו הרבה על סיכונים וגידורם בשוק ההון. מקווה שעזרתי. בהצלחה.

נערך לאחרונה ב:
@זאב ,למה אתה אומר לה מה לעשות עם X כסף? זה שאתה אומר בסוף זו לא המלצה זה פותר אותך?
שים לב שאני כתבתי עוד בהתחלה שזהו תרגיל תיאורטי מבחינתי, ואני הדגשתי גם בסוף וגם בהתחלה שאני לא ממליץ ולא מציע שום דבר.
אני אפילו אחדד את מה שאני אומר "אני לא יועץ השקעות\ביטוח\פנסיה\פיננסי\נדל"ן, כל מה שאני אומר בפורום זה הוא בגדר תרגיל תיאורטי בלבד ואין לנהוג לפי דבריי. בכל מקרה יש להתייעץ עם איש מקצוע לפני כל מהלך שכזה. אני לא ממליץ ולא מייעץ לגבי שום דבר."
מילא היית נותן עצות טובות
לגבי עצות טובות, זה לא ממקומך לשפוט מהי עצה טובה או לא. מה שמתאים לי אינו בהכרח מתאים לך או לכל אחד אחר. כמו שאני לא שופט את צורת ההשקעות של אף אחד אחר בפורום זה, אני מצפה שלא יישפטו את הצורה בה אני משקיע. יש לך משהו לומר על זה ? סבבה, בוא ננהל דיון תרבותי בנושא.
ואם כבר אתה משתמש בכינוי "אבא עשיר" המבוסס על ספרו של רוברט קיוסאקי, אני מציע שתיזכר במשפט שהוא רשם בספר "לפרוש צעיר, לפרוש עשיר" עמוד 218 ואני מצטט "הרחיבו כל הזמן את ההקשר שלכם ואת התוכן שלכם". בפרק זה הוא מדבר שעלינו ללמוד מאנשים אחרים כי מה שאנחנו שופטים כדבר לא טוב בזמן אחד, הוא דבר טוב בזמן אחר. הוא בפרק זה ממליץ להקשיב לאנשים אחרים ולא לטעון שרק הוא צודק (קרי ערך: תגובתך המאוד לא מנומסת). יש שיטות שונות להשקעה בשביל כל אחד.
לסיום: אם אתה חושב שמה שכתבתי אינו טוב, אז אני אשמח לשמוע רעיונות חדשים ממך או מכל אדם אחר בפורום זה.

נערך לאחרונה ב:
מצטער אבל המשפט הזה אינו הגיוני. אם יש לכם הכנסות של 20K והוצאות של 20K איך זה אורח חיים לא צרכניסטי ? לאן כל הכסף נעלם ?
הייתי מציע לעשות מעקב יותר מדוייק או לפחות לבדוק לבדוק היכן אפשר לצמצם בהוצאות.
יש לך ילדים? (לא ממקום שיפוטי, באמת סקרן :) )

הגבתי כך כי זה נהיה כבר מוגזם לייעץ לאנשים ואח"כ להגיד "לא יעוץ וכ"ו".
אני שם לב שאתה מתעלם מהעובדה שאני חוזר ואומר שזה היה תרגיל תיאורטי מבחינתי. אני רשמתי מה אני הייתי עושה במקומה, אם הבנת את זה בתור ייעוץ אז זאת לא הייתה הכוונה ואתה פיספסת את כוונתי.
ואין לך מה ללמוד ממני כי לכל אחד מתאים משהו שונה (רמת סיכון , גיל , כסף זמין , אופק השקעה).
לא נכון, אני חושב שאפשר ללמוד מכל אדם גם אם הוא שונה לחלוטין בכל מיני פרמטרים ממני.
בנימה יותר אישית הגישה שלך נשמעת קצת מתנשאת, כי אם אתה שולל השכלה\ידע רק כי אתה בא ממקום שונה אז יכול להיות שאתה חוסם עצמך לרווח\ידע עתידי.
הארי בראון : צריכה להיות לך סיבה טובה להשקיע בזהב ובאג"ח ארוך.
שוב אתה שולל דברים על בסיס נתונים שאין לך, אתה לא יודע מה השיקולים שלי אז לכן אל תשלול אותם.
2 דירות במיליון? ליד הטכניון אין מצב ובהדר אתה לא רוצה.
אין לך מושג מה אני רוצה או לא רוצה, אז בבקשה אם יש לך נימוקים נגד או בעד החלטתי אתה מוזמן לומר אותם.
רק אל תזרוק סיסמאות לאוויר כגון "אין מצב" "בהדר אתה לא רוצה".

