• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

ניואנסים לגבי קה"ש IRA

• פותח הנושא פותח הנושא Liron2035
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Liron2035

משתמש רגיל
דירוג
153
קודם כל תודה לכל מי שעזר. נפטרתי מתיק ההשקעות המפוזר בבנק וכיום יש לי רק VT ב-IB.

עכשיו לטפל בקרן ההשתלמות IRA:. המטרה - החזקה ב IWDA/EIMI יחס 10/90– אחרי קריאה רבה בפורום זו התוכנית, אשמח לפידבק:

1) להעביר קרן נוכחית למיטב דש שמציעים דמי ניהול 0.3 + שימוש בפלטפורמת מיטב דש טרייד. במה נבדל לעומת פלטפורמה אחרת (לדוג' הבנק שלי, שהוא גם אופציה אך הומלץ להימנע ממנו ע"י נציג מיטב דש)?

2) רכישה ראשונית של IWDA/EIMI בשווי התיק. האם ניתן לקנותם דרך המסחר הממוחשב? נתקלתי פה בסיפורים שטענו שיש לצלצל לברוקר בלונדון..

3) מכאן ואילך כל חודש נכנס סכום קטן של 1500 ₪ בחודש. מבין שלא מומלץ לרכוש כל חודש IWDA/EIMI אלא לאגור עוקב מדד זול וכשזה מגיע לסכום גדול, למכור ולהמירו ב IWDA/EIMI. מה לדוגמה יכול לשמש כמדד זול? ובאיזה סכום משתלם לבצע את ההחלפה?

4) הבנתי שניתן להגיע לדמי ניהול נמוכים יותר 0.25 בחברות קטנות. האם נכון להסתכל על מיטב דש כחברה גדולה, יציבה ומפוקחת שמצדיקה את ה0.05 אקסטרא דמי ניהול (לעומת 0.3 אצלהם) למען הבטחון?

במה נבדל לעומת פלטפורמה אחרת (לדוג' הבנק שלי, שהוא גם אופציה אך הומלץ להימנע ממנו ע"י נציג מיטב דש)?
מעבר להבדלים בממשק המשתמש, כנראה שיש הבדלים גם בעמלות.
רכישה ראשונית של IWDA/EIMI בשווי התיק. האם ניתן לקנותם דרך המסחר הממוחשב?
תלוי במערכת.
בד"כ במערכות של בתי השקעות אי אפשר לקנות ניירות אירופאים אונליין, לעומת זאת בחלק מהבנקים זה אפשרי.

נתקלתי פה בסיפורים שטענו שיש לצלצל לברוקר בלונדון..
אני חושב שהכוונה הייתה לברוקר (בית ההשקעות) בארץ.
לכל בית השקעות יש "חדר מסחר" עם נציגים ישראלים שידברו איתך בעברית ויוכלו לקנות בשבילך ניירות. זה אומנם פחות נוח מקניה אונליין, אבל זה לא כלכך נורא.

ובאיזה סכום משתלם לבצע את ההחלפה?
יש שרשור שלם שמדבר על תזמון ההחלפה - https://www.hasolidit.com/kehila/threads/ira-כל-כמה-זמן-להחליף-אירית-בישראלית.7166/

הבנתי שניתן להגיע לדמי ניהול נמוכים יותר 0.25 בחברות קטנות. האם נכון להסתכל על מיטב דש כחברה גדולה, יציבה ומפוקחת שמצדיקה את ה0.05 אקסטרא דמי ניהול (לעומת 0.3 אצלהם) למען הבטחון?
אני לא חושב שיש הבדל מבחינת "בטחון" בין החברות השונות. במיוחד לא במה שנוגע להשקעה בגמל/קה"ש.

מעבר להבדלים בממשק המשתמש, כנראה שיש הבדלים גם בעמלות.

