• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

מתלבטת מאוד לגבי משרת סטודנט

• פותח הנושא פותח הנושא hermi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

hermi

משתמש רשום
דירוג
14
אני מתחילה שנה א' במדמח, ויש לי אופציה לעבוד במשרת סטודנט בתעשיייה בטחונית כלשהי, כשהטייטל של התפקיד הוא הנדסת מערכת (מעבר לזה אני לא יודעת הרבה) בצוות שעוסק בתחום שעסקתי בו בצבא (תחום נישתי, מוכוון לתעשייה הבטחונית ההיא, ועל כן ההתאמה לתפקיד)

אני לא מכירה את הטייטל של הנדסת מערכת, ועד כמה משרת סטודנט בתחום תהיה משמעותית\תתרום לי\ ובכללי האם זהו צעד נכון לקריירה בשלב כה מוקדם.
יודעת שזה מאוד אינדיבידואלי, אבל אנסה לפרט מה ההתלבטות -
בכללי, הכיוון שלי הוא כן לעסוק בתחום התכנות והייתי מעדיפה משרה בתחום הזה, אבל בכללי, הנדסת מערכת \ ניהול מוצר ובכללי משרות טכנולוגיות שהן יותר מולטי-דיסציפלינריות דווקא מרגישות לי מתאימות לי יותר מתכנות, ומעניינות אותי יותר (לפחות מרושם ראשוני לא מבוסס יותר מדי) פשוט חשבתי עליהן בתור *קידום פיתוח בעתיד*, לאחר שנות נסיון בתחום התכנות וכאשר יש לי בסיס יציב להשען עליו. גם כי הייתי רוצה לכוון את הקריירה שלי בצורה רחבה ולא נישתית (והצוות ההוא עוסק בתחום נישתי, בתעשייה בטחונית שמפתחת דברים לא רגילים, ולא כמו בתעשייה בחוץ.) וגם כי לפחות מהרושם הלא מבוסס שלי, משרות של הנדסת מערכת וכדו' בדר"כ נהיות משמעותיות כאשר צוברים נסיון רב לפני כן, בתחומים טכניים יותר. (והאמת היא, שגם לא חשבתי שתהיה לי הזדמנות לעסוק בתחום מולטי-דיסציפלינרי כשאני לא מנוסה)

אציין כי עצם הרצון לעבוד במשרת סטודנט הוא לא בגלל כסף (לא זקוקה כרגע לעבודה, ויכולה להתרכז רק בתואר)
אלא בשביל צבירת נסיון, וההזדמנות לעבוד בתחום טכנולוגי מעניין, כי אני יודעת שבכללי עבודה ונסיון יותר חשובים ומפתחים מהתואר.

לגבי עצם זה שזו תעשייה בטחונית ולא הייטק - יש לי חשש שאולי חבל לא להתכוונן מלכתחילה למשרות יותר מתגמלות. ובכללי למשרות יותר "רחבות" ששוות ערך למשרות רבות בתעשייה ולא למשרות נישתיות. מאידך, אני יודעת שחשוב לי מאוד הWLB [בכללי שואפת למשפחה גדולה מבחירה, ובגיל צעיר - בסבירות גבוהה בטווח זמן הקרוב] ולכן דווקא חושבת שייתכן שהעבודה בחברה בטחונית יכולה להועיל לי, ולהתברר כמקום עבודה לחיים, שעונה טוב על הצרכים שלי.

החשש העיקרי הוא להתקע במשרת ביניים כזו שלא נותנת לי בפועל נסיון רלוונטי למשרות אחרות, שהן לא בחברה הזו ספציפית\בצוות הזה ספציפית, ובכך לבזבז זמן, ושבפועל יהיה הפסד כפול: גם מהבחינה של מריחת תואר (במיוחד בשנה א'! שרוב האנשים לא עושים את זה..) והקושי להשלים אותו ככל שיעברו השנים (משפחה וילדים וכו), וגם בגלל שהמשרה לא תתן לי בפועל נסיון שיפתח אותי, ואז סתם תהיה מעכבת ולא מועילה להתפתחות שלי.

