• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

מתחיל להשקיע וצריך ללמוד את השלב הבא

• פותח הנושא פותח הנושא 4461vegeta
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

4461vegeta

משתמש סולידי
דירוג
10
אוקיי ככה, אני בן 20.
התחלתי לראשונה לחסוך בסביבות גיל 18-19 עבדתי ושמתי כספים בתוכנית חיסכון פשוטה של בנק לאומי באמצעות אמא שלי שהמליצה לי.
לאחרונה דיברתי עם דוד שלי ואמר לי שהוא לא משקיע וכאלה, אך יש לו סוכן ביטוח והוא חוסך אצלו בחברת הראל בדבר שנקרא "מגוון " ויש לזה תשואה של 5% בשנה בערך. הלכתי לסוכן הזה והחלטתי להתחיל גם.
נכון להיום שמתי שם רק כמה מאות שקלים, אבל אני מתכוון להגדיל את הסכום לכמה אלפים/ עשרות אלפים.
הפיזור שהחלטתי הוא כזה:
45% מהכסף הולך למסלול אגח עם 20 אחוז מניות -(כתוב שם תשואה של 5% בשנה )
45% מהכסף הולך למסלול כללי(והסוכן אמר שזה אגח עם 28 אחוז מניות )- (כתוב שם גם תשואה של 5% בשנה )
ו-10% מהכסף הולך למסלול מנייתי (70 אחוז מניות)- (כתוב שם שהתשואה היא של 10% )

עכשיו התחלתי לחשוב והבנתי שהכל נחמד ויפה אבל מדובר בכסף קטן- כלומר אפילו אם היה לי 100k הייתי מקבל 5k במקרה הטוב,כלומר אני צריך פתרון נוסף...

עכשיו ככה , אני בנאדם יחסית סולידי ולכן הייתי רוצה לעשות צעידות קטנות כי אני לא רוצה להפסיד ולכן אני רוצה לפצל לשלבים ולצעוד לאט לאט בחיסכון. השלבים שלי עד כה היו- כסף בארון במעטפות, כסף בבנק, כסף בהראל.
וזה הסיפור: בהתחלה ההיתי חוסך קצת כסף במעטפות בבית, אחר כך אמא שלי הכווינה אותי אמרה לי לך לבנק תעשה קצת ריבית מבלי לשבור תראש פשוט שים תכסף לזמן ארוך ויש רווח למרות שהוא אפסי. לאחר מכן דוד שלי הכווין אותי ואמר לי יפה שאתה חוסך בבנק, אבל למה שלא תלך לשלב הבא, במקום לשים בבנק תעשה אותו דבר רק בחברת ביטוח, לך לסוכן ביטוח שלי הוא יעשה לך תוכנית חיסכון בהראל כאן יש סיכוי שתפסיד קצת בזמן הקצר , אבל בטווח הארוך תרוויח . כששאלתי את שניהם מה השלב הבא, אמא שלי כמובן אמרה לי מספיק הבנק לא יודעת יותר מעדיפה רווח קטן מאשר שאפסיד כסף, דוד שלי אמר לא יודע תצתרך לגלות בעצמך כי אני מסתפק רק בלשים כסף בהראל ולתת לו לישון שם...
אני רוצה שמישהו יכווין אותי לשלב הבא, מה הצעד הבא שצריך לכוון אליו אחרי הבנק ואחרי הראל, ואיך להגיע אליו כלומר למי לפנות כדי להיות בשלב הבא ועל מה צריך להתכוונן....

ברוך הבא!

משפט גדול... הלוואי שכל האמהות היו אומרות את זה לילדיהם :lol:

הייתי ממליץ לך לקרוא את פוסט 90 השאלות בתור התחלה.
חח, זה משפט כזה חשוב?- דוד שלי הרי הכווין אותי להראל שזה יותר רווח מהבנק...
אגב איך שולחים הודעה פרטית כאן?