תלוי במערכת.
בד"כ במערכות של בתי השקעות אי אפשר לקנות ניירות אירופאים אונליין, לעומת זאת בחלק מהבנקים זה אפשרי.

אני חושב שהכוונה הייתה לברוקר (בית ההשקעות) בארץ.
לכל בית השקעות יש "חדר מסחר" עם נציגים ישראלים שידברו איתך בעברית ויוכלו לקנות בשבילך ניירות. זה אומנם פחות נוח מקניה אונליין, אבל זה לא כלכך נורא.

יש שרשור שלם שמדבר על תזמון ההחלפה - https://www.hasolidit.com/kehila/threads/ira-כל-כמה-זמן-להחליף-אירית-בישראלית.7166/

אני לא חושב שיש הבדל מבחינת "בטחון" בין החברות השונות. במיוחד לא במה שנוגע להשקעה בגמל/קה"ש.
רונן, תודה רבה לך על התשובות המדויקות!

אני נמצא אצל מיטב דש בIRA עבור הקרן השתלמות שלי.
שים לב, מעבר לעמלות שהם פירטו, בקנייה דרך בורסה שאינה וול-סטריט או תל אביב, הם גובים עמלה נוספת.
במקרה שלי, כמוך, גם קניתי IWDA+EIMI ביחס 90-10, אבל חייבו אותי 30$ עמלת מינימום עבור כל פעולה, בנוסף ל10$ עמלת מינימום שכתובה בחוזה.

שאלתי פה בפורום מה לעשות במצב כזה שהעמלות גבוהות מדי לקנייה חודשית, מה שהחלטתי לעשות בעקבות ההמלצות זה לקנות קרן מחקה S&P500 כל חודש ופעם בשנה-שנתיים למכור ולקנות IWDA+EIMI

עכשיו לטפל בקרן ההשתלמות IRA:. המטרה - החזקה ב IWDA/EIMI יחס 10/90– אחרי קריאה

אני גם מתחיל לפתוח חשבון במיטב דש השתלמות וגמל.
למה 90 אחוז לשווקים מתפתחים EIMI ?
האם בגמל גם?
אני התכוונתי לקנות רק iwda אבל שוקל לעשות כפי שתיארת. אבל חשבתי לפזר שונה...יותר אחוזים לעולם מפותח.

מתלבט על מסחר דרך מיטב. בגלל קניה באירופה עמלות וגם בגלל המרת מט"ח שנדמה לי יקר יותר משאר ברוקרים.
יש לכם ניסיון יותר זמן שם ותוכלו להוסיף מידע?
יש עוד שרשור שמרכז פעילות דרך מיטב דש ב IRA? או השוואה ברוקרים לira ?
הסוכן במיטב דש אמר לי שעמלות מסחר ל ira יותר זולות לעומת עמלות מסחר לתיק ממוסה, או חלק מהן (מדובר עבור מיטב טרייד כל הזמן ).

שאלתי פה בפורום מה לעשות במצב כזה שהעמלות גבוהות מדי לקנייה חודשית, מה שהחלטתי לעשות בעקבות ההמלצות זה לקנות קרן מחקה S&P500 כל חודש ופעם בשנה-שנתיים למכור ולקנות IWDA+EIMI

זה נראה לי המון זמן . 30 דולר זה עמלות קוסטודיאן ? קבוע?
זה ממש גבוה. אני לא מבין את זה.