מצד שני - רואה במשרה הזו גם הזדמנויות:
א. אולי להכנס לתחום שיעניין אותי הרבה יותר מתכנות, ועוד מוקדם הרבה יותר ממה שחשבתי. ויש מצב שזו הזדמנות די יחידה בשלב זה בחיי.
ב. כולנו יודעים כמה המצב בשוק קשה, ושאף אחד לא מבטיח לי שאצליח להשיג משרת סטודנט רלוונטית בתחום התוכנה\משרת ג'וניור לאחר התואר. עצם ההזדמנות להכנס לתחום טכנולוגי בחברה מסודרת יכולה להיות שווה הרבה. וגם - אם ארצה להתנסות\להתפתח לכיוון התכנות (מה שבפועל אלמד בתואר) אני מניחה שיש סבירות טובה שאצליח לעשות איזו מיני הסבה למשרה אחרת בתוך החברה בתחום התכנות, ולהשיג נסיון רלווונטי ומקסימום משם כבר לעבור להייטק שהוא לא בטחוני.

אני בהתלבטויות ממש, ואשמח לשמוע לדעתכם!
תודה רבה(:

דעתי:
אם את מסוגלת לשלב בין הלימודים לעבודה, זה כדאי. אם הלימודים יסבלו, עדיף ללמוד.

בעיניי הנדסת מערכת זה תחום מדהים וסופר מעניין.
התחלתי כמהנדס חשמל והתפתחתי אליו עם הזמן.
נותן ראיה רחבה על הפרוייקט מההתחלה עד הסוף ומאפשר להשפיע עליו בצמתים קריטיים.
צריך להיות מישהו שאוהב אינטרדסיפלינריות ומתעניין גם בתחומים אחרים.
לא יודע איך זה יפריע לך בלימודים אבל כם את יכולה לשלב זה בהמלט לא בזבוז זמן.

יש לי חשש שאולי חבל לא להתכוונן מלכתחילה למשרות יותר מתגמלות
נדמה לי שהמשרות בתעשיות הצבאיות מאד מתגמלות, בטח בתחום נישתי שאין הרבה שמבינים בו.

את ממש בתחילת הדרך, וכנראה לא פשוט לראות קדימה. אז ממרום שנותיי אנסה לתרום לדיון:

- כלל 1: לימודים קודמים לעבודה
- כלל 2: מקום העבודה המדובר לא יהיה מקום העבודה שלך הרבה שנים קדימה
- כלל 3: קורות חיים אטרקטיביים להמשך עדיף שיכללו עבודה במהלך הלימודים מאשר ללא (לדעתי)

שימי לב שעבודה בתעשייה בטחונית זה די טריקי:
תוכלי לספר די מעט על זה בחיפושי עבודה לאחר התואר, אולי קצת יותר על הטכנולוגיות (שווה בדיקה מראש).

והערה אחרונה: זה השמע שהיו מעסיקים אותך גם בלי קשר לתואר... תוודאי שזה יתרום לך מקצועית בהמשך

בעיניי הנדסת מערכת זה תחום מדהים וסופר מעניין.
התחלתי כמהנדס חשמל והתפתחתי אליו עם הזמן.
נותן ראיה רחבה על הפרוייקט מההתחלה עד הסוף ומאפשר להשפיע עליו בצמתים קריטיים.
צריך להיות מישהו שאוהב אינטרדסיפלינריות ומתעניין גם בתחומים אחרים.
לא יודע איך זה יפריע לך בלימודים אבל כם את יכולה לשלב זה בהמלט לא בזבוז זמן.
תודה!
הנדסת מערכת זה תחום שקיים בעיקר בחברות בטחוניות? או שגם בתעשיית ההייטק יש משרות בסגנון?
והאם לדעתך מישהו שלמד מדעי המחשב (ולא הנדסה) אך יש לו נסיון (נניח, אם אהיה במשרה הזו) - יוכל להתקדם בתחום הזה בכללי?
או שייתכן שזה שהתואר לא בהנדסת חשמל, יהווה איזשהו חסם?

טיפ ממישהו שלא הייתה לו אפשרות רק ללמוד (למדתי בפתוחה תו"כ עבודה במשרה מלאה) - אם יש לך אפשרות כזו, תלמדי, תהני מהתקופה הזו ומהחוויה הסטודנטיאלית. עבודה תמיד מוצאים אח"כ. במיוחד אם תהיי מוצלחת בלימודים. בהצלחה

תודה!
הנדסת מערכת זה תחום שקיים בעיקר בחברות בטחוניות? או שגם בתעשיית ההייטק יש משרות בסגנון?
והאם לדעתך מישהו שלמד מדעי המחשב (ולא הנדסה) אך יש לו נסיון (נניח, אם אהיה במשרה הזו) - יוכל להתקדם בתחום הזה בכללי?
או שייתכן שזה שהתואר לא בהנדסת חשמל, יהווה איזשהו חסם?
אצלנו יש גם מהנדסי תוכנה שהגיעו להנדסת מערכת, כך שזה לא חסם.
זו דיספלינה בפני עצמה שניתן להגיע אליה מכל מיני רקעים בהנדסה/מדעים.
לא חושב שרק בתעשיות בטחוניות יש דרישה אם כי שם זה בהחלט מפותח.
למשל, גם בחברות לציוד רפואי אני מכיר שיש.
אני לא חושב שעבודה בתחום במהלך לימודי מדמ"ח תקבע אותך, זה רק יכול להועיל.
בשלב מסויים תוכלי להחליט איפה הדגש שלך.
מה שכן, שלא יפגע בלימודים, לזה אני מסכים.

