• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מתמטיקה שימושית

אני חושב שחשוב להדגיש (כן, אני יודע שאתה מודע לזה) שערך הסיגנלינג שונה בין תואר לתואר ובין מוסד למוסד.
אין שום בסיס להשוואה מבחינת הסיגנלינג בין תואר ראשון במתמטיקה בטכניון לבין תואר ראשון במנהל עסקים במכללה דרג ב'.
להבנתי הרבה מחוסר ההערכה בפורום הוא בעיקר כלפי תארים מהסוג השני שעיקר המשמעות שלהם היא בזבוז משאבים של זמן וכסף מצד מי שלומד אותם.
כן, ברור לי שיש הבדל בין מוסדות הלימוד לעניין הזה ועדיין לעיתים אני קצת מופתע ממה שמקובל בהייטק.
ריאיינתי מאות אנשים בימי חיי, עברתי סדנאות בנושא ואני מאמין בכלי של ריאיון אישי למיון (אני לא בהייטק).
אבל, צריך גם להכיר במגבלה של הריאיון התחום בזמן לעומת תואר שלם.
כשחבר שיש לו תואר שני ממכון ויצמן מספר לי שבריאיון לאחת החברות הגדולות בעולם ביקשו ממנו לפתור אינטגרלים בזמן הריאיון, זה נשמע לי מוזר.
 
אשמח לחוות דעתכם בנוגע לתכנית מדעים דיגיטליים להייטק בתל אביב...
 
@מתכנת @גרהם
אני חייב להגיד, שהתפלפלות על פירוש לדברי העלתה חיוך על פניי, ביום מאוד מעיק :)

קודם כל, אני מאוד מעריך ידע, ולמידה. אני חושב שזאת תפיסה מקובלת ואקסיומטית בחלקים הלא מטומטמים של ההייטק, ושל החברה הישראלית בכלל. השכלה פורמלית, בעיני זאת הדרך הכי קלה, מהירה, ויעילה, לרכוש ידע מעמיק בתחומי דעת, ומדע. שוב, אני לא מזלזל בהשכלה אקדמית.
הנ"ל נכון עשרות מונים בתחומים שהם Deep tech , שם אין לך שום דרך להתקרב בכלל לתחום בלי השכלה מדעית רצינית.

יש שתי תופעות ש @ת.אוקהם הזכיר, שצורמות לי בעולם ההשכלה הגבוהה:
1. תארים חרטא. כל מיני מוסדות, כולל אוניברסיטאות מכובדות, התחילו לאחרונה להעניק כל מיני תארים, שאין בהם שום נופך מדעי, ולא פילוסופי, ולא מחקרי, ובכלל לא ממש ברור לאיזה תחום דעת הם שייכים. הערך העיקרי שלהם הוא פניה למודעות דרושים שמופיע בהן "דרישות: תואר ראשון".

2. הזנייה של תארים בתחומים רציניים. מדובר בכל מיני מכללות, שמוכרות לתלמידים שלהן תואר, בד"כ בתחום רציני, ונחשב, מבלי להעניק להם תשתית אינטלקטואלית מספקת, ומבלי להעמיד אותם אל מול הדרישות האקדמיות, שנהוגות בתחום. יש פה אלמנט חיובי של פתיחת תחומי עיסוק, שבעבר היו סגורים בפני מי שמערכת החינוך הישראלית פגעה בו, אבל לא בטוח שנכון לעשות את זה בפורמט של תואר אקדמי. ובוודאי תואר שהערך שלו לא ברור (באקדמיה, ובתעשייה)

עכשיו אם נחזור לעיניין הסיגנלינג...
כשאני מסתכל על קו"ח, ואני רואה "מדעי המחשב בטכניון", אני מסיק מזה סיגנל מסויים. כשאני רואה "מדעי המחשב בפתוחה", אני מסיק מזה סיגנל אחר, ושונה. כשאני רואה "מדעי המחשב" במכללה שאיני מעריך את פועלה, אני מסיק מזה סיגנל שלישי. ולהבדיל, כשאני רואה תואר שלהבנתי אין בו ערך רב, אני מסיק משהו רביעי, ואחר.

