• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

ניתוח טכני של מניות - אחיזת עיניים?

• פותח הנושא פותח הנושא asher amar
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

asher amar

משתמש רשום
דירוג
0
היי לכולם,

רציתי לשאול מה דעתכם על ניתוח טכני של מניות,
האם זה אחיזת עיניים?
תוספת נחמדה לניתוח מעמיק מכל סוג אחר?
כשראיתי לראשונה מושגים כמו Head and Shoulders או Cup and Hand זה היה נראה לי סופר מצחיק,
עכשיו אני יכול להבין היגיון מסוים בזה, אבל עדיין לא מבין את הרצינות שאנשים מייחסים לדבר,

אשמח לתגובות.

תודה על התגובה.
רק אשאל מה לגבי הגיון מסוים שיש בזה,
מניה שהווליום קניה שלה מתחיל לעלות והגרף מראה שיש תנועה קדימה?

כן, יש בזה היגיון, מניה שמתחילה לעלות תראה את זה גם בגרף שלה. אבל אי אפשר לחזות מתי היא תפסיק לעלות, מתי היא תתחיל לרדת, מתי כדאי להיכנס ומתי אפשר לצאת. זה החלק של אחיזת העיניים.
אם אתה יוצא לטייל עם כלב, לפעמים הוא ירחרח בצד ימין, לפעמים בצד שמאל, אם תצייר את זה בגרף, האם תוכל לחזות מה יהיה הרחרוח הבא שלו? ימין או שמאל? ככה גם ניתוח טכני.

באופן כללי - אני מציע לך לא לאמץ באופן עיוור שום שיטה בשוק ההון, טכנית או פונדנמליסטית. אל תאמין למה שאומרים לך, גם במדיה, באתרים וגם בהודעות כאן (כולל שלי) עד שאתה לא בודק בעצמך לעומק ומתנסה בהשקעות.
השקעה מוצלחת בשוק ההון היא מורכבת ואישית, נשלטת מאוד על ידי אלמנטים פסיכולוגיים ולכן כל אחד צריך לפתח לו את השיטה שמתאימה לו ושיוכל להתמיד בה.
שיטות טכניות (קיימות הרבה מאוד) הולכות הרבה מעבר לתמונה של "ספל וידית" או "ראש כתפיים" נעשו מחקרים סטטיסטיים שמראים שיש בסיס לתבניות האלו, אבל כמובן לא תמיד התוצאה הצפויה קורית. הרבה מנהלי השקעות משתמשים גם בכלים טכניים, או בגירסאות המודרניות שלהם - רשתות נוירונים של בינה מלאכותית שכולם מבוססות מידול סטטיסטי של גרף המחירים מהעבר. יש שיטות מוצלחות יותר או פחות אבל חלק ממהצלחה נובע גם מהיכולת של המשקיע להתמיד מספר פעמים, גם לנוכח הפסדים, בשיטה מסויימת עד שהסטטיסטיקה תוביל אותו בסופו של דבר לכך שהרווחים יגברו על ההפסדים.

התפיסה מאחורי ניתוח טכני עובדת על הרעיון שמה שהיה הוא שיהיה, או יותר נכון לומר, מה שהיה הוא שיהיה ברמה סטטיסטית מסויימת יותר מדברים אחרים.

ברמה מסויימת גם buy and hold, מתבססת על אותו רעיון.

האם זה עובד? אין לי מושג. לא ניסיתי, לא הייתי פוסל על הסף ובהרבה מובנים זו נבואה שמגשימה את עצמה. אם מספיק גורמים בשוק מתבססים עליה הם בסופו של דבר גם יגרמו לשיטה לעבוד כי כולם ישקיעו באותה צורה.

אופציה נוספת שיש לבחון בשיטות כאלה האם לא מדובר על מילוי בכפיות וריקון בדליים, כלומר, היא תעבוד רוב הזמן אבל במקרה קיצון תביא להפסדים גדולים מהרווחים שיצרה עד אותה נקודה.

החיסרון העיקרי שאני רואה בשיטה , הוא בעיקר המיסוי והזמן הרב שיש להשקיע. אם אתה ממש רוצה לנסות רצוי רק בחשבון ira, אחרת סביר להניח שהסיכון יהיה גדול מהרווח הצפוי.

נערך לאחרונה ב:
האם זה עובד? אין לי מושג. לא ניסיתי, לא הייתי פוסל על הסף ובהרבה מובנים זו נבואה שמגשימה את עצמה. אם מספיק גורמים בשוק מתבססים עליה הם בסופו של דבר גם יגרמו לשיטה לעבוד כי כולם ישקיעו באותה צורה.
נקודה מעניינת,
אם הרבה משקיעים עובדים בשיטה הזו זה לא יכול להשפיע על מניות, בעיקר תנודתיות?
כמו SMCI שאתמול נוצר לה 'Cup and Hand'
ובוא נניח שחושבים שהשיטה לא הגיונית,
אבל יהיו כמות לא מבוטלת של אנשים שיכולים במצב כזה להקפיץ את המניה!?

זה מה שנקרא נבואה שמגשימה את עצמה. אם כולם מאמינים שמניה תגיע למחיר מסויים ושם תעצר עד לסיגנל הבא, כולם יסכימו לקנות אותה, ויקפיצו אותה, עד קרוב לאותו מחיר ואכן שם היא תיעצר.