אני מבין שהייטק הפך להיות מילה נרדפת לתוכנה :)
אבל יש המון "הייטק" במשמעותו המקורית גם בתעשיות שתוכנה היא לא המוצר העיקרי/סופי שלהן.
לגבי תעשיית התוכנה והנדסת מערכת , אני לא יודע כמה התחום מפותח שם.

נדמה לי שהמשרות בתעשיות הצבאיות מאד מתגמלות,
אני חושב שאתה שוגה, לפחות ממה שידוע לי משרות בתעשיות צבאיות מתגמלות פחות בפער משמעותי (יכול להגיע לעשרות אחוזים אאל"ט), יש להם יתרונות אחרים.
בטח בתחום נישתי שאין הרבה שמבינים בו.
ייתכן שבתחום נישתי זה אכן יותר מתגמל (אני לא מכיר אבל אם אתה לא בטוח בזה אני הייתי מניח שגם בנישתי הם מפגרים בגובה המשכורות והבונוסים אחרי החברות הפרטיות).

בכל מקרה לדעתי בשלב זה אם הבחירה היא בכל מקרה לחפש עבודה בשביל הניסיון אז זה שיקול פחות רלוונטי, לא ידוע לי על כך שניסיון בחברות ביטחוניות שווה פחות מחברות פרטיות.

אני מכירה את הצד הנישתי :)
הבן שלי השתחרר מקבע היישר לשם, בלי תואר, לפני כמעט עשור.
מכירה גם את השוק של אותה נישה? (הסמתכות על טבלאות שכר לפחות מניסיוני היא ממש לא משקפת את המשכורות האמיתיות, ובכל מקרה היא לא כוללת בונוסים שקיימים בעיקר בשוק הפרטי (שוב, עד כמה שידוע לי)).

המשכורות למהנדסים בתעשיות הביטחוניות מכובדות מאוד אבל פחות גבוהות מהשוק הפרטי, בטח ביחס לכישורים ולהשכלה.
המוטיבציה לעבוד שם נמצאת במקומות אחרים.
אני יכול לספר שאני קיבלתי הצעה גבוהה פי 1.8 מחברה פרטית בלי הרבה להתמקח.
נשארתי בתעשייה הביטחונית בגלל הטכנולוגיה, בגלל רוחב היריעה בתחומי העיסוק, בגלל האחריות שנותנים לך, בגלל התרומה למדינה.
ולא בסדר הזה

המשכורות למהנדסים בתעשיות הביטחוניות מכובדות מאוד אבל פחות גבוהות מהשוק הפרטי, בטח ביחס לכישורים ולהשכלה.
המוטיבציה לעבוד שם נמצאת במקומות אחרים.
אני יכול לספר שאני קיבלתי הצעה גבוהה פי 1.8 מחברה פרטית בלי הרבה להתמקח.
נשארתי בתעשייה הביטחונית בגלל הטכנולוגיה, בגלל רוחב היריעה בתחומי העיסוק, בגלל האחריות שנותנים לך, בגלל התרומה למדינה.
ולא בסדר הזה
לחלוטין, מסכים ומעריך!!!

זה היה הכוונה בשורה האחרונה:
אני חושב שאתה שוגה, לפחות ממה שידוע לי משרות בתעשיות צבאיות מתגמלות פחות בפער משמעותי (יכול להגיע לעשרות אחוזים אאל"ט), יש להם יתרונות אחרים.

בתור מהנדס מערכת לשעבר.
כתלות בתפקיד הספציפי לעתים אנשים עוברים מזה לpm, ניהול פרויקט או אנליסט בהייטק פחות נפוץ למקצועות אחרים.
ברמת טבלאות שכר, השכר בתחום נמוך יחסית למקצועות אחרים (עניין של היצע וביקוש, יש פחות אפשרויות בחוץ מאשר לאנשי תוכנה).

