• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

נטרול חשיפה למטח בהשתלמות/גמל לקראת הגירה עתידית

אנטארטיקה

משתמש רגיל
דירוג
261
שלום,

בכוונתי להגר לאוסטרליה ולהתקרב סוף סוף לאנטרקטיקה :-P בעוד כשנתיים. התנודתיות בדולר האוסטרלי היא מאוד גבוהה. לפני מספר שנים השער היה מעל ל 4 ומאז ירד לכ 2.65 בקירוב ולאחרונה החל לעלות קצת. יש הערכות שהריבית תחל לעלות בחודשים הקרובים אחרי שירדה עד ל 1.5% שזה אפילו נחשב גבוה בימינו.
כרגע השער נמוך יחסית ולהרגשתי זה הזמן להצמיד לפחות חלק משמעותי מכספי למטבע הזה.
בחשבון הבנק זה יחסית פשוט, אפשר לרכוש מט"ח ולהפקיד אותו בפיקדון בדולר אוסטרלי או להעביר אותו לבנק אוסטרלי שם הריבית יותר גבוהה, אך במקרה הזה המיסוי יהיה בשתי המדינות( 25% בארץ + 10% באוסטרליה - מיסוי שחל על משקיע שאיננו מתגורר במדינה).
בפנסיה לא ניתן לעשות יותר מידי וזה בסדר.
בהשתלמות/גמל - הכלי להצמיד לדולר אוסטרלי הוא דרך IRA.
אני נמצא ב IBI שמציעים IRA. הם שלחו לי פרטים על עלויות.
אני רוצה חסכון פשוט, דהינו לקנות בחלק המנייתי תעודת סל ואת השאר להשקיע באגח או כל פתרון קיים אחר שיתן תשואה יותר בטוחה, שתהיה נגזרת של הריבית על המטבע.
צריך לקחת בחשבון שקרן השתלמות פטורה בארץ, אך באוסטרליה תמוסה נכון להיום ולכן אורך החיים של ההשקעה לא יהיה גבוה - שנתיים פלוס מינוס. לפיכך, להבנתי, יכול להיות שלא כדאי לרכוש מוצרים בחול כי עלויות ההמרה עלולות לאכול את החסכון בדמי ניהול (אני טועה ?). בהינתן שבטוחים בהגירה, הדבר ההגיוני יהיה למשוך לפני ההגירה את הכספים שאינם נעולים.
תוכלו לומר לי אילו מוצרים רלונטים עבורי בכדי שאוכל לקרוא עליהם ולנסות להבין האם אכן כדאי לרכוש אותם במסגרת התיק שינוהל ב IRA ?
הפקדות שוטפות תשארנה בשקלים בהשתלמות/גמל מנוהלים מהסיבה שאינני רוצה להתעסק בזה מידי חודש.
מבחינת תעודות סל מנייתיות ראיתי שנייר 1128297 - תכלית אוסטרליה נחשב לזול ביותר כרגע. האם העלויות שבו - המרה/דמי ניהול אכן עדיפות על שאר האלטרנטיבות לפלח הזה ? האם חייבים בסיום החסכון למשוך את הקרן בשקלים (ואז לשלם שוב המרה) או שיש אפשרות להשאיר את החסכון בדולרים אוסטרליים וכך להעבירו לחשבון שיפתח באוסטרליה ללא עלויות המרה נוספות ? מטבע הדברים זה עדיף מבחינתי.
לחלק הסולידי מצאתי רק נייד ערך אחד בבורסה הישראלית 1128990 - הראל סל פיקדון אוסטרלי שהתשואה בו 0.75% עלובה אפילו לעומת פיקדון בבנק (כי לא מפריע לי לסגור לשנה) ואני מקווה שקיים פתרון אחר יותר טוב במסגרת ה IRA.
האם אפשר לקנות דרך IRA פיקדון במטח בבנק ישראלי ?