לסיכום: אני לא מעוניין להמשיך בשיחה זאת איתך, מכיוון שאני מרגיש שזו שיחה חסרת תועלת אשר סתם מבזבזת את האנרגיות הנפשיות שלי על מישהו שאינו רוצה להקשיב. אני מאחל לך המון בהצלחה בשיטת ההשקעות שלך.

לשאלתך התשובה היא לא. מדוע אתה שואל זאת ?
כי גם אני לא (בינתיים...) וממה שאני קולט מאנשים, שחלקם גם מאוד סולידיים- מדובר בזוללי מזומנים יוצאי דופן!! כך שאני לא בטוח שהוצאות למשפחה עם כמה ילדים של 20 אלף בחודש זה כל כך הרבה.

כי גם אני לא (בינתיים...) וממה שאני קולט מאנשים, שחלקם גם מאוד סולידיים- מדובר בזוללי מזומנים יוצאי דופן!! כך שאני לא בטוח שהוצאות למשפחה עם כמה ילדים של 20 אלף בחודש זה כל כך הרבה.
יכול להיות שאתה צודק, אין לי מושג בנושא הזה אז אני לא יכול לתת תשובה טובה.
אולי צריך לפתוח פה בפורום שרשור בנושא, ולבדוק כמה אנשים בעלי משפחה מוציאים על ילדים.
אבל אני כן אתן קישור לפוסט אורח של הסולידית על גידול ילדים (6 ילדים), אם הם מצליחים לעשות זאת אז יכול להיות שאפשר אולי קצת אחרת ?
http://www.hasolidit.com/פוסט-אורח-סולידית-עם-6-ילדים

נערך לאחרונה ב:
אבל אני כן אתן קישור לפוסט אורח של הסולידית על גידול ילדים (6 ילדים), אם הם מצליחים לעשות זאת אז יכול להיות שאפשר אולי קצת אחרת ?
תראה קראתי והיא מדברת שם על הכנסות של 21,300 ולא הבנתי כמה מזה הם חוסכים.
קראתי גם את תנאי החיים שמתוארים שם. אני אישית חושב שמדובר בסיטואציה לא מיטבית שהייתי רוצה להעניק לילדים שלי יותר ממנהף ואני לא רוצה לפרט יותר מזה, כי זו דעתי האישית ואני לא רוצה לבקר אנשים שאני לא מכיר. המרווח בין דלות לבין עושר גדול הוא רחב וכל אחד קובע לעצמו מה זה להתכלב ומה זה לבזבז.

תודה לכולם על התשובות.
תודה מיוחדת ל @אורי על התשובה מאירת העיניים.
ול @daat99 - איך שהוא פיספסתי את הדיון על מניות דיבידנד, תודה שקישרת שוב.

מקריאת התשובות שלכם, עזרתם לי למקד את השאלות שלי יותר:
ראשית, יש לנו העדפה למינימום התעסקות (זה יכול להיות השקעה פסיבית במדדים או השקעה אקטיבית דרך צד שלישי)
שנית, לפי כלל ה 3 או 4 אחוזים, אין מספיק הכנסות פסיביות.
שלישית
אני לא נכנס לדיון אם הגיע הזמן או לא ואם יש מספיק הון ראשוני או לא, ואם לקחתם בחשבון חתונות, שירות צבאי, ונעלמים אחרים, צפויים יותר או פחות, הקשורים בגידול ילדים.
זה דוקא נושא מעניין. איך יודעים מתי הזמן המתאים?

