• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

נותני שירות לא מבינים את המשמעות של ללא תשלומים

• פותח הנושא פותח הנושא efrat
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

efrat

משתמש רגיל
דירוג
1,391
אתמול חידשתי את המנוי לבריכה אחרי שלא שחיתי ממש הרבה זמן.
אני לקוחה חוזרת שלהם אז היא נתנה לי מחיר ממש טוב (או כך היא טענה בטלפון) . בכל מקרה היא שאלה אותי כמה תשלומים אני רוצה. אמרתי לה תעשי לי תשלום אחד ותני לי הנחה קטנה. היא ענתה לי אני יכולה לעשות לך הנחה ל-8 תשלומים ללא ריבית או אפילו 10 ללא ריבית.
חזרתי ואמרתי , אני רוצה לשלם הכל בבאת אחת תמורה להנחה קטנה
היא אמרה, אני חוזרת ואומרת אני יכולה לעשות לך הנחה בריבית ל-8 או אפילו 10 תשלומים.
בנקודה הזאת הבנתי שאנחנו מנהלות שתי שיחות שונות ואמרתי לה, את לא מקשיבה לי , אני לא מעונינת בתשלומים אני רוצה לשלם את הכל עכשיו .
היא גימגמה עוד קצת אבל בסוף הבינה וסוף סוף הפסיקה לחזור על המנטרה של הנחה על התשלומים והסכימה לקבל את כל הסכום.
אחרי השיחה הייתי קצת מעוצבנת , לא על זה שהיא לא עשתה לי עוד קווצ קטן במחיר אלא על זה שזה כל כך הגיוני לשלם ב-8 או 10 תשלומים שזה לא היה נתפס לה שיש מישהי שרוצה לשלם את הכל כאן ועכשיו.
מה שהזכיר לי כתבה בynet על הריביות של הבנקים ואיך שכחלון יעשה מהפכה וכך אנשים יוכלו לקבל הלוואה בתנאים נוחים יותר או ריבית נמוכה יותר על האוברדפט.
למה ??? למה לשלם בתשלומים? למה לקבל הנחה על המינוס ולמה לקחת הלוואה ???
ולמה זה כל כך מושרש בנו שהעניין נראה לכולם כל כך רגיל והגיוני.

היה לי סיפור דומה עם חברת בביטוח לרכב.
לאחר ששילמתי בתשלומים ולא חידשתי את הביטוח שלהם ( עברתי לחברה אחרת )
הם המשיכו לגבות כסף.
מאז אני מתעקש לשלם את הביטוח לרכב בתשלום אחד
לפעמים זה קשה להסביר לנציג בטלפון למה והם באמת נשמעים מופתעים

לדעתי דווקא קיים הגיון בחלוקה לתשלומים כאשר השירות אותו את מקבלת עדיין לא ניתן במלואו. זאת אומרת - בחלוקה לתשלומים תשלמי בכל חודש על השירות שניתן באותו החודש (כנ"ל לגבי ביטוח רכב למשל) שהוא רק 1/12 מסך העסקה. גם חדר הכושר לא מכיר בהכנסה מהמנוי שלך, הוא רושם מקדמות מהלקוחה @efrat שקטנות בכל חודש כנגד השירות שהוא נותן לך.

לאחר ששילמתי בתשלומים ולא חידשתי את הביטוח שלהם ( עברתי לחברה אחרת )
הם המשיכו לגבות כסף.
יכול להיות שהחברה ביצעה את התשלומים כהוראת קבע ולא כעיסקה מתמשכת (תשלומים).
גם לי פעם היה מקרה כזה עם ביטוח הרכב ועליתי על זה מייד כי אני בודק כול עיסקה משמעותית באתר כרטיס האשראי.
בנוסף, מצאתי לפני מספר חודשים שיש לי עדיין הוראה קבע רדומה לבזק בנלאומי גם לאחר שעברתי למתחרה.
אמנם לא הפעילו אותה, אבל הם יכולים להפעיל בכול רגע נתון ולהכנס לך לכיס.
לכן תכנס לאתר כרטיס האשראי ותבדוק את הוראות הקבע ותבטל אותן למעט אלו שמהן אתה מקבל שרותים.