שאלה נוספת נוגעת לגמל שכיר. כאן אורך החיים יותר גדול - עד הפנסיה לפחות בתגמולים, כי משיכה טרם הזמן כרוכה בתשלום מינימום 35% מס. לא הצלחתי להבין מה אפשרי מבחינת התקנות החדשות של ה IRA. בהינתן שאין חסכון מינימלי אפשר לכאורה להשקיע רק במוצרים מחקי מדד. האם משמעות הדבר שניתן לנהל ב IRA כל עוד אקנה רק תעודות סל כמו תכלית אוסטרליה ?

תודה מראש :)

חוזים עתידיים או חוזי הפרשים במינוף על הכל. לא מומלץ.

תודה רבה על המידע.הסתכלתי אבל אני לא סגור על הנושא ויש לי מספר שאלות על ההבדלים בינה לבין תעודת הסל תכלית אוסטרליה. מתנצל מראש אם אני כותב שטויות.
אני מבין שההבדל הגדול הוא שבקרן הנאמנות אין לי חשיפה לנפילת המנפיק כמו שקיימת בתכלית.
ובנוסף אם הבנתי נכון בקרן הנאמנות אין צורך לבצע המרה לדולר אוסטרלי וחזרה לשקלים וזה חסכון של 0.6%
מצד שני דמי ניהול יותר גבוהים ואם הבנתי נכון בקרן הנאמנות לא מקבלים את הדיבידנדים (לפי המידע כאן).
בקרן נאמנות רוכשים בשער המרה לא ידוע וזה פחות נוח במטבע תנודתי.
בהנחה שמזניחים את סיכון המנפיק וטווח ההשקעה הוא ליותר משנתיים האם תעודת הסל לא יוצאת בסופו של דבר יותר משתלמת ?
היום ראיתי שתעודות הסל יהפכו לקרנות סל. זה אמור לנטרל את החשיפה לנפילת המנפיק ולטשטש את ההבדל בין שני המוצריפ. אני מבין נכון ?

נערך לאחרונה ב:
שנתיים זאת תקופה קצרה להשקעה בקרן נאמנות,אולי עדיף לקנות דולרים אוסטראלים.אף אחד לא יודע מה יהיה שער המטבע או הריבית בעתיד.המצב באוסטרליה לא מזהיר אז יתכן שהריבית אף תרד

שנתיים זאת תקופה קצרה להשקעה בקרן נאמנות,אולי עדיף לקנות דולרים אוסטראלים.אף אחד לא יודע מה יהיה שער המטבע או הריבית בעתיד.המצב באוסטרליה לא מזהיר אז יתכן שהריבית אף תרד
תודה איציק. בכל מקרה הכוונה היתה לרכוש בחלק מהסכום קרן נאמנות. החלק היותר כבד אמור להיות תחליף לפיקדון / אגח, שיאפשר תשואה עם הצמדת הכסף לדולר האוסטרלי ואוכל להנות ממנו מהפטור ממס רווחי הון , שקיים בהשתלמות.

כלכלת אוסטרליה מבוססת על מחצבים בעיקר(בעיקר ברזל),והיא כלכלה מחזורית שכרגע עברה את השיא שלה. שוק הנדלן נמצא בבועה,השכר לא זז שנים ושוק העבודה מתבוסס באחוז גבוה על עובדי קבלן(גם מהנדסים ומתכנתים)מי שרוצה להגר לכאן צריך להגיע עם הרבה כסף ובתמורה יקבל חיים רגועים,אוויר נקי ושטחים גדולים לא מיושבים

המכשירים האלה מיועדים למביני עניין בשוק ההון ופחות לציבור הרחב.
כך מוכרים אותם. אני חושב שבתוך חודש של לימוד עצמי תוכל להגיע לבד להבנה של (האם ו)איך להשתמש בהם נכון. תוכל להשתמש בסימולטור של IB (ודו') כדי לראות איך בדיוק מתנהלות הרכישה והבטחונות.
תוכל גם להתייעץ עם @Benjamin Willard ששקל להתגדר בעצמו בעזרתם, ולקרוא את ההסבר של ERN על איך הוא מתמנף עם אופציות על חוזים.

