• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מתן עדות במס הכנסה

מישהו_משהומשהו

משתמש רשום
דירוג
8
שלום לכולם,
התקשרו אליי ממס הכנסה וביקשו ממני להגיע לתת עדות במסגרת חקירה שמתנהלת לגבי אדם שאני מכיר. אני עצמי לא מסתיר שום דבר, אבל ממה ששמעתי, לעיתים קרובות משתמשים שם בתרגילים שעלולים לגרום לכך שאצא אשם במשהו שלא עשיתי.

אני רוצה להימנע משיתוף פעולה איתם ככל האפשר, כמובן במסגרת החוק.
חשוב לציין שלא קיבלתי זימון רשמי, אבל בשיחה טלפונית נאמר לי שאם לא אגיע, המשטרה תזמן אותי.
נכון לעכשיו ביקשתי מהם שיחזרו אליי בשבוע הבא.

השאלה שלי היא:
האם המשטרה באמת יכולה לזמן אותי לעדות על "מישהו שאני מכיר"?
איך הייתם מתנהלים במקרה כזה?

למי שימליץ לפנות לעורך דין – ברור שזה אידיאלי, אבל מאחר שאני מאמין שאני חף מפשע ואין לי מה להסתיר, כרגע הוצאה על עורך דין מרגישה לי מיותרת.
אשמח לשמוע טיפים, עצות, או כל מידע שיכול לעזור.

תודה מראש!

שלום לכולם,
התקשרו אליי ממס הכנסה וביקשו ממני להגיע לתת עדות במסגרת חקירה שמתנהלת לגבי אדם שאני מכיר. אני עצמי לא מסתיר שום דבר, אבל ממה ששמעתי, לעיתים קרובות משתמשים שם בתרגילים שעלולים לגרום לכך שאצא אשם במשהו שלא עשיתי.

אני רוצה להימנע משיתוף פעולה איתם ככל האפשר, כמובן במסגרת החוק.
חשוב לציין שלא קיבלתי זימון רשמי, אבל בשיחה טלפונית נאמר לי שאם לא אגיע, המשטרה תזמן אותי.
נכון לעכשיו ביקשתי מהם שיחזרו אליי בשבוע הבא.

השאלה שלי היא:
איך הייתם מתנהלים במקרה כזה?

למי שימליץ לפנות לעורך דין – ברור שזה אידיאלי, אבל מאחר שאני מאמין שאני חף מפשע ואין לי מה להסתיר, כרגע הוצאה על עורך דין מרגישה לי מיותרת.
אשמח לשמוע טיפים, עצות, או כל מידע שיכול לעזור.

תודה מראש!
האמת שאני הייתי שואל עם עורך דין (מהתחום כמובן) אם לקחת עורך דין, אני מניח שבשביל תשובה על השאלה ששאלת כאן לא יקחו ממך כסף או יקחו מעט מאוד, עלות גבוהה אמורה להיות לטיפול בתיק עצמו ולא לכמה דקות של ייעוץ טלפוני.

נ.ב. אין לי מידע כזה, ככה ההגיון שלי אומר...

לשאול עוכר דין אם אתה צריך עוכר דין זה כמו לשאול את הספר אם אתה צריך תספורת, ברור שהתשובה תהיה חיובית.
לא חסרים עוכרי דין מנוולים בתחום המיסים, אבל אם יש גוף באמת מנוול, מרושע, חסר מעצורים, נבזי ואכזרי זה מס הכנסה - מנסיון אישי כואב.
פגישה במס הכנסה היא עניין לא נעים ואף טראומתי. אני לא הייתי דורך שם ללא עורך דין.
מס הכנסה יגידו בפגישה "מי שחף מפשע לא צריך עורך דין" - לא להתרגש, מדובר בעוד תרגיל מתוך רבים וטובים שנועדו לבזוז עוד כמה שקלים ארורים מהציבור.
בקיצור, אני הייתי הולך עם עורך דין, מס הכנסה לא משחקים בקקא ואתה רוצה מישהו שמבין את המערכת וידע לעצור אותם כשהם חורגים מסמכותם.
כסף בא והולך אבל שקט נפשי לא יסולא בפז.