משתמשים חדשים לא יכולים לשלוח הודעות פרטיות.
כמה זמן זה יקח עד שלא אחשב כחדש...
אגב אתה יודע להכווין אותי מה השלב הבא אחרי הראל, ואיך לפניות אליו, חשבתי על מדדים לדוגמא מדד 35, אך מאיפה אני קונה את המדד( כמובן שאתה לא לוקח אחריות לכל נזק שייגרם לי... )

כמה זמן זה יקח עד שלא אחשב כחדש...
אגב אתה יודע להכווין אותי מה השלב הבא אחרי הראל, ואיך לפניות אליו, חשבתי על מדדים לדוגמא מדד 35, אך מאיפה אני קונה את המדד- אם מדד זה לא השלב וזה יותר מדי מסוכן אשמח לדעת מה השלב הבא לדעתך( כמובן שאתה לא לוקח אחריות לכל נזק שייגרם לי... )

השאלות שלך מאוד בסיסיות, אני מציע לך לקרוא את הבלוג כי כל התשובות נמצאות שם. הפורום הוא לא הפלטפורמה הנכונה בשביל זה

בהצלחה
קראתי את הבלוג לדעתי מדדים, אבל לא הצלחתי הלבין מאיפה לקנות אותן ולכן אני שואל

יש לך בתי השקעות ישראלים ושל חו"ל.
יש פוסט בבלוג על ההשואה בין בתי ההשקעות הישראלים וכמה כניסה מינימום וכו'
ממליץ בכללי לעבור על הבלוג על נושאי ההשקעות יש שם הרבה תשובות לשאלות

שלב הבא?
השקעה בשווקי הון - מניות פרטניות, אגרות חוב, קרנות סל, מינוף, אופציות, חוזים עתידיים ועוד
השקעות הוניות מחוץ לשוק ההון - חוב פרטי, חברות סטארטאפ, קרנות גידור ועוד
נדל״ן - בארץ, בחו״ל, מניב, פליפ, מגורים, משרדים ועוד
מטבעות קריפטוגרפיים - ביטקוין וכד
להקים עסק, להקים סטארטאפ ...
ויש גם שאלה של איך - השקעה פסיבית במדדים, השקעה אקטיבית במדדים, מסחרי יום, מסחר קצר טווח, מסחר אלגוריתמי, השקעות ערך, מומנטום, מאקרו ...

יש המון שלבים באים. עולם ההשקעות הוא ענק.
זה לא סולם כמו שאתה מדמיין אותו.
יש אנשים ויש מקרים ויש זמנים שבהם להחזיק מזומן בחשבון בנק זה הדבר הנכון לעשות. וורן באפט, מחזיק 122 מיליארד דוחר בחשבון בנק - מי אמר שלהחזיק כמה עשרות אלפי שקלים בבנק זה לא נכון עבורך היום?

מה שאתה צריך לעשות זה להבין מה קיים, ולהבין מה מתאים לך לצרכים שלך.
לקרוא את בלוג הסולידית, את כולו, זה הדבר הכי טוב בשבילך היום כדי להתחיל להבין את עולם האפשרויות.
קח בחשבון שהסולידית דוגלת בגישה אחת ספציפית של השקעות שלא מתאימה לכולם, אבל תתחיל מזה.

שלב הבא?
השקעה בשווקי הון - מניות פרטניות, אגרות חוב, קרנות סל, מינוף, אופציות, חוזים עתידיים ועוד
השקעות הוניות מחוץ לשוק ההון - חוב פרטי, חברות סטארטאפ, קרנות גידור ועוד
נדל״ן - בארץ, בחו״ל, מניב, פליפ, מגורים, משרדים ועוד
מטבעות קריפטוגרפיים - ביטקוין וכד
להקים עסק, להקים סטארטאפ ...
ויש גם שאלה של איך - השקעה פסיבית במדדים, השקעה אקטיבית במדדים, מסחרי יום, מסחר קצר טווח, מסחר אלגוריתמי, השקעות ערך, מומנטום, מאקרו ...

