• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

מתקשה לעשות את הצעד - דירה להשקעה

ישראלי מצוי

משתמש רגיל
דירוג
172
אני ואישתי שמנו כסף בצד על מנת לקנות דירה להשקעה - אזור המליון ש״ח
שנינו מרווחים בסדר וחיים בצניעות יחסית להכנסה - בעלי תזרים חיובי טוב
ראינו דירות רלוונטיות לתקציב ולצפי תזרים בבאר שבע ובחיפה שניהם עם אופק רחוק רחוק של פינוי בינוי (רחוק רחוק כי נייס טו האב - לא בונים על זה בקרוב)
מתקשים לסגור את העסקה הרלוונטית - מפחדים מכל דבר מפחדים להתחייב לעיסקה כה גדולה

מה שהכי יכול לעזור לכם להתגבר על הפחד זה ידע, אז ממליץ על הפודקאסטים של ליצנות פיננסית (יובל שווצרמן) ומשחקי הנדלן (גיל רוזנברג).

ובנוסף, צריך ידע ברמה המקומית, לדעת שאתם מכירים את המקום בו אתם קונים, בטוחים במספרים, ומאמינים באזור.

אם תחליטו על באר שבע מוזמנים לפנות אליי ואעזור.

רכישת דירה זה לא הכרח לכל אחד.
זה בסדר אם תחליטו שאתם לא ערוכים לזה מכל סיבה.

אכן מדובר בסכומים גבוהים, ויש גם סיכונים שצריך להכיר כמו עלויות תיקונים, תקופות שבהן הדירה עומדת ריקה, דיירים שלא מכבדים חוזה שכירות, רעידות אדמה, ירידת ערך, ביקוש נמוך במכירה ומה לא...

אבל אכן כפי שנכתב למעלה - אפשר להתמודד מול חששות ככל שרוכשים ידע ומבינים במה זה כרוך.

ראינו דירות רלוונטיות לתקציב ולצפי תזרים בבאר שבע ובחיפה שניהם עם אופק רחוק רחוק של פינוי בינוי (רחוק רחוק כי נייס טו האב - לא בונים על זה בקרוב)
מבין אתכם. הייתי גם חושש לפני מהלך כזה. אין לי עצות חכמות מאחר ואני חסר ניסיון בנושא. חשוב להשקיע כספים פנויים, אז אם שוק ההון לא מתאים לכם דירה להשקעה כן יכולה להוות חלופה.

תכנון נכון, כולם חוששים לא כולם עושים, מי שעושה צעדים כאלה בביטחון בדרך כלל מאוד מחושב. תתחילו בלפרוט באקסל או בדף עלויות סיכונים ובמה צעד כזה כרוך, חשוב מאוד לשתף כמה שיותר בעלי ידע וניסיון בטוח שיוסיפו לא מעט, בסוף כשתבואו מוכנים וחזקים תרגישו בטוח יותר בעסקה. בהצלחה

מבין אתכם. הייתי גם חושש לפני מהלך כזה. אין לי עצות חכמות מאחר ואני חסר ניסיון בנושא. חשוב להשקיע כספים פנויים, אז אם שוק ההון לא מתאים לכם דירה להשקעה כן יכולה להוות חלופה.
יש סכום מכובד מאוד בשוק ההון ומקפידים להפקיד לשם כל חודש. דווקא שוק ההון מוכר ואני מרגיש מאוד בנוח איתו. הפיזור לנדלן לא בא לנו בטבעיות והוא אקט של גידור מפני עליות מחירים עתידיות בתחום

יש סכום מכובד מאוד בשוק ההון ומקפידים להפקיד לשם כל חודש. דווקא שוק ההון מוכר ואני מרגיש מאוד בנוח איתו. הפיזור לנדלן לא בא לנו בטבעיות והוא אקט של גידור מפני עליות מחירים עתידיות בתחום
יכול לגדר על השקעה במדדי בנייה ו/או נדל"ן ו/או מניב. מה שנקרא להשקיע בנדל"ן מבלי ללכלך את הידיים.

• אהבתי
Reactions: MMM
שלום ישראלי מצוי,
עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתא.

למה בכלל לקנות נדל"ן להשקעה? למה לשלם כסף על מס רכישה? לקבל תשואה נמוכה על ההשקעה? אולי להיות אפילו ממוסה עליה (מבלי יכולת לדחות מס)
הנה המלצתי: אם אין לכם ילדים - תשקיע בשוק ההון.
אם יש לכם ילדים, תרכוש דירה למגורים עבורך.

