• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

ניהול קרן פנסיה וקרן השתלמות

ג'ויקל

משתמש רשום
דירוג
2
אני קוראת המון בזמן האחרון ויש לי שאלה שלא מצאתי עליה תשובה.
האם כל אלו שמקבלים הצעות דמי ניהול נמוכות דרך חברות ההשקעות בהכרח מוותרים על הסוכן של העבודה/מוצאים סוכן חיצוני?

קיבלתי הצעה מהסוכן של החברה שלי לפנסיה -
1.3% הפקדה, 0.13% צבירה במנורה
1.5% הפקדה, 0.1% צבירה בפניקס
1.8% הפקדה, 0.088% צבירה בכלל על פי מודל חדש שבו דמי הניהול יורדים עם הזמן

וקרן השתלמות -
0.6% בפניקס או הראל
0.65% במיטב

אני יודעת שאם אפנה לחברות עצמן אוכל לקבל הצעות טובות יותר, כי יש לי צבירה די משמעותית.
השאלה אם אני לוקחת הצעה כזאת, אני בהכרח מוותרת על הסוכן של העבודה? זה הדבר הכי משתלם לעשות?
ואם כן, כמה זה מסובך לנהל את העניינים הפנסיונים לבד?

ואם כן, כמה זה מסובך לנהל את העניינים הפנסיונים לבד?
מהניסיון שלי, זה מאוד פשוט
ולדעתי אפילו יותר קל מלהתנהל עם סוכן

בסוף זה דברים די פשוטים שלא צריכים שום ניהול אקטיבי
מלבד אולי בנקודות הקצה של ניוד, בחירת המסלול, ופרישה מהעבודה

אצלי לפחות ברגע שאני הבנתי מספיק טוב מה אני רוצה, הסוכן היה לי רק מכשול מעכב למימוש הבקשות שלי...
בסוף בעבודה ישירה רוב הדברים נפטרו תוך כמה ימים במיילים
(וכן יש יוצאים מהכלל וחריגים בשני האופציות)

*שתפרשי מהעבודה, כן שווה בנקודת זמן הזאת ללכת ליועץ פרישה ספציפי למקסם את זכויות והתצורה הכי זולה במס

יש מקומות עבודה בהם המעסיק מחייב להשתמש בשירותי מנהל ההסדר ("הסוכן של העבודה") לשם תפעול ההסדר הפנסיוני (העברת הכספים לקופות וכדו').
למשל אצלי זה ככה (בעיניי זה מאד מאד מעצבן וכובל...)

כמה זה מסובך לנהל את העניינים הפנסיונים לבד?
כל עוד שום דבר לא משתבש, אין בעיה. מצד שני, זה לא שונה עם סוכן, חוץ מהשקט הנפשי שמעניק סוכן, שלרוב לא מוצדק מניסיוני.

יש מקומות עבודה בהם המעסיק מחייב להשתמש בשירותי מנהל ההסדר ("הסוכן של העבודה") לשם תפעול ההסדר הפנסיוני (העברת הכספים לקופות וכדו').
איך זה כובל אותך? אתה רוצה להתעסק עם התפעול?

בניגוד לחוק

איך זה כובל אותך? אתה רוצה להתעסק עם התפעול?
איזה תפעול? ברגע שבחרת ופתחת את הקרן, המעסיק מעביר לך כל חודש את ההפרשות דרך חשב השכר/מנהל חשבונות.
לבן שלי עשו בעיות דומות אבל הוא התעקש וכמו שאמרו לפני - זה בניגוד לחוק. זכותו של כל עובד לקבוע בעצמו איפה ינהל את הפנסיה וההשתלמות שלו.

איזה תפעול? ברגע שבחרת ופתחת את הקרן, המעסיק מעביר לך כל חודש את ההפרשות דרך חשב השכר/מנהל חשבונות.

לבן שלי עשו בעיות דומות אבל הוא התעקש וכמו שאמרו לפני - זה בניגוד לחוק. זכותו של כל עובד לקבוע בעצמו איפה ינהל את הפנסיה וההשתלמות שלו.
יש הבדל בין תפעול לניהול. המעסיק יכול לבחור מי ינהל את התפעול.

ממה שאני מבין - לפי חוק, באפשרותי לבחור בכל עת בכל בעל רישיון פנסיוני או לבחור בהתקשרות ישירה לשם מתן שיווק פנסיוני, אך לא לשם תפעול ההסדר הפנסיוני.

בפועל, זה מעצבן כי כל פעם שאני פונה ישירות לגוף פיננסי כזה או אחר (לדוגמא, סבב בדיקות של דמי ניהול), הם מיד מודיעים לי שאני צריך לפעול דרך מנהל ההסדר שלי.