יש המון שלבים באים. עולם ההשקעות הוא ענק.
זה לא סולם כמו שאתה מדמיין אותו.
יש אנשים ויש מקרים ויש זמנים שבהם להחזיק מזומן בחשבון בנק זה הדבר הנכון לעשות. וורן באפט, מחזיק 122 מיליארד דוחר בחשבון בנק - מי אמר שלהחזיק כמה עשרות אלפי שקלים בבנק זה לא נכון עבורך היום?

מה שאתה צריך לעשות זה להבין מה קיים, ולהבין מה מתאים לך לצרכים שלך.
לקרוא את בלוג הסולידית, את כולו, זה הדבר הכי טוב בשבילך היום כדי להתחיל להבין את עולם האפשרויות.
קח בחשבון שהסולידית דוגלת בגישה אחת ספציפית של השקעות שלא מתאימה לכולם, אבל תתחיל מזה.

השלב הבא עבורי לדעתי הוא להשקיע במדדים, זה הכי סולידי לטווח הארוך ולדעתי עושה אחוזים יפים. לצערי דווקא מדד 35 שנקרא מדד העם פחות התרשמתי ממנו ואני יותר מתרשם ממדד 90 וממד 125, וחשבתי אולי לקנות 2 מניות ב1000 שקל של חברת נייס וחברת אורמת טכנו. הקטע הוא שזה תנודתי מאוד ואני פוחד לשים כסף על משהו תנודתי.

אני יותר מתרשם ממדד 90 וממד 125, וחשבתי אולי לקנות 2 מניות ב1000 שקל של חברת נייס וחברת אורמת טכנו.
חבל שאתה מתעלם ממה שכותבים לך והולך לעשות שטויות.

אני לא מתעלם, אני פשוט לא חושב שאותם דברים אני יכול להגדיר כשלב הבא אצלי בתכנון הפיננסי.
ביטקוין לדעתי בשלב הגמירה שלו, עסק בעתיד אבל לעכשיו זה לא מתאים, סטרטאפ אותו דבר כמו עסק צריך רעיון, השקעה אקטיבית מצריכה ממני התעסקות יומית דבר שיעצבן אותי נפשית, נדלן מסוכן מידי בעיניי, מדובר במשחק שאם אתה לא יודע לשחק אותו אתה עלול להפסיד.
ולכן התרשמתי יותר ממדד 90 ומדד 125, כי בשביל להשקיע במדד זה בעיניי קל כי אני לא צריך לדעת איך לשחק מלבד לתת לזמן לעשות את שלו -תקן אותי אם אני טועה.
לגבי 2 המניות שדיברתי ב1000 שדיברתי זה אני לא בטוח אם כדאי לעשות אבל הסתכלתי על שתי המניות האלו והן נמצאות במדד 35 והן היחידות שממש היו טובות לפחות בעיניי..

ידוע לי כי אין סולם, אך מדובר בסולם אישי על פי האופי הסולידי שלי לטווח הארוך. אני לא בנאדם שמסתכל על היום, עוד חודש אלא בעוד שנה

נכון לעכשיו אני בגישה של לא להסתכן, לשים כסף בבנק ששום מובטח לטווח הארוך, לשים כסף בחברת ביטוח ששם כמעט מובטח לטווח הארוך, ולשים כסף במדדים שגם שם להבנתי כמעט מובטח לטווח הארוך...

כתוב שם תשואה של 5% בשנה
כתוב שם גם תשואה של 5% בשנה
כתוב שם שהתשואה היא של 10%
אז כתוב שם.
רק מה שלא כתוב שם הוא שזה לא מובטח שם.
אלו מספרים באוויר ובמקום 5% היו יכולים לכתוב גם 50%.
אף אחד לא יבטיח לך את התשואה הזו ולכן המספרים האלו אם הם לא מגובים בהיסטוריה (ואגב, גם אם הם מגובים היסטורית) - עדיין לא שווים כלום.
זו משמעות המשפט - "תשואות העבר אינן מעידות על תשואות העתיד".
אתה ראית את זה שם בטפסים?