חשוב להדגיש, מהנדס מערכת הוא תפקיד הקיים גם בחברות נוספות, אך המשמעות שלו שם די שונה ואלו אנשים שונים. מחברים אני שומע כי בחברות סיליקון זה בד"כ פיזיקאי עם תואר שני המבצע מדידות, סימולציות וכו וגורם למערכות להתממשק ובכללי פותר בעיות, הרבה פחות ניהול דרישות, תוכניות עבודה וכו.

מצד שני, אחלה תפקיד לפתוח איתו קריירה, מביא נסיון ניהולי עבודה מול לקוחות וכו. בהנתן שמעניין אותך, בטווח הארוך יש למהנדסי מערכת יותר אפשרויות קידום ניהוליות מאנשי תוכנה.

נערך לאחרונה ב:
לדעתי עדיף לא לעבוד בשנה א אם מתאפשר לך, עדיף להשקיע בלימודים שהם די תובעניים (בהנחה ומדובר באוניברסיטה, לא ציינת).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y מתלבטת לגבי המשך לימודים התפתחות אישית 2
שלי מתלבטת לגבי החלק המנייתי בתיק שוק ההון 7
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
H מדעי המחשב או הנדסת חשמל - מתלבטת מאוד! התפתחות אישית 15
ע בת 24 לקראת לימודים, מתלבטת איפה לשים את החסכון יומני מסע אישיים 11
P מתלבטת אתכם נדל"ן 38
H מתלבטת מה לעשות בשנים הבאות התפתחות אישית 17
ש מתלבטת בין השקעה או החזרת חוב שוק ההון 16
תפוזינה מתלבטת... שוק ההון 10
O מתלבטת מהיכן להתחיל יומני מסע אישיים 13
מ מתלבטת לאיזה חודש לרשום את ההוצאות צרכנות פיננסית 4
D שאלה לגבי רכישה באוטומציה שוק ההון 1
A בוגר תואר שני במדמ"ח, התייעצות לגבי ההמשך התפתחות אישית 8
M שאלה לגבי הערכת שמאי נדל"ן 6
C שאלה לגבי עושה השוק בקרנות איריות שוק ההון 24
ל ייעוץ לגבי תואר בהנדסת חשמל התפתחות אישית 18
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
D לגבי קרן כספית שוק ההון 5
klayhamn שאלה לגבי תעודת לידה ממשרד הפנים לצורך הוצאת דרכון זר אוף טופיק 17
ר התייעצות לגבי דירה המיודעת לפרוייקט תמ"א 38 (יפו-בת ים) נדל"ן 12
E שאלה לגבי קנייה ומכירה -קרן כספית מיסים 31
N שאלה לגבי תצוגה במסך קנית נייר שוק ההון 4
K חוות דעת לגבי תיק השקעות שוק ההון 16
S התייעצות לגבי רכישת דירה "פינוי בינוי" והיטל השבחה נדל"ן 9
מ עזרה בבקשה מהסולידית לגבי משכנתא קיימת ולעשות מחזור משכנתא נדל"ן 14
S התלבטות לגבי עסקת נדלן בתוך המשפחה לפני ירושה נדל"ן 6
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
F משהו שלא הבנתי לגבי ״עשורים אבודים״ שוק ההון 5
ד הסולידית שינתה את דעתה לגבי השגת תשואת יתר? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
ד שתי שאלות לגבי קרן סגורה בפוסט "איך לקנות זהב למטרות השקעה" שוק ההון 10
H שאלות לגבי קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א התלבטות לגבי מהלך נדל"ני נדל"ן 2
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A חוות דעת לגבי תמהיל משכנתא וההצעה נוכחית נדל"ן 7
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA שוק ההון 6
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
קפיטליסט מרושע חוזה שכירות מסחרי - מה נהוג לגבי חידוש \ הארכה נדל"ן 10
A שאלות לגבי בניית תיק השקעות שוק ההון 13
K בצומת דרכים מקצועית תוהה לגבי מה הלאה התפתחות אישית 0
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
Y התלבטות לגבי מימוש רווחים בקרן כספית מול תעודות סל מנייתיות שוק ההון 8
B שאלה לגבי קרנות מחקות צוברות בinteractive שוק ההון 2
A שאלות לגבי WASH SALE ומיסוי דיווידנדים מיסים 9
N שתי שאלות לגבי תיק השקעות שוק ההון 15
P שאלה לגבי התיק השקעות שוק ההון 1
ג חידוד לגבי ההבדלים בין קרן צוברת לקרן מחלקת שוק ההון 39
D התלבטות לגבי שדרוג דירה נדל"ן 5
T ייעוץ לגבי לימודים אוף טופיק 2