• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

ניהול השקעות לילדים (בעלי אזרחות אמריקאית)

• פותח הנושא פותח הנושא kremerad
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

kremerad

משתמש רשום
דירוג
1
היי!

אני מעוניין להעביר את תכניות החיסכון של הילדים לתיק השקעות.

מה הדרך הנכונה? האם ניתן לפתוח תתי חשבון תחת חשבון מרכזי? או לחילופין לייצר מחיצות בחשבון?

אני אזרח אמריקאי ומשקיע דרך IB אבל אני מבין ששם אין שירות כזה עבור מי שאינו גר בארה"ב.
מאידך גיסא, גם לילדים שלי יש אזרחות אמריקאית והם אינם יכולים להחזיק בקרנות בניהול פסיבי שאינן אמריקאיות.

אפשר כמובן להשקיע הכל באותו חשבון ולנהל במקביל טבלת אקסל עם מספר המניות לכל ילד אבל אני מעדיף פתרון 'נקי' יותר.

מישהו מכיר פתרון הולם לבעיה?

תודה רבה!

ב-IB ניתן לעשות זאת. החשבונות עדיין יהיו על שמך.
וואלה? חפרתי שם, שאלתי בתמיכה, כולם אמרו שלא ניתן. אתה יכול להסביר או להפנות למדריך שמסביר איך פותחים תת חשבונות כאלה?

בנוסף, אני מתלבט אם לא עדיף לפתוח חשבון שמתחילה יהיה על שם הילד, כדי שבבוא העת החשבון פשוט יהיה שלו מבלי שיצטרך למכור ולקנות כלום.

וואלה? חפרתי שם, שאלתי בתמיכה, כולם אמרו שלא ניתן. אתה יכול להסביר או להפנות למדריך שמסביר איך פותחים תת חשבונות כאלה?
יכול להיות שאתה באינטרקטיב ישראל?

ב-IB ניתן לעשות זאת. החשבונות עדיין יהיו על שמך.
תודה רבה יעקב. הלינק ששלחת באמת מפנה למה שחיפשתי. אתה יודע אם באפשרות הזו יש דרך בה ניתן להעביר לילדים את השליטה בחשבון בלי לחטוף אירוע מס?

תודה רבה יעקב. הלינק ששלחת באמת מפנה למה שחיפשתי. אתה יודע אם באפשרות הזו יש דרך בה ניתן להעביר לילדים את השליטה בחשבון בלי לחטוף אירוע מס?
כשיגיעו לגיל 19, תצטרך לבדוק עם IB אם הם מאפשרים להעביר נכסים לחשבון על שם הילדים.
זכור לי שמישהו שאל אותם פה ונאמר לו שיהיה אפשרי, אבל התקנות שלהם משתנות עם הזמן.
עדיף שתשאל אותם אתה ב-Support Center ותרענן את השאלה מולם כל כמה שנים.

עדיף שתשאל אותם אתה ב-Support Center ותרענן את השאלה מולם כל כמה שנים.
נכון להיום הם לא מאפשרים להעביר חשבונות או תתי חשבונות.

כך שהאפשרויות הן:

1. להשקיע הכל תחת חשבון אחד ולנהל מעקב שוטף של כמות הנכסים של כל ילד. בבוא העת, על מנת להעביר נכסים על שם הילד צריך לממש אותם.

יתרונות: ניצול מקסימלי של דמי ניהול ועמלה מופחתים. ניתן לפתוח ב- ib עם עמלות נמוכות.
חסרונות: צורך בניהול שוטף, ואירוע מס בעת המימוש.

2. לפתוח חשבון (או תת חשבון) בבעלות ההורים כנגד כל ילד. בבוא העת, צריך לממש את הנכסים כנ"ל.

יתרונות: אין צורך בניהול שוטף. ניתן לפתוח ב- ib עם עמלות נמוכות.
חסרונות: אירוע מס בעת המימוש.

3. לפתוח חשבון בבעלות ההורים כנגד כל ילד, ולצרף את הילד כנהנה. בבוא העת, ניתן להעביר לו את החשבון מבלי לממש את הנכסים. לא ניתן לצרף נהנה ב- ib. לאזרחים אמריקאיים האפשרות היחידה שמצאתי כרגע היא ibi.