אני מדבר כמובן על עצמי, ורק על עצמי לספר ידעתי, צר עולמי כעולם עקרבוט. אבל, אני מבטיח לכם, שכל מי שבא לגייס, מתייחס לדברים האלה, גם אם הוא לא חושב עליהם בצורה מודעת. וגם אם הבוס של הבוס של הבוס שלו הכתיב לו להתמקד במועמדים ""לא שגרתיים"".

ואגב, יכול להיות בכלל, שזאת טעות, שמטה לכיוון מועמדים שהם overqualified .... לא יודע...
 
@Benjamin W
האמת שאני גם עומד בפני הדילמה של מכללה או אוניברסיטה, עשיתי פסיכומטרי במועד האחרון וממוצע הסימולציות שלי עמד על בערך 700 מה שהיה אמור לתת לי להתקבל לחלק מהמוסדות, בחודש האחרון ללימודים סבלתי נורא מתחושת לחץ שבסופו של דבר גרמה לי למיני התקף חרדה במבחן מה שכנראה הולך לדפוק לי את הציון, עכשיו אני צריך להחליט אם לעבור עוד פעם את הסבל הזה ולדחות את הלימודים בעוד שנה או ללמוד במכללה, אני חייב לומר שמוזר שבתור אדם משכיל שעוסק בטכנולוגיה זוהי הדרך שלך לעשות אופטימיזציה לעובדים שאתה מעסיק. אני לא מבין על סמך מה אתה קורא לזה תואר קיקיוני,בעיניי יש סיבות רבות שיכולות להוביל אדם ללמוד במכללה(במיוחד שכרגע ממוצעי הקבלה לאוניברסיטאות גבוהים מתמיד בעקבות הביקוש הרב). ואם להיות כנה, בלי שום נסיון להעליב, גם אם בסוף כן אלמד באוניברסיטה ממש לא הייתי רוצה לעבוד אצל מעסיק שזו הדרך שלו למיין עובדים.
 
@Benjamin W
האמת שאני גם עומד בפני הדילמה של מכללה או אוניברסיטה, עשיתי פסיכומטרי במועד האחרון וממוצע הסימולציות שלי עמד על בערך 700 מה שהיה אמור לתת לי להתקבל לחלק מהמוסדות, בחודש האחרון ללימודים סבלתי נורא מתחושת לחץ שבסופו של דבר גרמה לי למיני התקף חרדה במבחן מה שכנראה הולך לדפוק לי את הציון, עכשיו אני צריך להחליט אם לעבור עוד פעם את הסבל הזה ולדחות את הלימודים בעוד שנה או ללמוד במכללה,
תיגש שוב לפסיכומטרי במידת הצורך. אל תתפשר על מוסד לימודים איכותי כ"כ מהר.
אני חייב לומר שמוזר שבתור אדם משכיל שעוסק בטכנולוגיה זוהי הדרך שלך לעשות אופטימיזציה לעובדים שאתה מעסיק. אני לא מבין על סמך מה אתה קורא לזה תואר קיקיוני,בעיניי יש סיבות רבות שיכולות להוביל אדם ללמוד במכללה(במיוחד שכרגע ממוצעי הקבלה לאוניברסיטאות גבוהים מתמיד בעקבות הביקוש הרב). ואם להיות כנה, בלי שום נסיון להעליב, גם אם בסוף כן אלמד באוניברסיטה ממש לא הייתי רוצה לעבוד אצל מעסיק שזו הדרך שלו למיין עובדים.
אם לדייק זה הדרך למיין קורות חיים, לא אנשים. זה לעיתים קרובות נעשה ברמת צוות כח אדם שתומך במנהל המגייס (תלוי בגודל החברה).
לבדוק את כולם באופן אישי זה לא פרקטי אז אין דרך אחרת.
למעשה בתחום התכנות מחפשים את הניסיון. בוגר מכללה יכול להשתוות לבוגר אוניברסיטה אם יש לו ציונים טובים ותיק עבודות שיכול להרשים. כלומר בשלב קורות החיים ניתן להביא לידי ביטוי קישורים תעסוקתיים בתחום ומהסיבה הזאת בדיוק יש המון שעובדים בתחום אפילו ללא תואר בכלל, גם כאלו שלא שירתו ביחידה טכנולוגית.
בהנדסה למיניהם קצת קשה יותר ופה מסננים מכללות אבל לא על הסף. באינטל חיפה למשל ישמהנדסים שלמדו בבראודה אבל הם במיעוט.
 

נושאים דומים

Back
למעלה