כי אני לא רוצה להפסיד
אתה לא רוצה או מקווה שלא להפסיד?...
אם אתה כל כך לא רוצה להפסיד, אז אל תתקרב לשוק ההון.
אם אתה כן יכול לקבל את הרעיון של הפסד, אבל לא לפני שתדרוש פיצוי על הסיכון שלקחת ועל האפשרות להפסיד - שוק ההון פה בשבילך תמיד.

ויש רווח למרות שהוא אפסי
אין רווח. הוא באמת אפסי.
אם האינפלציה גדולה יותר מהריבית שהבנק נותן על הפיקדון אז אפילו יש הפסד (שחיקה של הכסף).
אלו שברירי אגורות, משמע שאין רוווח.
זו משמעות המילה "אפסי" שמגיעה מהמילה "אפס" שבהיפוך מילים היא המילה "ספא" שזה ממש לא קשור לזה עכשיו.
היית היום ברחוב? ראית סניף של קופיקס?... אל תקנה את ההפוך הזה!!!
תכין נס קפה עלית בבית!
הנה, בהימנעות או בפשרה הזו עשית יותר רווח ממה שעשית אצל הבנק במשך 10 או 50 שנים בסכומים הללו ובריבית הזו.

באמצעות אמא שלי שהמליצה לי
דיברתי עם דוד שלי
אחר כך אמא שלי הכווינה אותי
לאחר מכן דוד שלי הכווין אותי
כששאלתי את שניהם מה השלב הבא
אמא שלי כמובן אמרה לי
דוד שלי אמר
אמא שלי. דוד שלי. אמא שלי. דוד שלי.
דוד שלי. אימא שלי. דוד שלי. אימא שלי.
אני מבין שאתה בן 20, ומפרגן לך את חוסר הבגרות הזה ובעיקר את הפחד מלהיכשל, ומבין אותך...
אבל אני גם זוכר את עצמי היטב בגיל 20 בלי "אימא שלי" ו"דוד שלי".
זה יפה שפתחת שם משתמש בפורום של הסולידית, והסקרנות שלך בריאה ונכונה, אבל נכון לכרגע ברמת הידע שלך וברמה שאתה כותב על מה שאתה כותב איך שאתה כותב אותו, אתה לא אמור ולא צריך להיות בפורום הזה.
אין לך מה לחפש פה לפני שתלמד ותחקור ותתעמק ותבוא עם שאלות מסודרות וספציפיות ולא רק "מה אני עושה הלאה?" או "איך אני משקיע?".

וחשבתי אולי לקנות 2 מניות ב1000 שקל של חברת נייס וחברת אורמת טכנו
ביטקוין לדעתי בשלב הגמירה שלו
נדלן מסוכן מידי בעיניי, מדובר במשחק שאם אתה לא יודע לשחק אותו אתה עלול להפסיד
השאלות שלך מבולבלות, לא אחידות, מעידות על חוסר הבנה, חוסר בגרות, חוסר ידע, מעידות על בורות, על יומרה ועל יהירות ואתה בעיקר מפגין ידע שאין לך.
אתה רציני?...
מה אתה מבין בביטקוין סליחה שאני שואל?
מה אתה מבין בנדל"ן ובאיזה סוג נדל"ן בכלל סליחה שאני שואל?
ומה אתה מבין בחברת Nice ובחברת ORMAT TECHNO לא סליחה שאני שואל?
זו לא תחרות של מי הכי מבין, מי הכי מוכשר, מי הכי עשיר, מי הכי משקיע, מי הכי מרוויח ושל מי הכי גדול כאן (למרות ששלי הכי גדול!!!!).
העובדה שבאת לשאול אותנו שאלות כמו איך נעזור לך להשקיע הכי טוב 2,000 ש"ח, רק גורמת לי לרצות לבעוט אותך בכנות לבלוג של הסולידית בלי שום תשובה מאיתנו, ולהתחיל לקרוא עד שתתעייף.
קראתי את הבלוג
לא, לא קראת. ואני חותם על זה שלא קראת את הבלוג.
קראת רק כמה פוסטים. אולי.
ואת אלו שקראת לא קראת אפילו עד הסוף.
ואת אלו שאולי אולי קראת עד הסוף, קראת והעברת הלאה. לא רשמת נקודות. לא רשמת דברים חשובים.
ואת אלו שאולי קראת, בטח גם לא טרחת לקרוא את התגובות של אנשים שם שהגיבו ומוסיפים מידע חשוב לפעמים.
ואני חוזר על זה - בטוח שלא קראת את כל הבלוג.
אתה דור Z קלאסי.
כשתתעייף, תמשיך לקרוא עד שימאס לך.
כשימאס לך, תמשיך לקרוא עד שתתעייף.