מכיון שאני קוראת לא מעט בפורום ואת הפוסטים, הכרתי את רוב האופציות.
כנראה שהשאלה שלנו היא לא של ידע, אלא של שינוי באורח חיים.
מדובר פה על שינוי מאד חד באורח החיים שלנו היום, שגם אם אינו ממוקד-צרכנות, הוא עדיין מאד מיינסטרים
אפשר לדמיין זוג עם אותם נתוני פתיחה חי חיים שונים מאד משלנו (לדוגמה האמא הסולידית ל-6 ילדים)
אבל איך מגיעים לשם?
איך קמים בבוקר ומחליטים שמהיום אני לא מבלה 9 שעות ביום בעבודה, אלא משקיעה ברכישת השכלה בתחומים שמניתם
איך עושים שינוי מיינדסט עם הילדים (למרות שהם מאד מודעים לנושאי צרכנות, אבל עדיין לא בטוח איך יגיבו לשינוי קיצוני)
מאיפה לוקחים את האומץ לעשות את השינוי הזה, כאשר "להשאר עם מה שמוכר וידוע" הוא תמיד האופציה הבטוחה יותר מבחינה רגשית?

@סערה , תראי...
שינוי חד וחלק לא תמיד טוב, כי אז הנפש/מנטלית מנסים לחזור "חזק ומהר" בחזרה למקום הנוחות שלנו.
לפעמים חד וחלק מצליח, לפעמים לא.
העדיפות היא לשינויים קטנים לאורך זמן, שינוי בטעם, לדוגמה קפה בלי סוכר, אם עד היום שתינו עם 2 כפיות... לוקח כ-שבועיים. יש מי שימתח את זה לחודש וכל שבועיים יוריד "חצי מהכמות", יש מי שימתח לחודשיים ויש מי שיעשה את השינוי בפעם אחת.
אם אתם לא צוברים מינוס, הייתי ממליץ להתחיל את השינוי בצעדים קטנים-בינוניים.
אמרת שאת לא מוכנה לשנות עיר מגורים, אני מניח שבגלל קרבה לבית הספר/עבודה - האם אפשר לנסות לעבור ל"שכונה זולה יותר"? לדירה קטנה יותר?
אני אציע להתחיל לרשום את ההוצאות במשך חודש שלם.
שוטף, צקים, הוראות קבע... בטבלה פשוטה -
תאריך, איפה הוצאתי, כמה הוצאתי ו- סעיף ההוצאה/מי הוציא.
אחרי חודש (שכולם רושמים, כי הילדים כבר גדולים ויכולים וצריכים להתחיל להבין התנהלות פיננסית)...
אפשר לשבת ולנסות לנתח במה מורידים, מה מיותר (הילד באמת צריך לקחת שקית במבה אדומה לארוחת 10? אנחנו באמת צריכים לקנות ב-4,200 שח בסופר?)
נקודת יציאה טובה - כל אחד חושב לעצמו.
גם הילדים יכולים לקחת את מה שהם מוציאים בחודש מסויים כ-קו 0. מה שיצליחו להמנע מההוצאה בחודש נרשם על שמם לחסכון.
עידוד טוב יכול להיות - על כל שקל שאתה חוסך, אני מוסיף שקל לקרן על שמך (כלומר חסך שקל, נרשמים לו 2 שקלים בחסכון).

לגבי ללמוד ולהרחיב אופקים, יש מספיק אתרים שמספקים את האופציה ללמוד לבד בקצב שלך, משפות תכנות שונות, לשפות, לפסיכולוגיה...
רק לבחור.

נ.ב.
לגבי לדעת מתי הזמן המתאים...
אף פעם הזמן לא מתאים.
אם מתחילים לשאול איך ומתי מתחילים - כנראה שאף פעם לא נתחיל.
רשמי לעצמך מטרות שאת רוצה להגיע אליהם, את יכולה להחליט שכל יום בערב את רושמת
"מה עשיתי היום כדי להתקדם למטרה X"?
יש שאומרים לחלק מטרות גדולות להרבה יעדי משנה בדרך.

• "התואיל להגיד לי, בבקשה, באיזו דרך עלי ללכת מכאן?" שאלה אליס
"זה תלוי במידה רבה לאן את רוצה להגיע." - אמר החתול
"לא אכפת לי כל כך לאן. - " אמרה אליס
"אם כך, לא משנה באיזו דרך תלכי." אמר החתול.
" - בתנאי שאגיע לאנשהו" הוסיפה אליס כהסבר
"בטוח שתגיעי" אמר החתול "אם רק תתמידי בהליכה"