לשאול עוכר דין אם אתה צריך עוכר דין זה כמו לשאול את הספר אם אתה צריך תספורת, ברור שהתשובה תהיה חיובית.
לא חסרים עוכרי דין מנוולים בתחום המיסים, אבל אם יש גוף באמת מנוול, מרושע, חסר מעצורים, נבזי ואכזרי זה מס הכנסה - מנסיון אישי כואב.
פגישה במס הכנסה היא עניין לא נעים ואף טראומתי. אני לא הייתי דורך שם ללא עורך דין.
מס הכנסה יגידו בפגישה "מי שחף מפשע לא צריך עורך דין" - לא להתרגש, מדובר בעוד תרגיל מתוך רבים וטובים שנועדו לבזוז עוד כמה שקלים ארורים מהציבור.
בקיצור, אני הייתי הולך עם עורך דין, מס הכנסה לא משחקים בקקא ואתה רוצה מישהו שמבין את המערכת וידע לעצור אותם כשהם חורגים מסמכותם.
כסף בא והולך אבל שקט נפשי לא יסולא בפז.
תודה על התשובה.
אכן, אני אגיע עם עורך דין במידה ויזמנו אותי.
אבל כנראה לא הבנת את השאלות העיקריות של הפוסט. הרי בסוף הפוסט רשמתי חד משמעית שללכת עם עורך דין זה אידיאלי. השאלות העיקריות שלי היו האם הם יכולים לחייב אותי להגיע אליהם? או שאני יכול לשים עליהם ***?

אני יכול לדרוש צו בית משפט בשביל להגיע?

אתה שכיר?
עצמאי?
יש לך מייצג מול מס בכנסה?
אני בחברה לא הולך אלא שולח את הרואה חשבון
באופן פרטי אני לא רואה בעיה ללכת

אתה שכיר?
עצמאי?
יש לך מייצג מול מס בכנסה?
אני בחברה לא הולך אלא שולח את הרואה חשבון
באופן פרטי אני לא רואה בעיה ללכת
אני שכיר.
כפי שציינתי הם התקשרו שאבוא לתת עדות "על מישהו שאני מכיר". זה אולי סיפור כיסוי שלהם.
שלחתי לה מייל שאני לא אצליח להגיע השבוע. אולי היא תתקשר שבוע הבא.

"מייצג" - לא רק שאין לי, אני גם לא יודע מה זה.

תבקש זימון בכתב, במייל אפילו
תגיד שיש לך התחייבויות שדורשות את הזימון כדי שתוכל להתפנות מהן
תשאל מי ספציפית מזמין אותך
אם זה אחת היחידות החוקרות שלהם אז מצופה לקצת יותר רשמיות לדעתי

ברור.
אני לא יודע לגבי חקירה במס הכנסה אבל בחקירה במשטרה אם יש חשד נגדך או שהחקירה יכולה לשמש כנגדך הם חייבים לומר לך מראש שזה "חקירה תחת אזהרה".
אני הייתי הולך עם עורך דין,
לא יודע אם יש את הזכות הזו, בחקירה במשטרה אין.

אגב יתכן ושילמת למישהו בשחור לאחרונה?
עשית עסקת נדלן לאחרונה?

אולי המקרה שלי לא מייצג אבל לפני כמה שנים קיבלתי טלפון ממס הכנסה לבוא אליהם לבירור. הלכתי לבד, הפקיד קיבל אותי ממש יפה ואמר שיש לו כמה שאלות שאולי אני יכול לתת עליהם תשובות. זה היה בקשר לאופציות שקיבלתי ממקום עבודה קודם שלא מימשתי עד שפקעו כי היו מחוץ לכסף. הפקיד ביקש שאכתוב את התשובה שלי בשביל אסמכתא ואמר יפה תודה וכך נגמר העניין

התקשרו אליי ממס הכנסה וביקשו ממני להגיע לתת עדות במסגרת חקירה שמתנהלת לגבי אדם שאני מכיר. אני עצמי לא מסתיר שום דבר,
מה הקשר ביניכם?
אני יכול לדרוש צו בית משפט בשביל להגיע?
הדבר האחרון שכדאי לך זה להזמין צווים מבית משפט