לעניין היות הדירה דירה במסלול פינוי בינוי - אתה צריך לבצע חישוב של ההכנסה הצפויה באמצעות IRR.
לא בטוח שזה שווה לך את הטירחה.

אייל מFINWIZ

למה מס רכישה אם הם מתכננים לקנות דירה עד מיליון ש"ח וזוהי דירתם היחידה? או שאני מפספס משהו? :|
כתבו שיש להם דירה כבר.

שלום ישראלי מצוי,
עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתא.

למה בכלל לקנות נדל"ן להשקעה? למה לשלם כסף על מס רכישה? לקבל תשואה נמוכה על ההשקעה? אולי להיות אפילו ממוסה עליה (מבלי יכולת לדחות מס)
הנה המלצתי: אם אין לכם ילדים - תשקיע בשוק ההון.
אם יש לכם ילדים, תרכוש דירה למגורים עבורך.

לעניין היות הדירה דירה במסלול פינוי בינוי - אתה צריך לבצע חישוב של ההכנסה הצפויה באמצעות IRR.
לא בטוח שזה שווה לך את הטירחה.

אייל מFINWIZ
באופן כללי מסכים, עם הסתייגות חשובה שאסור להשמיט - כל עוד הכסף מושקע בשוק ההון כמו שצריך, ולא יושב בעו״ש/גמל להשקעה מסלול כללי/חיה אחרת להשקעה/קרן כספית וכו.

אכן יש דירה - יש הסכם הפרדת רכוש ולמעשה זה הכסף שלי שקונה את הדירה, ככה שלא צפוי מס רכישה

רכישת דירה זה לא הכרח לכל אחד.
זה בסדר אם תחליטו שאתם לא ערוכים לזה מכל סיבה.

אכן מדובר בסכומים גבוהים, ויש גם סיכונים שצריך להכיר כמו עלויות תיקונים, תקופות שבהן הדירה עומדת ריקה, דיירים שלא מכבדים חוזה שכירות, רעידות אדמה, ירידת ערך, ביקוש נמוך במכירה ומה לא...

אבל אכן כפי שנכתב למעלה - אפשר להתמודד מול חששות ככל שרוכשים ידע ומבינים במה זה כרוך.
אני לא מכיר סיכון יותר גדול מלהגיע לגיל 70 או 80 שאתה ללא דירה משלך, ועדיין צריך לכתת את רגלך , כל סוף שנה, בסה״כ בשביל קורת גג.

הסיכונים האחרים שרשמת, מתגמדים לחלוטין בהשוואה לזה.

אההה….אבל עכשיו רק שמתי לב שהם כתבו שכבר יש להם דירה.

אז אין שום בעיה ושום חשש.

אני לא מכיר סיכון יותר גדול מלהגיע לגיל 70 או 80 שאתה ללא דירה משלך, ועדיין צריך לכתת את רגלך , כל סוף שנה, בסה״כ בשביל קורת גג.

שוכרים עוברים דירה כל שנה?!
לא מוכר לי.
מכיר אישית לא מעט מבוגרים שסוגרים מעל 5 שנות שכירות באותה הדירה.
רובם אגב שוכרים מבחירה. מכרו נכס שהיה גדול עליהם ושוכרים נכס חדש המתאים לצרכיהם.

אינטרס של שני הצדדים - בעל דירה ושוכרים - מינימום תחלופה.

אני לא חושב שפותש ירצה לעבור בהכרח לחיפה בה יש לו דירה או לבאר שבע בה הוא שוקל לרכוש עוד אחת.

כסף נזיל יותר חשוב מבעלות על בטון, גם בגיל 80 עם מספיק כסף בחשבון אפשר לשכור דירה לטווח ארוך, עדיף להיות עם כמה מיליונים בחשבון בשלב הזה מאשר עם דירה בחיפה/באר שבע, בהנחה ואתה לא רוצה לגור באחד המקומות.

שוכרים עוברים דירה כל שנה?!
לא מוכר לי.
מכיר אישית לא מעט מבוגרים שסוגרים מעל 5 שנות שכירות באותה הדירה.
רובם אגב שוכרים מבחירה. מכרו נכס שהיה גדול עליהם ושוכרים נכס חדש המתאים לצרכיהם.

