• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ניכוי\זיכוי מס לשכר רופא

• פותח הנושא פותח הנושא algo.il
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

algo.il

משתמש סולידי
דירוג
16
היי. לעניות דעתי , תלושי שכר של רופאים זה אחד הדברים הכי מסובכים שיש. כל כך הרבה אפשרויות - גם מבחינת מספר תלושי שכר, גם מבחינתם סעיפים, כל מיני תוספות, זקיפות, ניכויים פנימיים(לא חובה) , תלוש שכר אחד מבית החולים (ממשלתי ) ועוד תלוש נוסף לכל העבודה שבשעות הערב מהתאגיד של הבי"ת (ח.פ.) שונים. וזה עוד לפני שאני נכנס לעולמות חברת ארנק שזה מורכבות משל עצמה שאני לא למדתי בכלל בנתיים.
אני לא יועץ מס, ולא כלכלן בהכשרתי. אני בהייטק ונשוי לרופאה. אני כן רוצה להבין את התחום כי אני חושב שהחזר מס, וניצול הטבות מס זה משהו שנכון לעשות. אני מבין שהפתרון הכי קל זה ללכת ליועץ מס. ואני לא פוסל זאת, אבל בלי קשר, אני כן רוצה לדעת ולהבין את התחום בעצמי. לא מתכנן הסבה לתפקיד של חשב שכר , אבל כן רוצה לדעת לעבור על הנתונים בעצמי ולהבין אותם.
כמה שקראתי את סעיפים 47 ו45 בעניין זיכוי וניכוי, אני עדיין לא מבין אם יש פה הטבה לנצל או לא.
יש פה כמה מורכבויות. כנראה שאתחיל מהפשוט ביותר ואנסה להתקדם בהבנה שלי.
כדי שכל הדיבורים לא יהיו באוויר, מצרף פה תלוש שכר ערוך (ללא פרטים מזהים) 1. מה בעצם מגדיר שכר לא מבוטח - זה שכר שהמעסיק לא מפריש עליו שום סוציואליות?
מצד אחד יש תחת "בסיסים לשכר" בסיס לפנסיה שעומד על 12670 שח (שכר יסוד +תוספת קבועה). מצד שני יש עבודה נוספת לא קבועה (משתנה כל חודש) תחת כל מיני סעיפים בסדר גודל של
כ14600 שח.
בהפרשות , יש הפרשות מעסיק (תגמולים-פיצויים) לפנסיה ע"פ הסכום של 12670 אבל ישנם גם הפרשות (תגמולים פיצויים) ע.נוספת לפי ברוטו של 5270 והפרשות ניתוחים (תגמולים פיצויים)
לפי ברוטו של 4970 ועוד הפרשת רק תגמולים לפי ברוטו של 4480 שח.
אני מנסה להבין , האם יש לי פה בעצם בכלל שכר לא מבוטח אם כך? כי אם יש הפרשות מעסיק על סכום כולל של
2. מענקים (חד פעמיים \ שנתיים), - זה כן נופל תחת שכר לא מבוטח? החזר הוצאות או כל מיני סכומים שיש בתשלומים אחרים? זה נופל כשכר לא מבוטח?
3. יותר ספיציפי - אני לא מצליח להבין למה בעצם קיים הפרש בסכום שממנו יש הפרשות לקה"ש והפרשות לפנסיה, ועוד פחות מבין את ההפחתה ב117 שח?

1. מה בעצם מגדיר שכר לא מבוטח - זה שכר שהמעסיק לא מפריש עליו שום סוציואליות?
שכר מבוטח זה השכר שעליו מופרשים תגמולים לפנסיה.
במקרה הזה מדובר על סכום של 27,394₪
2. מענקים (חד פעמיים \ שנתיים), - זה כן נופל תחת שכר לא מבוטח? החזר הוצאות או כל מיני סכומים שיש בתשלומים אחרים? זה נופל כשכר לא מבוטח?
השאלה היחידה היא אם הפרישו עליהם תגמולי מעסיק, אם כן – מבוטח, אם לא – לא מבוטח.
3. יותר ספיציפי - אני לא מצליח להבין למה בעצם קיים הפרש בסכום שממנו יש הפרשות לקה"ש והפרשות לפנסיה, ועוד פחות מבין את ההפחתה ב117 שח?
כי זה מה שחתמת בהסכם, או שחתמו עבורך בהסכם הקיבוצי.

השאלה היחידה היא אם הפרישו עליהם תגמולי מעסיק, אם כן – מבוטח, אם לא – לא מבוטח.
אני לא רואה על המענקים שום הפרשות. בגדול כל מה שמופיע בתלוש שכר לא תחת שכר בסיס או תחת עבודה נוספת, אלא תחת "תשלומים אחרים" אין עליו שום הפרשות מעסיק.
אבל בעצם אם כבר גם ככה חורגים מעל ה 9,700×12×2.5 , יש פה עדיין איך לנצל סדר גודל של 60 אלף שנתי של מענקים שלא הופרשו עליהם תגמולי מעסיק? זה לא כבר מעל התקרה שעליה אפשר לנצל ניכוי\זיכוי? זה עובר גם כן בתוך אותם תלושי השכר, כלומר להבנתי, אין פה גם מעמד שכיר וגם מעמד עצמאי, אלא רק מעמד שכיר מבחינת החוק, בגלל זה לא בטוח שניתן לנצל בתור עמית מוטב – בהפרשה כעמית עצמאי, זיכוי על עד 8,148 כנגד הכנסה לא מבוטחת.