אולי המקרה שלי לא מייצג אבל לפני כמה שנים קיבלתי טלפון ממס הכנסה לבוא אליהם לבירור. הלכתי לבד, הפקיד קיבל אותי ממש יפה ואמר שיש לו כמה שאלות שאולי אני יכול לתת עליהם תשובות. זה היה בקשר לאופציות שקיבלתי ממקום עבודה קודם שלא מימשתי עד שפקעו כי היו מחוץ לכסף. הפקיד ביקש שאכתוב את התשובה שלי בשביל אסמכתא ואמר יפה תודה וכך נגמר העניין
אז מס הכנסה הגדיל ראש כדי לעקוב אחרי זה?מרשים.
ומצד שני תמיד שאלתי את עצמי איך מס הכנסה לא מכין שאילתת מחשב פשוטה שמצליבה ניכויי מס ממקורות שונים עבור כל אחד וסוכמת את ההכנסה כדי לאתר חייבים בדיווח שנתי לטובת מס ייסף. השכר של חצי מהמחלקה שלי כמעט ומדגדג את תקרת הדיווח אבל יש להם גם רווחים מפקדונות ודיבידנדים ורווחי הון ועוד הכנסות פה ושם והם לא חייבים בדיווח שנתי כי הניכויים נעשים בנפרד - מקום עבודה, בנק, ברוקר וכו'

והם לא חייבים בדיווח שנתי כי הניכויים נעשים בנפרד - מקום עבודה, בנק, ברוקר וכו'
אם הם עברו את התקרה אז חוקית הם חייבים להגיש דו״ח.
גם אם הניכויים נעשים בנפרד.

ומצד שני תמיד שאלתי את עצמי איך מס הכנסה לא מכין שאילתת מחשב פשוטה שמצליבה ניכויי מס ממקורות שונים עבור כל אחד וסוכמת את ההכנסה כדי לאתר חייבים בדיווח שנתי לטובת מס ייסף
מי אמר שהם לא עושים את זה?
הם פשוט עושים את זה באופן חלקי, בדיעבד, ועם קנס

אם הם עברו את התקרה אז חוקית הם חייבים להגיש דו״ח
מי מבקש מהם? לא מקום העבודה, לא הבנק, לא הברוקר
רק יוזמה אישית או שכמו שענית בעצמך מס הכנסה בודק ומבקש, ומה לגבי השאר? כסף על הרצפה מנקודת מבט של מס הכנסה

החוק.
והוא לא מבקש אלא דורש.

מה?
זה כמו לשאול מה מונע ממך להיכנס לסופר ולגנוב. חוץ מיוזמה אישית והפחד מעונש אם יתפסו אותך, כנראה שלא הרבה.
השוואה מטופשת, אתה משווה בין מוסר וחוק בסיסי לבין החוק שקובע שכל אדם אפילו שכיר שמעולם לא היה לו קשר עם מס הכנסה חייב בעצמו לדעת שהכנסות בשנת המס מעל תקרה מסוימת מחייבת אותו בהגשת דוח שנתי.

השוואה מטופשת
תגובה מטופשת.
אתה משווה בין מוסר וחוק בסיסי לבין החוק שקובע שכל אדם אפילו שכיר שמעולם לא היה לו קשר עם מס הכנסה חייב בעצמו לדעת שהכנסות בשנת המס מעל תקרה מסוימת מחייבת אותו בהגשת דוח שנתי.
שניהם זה חוק בסיסי.
ואני לא מדבר על הגשת הדו"ח עצמו, אני מדבר על לגנוב כסף מכל שאר משלמי המיסים ע"י העלמת מס.

