• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

ניקוי מס 100% על דיבידנדים

• פותח הנושא AJW
  • פורסם בתאריך

AJW

משתמש רשום
דירוג
1
שלום למומחים,
אני עובר על דוחות המיסים מבית ההשקעות שלי ואני מגלה שהיה ארוע חלוקת דיבידנד משותפות גז ישראמקו-יהש שבו בית ההשקעות ניקה מס של 100% מערך הדיבידנד.
מדובר בסכום קטן אבל אני מנסה להבין את המהות. הנציגים של בית ההשקעות אמרו לי שהמערכת שלהם עוקבת אחר הנחיות רשות המיסים ולא נתנו לי עוד אינפורמציה.
בינתיים אני לא מצליח למצוא את התקנה שבה רשום במפורש שמנקים 100% מערך הדיבידנד.

האם מגיע לי החזר מס של 75%? אם כן, אז אני לא מבין את הפרוצדורה בשביל זה. בטפסים שאני רגיל למלא - 1301, 1322, 1324 - אין מקום למלא את סכום הדיבידנדים שנוקו מהם 100% במקור.

אולי זה קשור לטופס 858? ממה שקראתי הטופס הזה רלוונטי לשנה שבה החזקתי במניה עד 31/12 באותה שנת מס, וספציפית הדיבידנד הנ"ל חולק בשנה שגם מכרתי את המניה ולא החזקתי בה עד סוף השנה...

בטופס 867 יש שדות, והשדות הללו מקבילים לשדות בטופס 1301.

פשוט עושים העתק הדבק.

המס ששילמת כנראה מופיע בשדה 40, והוא כולל גם את שאר המסים על שאר הדיבידנדים/ריבית מאג"ח שקיבלת.

בסוף אם על סוג הנייר הספציפי הזה אתה צריך לשלם 25%, אכן תקבל החזר של 75%, שכמובן יתערבב בשאר חישובי המס בדוח השנתי.

בחלק מהמניות המוגדרות כ "יהש" יש לפעמים 100% מס על דיבידנד ולפעמים 0%.
כמו ניומד אנרג' למשל..

בטופס 867 יש שדות, והשדות הללו מקבילים לשדות בטופס 1301.

פשוט עושים העתק הדבק.

המס ששילמת כנראה מופיע בשדה 40, והוא כולל גם את שאר המסים על שאר הדיבידנדים/ריבית מאג"ח שקיבלת.

בסוף אם על סוג הנייר הספציפי הזה אתה צריך לשלם 25%, אכן תקבל החזר של 75%, שכמובן יתערבב בשאר חישובי המס בדוח השנתי.
הי יעקוב, ביקשתי במיוחד מבית ההשקעות "שאילתת מס" לשנה הרלוונטית שמפרטת את המיסים ששולמו לשנת המס הזו וסכמתי את כל המיסים ששולמו מדיבידנדים שהם ב-25% וקיבלתי את הערך שרשום בטופס 867 לסעיף 40. הסכום הזה לא כולל את ערך הדיבידנד שנוקה ב-100%.
בדוח 867 שאני מקבל גם יש טבלה של "הכנסה מדיבידנדים לפני קיזוז הפסדים..." וזה בחלוקה לפי קטגוריות של מיסים: 0,4,15,20 ו-25 + 23 (חברות). אין שם איזכור לערך הדיבידנד שנוכה ב-100%. האזכור היחיד שיש נמצא ב"שאילתת מס" שהייתי צריך לבקש במיוחד מבית ההשקעות.

בחלק מהמניות המוגדרות כ "יהש" יש לפעמים 100% מס על דיבידנד ולפעמים 0%.
כמו ניומד אנרג' למשל..
תוכל לתת לי קישור למקום שמגדיר את זה?
כמו שרשמתי - לא מצאתי בתקנות המס סעיף שמגדיר את זה במפורש.

תוכל לתת לי קישור למקום שמגדיר את זה?
כמו שרשמתי - לא מצאתי בתקנות המס סעיף שמגדיר את זה במפורש.
תחפש בפקודה בסעיף 63 ובתקנות מס הכנסה (כללים לחישוב המס בשל החזקה ומכירה של יחידות השתתפות בשותפות לחיפושי נפט) בפסקה 2 של הגדרת שותפות.

העניין שמדובר בשותפות, והיא משלמת מס על הכנסה, כולל תפעולית, שאינה מחיפושי נפט.
ומכיוון שזו לא חברה אלא שותפות, אז המס שהיא משלמת נחשב למס שמחזיקי היחידות שילמו, ובפועל בגלל צו מס הכנסה (סוגי שותפויות שיש לראותן כחברה) הוא נרשם כחלוקה של דיבידנד, אבל כולו שולם למס הכנסה.