(אני יכול להמשיך ככה מסך שלם).

אני רוצה שמישהו יכווין אותי לשלב הבא
תנסה את זה:
אני רוצה שאני אכווין את עצמי לשלב הבא אחרי שאקרא מספיק, אלמד מספיק, אשקיע מספיק בלנסות לדעת ולהבין וללמוד, אשאל מספיק, אקרא שוב, אלמד עוד, אשקיע עוד בלנסות לדעת ולהבין וללמוד.

אני בנאדם יחסית סולידי
על פי האופי הסולידי שלי
תגיד, במה אתה סולידי?
במה האופי שלך סולידי?
תוכל לעזור לי להבין קצת?

נערך לאחרונה ב:
אז כתוב שם.
רק מה שלא כתוב שם הוא שזה לא מובטח שם.
אלו מספרים באוויר ובמקום 5% היו יכולים לכתוב גם 50%.
אף אחד לא יבטיח לך את התשואה הזו ולכן המספרים האלו אם הם לא מגובים בהיסטוריה (ואגב, גם אם הם מגובים היסטורית) - עדיין לא שווים כלום.
זו משמעות המשפט - "תשואות העבר אינן מעידות על תשואות העתיד".
אתה ראית את זה שם בטפסים?

אתה לא רוצה או מקווה שלא להפסיד?...
אם אתה כל כך לא רוצה להפסיד, אז אל תתקרב לשוק ההון.
אם אתה כן יכול לקבל את הרעיון של הפסד, אבל לא לפני שתדרוש פיצוי על הסיכון שלקחת ועל האפשרות להפסיד - שוק ההון פה בשבילך תמיד.

אין רווח. הוא באמת אפסי.
אם האינפלציה גדולה יותר מהריבית שהבנק נותן על הפיקדון אז אפילו יש הפסד (שחיקה של הכסף).
אלו שברירי אגורות, משמע שאין רוווח.
זו משמעות המילה "אפסי" שמגיעה מהמילה "אפס" שבהיפוך מילים היא המילה "ספא" שזה ממש לא קשור לזה עכשיו.
היית היום ברחוב? ראית סניף של קופיקס?... אל תקנה את ההפוך הזה!!!
תכין נס קפה עלית בבית!
הנה, בהימנעות או בפשרה הזו עשית יותר רווח ממה שעשית אצל הבנק במשך 10 או 50 שנים בסכומים הללו ובריבית הזו.

אמא שלי. דוד שלי. אמא שלי. דוד שלי.
דוד שלי. אימא שלי. דוד שלי. אימא שלי.
אני מבין שאתה בן 20, ומפרגן לך את חוסר הבגרות הזה ובעיקר את הפחד מלהיכשל, ומבין אותך...
אבל אני גם זוכר את עצמי היטב בגיל 20 בלי "אימא שלי" ו"דוד שלי".
זה יפה שפתחת שם משתמש בפורום של הסולידית, והסקרנות שלך בריאה ונכונה, אבל נכון לכרגע ברמת הידע שלך וברמה שאתה כותב על מה שאתה כותב איך שאתה כותב אותו, אתה לא אמור ולא צריך להיות בפורום הזה.
אין לך מה לחפש פה לפני שתלמד ותחקור ותתעמק ותבוא עם שאלות מסודרות וספציפיות ולא רק "מה אני עושה הלאה?" או "איך אני משקיע?".