יתרונות: אין אירוע מס. אין צורך בניהול שוטף.
חסרונות: עמלות גבוהות מאד (מינימום של 7.5 דולר לפעולת קניה/מכירה !! לעומת דולר אחד ב- ib). עוד תשלום שנתי של 200 שח על כל חשבון אם מדובר באזרחים אמריקאיים.

כמובן שקיימים היתרונות והחסרונות שיש לבית השקעות ישראלי מול ברוקר זר כמו דיווח מס וכו' שנדונו באריכות בפוסטים רבים בפורום.

@kremerad

מצאתי פורום בשם mustachian post יש להם סמל של דגל שוויץ נתנו שם דוגמה עם פירוט איך לעשות את מה שאתה מבקש אני חושב .

תג חיפוש לגוגל : ? How to create multiple ( לכתוב פה את השם של הברוקר) sub-accounts

תוצאה חמישית או רביעית, אם אני יכול לשלוח את הלינק (זה פורום אחר אפשר?) אשמח לצרף. D:

אם אתה מוצא וזה נכון למה שביקשתה אשמח לדעת.
עריכה : הלינק לאתר

נערך לאחרונה ב:
אם אני יכול לשלוח את הלינק (זה פורום אחר אפשר?)
אין בעיה להפנות למקורות אחרים, אלא אם מדובר באתר בו אתה (או מישהו מטעמך) משווק משהו, וכל עוד הדבר נעשה בטוב טעם ולא בצורה ספאמית.

נכון להיום הם לא מאפשרים להעביר חשבונות או תתי חשבונות.

כך שהאפשרויות הן:

1. להשקיע הכל תחת חשבון אחד ולנהל מעקב שוטף של כמות הנכסים של כל ילד. בבוא העת, על מנת להעביר נכסים על שם הילד צריך לממש אותם.

יתרונות: ניצול מקסימלי של דמי ניהול ועמלה מופחתים. ניתן לפתוח ב- ib עם עמלות נמוכות.
חסרונות: צורך בניהול שוטף, ואירוע מס בעת המימוש.

2. לפתוח חשבון (או תת חשבון) בבעלות ההורים כנגד כל ילד. בבוא העת, צריך לממש את הנכסים כנ"ל.

יתרונות: אין צורך בניהול שוטף. ניתן לפתוח ב- ib עם עמלות נמוכות.
חסרונות: אירוע מס בעת המימוש.

3. לפתוח חשבון בבעלות ההורים כנגד כל ילד, ולצרף את הילד כנהנה. בבוא העת, ניתן להעביר לו את החשבון מבלי לממש את הנכסים. לא ניתן לצרף נהנה ב- ib. לאזרחים אמריקאיים האפשרות היחידה שמצאתי כרגע היא ibi.

יתרונות: אין אירוע מס. אין צורך בניהול שוטף.
חסרונות: עמלות גבוהות מאד (מינימום של 7.5 דולר לפעולת קניה/מכירה !! לעומת דולר אחד ב- ib). עוד תשלום שנתי של 200 שח על כל חשבון אם מדובר באזרחים אמריקאיים.

כמובן שקיימים היתרונות והחסרונות שיש לבית השקעות ישראלי מול ברוקר זר כמו דיווח מס וכו' שנדונו באריכות בפוסטים רבים בפורום.
בשוואב אתה יכול בקלות להעביר ניירות ערך לחשבונות של אנשים אחרים (אז בבוא העת, הילדים פותחים חשבון על שמם בשוואב ואתה מעביר להם את הניירות מהחשבון שלך בשוואב. כמובן שאתה יכול בינתיים לשמור הכל ב IB אם אתה מעדיף, ולהעביר לשוואב את הניירות מחשבון שלך ב IB לחשבון שלך בשוואב (גם זה תהליך קל) בשלב מאוחר יותר ואחר כך אתה מעביר לחשבון של הילדים.

@kremerad

מצאתי פורום בשם mustachian post יש להם סמל של דגל שוויץ נתנו שם דוגמה עם פירוט איך לעשות את מה שאתה מבקש אני חושב .