היי @סערה , אני מצטרפת לתשובה של @c881 ואוסיף - כשחושבים איפה לקצץ הייתי הולכת גם בכיוון של לנסות להוריד אחוז מסוים מההוצאות בכל הסעיפים שאינם קשיחים (למשל 10% בבילויים, מזון, דלק וכו'), וגם מורידה הוצאות תקופתיות שניתן להסתדר בלעדיהן (כדוגמא: מנקה, כבלים וכו'). לדעתי הוצאה של 20,000 למשפחה של חמישה שגם משלמת שכירות היא סבירה אבל תמיד יש לאן להשתפר. תזכרי שככל שתלמדו לחיות מתקציב נמוך יותר, כך תהיו פחות תלויים בעבודה / תשואה מהשקעות וכד'. בנוסף, הייתי מציעה שכל ילד בבית שעבר את גיל 14 יעבוד "בקטנה" (בייביסיטר, קפה שכונתי וכו') וישלם על המותרות שלו לבד. הוא גם יקבל ערך לכסף ותחושת מסוגלות וגם יכביד פחות על התקציב המשפחתי.
לשאלתך איך לייצר תשואה ובעצם איפה להשקיע - זו ממש שאלה אינדיבידואלית לפי תחומי הידע שלך. בכל מקרה אני חושבת שצריך לעשות תכנון לטווח ארוך מאוד - מתי תזדקקו לסכומים גדולים מתוך אותם שני מיליון? (אם בכלל) - עזרה לילדים בקניית דירה / חתונה / לימודים וכו'. ומנגד - האם הסכומים הצבורים בביטוח מנהלים יספיקו לכם בגיל פנסיה?
לגבי הערתך שאת מחפשת השקעה שלא תצטרכי להתעסק איתה הרבה, נדמה לי שכל משקיע היה רוצה לקבל מקסימום תשואה עם מינימום התעסקות, השאלה מהי "נקודת האיזון" שלך ומה גובר על מה (נניח ואת יכולה להשיג תשואה גבוהה יותר אבל זה ידרוש ממך יותר התעסקות - האם זו עסקה כדאית מבחינתך או לא?)
בקיצור - הרבה שאלות שאת צריכה לשאול את עצמך, רב הנסתר על הגלוי בשלב זה לדעתי...
בהצלחה

תראו, אנחנו כבר מזמן מעבר ללקצץ בכבלים, לוותר על המנקה וכולי. מזמן.
כרגע אני במצב שבו לא ברור לי בשביל מה להמשיך ולקצץ. יש כרגע חסכונות יפים, אין חובות, ויש איזון תקציבי (אפילו עודף קל).
בדיוק בגלל זה:
רשמי לעצמך מטרות שאת רוצה להגיע אליהם,
מה שחסר לי זה תכנית פעולה ברורה. והגדרת מטרה. חוץ ממטרה כללית כזו של "להפסיק לעבוד" או "להיות אדון לזמני החופשי" - שאני לא יודעת איך מחלקים אותה לחלקים.
אז תעזרו לי? איך אני מגדירה מטרה ריאלית?איך אני שוברת אותה לצעדים?

אני הייתי מתחיל בלתת תאריך יעד למטרה הכללית.
התאריך הזה צריך להיות ישים ואת צריכה לדעת איך תחסכי את ההון הצבור בשביל לממן את החופש.

אחרי הגדרת תאריך יעד וידיעה איך את הולכת לממן את החופש שלך כדאי לשבת מול אקסל ולראות כמה הון עצמי צריך להיות לך בסוף כל שנה בשביל להגיע ליעד.
תוודאי שיש לך מעט חבל ביטחון בחסכונות כדוגמת לחסוך בשנה 10% יותר ממה שאת תצטרכי בשביל לפרוש ובכך תוכלי להתמודד לפחות עם חלק מההפתעות בחיים.

מכאן נשאר לך להחליט איך את מגיעה לחיסכון החודשי שאת צריכה כבר היום.
תציבי יעד שנתי של "לחסוך X בחודש" ותבדקי שאת עומדת בו.

נ.ב.
המון בלוגרים ששואפים לעצמאות כלכלית וחוסכים באמצעות מניות דיבידנד הגדירו יעדים כאלה ומפרסמים גם את היעדים וגם את העמידה שלהם בהם בבלוג.
מעבר על הבלוגים הללו יכול לתת לך עוד רעיונות.