אני לא רואה על המענקים שום הפרשות. בגדול כל מה שמופיע בתלוש שכר לא תחת שכר בסיס או תחת עבודה נוספת, אלא תחת "תשלומים אחרים" אין עליו שום הפרשות מעסיק.
למטה בצד שמאל יש טבלה
תחבר את כל הסכומים שרשום לידם פנסיה או תגמולים
אלה הסכומים שהופרשו עבורם כספים, וזו רוב המשכורת שלך

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
algo.il זיכוי\ניכוי מס עבור הפקדות שכיר לפנסיה משלימה מיסים 2
פסיוני התחשבות בנקודות זיכוי vs ניכוי מס במקור צרכנות פיננסית 1
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - בקשה לחישוב ניכוי זיכוי גמל כ"יחיד" (לא כ"עמית מוטב") מיסים 10
RumpSteak טופס 106, סעיף 42 ניכוי למס הכנסה: (כולל זיכוי פ"ש בסך ...) - מהו זיכוי פ"ש? מיסים 1
ח איפוא אפשר למצוא אישור על ניכוי מס במקור מקופת גמל? מיסים 6
T ניכוי מס במילואים ללא עבודה מיסים 2
M ניכוי גבוה מדי על דמי ביטוח לאומי/בריאות מיסים 5
F ניכוי לפי סעיף 47 - האם יש הגבלה לסוג הכנסה? מיסים 5
S ניכוי ימי חופש לאחר תקופת פיטורין פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
י ניכוי הוצאות אש"ל לשני בני זוג במקביל מיסים 0
מומו הברווז ניכוי מס אוטומטי עי הייבריד שוק ההון 13
מ האם קיימת דרך לקבל החזר על ניכוי מס מפיקדון שלא הושב? מיסים 14
מ הגשת טופס 1322 - רווחי הון ללא ניכוי מס במקור מיסים 22
ה ניכוי ממס רווחי הון כנגד ריבית על הלוואה מבית השקעות מיסים 1
A ניכוי הוצאה מוכרת לרווחי הון - האם אפשרי? מיסים 4
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
ס הפקדה לקרן פנסיה כעצמאי - ניכוי מההכנסה החייבת מיסים 0
אוהד יהודה מיסוי ריאלי בניכוי שער מט"ח, זה ניכוי מההפקדה או מכל התשואה? שוק ההון 16
S ניכוי מס דיבידנדים של חברה ישראלית בקרן מחקה ישראלית וב IRA ישראלי מיסים 9
D הוצאת אישור ניכוי מס שנתי באופן עצמאי מיסים 0
ה ניכוי מס על מניות שעברו בירושה מיסים 8
ה ניכוי מס פוסטים מאיכות נמוכה 8
SpidiMan ניכוי במקור בחשבונות Ib באמצעות חברה ייעודית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 201
צ ניכוי במקור בIB / אינטראקטיב ישראל מיסים 39
D אישור ניכוי מס שנתי (לא 106) מיסים 2
B ניכוי מס קרן כספית מיסים 20
P ניכוי במקור - נחשב לחלק מסכום ההכנסה? מיסים 1
A ניכוי מס במקור לתושב חוץ לרכישת אדמה? מיסים 5
itzik64 קיזוז הפסדי הון בחו"ל-ניכוי במקור מיסים 11
SolidBixby אישור ניכוי במקור מרשות המיסים בעבור מסחר ב IB? מיסים 6
O איך לחשב מה יותר משתלם לאחר ניכוי מס, קרן כספית או פקדון בבנק? מיסים 5
Z מיסוי מניות E-Trade ו IBI - ניכוי מס מלא - הייטק מיסים 8
Cfy ניכוי מס ייסף בפלטפורמת המסחר שוק ההון 5
ה ניכוי הוצאת שכר דירה מסלול 10% נדל"ן 6
T איך ניתן לבצע העברה בנקאית לKRAKEN ללא ניכוי מס? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 17
נ ניכוי מס מכספי פיצויים בקרן הפנסיה מיסים 17
D ניכוי מס ריאלי במקור מיסים 4
נ ניכוי מס מיסים 6
adamshalev אפשר לקבל אונליין אישור ניכוי מס במקור לפיצויים\תגמולים במקום ללכת למס הכנסה? מיסים 6
Regevkr בעיות עם ניכוי מס במקור לפי האמנה עם ארה"ב - לא מוצאים אותי במרשם מיסים 1
P איך ניכוי בהפקדה פנסיונית מקטין את הבסיס לזיכוי? מיסים 6
י ניכוי מס-דיבידנד גבוה מהרגיל מיסים 14
N חישוב ניכוי מס הכנסה מיסים 14
E שינויים במסמכי ניכוי סוף שנה של הבנקים הישראלים מיסים 7
U הודעות מהבנק על ניכוי מס בגין רווחים מניירות ערך פוסטים מאיכות נמוכה 2
D טופס 106 ואישור ניכוי מס מיסים 14
ע ניכוי מס במקור בדולרים שוק ההון 7
G ניכוי מס במקור דיבידנדים IBKR שוק ההון 9
R ניכוי מס במקור בהעברה בנקאית לזירת קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 56
guesto הפחתת ניכוי דיבידנדים במקור מיסים 2

נושאים דומים

Back