ממה שאני מבין - לפי חוק, באפשרותי לבחור בכל עת בכל בעל רישיון פנסיוני או לבחור בהתקשרות ישירה לשם מתן שיווק פנסיוני, אך לא לשם תפעול ההסדר הפנסיוני.

בפועל, זה מעצבן כי כל פעם שאני פונה ישירות לגוף פיננסי כזה או אחר (לדוגמא, סבב בדיקות של דמי ניהול), הם מיד מודיעים לי שאני צריך לפעול דרך מנהל ההסדר שלי.
זה לא מנהל הסדר. תתעקש ותגיד שאתה רוצה לעבוד ישירות מולם.
אולי תצטרך להעביר להם את הפרטים להפקדה, אבל תתחיל בלהעביר אותם למעסיק.

ההבדל הוא בין שיווק (העבודה מול המבוטח) לבין הטיפול בכספים שמועברים מהמעסיק.
כמנהלת חשבונות בעברי המאד רחוק, העברת ההפרשות נעשית ע"י מחלקת השכר, אם מדובר על מעסיק גדול. כשמדובר במעסיק קטן, הוא יכול לעשות את זה עצמאית לגמרי (כמו שאנחנו עושים בעסק שלנו).
לעניות דעתי, הסיבה שחברות גדולות שוכרות שירותי סוכנות פנסיונית היא שהן מקבלות הטבות מחברות הביטוח דרך הסוכנות. לפחות זה היה כך לפני ששונה החוק ונקבע שזכותו של כל עובד לבחור את הקרן/קופה, את המסלול ואם לעבוד עצמאית מולה או דרך סוכן.
הבן שלי רצה בזמנו קופת גמל ולא קרן פנסיה כי לא היו מסלולים מחקי סנופי בקרנות וגם כי הוא היה רווק שלא רצה לשלם עבור ביטוח שארים.
סוכנת הביטוח של התאגיד מאד כעסה עליו, הוא הפנה אותה אלי כדי שאסביר לה את הנימוקים. זה לא עשה עליה רושם (כי היא מפסידה מזה כמובן) אבל לא יכלה להכריח אותו ולכן הוא היה עד לאחרונה בקופת גמל.

כמנהלת חשבונות בעברי המאד רחוק, העברת ההפרשות נעשית ע"י מחלקת השכר, אם מדובר על מעסיק גדול. כשמדובר במעסיק קטן, הוא יכול לעשות את זה עצמאית לגמרי (כמו שאנחנו עושים בעסק שלנו).
לעניות דעתי, הסיבה שחברות גדולות שוכרות שירותי סוכנות פנסיונית היא שהן מקבלות הטבות מחברות הביטוח דרך הסוכנות. לפחות זה היה כך לפני ששונה החוק ונקבע שזכותו של כל עובד לבחור את הקרן/קופה, את המסלול ואם לעבוד עצמאית מולה או דרך סוכן.
הבן שלי רצה בזמנו קופת גמל ולא קרן פנסיה כי לא היו מסלולים מחקי סנופי בקרנות וגם כי הוא היה רווק שלא רצה לשלם עבור ביטוח שארים.
סוכנת הביטוח של התאגיד מאד כעסה עליו, הוא הפנה אותה אלי כדי שאסביר לה את הנימוקים. זה לא עשה עליה רושם (כי היא מפסידה מזה כמובן) אבל לא יכלה להכריח אותו ולכן הוא היה עד לאחרונה בקופת גמל.
שימי לב שאין חובה להעסיק מתפעל, יש חובה להשתמש בממשק מעסיקים. איך אתם מעבירים את הקובץ?
ברור שיש הטבה כלשהי למעסיק, סה"כ חוסכים עלויות. דווקא החזר העמלות מיטיב עם החוסכים, באותה מידה יכלו פשוט לגבות מהמעסיק פחות על השירות. למיטב ידיעתי מדובר בשירות שהוא כמעט ולא רווחי לסוכנות, אם בכלל, והסוכנויות מציעות אותו כעסקת חבילה עם השיווק כדי שיהיו באמת מנהלי ההסדר של המעסיק.