אינטרס של שני הצדדים - בעל דירה ושוכרים - מינימום תחלופה.
....והכסף שקיבלו על הנכס שמכרו מניב תשואה שמשלמת את שכר הדירה + משכורת שלישית לרווחה, פנאי ובריאות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S מתקשה לקפוץ למים (יש הון נזיל) שוק ההון 24
G MSCI World מול NASDAQ - מתקשה להשתכנע שוק ההון 100
C 340K בעו"ש מתקשה לגבש החלטה שוק ההון 21
T פתחתי תיק השקעות אך מתקשה בבחירת קרנות הסל שוק ההון 10
deussex מסתבר שעדיין מתקשה להגדיר אחוז סולידי בחלק הנזיל, מלבד נדל"ן שוק ההון 29
deussex מתקשה ללמוד לראיונות בתוכנה אוף טופיק 23
M מסודר כלכלית ואלהורי - מתקשה למצוא משמעות בחיים התפתחות אישית 86
I מתקשה לאתר תב״ע לפרויקט נדל"ן 4
ה מתקשה להחליט מה ללמוד התפתחות אישית 7
C מתקשה להיסגר על נתיב מסוים נדל"ן 10
E VT או בלאקרוק - מתקשה להחליט שוק ההון 111
sharon מתקשה לשמר זוגיות עם המינימליזם שלי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 188
P מתקשה לבחור מטרה מוגדרת להשקעה שוק ההון 7
liranviper מתקשה בהגדרת התיק שוק ההון 8
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
Vit7 רעיונות מה לעשות מכאן צרכנות פיננסית 5
C מה ניתן לעשות כדי לגדר את עצמי מבחינה תעסוקתית התפתחות אישית 19
א מה עדיף לי לעשות עם המט״ח? שוק ההון 36
א יש דרך לעשות סימולציית מס בברוקרים/בנקים ? שוק ההון 9
A דרכים לעשות כסף מהמצב שוק ההון 4
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
I האם לעשות תואר במדעי המחשב או קורס/ים בגיל 29 התפתחות אישית 1
גימפל "הודעה בגין סיום תקופת ההטבה באקסלנס טרייד", יש מה לעשות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ה שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו? יזמות והגדלת הכנסות 58
ר מה לעשות עם הכסף שוק ההון 9
I איך והאם אדם פשוט יכול לעשות שורט על מנייה בודדת? פוסטים מאיכות נמוכה 2
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
A ניוד ETF דואלי מברוקר זר לברוקר ישראלי - מישהו הצליח לעשות ולהנות ממיסוי ריאלי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
אלן מור מפתח תוכנה שרוצה לעשות יותר הנדסת תוכנה, רק גאמפ״א? התפתחות אישית 7
Count Olaf מה לעשות בשוק ביום שאני מקבל אזרחות פורטוגזית? שוק ההון 10
ת שתי קרנות השתלמות לאותו מקום עבודה - מה לעשות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
B מה לעשות עם קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
הירהורים מתלבטים איזו השקעת נדלן לעשות. נדל"ן 0
ח פעולות פיננסיות שמומלץ לעשות בביקור בארה"ב שוק ההון 23
R התייעצות נדל"נית לאור שינוי משפחתי - למכור ולקנות או מה לעשות? נדל"ן 5
A איך לעשות מניפולציות\סינון בקבצי אקסל עם נתונים בעברית התפתחות אישית 5
Y רעיונות מה לעשות עם זכויות של ישראכרט? צרכנות פיננסית 3
ל פתיחת עוסק פטור- האם לשלם לבעל מקצוע או לעשות הכל לבד? יזמות והגדלת הכנסות 21
S מיטב טוענים שכדי לסחור ב - IB דרכם צריך תיק של לפחות 25K דולר, האם מישהו מכיר את ההגבלה הזו והאם יש משהו לעשות בנידון? שוק ההון 4
לאץ' איך לעשות סדר בדירה שכורה שהתנהלה עד כה בצורה לקויה? נדל"ן 22
T התמודדות עם מסרונים לא רצויים מה לעשות? אוף טופיק 14
AlexNOSAM מעבר לארצות הברית - מה לעשות עם הפנסיות וקה״שים למיניהם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
B האם לעשות הסבת מקצוע? התפתחות אישית 11
J מתלבט מאוד מה לעשות, אשמח לכל עצה והארה התפתחות אישית 9
ש מה לעשות בגירושין למכור או לקנות בית נדל"ן 11
Y מה לעשות עם עודפי עו"ש (קצר טווח) שוק ההון 8
S דברים קטנים ופשוטים שאפשר לעשות כדי לשפר את איכות החיים ולהאריך אותם אוף טופיק 81
E האם דמי ניהול שאני משלם הם סבירים ומה לעשות עם כל המסלולים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
קפיטליסט מרושע עם רגל אחת בחוץ - חושש לעשות את הצעד האחרון יומני מסע אישיים 102
R מה לעשות עם 2 מיליון שקל? נדל"ן 14

נושאים דומים

Back
למעלה