תג חיפוש לגוגל : ? How to create multiple ( לכתוב פה את השם של הברוקר) sub-accounts

תוצאה חמישית או רביעית, אם אני יכול לשלוח את הלינק (זה פורום אחר אפשר?) אשמח לצרף. D:

אם אתה מוצא וזה נכון למה שביקשתה אשמח לדעת.
עריכה : הלינק לאתר
תודה רבה. המדריך שם מסביר איך ניתן להשתמש בפונקציה של תת חשבון ב- ibkr כדי להשקיע עבור הילדים. אבל ממה שראיתי הוא לא מסביר איך ניתן להעביר את החשבון לילד כשיגדל בלי אירוע מס..

אוקי אני לא הכי מבין אבל אם הבנתי נכון אפשר לעשות משהו כזה:

joint account:
אב - אם
או
individual:
אב\אם
+
joint account:
אב\אם - ילד 1
joint account:
אב\אם - ילד 2

ואז אתה בכל מקרה מעביר בחשבונות שלך ואז לדוגמה הילדים מעבירים מהחשבון משותף אליהם לפרטי או משהו בסגנון .
ממה הצלחתי להבין הם מאפשרים את זה כל עוד הפרטים ממולאים כמו שצריך לצורכי מס.

תתקנו אותי אם אני טועה בבקשה, אני לא שם עדיין אבל כנראה יהיה גם רלוונטי לי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
בנגה ניהול תיק השקעות - עזרה להורים שוק ההון 4
ה פיצול השקעות בין קרנות שונות עם דמי ניהול נמוכים יותר שוק ההון 14
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
מ חישוב הוצאות ניהול השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ה ניהול השקעות בני זוג אמריקאית וישראלי שוק ההון 5
E בבנק לא רוצים לבטל לי את הדמי ניהול. לעבור לבית השקעות? שוק ההון 36
E הפרש בין יתרת הכספים בחשבון לתשואה מחושבת בקיזוז דמי ניהול והוצאות ניהול השקעות - דוח רבעוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
U ניהול תיק ניעז בחברת השקעות שאינה בנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 34
ש דמי ניהול ועמלות בבנק - תיק השקעות שוק ההון 5
I שאלות לגבי ניהול השקעות בקרנות למשקיעים עם אזרחות אמריקאית שוק ההון 5
א תשואות מפורסמות של קופג וקהש - לפני או אחרי הוצאות ניהול השקעות ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
IAmSam ניהול כולל של קה״ש IRA + תיק השקעות ב-IB ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
עידו ג ניהול השקעות כברוקר עבור זרים התפתחות אישית 4
D דמי ניהול חודשיים וניוד מסחר עצמאי - מיטב דש לעומת בתי השקעות אחרים צרכנות פיננסית 1
K שאלה לגבי ניהול תיק עי בתי השקעות שוק ההון 3
קאמי השוואה ב״הוצאות ניהול השקעות״ בין קרנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
AbuNafha פנסיה בחברת ביטוח / בית השקעות VS ניהול פנסיה בצורה עצמאית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
אופק ניהול תיק השקעות בגיל 30 שוק ההון 15
ש מעבר בין בתי השקעות בשל דמי ניהול שוק ההון 5
T ניהול השקעות לאדם פרטי צרכנות פיננסית 14
T גמל להשקעה - הוצאות ניהול השקעות תלויות בכמות המסלולים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
W מדוע הוצאות ניהול השקעות כל כך גבוהות במסלול פסיבי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
F מבחינת ניהול השקעות - האם כדאי לקנות דירה להשקעה כמה שיותר יקרה? נדל"ן 47
M פיזור בין בתי השקעות VS דמי ניהול שוק ההון 2
ת ניהול תיק השקעות פאסיבי לפנסיונרים (70+) שוק ההון 19
Y התלבטויות בנוגע להמשך ניהול תיק השקעות שוק ההון 3
י תיק השקעות משולב חיסכון\השקעה עבור הילדים - ניהול שוק ההון 14
P ניהול תיקי השקעות\ייעוץ השקעות התפתחות אישית 0
G ניהול מסחר - בנק מול בית השקעות שוק ההון 9
McMurphy ניהול תיק פסיבי ת ב"בית השקעות" שוק ההון 29
2028_שנת_פרישה דמי ניהול 0 בבתי השקעות ישראלים שוק ההון 23
Adam Smith ניהול השקעות של בת הזוג צרכנות פיננסית 21
leibo עמלות ודמי ניהול לתיק השקעות בבנק מזרחי שוק ההון 4
K השפעה של שווי חברת ניהול השקעות שוק ההון 4