@yossik , האם חברת הביטוח יכולה להקים הוראת קבע ללא חתימה שלי ?
אני בטוח שלא חתמתי על הוראת קבע לחברת הביטוח.
לדעתי ברגע שאתה משלם בתשלומים הם רואים זאת כ- "עסקה מתמשכת"
http://www.kolzchut.org.il/he/עסקה_מתמשכת

התשובה הפשוטה היא כי המערכת הפיננסית כיום מבוססת על חובות ולקיחת הלוואות על מנת לצמוח כלכלית.
כאשר אדם נמצא בלי חובות עם יתרת זכות בבנק ואפילו כמה חסכונות בצד, מבחינת המערכת הוא גורם לא צפוי שיש צורך לעודד אותו לצרוך על מנת להחזיר את המערכת לשיווי משקל.
רק דמייני את הסיוט הזה של אזרחים עצמאים ומחונכים פיננסית, הם עוד יכולים לזעזע את המערכת :-)

התשובה הפשוטה היא כי המערכת הפיננסית כיום מבוססת על חובות ולקיחת הלוואות על מנת לצמוח כלכלית.
זה נשמע מאוד אמריקאי שם אם אתה לא קונה אתה לא קיים , אפילו דירוג האשראי האישי מתבסס על כמה כרטיסי אשראי יש לך או כמה הלואות לקחת והצלחת להחזיר.
אני באמת בשיא התמימות פשוט לא מבינה אנשים שקונים פורסים לתשלומים יודעים שהם לא יכולים להרשות לעצמם ואז בוכים בכלכליסט על המינוס התמידי בבנק.
לא מבינה.

זה נשמע מאוד אמריקאי שם אם אתה לא קונה אתה לא קיים
תחשבי על זה, אם את מצמצמת את הצריכה שלך וקונה רק את מה שאת צריכה את פוגעת במערכת הכלכלית.
את הופכת לאדם חופשי ובכך את מאיימת על קיום המערכת, מבחינת המערכת את מאיימת על דרך החשיבה שלה.
אני באמת בשיא התמימות פשוט לא מבינה אנשים שקונים פורסים לתשלומים יודעים שהם לא יכולים להרשות לעצמם ואז בוכים בכלכליסט על המינוס התמידי בבנק.
לא מבינה.
אני דווקא כן מבין את זה, זה נקרא חוסר חינוך פיננסי.

האם חברת הביטוח יכולה להקים הוראת קבע ללא חתימה שלי ?
כן! האם זה חוקי? כנראה שלא. למה הם עושים את זה? תשאל אותם.
אני שאלתי ואמרו לי 'זה מה שהמחשב אמר לי לעשות'.

שבוע שעבר שילמתי מקדמה עבור קייטנה לחודש יולי עבור שני בניי. כשניסיתי ללחוץ ולקבל הנחה גדולה יותר הציעו לי לשלם בתשלומים.
היא לא הבינה שאין שום הנחה במה שהיא מציעה לי

יש מקרים שבהם יש משמעות לתשלומים:
לפני כשנה מספר נסגר במפתיע חדר כושר בו היו מנויים מספר חברים שלי. בעל המקום פשוט ברח עם הכסף. כמובן שכל מי ששילם בתשלומים התקשר מייד לחברת האשראי, אבל מי ששילם מראש הפסיד את כל הכסף.
חישבי איך הרגיש מי ששילם את כל הסכום לשנה רק כמה שבועות לפני שהמקום נסגר.