אני לא יודע כמה כסף ברשותך ובמה אתה מושקע היום.
אם התיק שלך גדול מאד (מספר מליונים) יש גם מוצרי OTC שמיועדים למוסדיים.
אם התיק שלך כבר מכסה את העולם, אתה לא צריך להיות מוטרד מהיחס ש"ח/ד"א אלא מהיחס ~ד"א/סל המטבעות. במובן זה אין הבדל בין IRA לחשבון חייב.

ג"נ: לא מחזיק באף פוזיציית פורקס. (כרגע) לא מחזיק ישירות בחוזים, בכלל.

תודה @TunaGolem .לצערי, אין לי זמן לדברים יותר בסיסיים :> אם הפתרון יהיה מסובך, אני עלול לגרום ליותר נזק מאשר תועלת. מעדיף פתרון פשוט יותר אם קיים גם אם הוא פחות משתלם ...
אין לי "תיק". מסלולים כללים בפנסיה ובגמל וזהו.

נערך לאחרונה ב:
יש לך הערכה כמותית? אולי זה מחיר שאנטארטיקה מוכן לשלם?
ללא ידיעה תוך כמה זמן הוא מתכוון למשוך את זה, קשה בכלל להעריך את המהלך הזה. אם זה עוד 20+ שנים לא הייתי מתעסק עם דולר אוסטרלי בקופת הגמל שלי. אצלי כנראה גם 5+ שנים.

תודה רבה @Benjamin Willard אקרא בערב :) מתכוון למשוך את זה שנתיים. תגמולים בגמל שנזילים רק בגיל פרישה כקצבה אפשר לחסוך במחקה מדד s&p לא מגודר ולחסוך את כאב הראש.

תגמולים בגמל שנזילים רק בגיל פרישה כקצבה אפשר לחסוך במחקה מדד s&p לא מגודר ולחסוך את כאב הראש.
ולמה לא גם קרן השתלמות נזילה? האם באמת תזדקק לכסף מיד כשתעבור?

שאלה טובה. הכסף מיועד לטווח קצר יחסית - רכישת דירה בעיקרון ולכן חשיפה מנייתית גדולה לא מתאימה. הרווחים ימוסו במס שולי באוסטרליה לאחר המעבר בפועל. בהתחשב בדמי הניהול על הצבירה, אם בטוחים בהגירה אין סיבה הגיונית שלא למשוך מייד עם העזיבה.

הכסף מיועד לטווח קצר יחסית - רכישת דירה בעיקרון ולכן חשיפה מנייתית גדולה לא מתאימה.
אני לא בטוח שאתה צודק. לדעתי מחירי הדירות מקורלצים עם מחירי המניות יותר מאשר עם מזומן. אפילו מזומן מקומי.

ג"נ: מחזיק מניות לטווח קצר.

אם בטוחים בהגירה אין סיבה הגיונית שלא למשוך מייד עם העזיבה.
מקבל.

תודה למסייעים. המטרה שלי היא לשמור על הערך בדולר אוסטרלי של החסכון הנוכחי. נניח לצורך הדוגמא שאם אמיר את החסכון הנוכחי היום הוא יהיה שווה 100 אלף דולר אוסטרלי וזה סבבה לי. אני רוצה לסכן מעט את הכסף כך שבעוד שנתיים יהיו לי יותר מ 100 אלף דולר. מדוע בעצם צריך להתעסק בגידור ? אין אופציה לרכוש מהבורסה האוסטרלית בעלות סבירה קרן אגח ממשלתי או קונצרני בדירוג גבוה, כך שבעוד שנתיים אם הכל יהיה בסדר כך שישאר לי ביד סכום השווה ל 106 אלף דולר (גם אם הוא בשקלים) אחרי ניכוי כל העלויות בדרך ? אם קונים קרן אגח אוסטרלית, זה לא מתקיים בצורה טבעית ? אני מפספס משהו ? תודה !