בסופו של דבר אם תמלא 858 נכון אז הרווחים המדוברים יחשבו כהכנסתך על פי המס השולי ואולי תקבל החזר חלק מהמס ששולם.

כל מיסוי שותפויות נפט הוא נושא סבוך, אם מדובר בסכום משמעותי אז אולי כדאי שתפנה למי שעוסק בנושא.

תחפש בפקודה בסעיף 63 ובתקנות מס הכנסה (כללים לחישוב המס בשל החזקה ומכירה של יחידות השתתפות בשותפות לחיפושי נפט) בפסקה 2 של הגדרת שותפות.

העניין שמדובר בשותפות, והיא משלמת מס על הכנסה, כולל תפעולית, שאינה מחיפושי נפט.
ומכיוון שזו לא חברה אלא שותפות, אז המס שהיא משלמת נחשב למס שמחזיקי היחידות שילמו, ובפועל בגלל צו מס הכנסה (סוגי שותפויות שיש לראותן כחברה) הוא נרשם כחלוקה של דיבידנד, אבל כולו שולם למס הכנסה.

בסופו של דבר אם תמלא 858 נכון אז הרווחים המדוברים יחשבו כהכנסתך על פי המס השולי ואולי תקבל החזר חלק מהמס ששולם.

כל מיסוי שותפויות נפט הוא נושא סבוך, אם מדובר בסכום משמעותי אז אולי כדאי שתפנה למי שעוסק בנושא.
תודה על ההסבר המפורט.
הסתכלתי על טופס 858 והרושם שלי הוא שהחוק מנסה לעודד השקעות בשותפויות דלק/גז לרמה של "תחזיקו במניות לפחות עד תום שנת המס כדי לקבל זיכויים". אבל זה גם נראה שאם השותפות רשמה רווחים מרשימים באותה שנה אז זה כאילו גם שייך לי ולא מגיע לי שום זיכוי במס באותה השנה...
כמו שרשמתי בהתחלה - להבנתי אני לא "מחזיק זכאי" בשנה הרלוונטית כי מכרתי את המניה לפני תום שנת המס. האם עדין יש משמעות למלא את הטופס הזה?

כמו שרשמתי בהתחלה - להבנתי אני לא "מחזיק זכאי" בשנה הרלוונטית כי מכרתי את המניה לפני תום שנת המס. האם עדין יש משמעות למלא את הטופס הזה?
בטופס חלק א׳ זה מחזיק זכאי וחלק ב׳ זה על יחידות שעבורן אינך מחזיק זכאי.
תנסה להציב שם את הסכומים ולראות מה יוצא בסוף.

אני לא איש מקצוע בנושא מס, וכמו שרשמתי נושא שותפויות נפט הוא סבוך.

• אהבתי
Reactions: AJW
אחרי נבירה בטופס 858 ובעוד מקורות באינטרנט, מה שאני מבין הוא:
1. אין שום סעיף בטופס 858 שבו אני רושם את ערכי הדיבידנדים שניקוי לי מהם 100% מס. יש מקומות שבו רושמים את ההכנסות שקיבלתי, ואני קיבלתי 0 בתקופה שבה החזקתי את המניה.
2. אני צריך "תעודה" שמציינת את חלקי ברווחים/הפסדים, הוצאות חיפוש ומשהו שנקרא "אזילה" (שיעור הגז הטבעי המופק בתקופת הדיווח הרלוונטית). באתר מאיה מצאתי דוח שנתי לשנת 2022 אבל יש בו מעל 200 עמודים ולא מצאתי שם אינפורמציה רלוונטית. התעודה האחרונה שפורסמה היתה באוגוסט 2022 והיא "תעודה זמנית" עבור שנת 2020. בתעודה הזו אין אזכור להוצאות חיפוש ואזילה, אבל יש קביעה שעל דיבידנדים ליחידים אמור להיות מס של 25% - לכאורה מגיע החזר מס.
3. באתר מאיה אין הודעה על חלוקת רווחים לתקופה של חודש ינואר 2022 (ידוע לי שהודעות מפורסמות כמה חודשים קודם לכן, חיפשתי ולא מצאתי).
4. באוגוסט 2021 פורסם שחברת ישראמקו יהש תמוסה בשנת 2022 כחברה רגילה, דיבידנדים ימוסו ליחידים ב-25%. בחוברת "דע את זכויותיך 2022" של רשות המיסים רשום שחברת ישראמקו וחברת ניו-מד אנרג'י יהש היא "שותפות חברה" החל מ-1.1.2022.
5. ישראמקו יהש וניו-מד אנרג יהש חילקו במהלך חודש ינואר (לאחר 1.1) דיבידנדים במיסוי ליחידים של 100%, לאחר מכן כל הדיבידנדים האחרים מוסו ליחידים ב-25%.