טוב, עשיתי עוד צלילה לנתונים שלנו.
כשאני מסתכלת על כמה שנחסך כל חודש - אני רוצה שהחלק העיקרי והמרכזי בחסכונות המשפחתיים זה מה שהולך לביטוח מנהלים וקרנות השתלמות (שאנחנו מפרישים גם מעבר לתיקרה המזכה במס, כדי כדי לקבל את השתתפות המעביד).
אני משום מה התמקדתי רק במה שאנחנו חוסכים מההכנסה הפנויה. בתמונה הרחבה יותר אנחנו יכולים לתכנן, לעבוד עוד X שנים, ואז לעבור לשלב רגוע יותר.

קרנות השתלמות - הבנתי שעדיף לא לגעת משום שהן אפיק פטור ממס.
מותר לי לפתוח עוד קרנות השתלמות?

כנראה שהשלב הבא או לצלול קצת לנושא של ביטוח מנהלים
מה שאנחנו משלמים כרגע זה:
דמי ניהול קבועים: 0.6
דמי ניהול משתנים 0.76 (מה זה??)
הוצאות ניהול השקעות 0.28. (מה זה??????)

אני יודעת שהנושאים כבר נידונו בהרחבה, אז אשמח לקישורים לדיונים ולפוסטים העיקריים בנושא. תודה לכולם!

ועוד שאלה - איזה אפשרויות יצירתיות יש להשתמש בכסף שבביטוחי המנהלים, חוץ מלחכות עד לפנסיה ולקוות שהביטוח יחזיק מעמד? מותר למשוך אותו מתישהוא לפני כן?

נערך לאחרונה ב:
ביטוח מנהלים = פנסיה. אם תחליטו לעבור לקרן פנסיה/חסכון פנסיוני/להשאר בביטוח... משיכה לפני הגיל המזכה תדרשו לשלם 35% מס.
יש נסיבות אחרות בהן ניתן למשוך את הכסף... בשבילכם ובשביל הילדים - אני מקווה שלא תגיעו אליהן.
אפשר לפתוח קרנות חדשות כרצונך... אאל"ט, היה מי שכתב לפתוח קרן כל חודש בשביל להגיע למצב שיש "סטוק של קרנות" נזילות בעוד 6 שנים.
בביטוח המנהלים שלך...
אני מניח שמדובר על 6% מההפקדות, 0.76% מהצבירה (אם לא 7.6% מהרווחים), 0.28% זה עכשיו, בהנחיית המפקחת על הביטוח - הם מחוייבים לגלות
כמה מהצבירה הם משלמים לניהול ההשקעות (רכשו קרן מחקה, תעודת סל, חברת יעוץ חיצונית...)

כתוב לי ככה:
0.6% - שיעור דמי הניהול הקבועים מן החסכון המצטבר
0.74% - דמי ניהול משתנים מהחסכון המצטבר בפוליסות עד 1.04 (ולהשוואה: ממוצע דמי הניהול בקרן עבור סך המבוטחים באותו סוג ביטוח: 1.55%)
(זו פוליסה משנת 2000)

כמדומני שהסבירו לי משהו על דמי ניהול שנלקחים מן הרווחים.
ארים טלפון לברר יותר פרטים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
סערה,
לחצי השני גם יש ביטוח מנהלים ישן שכזה.. ובסופו של דבר אחרי התייעצות עם כמה סוכנים - הם כולם היו חד משמעיים שביטוח כזה לא עוזבים.
המקדם הוא 147. עם מקדמים כאלה טובים אין שום אפשרות למיקוח.. ניסינו.. אבל אין לכם מה להפסיד. נסו גם.

במקרה האישי שלי (והעליתי פוסט התייעצות בנושא) יש לי מקדם 213 מה שהופך את הכדאיות למוטלת בספק.