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ איך להשקיע בזול במדדים עם נטרול של שקל דולר? שוק ההון 2
E 2 שאלות בנוגע להשקעה (נטרול מטבע חוץ & ואנגארד) שוק ההון 7
T איך לייצר חשיפה למדד תשומות הבנייה? נדל"ן 0
S חישוב חשיפה באחוזים לשוק המניות האמריקאי במסלולים פנסיונים מנוהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה חשיפה לדולר צרכנות פיננסית 2
לאץ' חשיפה לs&p לטווחי זמן שונים שוק ההון 3
א חשיפה מוגזמת לsnp? שוק ההון 45
ב חשיפה פשוטה להשקעות ב-Private Equity השקעות אלטרנטיביות 1
B אחוז חשיפה למניות בתקופת ריבית גבוהה שוק ההון 13
ב חשיפה לכלל סוגי האג"חים הממשלתיים שוק ההון 4
Finfree קה"ש ילין לפידות מסלול מנייתי-איך לזהות חשיפה למדדים השונים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
S קרן מחקה מדד עולמי ללא חשיפה למט"ח שוק ההון 3
מ קרן השתלמות מחקה מדד - חשיפה למטח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
B רמת חשיפה למניות שוק ההון 7
G תיק חשיפה לפקטורים שוק ההון 0
C חשיפה לחברות ביטחוניות שוק ההון 5
T MSCI EUROPE - חשיפה ליורו שוק ההון 14
ה חשיפה להודו שוק ההון 1
ש חשיפה למניות לעומת חשיפה למחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Yos עדכון חשיפה למניות במסלול s&p 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
1337justme האם להחליף את החלק המנייתי לסנופי בלבד במקום חשיפה עולמית? שוק ההון 34
C חשיפה לתעשייה מסורתית שוק ההון 0
G מה זה שיעור חשיפה? שוק ההון 5
ד הקשר בין חשיפה למניות לנכסים במניות? (בקופת גמל להשקעה) שוק ההון 1
E אחוז חשיפה למניות שוק ההון 15
S משכנתא: חשיפה לפריים אל מול קבועה צמודה נדל"ן 7
M צמצום חשיפה לפני הכנסת סכום גדול? שוק ההון 11
ח צמצום חשיפה למניות שוק ההון 2
D פנסיה מקיפה מיטב דש מסלול s&p500 - חשיפה למדד עודכנה ל 100% [והופחתה שוב ביולי 2021] פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 291
מומו הברווז חשיפה אפקטיבית למניות בקה"ש שוק ההון 2
milx חשיפה לזהב ע"י חברות תמלוגי זהב - לגיטימי? שוק ההון 7
Summers חשיפה גדולה מדי של S&p500 לחברות הגדולות שוק ההון 13
O חשיפה לפקטורים שוק ההון 38
T למה כולם רצים על חשיפה מחוץ לארהב בכל מחיר ? שוק ההון 2
ה לא מבין חשיפה לדולר שוק ההון 2
סול חשיפה מוגדלת לארה"ב שוק ההון 14
ינש הקטנת חשיפה לריביות על משכנתא צרכנות פיננסית 2
A איך מאזנים בין נוחות ניהול תיק מול מיקסום חשיפה שוק ההון 70
E חשיפה לדירה להשקעה בלי לקנות דירה שוק ההון 5
ה חשיפה לשוק הבריאות בארצות הברית שוק ההון 4
מ הבנת 120% חשיפה למניות שוק ההון 6
R חשיפה לטכנולוגיה שוק ההון 0
O חישובי חשיפה של קרנות השתלמות\קופות גמל שוק ההון 0
ד חשיפה לדולר, כיצד? שוק ההון 71
C חשיפה לאגחים וקרנות מחקות שוק ההון 6
S גידור חשיפה לנדל"ן צרכנות פיננסית 4
Liron2035 מבט היסטורי על חשיפה לשוק האמריקאי לעומת השוק עולמי שוק ההון 56
Liron2035 קרנות מחקות שמחזיקות אג"ח ממשלתי צמוד מדד לטווח קצר אך לא מתחייבות ל100% חשיפה שוק ההון 13
G חשיפה למטבע בהשקעה במדד עולמי או בקבוצה רחבה של מדדים גאוגרפיים שוק ההון 4
F חשיפה של נתונים פיננסיים אישיים אוף טופיק 26

נושאים דומים

Back
למעלה