לינק לכתבה בטמקא בנושא:
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4490031,00.html

נראה לי קצת מוזר לכתוב פוסט כזה פה D: כולם כאן הרי יזדהו עם העניין, וזה ברור מהיכן זה נובע (חוסר חינוך פיננסי והתרבות הקרייריסטית/צרכניסטית כפי שהסולידית put it).
לא רואה מה יש להתעצבן על זה יותר מדי (אלא אם הפוסט היה יותר בכיוון של טפיחה עצמית על השכם, אם זה המצב סליחה שאני מפריע), במידה כלשהי זה כאמור גם טוב לך, שהרי זה מחזק את היתרון שלך בהיותך מחונכת ואחראית פיננסית.

חישבי איך הרגיש מי ששילם את כל הסכום לשנה רק כמה שבועות לפני שהמקום נסגר.
מדובר על מקום מאוד גדול שקיים שנים אז קשה לי להאמין שמשהו כזה יקרה למרות שיש צדק בדברייך ואין לדעת מה צופן העתיד .
יש היגיון בלשלם על שירות לפי חודש כמו שאני לא משלמת לבזק שנה מראש כך הגיוני לשלם למכון כל חודש על כל חודש שימוש. עלי אישית זה מעיק בייחוד שיש אופציה אחרת.

נראה לי קצת מוזר לכתוב פוסט כזה פה D: כולם כאן הרי יזדהו עם העניין, וזה ברור מהיכן זה נובע (חוסר חינוך פיננסי והתרבות הקרייריסטית/צרכניסטית כפי שהסולידית put it).
לא רואה מה יש להתעצבן על זה יותר מדי (אלא אם הפוסט היה יותר בכיוון של טפיחה עצמית על השכם, אם זה המצב סליחה שאני מפריע), במידה כלשהי זה כאמור גם טוב לך, שהרי זה מחזק את היתרון שלך בהיותך מחונכת ואחראית פיננסית.

ובכן הרעיון שתשלום בתשלום אחד כל כך לא הגיוני לבעלי עסקים בעוד פריסה אין סופית לתשלומים היא הנורמה. הפריע לי, והיות וזה פורום בנושאים פיננסים וצרכות כלכלית נראה לי פרסום במקום.
אין קשר לטפיחה על השכם, אני מתנהלת בעולם כמו שאני רוצה להתנהל ולא כמו שכולם מתנהלים. לא רואה איך במידה כלשהי המצב טוב עבורי, כי אם אנשים מקבלים הלוואות ומשלמים בתשלומים המחירים עולים בכללי .

בהמשך לדבריו של @Black Hole אני ממליצה על תשלומים במקרה של שירות שעדיין לא ניתן. מטבח חדש לדוגמא שעדיין לא הורכב - מוטב לחלק לתשלומים, כך שאם החברה תתפרק ניתן יהיה לבטל את התשלומים. (נתקלתי במקרה כזה)

וכמובן שאין לראות בהמלצה זו משום המלצה..

