Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
בעיתונות בעיקר באינטרנט יש מידע על פעולות גופים פיננסים שקונים או מוכרים מניות.
אני שם לב שתמיד זה באיחור של לפחות רבעון אחד.
למה זה קורה? רק אחרי כמה חודשים המידע נחשף?
בסה''כ אני קונה מניות ב-DIPS , כאשר יש קצת ירידות בערך מניה.
קונה רק מניות שמחלקות דיבידנדים . אז רציתי לקנות "בערך" בנקודת זמן כאשר המוסדיים קונים , גם קצת אחרי זה בסדר.
זאת על מנת לחסוך ניתוח מעמיק שאני לא מומחה בו.
אני מבין, השיקולים שלי זה לקנות מידי פעם על מנת לעשות DCA. לקבל כל הזמן דיבידנדים, ולהשתדל לקנות במהלך ירידות קטנות של הערך. לא מנסה לחכות לתחתית או תזמון מסובך.
אני מבין, השיקולים שלי זה לקנות מידי פעם על מנת לעשות DCA. לקבל כל הזמן דיבידנדים, ולהשתדל לקנות במהלך ירידות קטנות של הערך. לא מנסה לחכות לתחתית או תזמון מסובך.
אסטרטגיה לא רעה אבל מה אכפת לך מה המוסדיים עושים? אם אתה מעוניין לעקוב אחרי מה שעושים בעלי עניין או גורואים כאלה ואחרים למה שלא תצטרף לקרן או תשקיע בחברה שלהם?
אפשר? כן אבל זה לא ממש מפוזר מספיק, חסרים לו המון סקטורים לדעתי והם במשקלים שונים מאד, הדאגה העיקרית לדעתי זה גילו של באפט שנושק ל90, אף אחד לא יודע מה יקרה אחרי לכתו ולהזכירך כל החברה הזו תהיה בבעלות סוג של עמותה.
אפשר? כן אבל זה לא ממש מפוזר מספיק, חסרים לו המון סקטורים לדעתי והם במשקלים שונים מאד, הדאגה העיקרית לדעתי זה גילו של באפט שנושק ל90, אף אחד לא יודע מה יקרה אחרי לכתו ולהזכירך כל החברה הזו תהיה בבעלות סוג של עמותה.
אגב מה יקרה אחרי באפט, יש כתבה נחמדה עדכנית יותר על שני מנהלי ההשקעות שהוא מטפח כבר הרבה זמן כעתיד החברה ושמנהלים יותר ויותר כספים לאורך השנים (בערך 21B כרגע).
אגב מה יקרה אחרי באפט, יש כתבה נחמדה עדכנית יותר על שני מנהלי ההשקעות שהוא מטפח כבר הרבה זמן כעתיד החברה ושמנהלים יותר ויותר כספים לאורך השנים (בערך 21B כרגע).
אבל חסר להם משהו שרק לבאפט יש לעת עתה: ערך המותג, לדעתי ערך המותג שלו הוא לא נמוך בכלל. המותג שלו הוכיח את עצמו בתור מותג טוב ומוצלח במשך עשרות שנים, אתה חושב שיש מישהו פה בפורום או בכל מקום אחר שיודע בשלוף מי ה2 המחליפים שלו?
אני יכול להעיד רק עצמי - כאחד שקורא את הדוחות השנתיים של BH מתוך עניין אישי, הם בהחלט מוזכרים שם (וגם הזכרתי אותם מתישהו גם בפורום). הם גם מוזכרים מדי פעם בכתבות על עתידה של BH - ככה שמי שבאמת מתעניין ברצינות בעתיד החברה היה אמור לשמוע עליהם.