היי לכולם,

רציתי לשאול מה דעתכם על ניתוח טכני של מניות,
האם זה אחיזת עיניים?
תוספת נחמדה לניתוח מעמיק מכל סוג אחר?
כשראיתי לראשונה מושגים כמו Head and Shoulders או Cup and Hand זה היה נראה לי סופר מצחיק,
עכשיו אני יכול להבין היגיון מסוים בזה, אבל עדיין לא מבין את הרצינות שאנשים מייחסים לדבר,

אשמח לתגובות.
לדעתי ממש לא אחיזת עיניים.
התבניות האלו הן תוצר ויזואלי של הסחירות של השוק ביקוש והיצע. נוח להשתמש בהן שמבינים ממה הן נוצרות ומה המגמה.

אין המלצה בדבריי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S ניתוח טכני - איך אתם עושים? פוסטים מאיכות נמוכה 9
S איך אתם עושים ניתוח טכני בכניסה לשוק נדל"ן חדש - שתפו נדל"ן 1
TunaGolem תיזמון שוק בעזרת ניתוח טכני שוק ההון 49
O ניתוח מדדים שוק ההון 0
ב ניתוח מינוף מניות עם margin או: למה ויתרתי על הרעיון שוק ההון 21
קלקלן למידת ניתוח נתונים - DATAQUEST התפתחות אישית 2
J ניתוח עסקה - שותפות נדל"ן 10
R קרנות איריות | האם קיים ניתוח שבוחן האם קיים יתרון במיסוי ריאלי על אף דמי ניהול גבוהים יותר? שוק ההון 9
I תנאי אשפוז לאחר ניתוח בבית חולים פרטי צרכנות פיננסית 55
א ניתוח מניות. שוק ההון 25
נ ניתוח דרך פוליסת ביטוח בריאות פרטית צרכנות פיננסית 3
E ניתוח אירוע במימון חברות - סמינריון אוף טופיק 1
A המלצה לספרים עברית/אנגלית בנושא ניתוח דוחות כספיים והערכת שווי חברות התפתחות אישית 7
T ניתוח ביצועי תיק השקעות. שוק ההון 2
adamshalev ניתוח נתונים מאתר גמל.נט שוק ההון 69
DavidA ניתוח דוחות כספיים של חברת הקבלן י.ח דמרי( שאני עשיתי) שוק ההון 0
א ניתוח מקרו שוק ההון 6
Saver ניתוח תעודת סל הראל נאסד"ק 100 שוק ההון 12
waskindalost ניתוח עיניים בלייזר - סולידי ?! מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 96
F ניתוח דחיית מס דיבידנדים לאמריקאים שוק ההון 16
c881 ניתוח סעיף מזון - 2016 צרכנות פיננסית 66
T ניתוח סחורות? שוק ההון 0
ס ניתוח מקרה ורעיונות יצירתיים לפרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 57
אוראל עזרה עם ניתוח תלוש שכר אוף טופיק 9
ס פיבוט קריירה - תפקידי ביזנס מתפקיד טכני בהייטק התפתחות אישית 8
F מינוף בפראנק - היבט טכני (IB) שוק ההון 6
ג למי שקצת טכני - המלצה על שירות חסימת פרסומות בענן אוף טופיק 11
S כלי טכני לירושה - גמל / פוליסת חיסכון? צרכנות פיננסית 2
R תוכנה לניתוח טכני גרפים והתראות? פוסטים מאיכות נמוכה 22
R צומת דרכים טכני או ניהולי התפתחות אישית 6
H ניצול הירידות לביצוע שינוי טכני בתיק שוק ההון 3
S סיוע טכני אוף טופיק 10
לא חשוב שמות שאלה טכני לגבי קרנות נאמנות של אג"ח ישראלי שוק ההון 2
נ חסר "חוש טכני" - זה משהו שאפשר ללמוד? התפתחות אישית 25
N קושי טכני ברכישת IWDA דרך IB שוק ההון 11
Osterreicher תסכול עמוק ממנתח טכני אוף טופיק 80
T תוכנה לניתוח טכני שוק ההון 10
Count Olaf מחשבון הגזרות של דה-מרקר מיסים 2
דנילה מכירה של פריטים מיוחדים באיביי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
N מערכת מסחר ספארק של מיטב דש ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ע תשואת הקרן האירית של איישרס מחקה S&P500 בתשואת חסר משמעותית ביחס לשוק שוק ההון 10
א פתיחת חשבון כפונקציה של מיקום ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
I פוסט של הסולידית - כדאיות שכירות למול רכישה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 32
D מכירת חלק של דירה שהתקבלה בירושה נדל"ן 1
M אג"ח דולרי של מדינת ישראל 6.5% תשואה שוק ההון 4
N IB - המרה של דולר או ישר לקנות בשקלים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
דנילה יש למישהו טיפים לניקיון יעיל וחסכוני של הבית? אוף טופיק 86
L הרעה בתנאי חסכון diy מאז השינוי של בנק פפר צרכנות פיננסית 6
A שאלה על קניה של יחידות בקרן מחקה/סל שוק ההון 2
H תשומות בנייה בהיבט של מחיר למשתכן נדל"ן 0

נושאים דומים

Back
למעלה