לגבי השאלה המקורית.
עברתי על השרשור והבנתי שאתם מוציאים כ-20K על 5 נפשות מבלי להתפנק יותר מידי (אין כבלים, מנקה וכו').
מרגיש לי שאתם יכולים לייעל את ההוצאות שלכם.. זה נשמע לי טיפה גבוה יחסית למשפחה ברמת חיים שאת מתארת.
ניסית לעשות מעקב הוצאות מסודר לאורך זמן?
בכל מקרה אם תוכלו לקצץ מעט בהוצאות, תוכלו כבר עכשיו לנסות לצמצם משרה.
אני עובד 7-8 שעות ביום במקום 9 והקפיצה באיכות החיים ניכרת.
מתכנן לרדת ל-6 שעות ברגע שהקטן יסיים עם המסגרות הפרטיות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 79
Kipodi ניתוח דוחות כספיים - נכסים פיננסיים שוק ההון 6
D אני חדש לפורום - איפה אני יכול למצוא ניתוח של הרכבי תיק שונים כדי להרכיב את התיק הנכון עבורי? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 17
O ניתוח מדדים שוק ההון 0
A ניתוח טכני של מניות - אחיזת עיניים? שוק ההון 9
ב ניתוח מינוף מניות עם margin או: למה ויתרתי על הרעיון שוק ההון 21
S ניתוח טכני - איך אתם עושים? פוסטים מאיכות נמוכה 9
ק למידת ניתוח נתונים - DATAQUEST התפתחות אישית 2
J ניתוח עסקה - שותפות נדל"ן 10
R קרנות איריות | האם קיים ניתוח שבוחן האם קיים יתרון במיסוי ריאלי על אף דמי ניהול גבוהים יותר? שוק ההון 9
I תנאי אשפוז לאחר ניתוח בבית חולים פרטי צרכנות פיננסית 55
א ניתוח מניות. שוק ההון 25
S איך אתם עושים ניתוח טכני בכניסה לשוק נדל"ן חדש - שתפו נדל"ן 1
נ ניתוח דרך פוליסת ביטוח בריאות פרטית צרכנות פיננסית 3
E ניתוח אירוע במימון חברות - סמינריון אוף טופיק 1
A המלצה לספרים עברית/אנגלית בנושא ניתוח דוחות כספיים והערכת שווי חברות התפתחות אישית 7
T ניתוח ביצועי תיק השקעות. שוק ההון 2
adamshalev ניתוח נתונים מאתר גמל.נט שוק ההון 69
DavidA ניתוח דוחות כספיים של חברת הקבלן י.ח דמרי( שאני עשיתי) שוק ההון 0
א ניתוח מקרו שוק ההון 6
Saver ניתוח תעודת סל הראל נאסד"ק 100 שוק ההון 12
waskindalost ניתוח עיניים בלייזר - סולידי ?! מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 96
F ניתוח דחיית מס דיבידנדים לאמריקאים שוק ההון 16
c881 ניתוח סעיף מזון - 2016 צרכנות פיננסית 66
TunaGolem תיזמון שוק בעזרת ניתוח טכני שוק ההון 49
T ניתוח סחורות? שוק ההון 0
א עזרה עם ניתוח תלוש שכר אוף טופיק 9
P בדוח שנתי, למה צריך אישורי ניכוי במקור אם בכל מקרה מס הכנסה מיודע? מיסים 0
ת שיתוף מקרה אישי, חשיבות להגעה לחופש פעולה כלכלי התפתחות אישית 2
Y נדל"ן בריטניה - מקרה של בעל הבית נפטר. נדל"ן 1
J משיכה חלקית מקרה"ש IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N מימוש הפסדי הון בIB כנגד רווח הון בRSU - מקרה דחוף מיסים 1
R מיסוי rsu מקרה ספציפי מיסים 32
ט התייעצות לגבי מינוף - מקרה ייחודי נדל"ן 30
milx האם יתכן מקרה שמקבלים יותר מדי כסף בניוד ק.השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O מקרה במקום עבודה קודם אוף טופיק 10
G משיכת כספים לא פטורים מקרה"ש שוק ההון 1
ר משהו שלא מסתדר לי... אם אני משלמת מס רווחי הון בכל מקרה, מה זה משנה מתי אני מוכרת? שוק ההון 16
SpidiMan מקרה מוזר או סתם אי הבנה? (כתב אופציה) שוק ההון 22
c881 אז היא נכנסה למניות - מקרה מבחן ל"משקיע על סמך שמועה" שוק ההון 31
adamshalev על מקרה בקופה בסופר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 67
א מדיניות השקעה - מקרה לא שגרתי (אולי ...) שוק ההון 14
C מעקב פיננסי עם gnucash - שאלות, תשובות, ורעיונות צרכנות פיננסית 51
Y ביקורת ורעיונות על השקעות לטווחים שונים שוק ההון 8
navv תוכנית השקעה ומטרה - אשמח לחוות דעת ורעיונות שוק ההון 18

נושאים דומים

Back
למעלה