• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מתן הרשאה לגורם חיצוני לחשבון שלי ב - GOV.IL

usafun

משתמש סולידי
דירוג
11
חברה מסחרית נתנה לי שירות כלשהו מול משרד ממשלתי והם מבקשים לשלוח את החומר דרך החשבון שלי באתר gov.il המאפשר משלוח מהיר למשרד הממשלתי הזה. האפשרות החלופית היא משלוח בדואר ישראל שאז הטיפול יתארך.
הם אינם מוכנים לשלוח לי החומר כדי שאני אשלח דרך חשבון gov.il שלי.
לטענתם, הם "נכנסים, שולחים ויוצאים". כמובן שבמקרה כזה הייתי נותן להם סיסמה זמנית שתוחלף מיד אחרי הפעולה שלהם, השאלה היא האם יש עניין לתת להם גישה לכל החומרים הנמצאים בחשבון שלי - פרטים שלי, של בני המשפחה שלי, מסמכים שנמצאים בחשבון, היסטוריה של הפעולות וכול'. זה לא חומר סודי, אבל האם כל החומר הזה יכול לשמש אותם עבור דברים אחרים, או שאני מודאג לחינם?

חברה מסחרית נתנה לי שירות כלשהו מול משרד ממשלתי והם מבקשים לשלוח את החומר דרך החשבון שלי באתר gov.il המאפשר משלוח מהיר למשרד הממשלתי הזה. האפשרות החלופית היא משלוח בדואר ישראל שאז הטיפול יתארך.
לטענתם, הם "נכנסים, שולחים ויוצאים". כמובן שבמקרה כזה הייתי נותן להם סיסמה זמנית שתוחלף מיד אחרי הפעולה שלהם, השאלה היא האם יש עניין לתת להם גישה לכל החומרים הנמצאים בחשבון שלי - פרטים שלי, של בני המשפחה שלי, מסמכים שנמצאים בחשבון, היסטוריה של הפעולות וכול'. זה לא חומר סודי, אבל האם כל החומר הזה יכול לשמש אותם עבור דברים אחרים, או שאני מודאג לחינם?
דגל אדום.

אפשר לקבל הסבר לאיסור? מה הנזק שעלול להגרם לי? שואל מסקרנות בלבד, כי הטמעתי שלא כדאי.

אפשר לקבל הסבר לאיסור? מה הנזק שעלול להגרם לי? שואל מסקרנות בלבד, כי הטמעתי שלא כדאי.
תחשוב על התסריט הבא: יש שם מישהו זדוני, אתה נותן להם סיסמה והם עושים העברת בעלות לרכב שלך. מה תעשה?

אתה יודע ומכיר את כל העובדים?

מתוך מסמך תנאי השימוש באזור האישי:
למען הסר ספק, יובהר כי השימוש במערכת ההזדהות לצורך קבלת שירותים מזוהים הוא אישי, ושימוש בשירותים מזוהים על ידי אדם אחר בשמו של המשתמש, מפרה את תנאי השימוש של אתר זה ועשויה להיחשב בנסיבות מסוימות כעבירה פלילית.

רק אם למקרה ועדיין לא הובן, לא מביאים פרטי משתמש שלך לאף אחד אחר, לא משנה באיזה פלטפורמה. ואף גורם לגיטימי לא יבקש ממך דבר כזה. (זה רשום בכל פלטפורמה)
הנזק יכול להיות מקטן כמו השתלטות על חשבון במשחק מחשב ועד להשתלטות על חשבון בגוף פיננסי וגניבת הזהות שלך.

מתוך עניין - מה התירוץ/הסבר של החברה החיצונית על כך שאם תשתף איתך את המידע / שתגיש לבד זה יפגע בעסק שלה?

אל תתן. אתה יכול להציע להם שתבוא עם לפטופ ושהכל ייעשה מול עיניך ואם זה לא מתאים להם (שזה עוד דגל אדום) או לך אז שישלחו בדואר ויקח עוד כמה ימים.

מתוך עניין - מה התירוץ/הסבר של החברה החיצונית על כך שאם תשתף איתך את המידע / שתגיש לבד זה יפגע בעסק שלה?

לא יודע אם נתנו לו תירוץ אבל לדעתי במקרה הטוב הסיבה היא אחריות. כלומר אם זה משהו קריטי שאפשר להגיש רק פעם אחת או שיש מועד אחרון או שהשכר של החברה נגזר מהתוצאה אז הם רוצים להיות אחראים על התהליך במלואו כדי שלא ייגרם להם הפסד ו/או כדי שהלקוח (שהגיש לבד ופספס משהו בלי לדעת בכלל) לא ייצא מאוכזב ואחר כך יוציא להם שם רע.

אני בהחלט יכול לחשוב על חברות, נניח למיצוי זכויות או להחזרי מס, שעובדות עם אוכלוסיה בקשת רחבה של רמות אינטליגנציה ואוריינות טכנולוגית שיעדיפו בצדק לא לסמוך על הלקוח שיעשה לבד. אבל בכל מקרה אי אפשר משפטית לחייב לתת את זה.

מנצל שרשור, אבל בערך באותו נושא. יש גופים שמבקשים צילום ת"ז לאימות. כידוע, תאריך ההנפקה של ת"ז הוא אחד השדות היותר רגישים, כי הוא מאפשר (או לפחות איפשר בעבר) לשחזר חשבון ב- gov.il, לשנות סיסמה וכ"ו -- בעצם להשתלט על החשבון. מה אתם עושים? נותנים צילום ת"ז עם השדה הזה מושחר? והאם קרה שסירבו לקבל את זה?

מנצל שרשור, אבל בערך באותו נושא. יש גופים שמבקשים צילום ת"ז לאימות. כידוע, תאריך ההנפקה של ת"ז הוא אחד השדות היותר רגישים, כי הוא מאפשר (או לפחות איפשר בעבר) לשחזר חשבון ב- gov.il, לשנות סיסמה וכ"ו -- בעצם להשתלט על החשבון. מה אתם עושים? נותנים צילום ת"ז עם השדה הזה מושחר? והאם קרה שסירבו לקבל את זה?
בעיה כי גופים שנדרשים לזה רגולטורית משתמשים בשרותי צד ג', למשל שליח שמוסר כרטיס אשראי מצלם את תעודת זהות המקבל למרות שהשליח לא מפוקח. הפתרון הוא לקדם אצלנו תחליף בסגנון eIDAS, זה מתבקש בעידן של ארנקים אלקטרוניים.

בדרך כלל הגופים לא יתנו את השירות ללא קבלת צילום תעודת זהות לא מוסתרת. פתרון אחד הוא כן לתת להם כדי לקבל את השירות ובמקביל להגיש תלונה לרשות להגנת הפרטיות, כי מדובר בדרישה שבמרבית המקרים תהווה הפרה של חוק הגנת הפרטיות.

גילוי דעת בנושא איסוף מספרי תעודות זהות וצילום תעודות זהות

נערך לאחרונה ב:
מסקרנות, באיזו חברה מדובר? (או, איזה שירות זה אם אתה לא רוצה לנקוב בשמם)

נושאים דומים

Back
למעלה