השוואה מטופשת, אתה משווה בין מוסר וחוק בסיסי לבין החוק שקובע שכל אדם אפילו שכיר שמעולם לא היה לו קשר עם מס הכנסה חייב בעצמו לדעת שהכנסות בשנת המס מעל תקרה מסוימת מחייבת אותו בהגשת דוח שנתי.
לא כל החוקים מובנים מאליהם.
אני חושב שמעטים מאד מבין אלו החייבים בהגשת דוח לא פגשו מעולם רואה חשבון / נאמן תוכנית אופציות / בעל מקצוע דומה או קיבלו התרעה כלשהי שהם חייבים בהגשת דוח.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Tsachi01 מתן הרשאה לרואה חשבון - סיכונים? מיסים 9
D מתן משקל יתר לVWO על חשבון VEA בתיק VTI+VEA+VWO שוק ההון 0
T דיווח: הבית הלבן שוקל מתן הקלות מס לאמריקאים שישקיעו בשוק ההון שוק ההון 2
T "הבית הלבן שוקל מתן הקלות מס לאמריקאים ישקיעו בשוק ההון" אוף טופיק 5
tagidken מתן הלוואה לחבר שוק ההון 21
Liron2035 למה חל איסור על מתן ייעוץ השקעות? שוק ההון 1
ס דעתכם בנושא מתן הלוואות בבנק אופק שוק ההון 10
הסולידית חל איסור על בקשת/מתן ייעוץ השקעות אישי! שוק ההון 1
M האם מתחשבים במס רכישה כחלק מעלות הדירה לצורך מס שבח? נדל"ן 1
D סוגיה במס על השכרת 2 דירות נדל"ן 1
א אי דיווח רכישת דירה (לעניין מס רכישה) בעיסקה שלא מחוייבת.במס נדל"ן 22
ג'וני לנד האם זה נכון שעד רווח 2,000 דולר בשנה, הרווח לא יחוייב במס PFIC? מיסים 1
J האם מחוייב במס ? מיסים 4
ל חישוב המס במס רווחי הון מיסים 15
A אני שכיר- וקיבלתי הודעה מרשות המיסים על פתיחת תיק במס הכנסה על שמי מיסים 7
O ניתוק תושבות במס הכנסה והכנסה מלקוחות ישראלים מיסים 2
XpH פתיחת תיק במס הכנסה - טופס 5329 מיסים 46
S חבות מס של ידועים בציבור כשלאשה אין הכנסה חייבת במס מיסים 2
בן מלך חסכון במס רווח הון מיסים 1
Z בשעתיים אחרונות לא מצליח לקבל קוד אימות חד פעמי לאיזור אישי במס הכנסה, מישהו עוד נתקל בבעיה כזו? מיסים 0
A הנחה במס שבח למי שמעמיד את הדירה לשכירות? פוסטים מאיכות נמוכה 0
C האם כדאי לסוחר יומי לסחור הברוקר זר ואיך אפשר למלא את הדוחות במס הכנסה שוק ההון 14
Z יש לי יתרת זכות במס הכנסה צוברת ריבית. האם מתישהו מסהכנסה תוכל לטעון שזה התיישן כי לא דרשתי? מיסים 3
Z האם בטוח שאין התיישנות על יתרת זכות במס הכנסה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
Z יתרת זכות במס הכנסה. לדרוש או להנות מהריבית מיסים 1
ח העברת דירה שניה במתנה לילד- חיסכון במס שבח נדל"ן 10
G השקעת ערך והשקעת צמיחה בחשבונות פטורים וחייבים במס שוק ההון 5
yanosh34 דוח מלא במס הכנסה בפעם הראשונה מיסים 23
Z קרן כספית - מדוע חוייבתי במס של 25% ? שוק ההון 10
A ישובים מזכים במס מיסים 1
דו דו סוג תיק במס הכנסה ופנקס מקדמות מיסים 0
Z כניסה לאיזור אישי במס הכנסה. האם חוויתם תקלה בימים האחרונים. מיסים 8
Z האם מישהו קיבל אי פעם הודעה כזאת באיזור אישי במס הכנסה מיסים 7
A ריבית גבוהה במס רכישה נדל"ן 13
N מערכת ספארק מחייבת במס בגלל הפרשי שער? מיסים 17
F קרנות חייבות במס מול קרנות פטורות ממס שוק ההון 5
M חיסכון במס רכישה ושבח נדל"ן 7
M פתרונות לחיסכון במס רכישה ושבח פוסטים מאיכות נמוכה 0
M דמי שכירות מנכס בארהב - חייב במס? מיסים 3
T האם עליי לפתוח תיק במס הכנסה? מיסים 8
הדבורה מיה קבלת תרומה חייבת במס? מיסים 2
T פתיחת תיקים עוסק פטור במס הכנסה אונליין מיסים 0
O מספר חשבון בנק במס הכנסה להחזר מס מיסים 0
מתכנת רשות המסים תעביר באופן יזום החזרי מס לכ-1,900 הורים לילדים עם מוגבלות שלא מימשו את זכאותם להקלה במס של 2 נקודות זיכוי מיסים 18
R אמרו לי במס הכנסה שעליי לפתוח תיק על הכנסה ממניות, למרות שנוכה ממנה 25% מס - הגיוני? מיסים 22
R משיכת הפרשות מעל התקרה לפנסיה שחויבו במס צרכנות פיננסית 14
ד שאלה לגבי הנחה במס רכישה לעולים נדל"ן 1
4 חיסכון במס על הפקדה עצמאית לפנסיה צרכנות פיננסית 4
א עבודה מרחוק מאילת לצורך הקלות במס אוף טופיק 6
J בהינתן שיש לי מגרש, האם קנית דירה (לא לבנות על המגרש) תחייב במס דירה שניה? נדל"ן 13

נושאים דומים

Back
למעלה