עושה רושם שזה לא באג רק בבית ההשקעות שלי, אלא שיש משהו בהנחיית המיסוי שעדין מאפשרת למדינה לקחת 100% מס על דיבידנד שניתן בחודש הראשון של שנת המס 2022 (אין לי מושג איפה בקוד המס זה רשום, לא מצאתי). יכול להיות שהדיבידנדים שחולקו בינואר מכל השותפויות הם רישמית שייכים לשנת 2021 אבל לא מצאתי פרסום לכך.
בכל מקרה, זה נראה שמה שחולק בינואר הוא הדיבידנד האחרון (משתי השותפויות הנ"ל) שבו המיסוי היה 100%. כמו ש"ירח אפל" רשם, ענייני המיסוי האלו סבוכים לרמה שלהגיש דוחות על החזרי מס לשנים 2021-2022 אפשרי (אולי) רק ב-2024.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C ניקוי מס במקור IB שוק ההון 7
א מדיח כלים וחומרי ניקוי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
1337justme ניקוי ראש "post covid" בחו"ל אוף טופיק 28
Tsachi01 ניקוי מזגן - שאלה למבינים פוסטים מאיכות נמוכה 14
Res Cogitans ניקוי כסא מריח חזק של אבק וטחב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
hommie ניקוי מכונת נספרסו אוף טופיק 16
L חומרי ניקוי לרכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
סטרבו ניקוי כתמי שומן מרצפות אוף טופיק 5
G ניקוי מקלחון אוף טופיק 9
G ניקוי מזרן משומש. אוף טופיק 13
G איזה חומרי ניקוי חייב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
ה ניקוי יבש בבית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
N ניקוי ספות בזול מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
yossik ניקוי מדפים בשופרסל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
ETL ניקוי שטיח אוף טופיק 1
O מס רכישה בדירה של בן זוג אחד עם הסכם ממון מיסים 11
חתול לילה השקעה כשאין מס על דיבידנדים שוק ההון 3
S הגשת בקשה להחזר מס הכנסה דרך finupp - בדיקה בסימולטור לאחר הגשה הראה חוב ולא זיכוי - הצילו! מיסים 20
B מס על מכירת מניות מאקזיט מיסים 5
א חישוב מס רווח הון - הפקדות לקרן השתלמות (עצמאי) מעל לתקרה המזכה: מיסים 7
J קבלת החזר מס על כנס מקצועי בחו"ל לשכיר פוסטים מאיכות נמוכה 13
מ מס רווחי הון לאחר פרישה מעבודה מיסים 3
כ פריסת הכנסה מקריפטו? (לצורך הפחתת מס) מיסים 1
כ פריסת הכנסה מקריפטו? (לצורך הפחתת מס) מיסים 1
פ קיזוז דיוידנדים חו"ל עם הפסד הון מחו"ל ללא חבות מס מיסים 3
O דיבידנד מנכה מס במקור? שוק ההון 16
DORON455 חשבון מסחר IB - דיווח מס לשכיר מיסים 0
A מס על משיכת כסף מקרן מחקה מדד מיסים 9
N מס על ריבית נצברת ב-IB? מיסים 4
K להמיר קרנות בלי לייצר אירוע מס שוק ההון 6
M מס שבח - שלוש דירות ירושה נדל"ן 13
Z מיסוי מניות E-Trade ו IBI - ניכוי מס מלא - הייטק מיסים 8
F מדינות באירופה ללא מס רווח הון (אוגוסט 2023) מיסים 53
כ הוצאה מוכרת דרך השקעות במניות או נדל"ן וכו'? (תכנון מס) (איך טראמפ עושה את זה?) שוק ההון 0
B מה הסיווג הנכון עבור דווח ותשלום מס הכנסה על הכנסות משכר דירה העוברות את תקרת הפטור? מיסים 0
Y מגן מס לעומת החזר מס מהכנסה על שנה קודמת. מיסים 1
A החזרי מס אחרי מכירת RSU מיסים 1
A שמירת עוסק פטור פעיל למטרות דיווח מס מIB מיסים 5
N תביעה קטנה נגד מס הכנסה - המלצות לעורך דין מיסים 5
O תשלום מס שבח נדל"ן 1
Cfy ניכוי מס ייסף בפלטפורמת המסחר שוק ההון 5
ד איך שולחים דוח מס עבור חשבון ב IB מיסים 0
B האם ניתן להפסיק להגיש דוחות מס שנתיים במצב זה? מיסים 22
F תשלום מקדמות מס הכנסה עם כרטיס אשראי אמריקאי מיסים 13
ptom הערכת דמי ניהול נסתרים לצרכי סימולציית מס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
ס תשלום מס על ריבית מפיקדון בבנק זר מיסים 1
M עדיפות לדמי ניהול או דחיית תשלום מס ? שוק ההון 13