שמתי לב ש EiMI קרן נסחרת בבורסת תל אביב בשקלים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ מספר ניואנסים לגבי מיסוי הפנסיה מיסים 6
גרהם כתבה בזכות הצרכניזם (עם ניואנסים) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
F משהו שלא הבנתי לגבי ״עשורים אבודים״ שוק ההון 4
ד הסולידית שינתה את דעתה לגבי השגת תשואת יתר? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
ד שתי שאלות לגבי קרן סגורה בפוסט "איך לקנות זהב למטרות השקעה" שוק ההון 9
H שאלות לגבי קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א התלבטות לגבי מהלך נדל"ני נדל"ן 2
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A חוות דעת לגבי תמהיל משכנתא וההצעה נוכחית נדל"ן 6
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA שוק ההון 6
T התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 9
קפיטליסט מרושע חוזה שכירות מסחרי - מה נהוג לגבי חידוש \ הארכה נדל"ן 10
A שאלות לגבי בניית תיק השקעות שוק ההון 13
K בצומת דרכים מקצועית תוהה לגבי מה הלאה התפתחות אישית 0
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
Y התלבטות לגבי מימוש רווחים בקרן כספית מול תעודות סל מנייתיות שוק ההון 8
B שאלה לגבי קרנות מחקות צוברות בinteractive שוק ההון 2
A שאלות לגבי WASH SALE ומיסוי דיווידנדים מיסים 9
N שתי שאלות לגבי תיק השקעות שוק ההון 15
P שאלה לגבי התיק השקעות שוק ההון 1
ג חידוד לגבי ההבדלים בין קרן צוברת לקרן מחלקת שוק ההון 39
D התלבטות לגבי שדרוג דירה נדל"ן 5
T ייעוץ לגבי לימודים אוף טופיק 2
פשוט בירור לגבי מכירת קרן נאמנות ומשיכה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
S שאלה לגבי 1301 ו867 ג מיסים 5
נ האם יש הבדל משמעותי בין בתי ההשקעות לגבי הפנסיה? צרכנות פיננסית 2
N לא בלב שלם לגבי המקצוע שאני לומד, הנדסאי בניין בן 27 אוף טופיק 6
NachYur שאלות חידוד לגבי הכנסות נוספות ב-1040 מיסים 2
S מיטב מסלול פסיבי מחקה מדדי מניות - האם יש עדכון לגבי החשיפה החדשה של המסלול בעקבות הרפורמה של רשות שוק ההון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ דעה לגבי דמי ניהול פנסיה+קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
flower שאלה לגבי דיווח על רווחי ריבית מפקדון בחשבון IBKR לתושב ישראלי מיסים 17
G עצה לגבי רכישת דירה ראשונה / התנהלות כלכלית נדל"ן 0
Mufasa מופסה קונה דירה וצריך להתייעץ לגבי משכנתא! נדל"ן 34
ד שאלה קטנה לגבי מערכת המסחר בIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
B התלבטות לגבי קופת גמל להשקעה והלוואה כנגדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
S שאלה לגבי הטבות מס מיסים 4
J דעה לגבי דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
H מבקשת עזרה ועצות לגבי מעבר קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
H שאלה לגבי עליית הקרן ורווחים שוק ההון 4
מ קושי בתואר, התלבטות לגבי העתיד התפתחות אישית 8
B מתלבט לגבי 2 השקעות נדלן דומות נדל"ן 7
S התלבטות לגבי רכישת דירת גן מקבלן - עצות? נדל"ן 6
H ייעוץ לגבי..ייעוץ? צרכנות פיננסית 8
H שאלת הבנה לגבי הקשר בין מדד המחירים לצרכן לאינפלציה צרכנות פיננסית 10
ש התלבטות לגבי דירה יד שנייה בחיפה נדל"ן 2
R שאלה של מתחיל לגבי השקעות בS&P500 שוק ההון 3
נ הרהורים לגבי ההתנהלות בשנים הקרובות, ואיך נכון לבנות הלאה יומני מסע אישיים 3
ח יעוץ לגבי מימון רכישת דירת יד שנייה ומכירת דירה קיימת במצב שוק לא אידיאלי נדל"ן 15
H שאלה לגבי פרפרייה לעומת מרכז. נדל"ן 1
מ שוקל העברת תיק השקעות לIB, העברה של קרנות שקליות ותהיות לגבי התיק שוק ההון 7

נושאים דומים

Back
למעלה