אסור למעסיק או סוכן להכריח אותך איפה להפקיד את הפנסיה שלך, מותר לו "להכריח" אותך להפקיד (תפעולית) דרכו אבל לך זה לא אמור לשנות - אתה מעביר למעסיק איפה אתה רוצה את הפנסיה ושיעשה עם זה מה שהוא רוצה - שיפקיד עצמאית או דרך סוכנות לך זה לא משנה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
c881 הלוואה ב - 1% דמי ניהול מצד אחד. מצד שאני - העברת קופת גמל/ קרן פנסיה לניהול של גוף לא ידוע. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
T קרן פנסיה משלימה ללא כיסוי ודמי ניהול - לעומת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
W קרן פנסיה משלימה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול נמוכים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E דמי ניהול בפתיחת קרן פנסיה חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Z כיצד מחושבים דמי ניהול של קרן פנסיה משלימה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M ניוד קרן פנסיה - דמי ניהול ומסלולים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ה דמי ניהול - קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
B קרן השתלמות - IRA בדמי ניהול של 0.35% או עוקב S&P ב-0.18% + קופת גמל מול פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N הוזלת דמי ניהול קרן פנסיה לאחר פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
חובב_פנסיה2022 קרן פנסיה עם דמי ניהול 0% על הצבירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
Y בחירת קרן פנסיה בעניין דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
B עזרה בבחירת אפשרויות בדמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
O דמי ניהול בקרן הפנסיה + שאלה על ניהול קרן פנסיה באופן עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ד דמי ניהול קרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
N בחירת קרן פנסיה/קופ"ג/קרן השתלמות ודמי ניהול צרכנות פיננסית 5
tpr קרן פנסיה (ניהול עצמי) באנגליה (הצילו) שוק ההון 3
L האם כדאי להעביר ביטוח מנהלים עם דמי ניהול מופרזים לטובת קרן פנסיה? צרכנות פיננסית 43
ר בחירת קרן פנסיה אך ורק ע"פ דמי ניהול?! שוק ההון 41
O דמי ניהול נמוכים מול קרן מחקה S&P פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ישראלי מצוי קרן מחכה עם דמי ניהול נמוכים שמתמחה בטכנולוגיה כלל עולמית צרכנות פיננסית 1
M קרן כספית איילון - דמי ניהול נמוכים, מה הקאץ'? שוק ההון 10
T קרן השתלמות - דמי ניהול או מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Yos העלאת דמי ניהול של קרן האג"ח - התלבטות שוק ההון 6
S דמי ניהול - קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ דמי ניהול באינפיניטי קרן השתלמות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א דמי ניהול/משתנים/נאמנות בקרן סל בבורסה - מול קרן מנוהלת שוק ההון 20
א דמי ניהול נמוכים V.S קרן מחקה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Yos קרן אג"ח שהעלתה דמי ניהול - למכור/להחזיק? שוק ההון 7
ש דמי ניהול - קרן אקטיבית שוק ההון 6
ס דמי ניהול של קרן iShares MSCI ACWI UCITS ETF שוק ההון 5
V קרן השתלמות לא פעילה ודמי ניהול פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 4
S כיצד נגבים דמי ניהול ודמי נאמנות עבור אחזקת קרן נאמנות ומתי הם נגבים? שוק ההון 1
H קרן בדמי ניהול אפס - מה הקאץ׳? שוק ההון 5
Y הבדלים בדמי ניהול בין קרן מחקה מדד עולמי לאמריקאי שוק ההון 3
T האם שכר מנהל קרן ונאמן הם דמי ניהול לכל דבר? שוק ההון 9
י אקסלנס שלחה לי מכתב לגבי העלת דמי ניהול, אבל הניסוח לא ברור, יש עמלה על קרן מחקה ועמלה על קרן נאמנות צרכנות פיננסית 1
ר השפעת דמי ניהול על מחיר קרן סל שוק ההון 14
C דמי ניהול קרן השתלמות שוק ההון 3
ש איך אפשר למצוא קרן מחקה שלא הולכת להעלות דמי ניהול? שוק ההון 13
O החלפת קרן מחקה עקב עליית דמי ניהול שוק ההון 8
R IRA ודמי ניהול נמוכים או הלוואה כנגד קרן השתלמות? שוק ההון 15
Yos ניהול קרן השתלמות ב IRA שוק ההון 2
L עליה של דמי ניהול קרן שוק ההון 27
Yos הבדל בדמי ניהול - קרן מחקה S&p 500 שוק ההון 8
R ניהול קרן השתלמות IRA וחשבון ההשקעות באותו בית השקעות, כדאי? שוק ההון 0
DeanLa מעבר קרן עקב דמי ניהול - שאלות פרקטיות שוק ההון 11
T קרן השתלמות IRA ניהול פרטי שוק ההון 6
M סימולציה תיק ישראלי אל מול קרן זרה - דמי ניהול שנתיים שוק ההון 6
C קרן השתלמות: השוואת דמי ניהול, והאם כדאי לי להשקיע את כל המניות דרך הקרן? צרכנות פיננסית 1
M קרן אג״חית ישראלית בדמי ניהול נמוכים שוק ההון 21

נושאים דומים

Back
למעלה