כי יש הגיון בתשלום בתשלומים ואפילו כניסה לחובות.
אני יודע שרוב הפורום נגד זה, ובלה בלה בלה... אבל לפעמים שווה לך לפרוס לתשלומים - אפילו עם ריבית - בידיעה מראש למה אתה נכנס. רוב האנשים לדעתי לא שוקלים מספיק ברצינות למה הם נכנסים וזו כבר בעיה אחרת.
אבל זה כן מאוד נו, ולכל אחד יש את השיקולים שלו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C אילו נותני שירותים אתם מחזיקים שרצים אתכם במסע לחופש פיננסי ולאחר מכן? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
דנילה שירות VPN מומלץ? אוף טופיק 6
ריש-לקיש תמחור מרפסת שירות שהיא חלק מהבית נדל"ן 5
D שירות לקוחות בתי השקעה למסחר בניירות ערך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
S שירות לקוחות - התפתחות התפתחות אישית 3
L פתיחת חשבון מסחר עצמאי - שירות לקוחות שוק ההון 0
E בית השקעות שנותן שירות לשוהים בחו׳׳ל? שוק ההון 2
W שירות סריקת תמונות פיזיות אוף טופיק 4
A חובת נתינת שירות בכריתת הסכם אוף טופיק 31
A שירות Ledger Recover קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
M מותר להחתים ימי חופש בזמן שירות מילואים? אוף טופיק 3
Y עבודה בתור שכיר בעת שירות מילואים פעיל אוף טופיק 32
D מאגר של חברות נטולות שירות לקוחות, לטובת הימנעות לקוחות עתידיים אוף טופיק 19
פטל ואוכמניות איך לקבל שירות אישי בבנק? צרכנות פיננסית 21
ס תוספת משכנתא בגין שירות חובה נדל"ן 2
R בן 18 לפני שירות צבאי מתחיל בהרהורים יומני מסע אישיים 12
ר יצירת קשר עם שירות לקוחות- אינטראקטיב חו"ל פוסטים מאיכות נמוכה 1
ג למי שקצת טכני - המלצה על שירות חסימת פרסומות בענן אוף טופיק 11
Myrath קבלת טיפול או שירות מיוחד מבי"ח שאינו בהסדר עם קופת החולים אוף טופיק 4
S פיקדון שירות צבאי התפתחות אישית 2
N פיצוי בעקבות דחיה של נותן שירות צרכנות פיננסית 5
D הפסקת הפרשות לקרן פנסיה עקב טעות של נציגת שירות לקוחות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D מה דעתכם על שירות טיפול והגשה לטסט של solo? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
Kipodi שירות שחרור ממכס והקצאת אשראי צרכנות פיננסית 5
המהנדל פתיחת עסק להתעסקות עם ספקי שירות התפתחות אישית 8
גרהם רמה מקצועית של נציגי שירות צרכנות פיננסית 27
ב שירות נוראי - מה אפשר לעשות? צרכנות פיננסית 3
ש רוצה להתנתק, מה ההבדל בין הפסקת שירות/ניתוק/סיום? צרכנות פיננסית 11
Kipodi מיטב דש - שירות בעייתי בנושא הפקדות שוק ההון 1
L שירות לקוחות קרנות השתלמות - שאלון צרכנות פיננסית 5
ב חווית שירות בהלמן אלדובי צרכנות פיננסית 7
A על חוויות שירות ויציבות בבתי השקעות צרכנות פיננסית 3
A על חוויות שירות ויציבות בבתי השקעות צרכנות פיננסית 0
D מישהו יודע מה קורה עם מיטב דש טרייד? שירות לקוחות לא זמין, פלטפורמה לא תקינה. צרכנות פיננסית 4
ש שירות לקוחות - חברות לקרנות השתלמות שוק ההון 4
ש רמת שירות בחשבונות מסחר עצמאיים צרכנות פיננסית 1
doc29 שירות אונליין ל-Direct debit צרכנות פיננסית 0
מ שירות לקוחות בבית ההשקעות שוק ההון 23
קורא הדוק מסחר עצמאי - השוואה של מערכות מסחר/שירות לקוחות בבתי השקעות השונים צרכנות פיננסית 4
N האם מטריה ביטוחית הוא שירות שכל קרן פנסיה מחויבת לספק? צרכנות פיננסית 12
7 שירות Finupp להחזר מס צרכנות פיננסית 56
maverick שירות מומלץ לגיבוי תמונות, וידאו וקבצים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 212
ERE בלי ה E הלמן אלדובי שירות איום. צרכנות פיננסית 8
liranviper שירות המרת מט"ח עד 2,500 ש"ח צרכנות פיננסית 9
גרהם הלמן אלדובי - מישהו הצליח לקבל מהם שירות? צרכנות פיננסית 17
D שירות לקוחות, אינטרנט אוף טופיק 3
מ מנורה מבטחים שירות לקוחות צרכנות פיננסית 29
מ הסבר איך מבינים כמה מגן מס יש לי מיסים 3
L אתם מבינים כמה מס נגבה בשנה מסויימת על דיבידנדים וריבית וב-IB? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
L רעיונות להשקעה בבורסה בתחומים שאתם מבינים בהם שוק ההון 23

נושאים דומים

Back
למעלה