השאלות שלך מבולבלות, לא אחידות, מעידות על חוסר הבנה, חוסר בגרות, חוסר ידע, מעידות על בורות, על יומרה ועל יהירות ואתה בעיקר מפגין ידע שאין לך.
אתה רציני?...
מה אתה מבין בביטקוין סליחה שאני שואל?
מה אתה מבין בנדל"ן ובאיזה סוג נדל"ן בכלל סליחה שאני שואל?
ומה אתה מבין בחברת Nice ובחברת ORMAT TECHNO לא סליחה שאני שואל?
זו לא תחרות של מי הכי מבין, מי הכי מוכשר, מי הכי עשיר, מי הכי משקיע, מי הכי מרוויח ושל מי הכי גדול כאן (למרות ששלי הכי גדול!!!!).
העובדה שבאת לשאול אותנו שאלות כמו איך נעזור לך להשקיע הכי טוב 2,000 ש"ח, רק גורמת לי לרצות לבעוט אותך בכנות לבלוג של הסולידית בלי שום תשובה מאיתנו, ולהתחיל לקרוא עד שתתעייף.

לא, לא קראת. ואני חותם על זה שלא קראת את הבלוג.
קראת רק כמה פוסטים. אולי.
ואת אלו שקראת לא קראת אפילו עד הסוף.
ואת אלו שאולי אולי קראת עד הסוף, קראת והעברת הלאה. לא רשמת נקודות. לא רשמת דברים חשובים.
ואת אלו שאולי קראת, בטח גם לא טרחת לקרוא את התגובות של אנשים שם שהגיבו ומוסיפים מידע חשוב לפעמים.
ואני חוזר על זה - בטוח שלא קראת את כל הבלוג.
אתה דור Z קלאסי.

(אני יכול להמשיך ככה מסך שלם).

תנסה את זה:
אני רוצה שאני אכווין את עצמי לשלב הבא אחרי שאקרא מספיק, אלמד מספיק, אשקיע מספיק בלנסות לדעת ולהבין וללמוד, אשאל מספיק, אקרא שוב, אלמד עוד, אשקיע עוד בלנסות לדעת ולהבין וללמוד.

תגיד, במה אתה סולידי?
במה האופי שלך סולידי?
תוכל לעזור לי להבין קצת?

אחי, אתה מתוסבך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O מתחיל להשקיע. שוק ההון 3
י למה לא להשקיע בקרן ריט, המחלקת 12% דיבידנד? מה כבר יכול להשתבש? שאלת מתחיל שוק ההון 17
פ מתחיל להשקיע ושוקל לפדות קופות גמל ישנות וקופ״ג להשקעה לצורך כך + שאלה לגבי IB שוק ההון 14
S מתחיל להשקיע וקצת מתבלבל שוק ההון 8
A איך אני מתחיל להשקיע? שוק ההון 3
W אדם זהיר (בלשון המעטה) מתחיל להשקיע שוק ההון 12
S מתחיל רוצה להשקיע שוק ההון 7
ע מתחיל להשקיע בקרוב וזקוק להכוונה שוק ההון 7
G מתחיל להשקיע "לבד" שוק ההון 1
B מתחיל בהגשת דוח שנתי ואשמח לעזרה מיסים 3
Y פיזור השקעות - מתחיל (מאוד) יומני מסע אישיים 1
L לשתות משהו קר בלב מדבר - בן 34 מתחיל (כמעט) מאפס יומני מסע אישיים 16
ו מתחיל באיחור יומני מסע אישיים 6
R שאלה של מתחיל לגבי השקעות בS&P500 שוק ההון 3
K כמה שאלות למשקיע פאסיבי מתחיל שוק ההון 3
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי תיק השקעות פשוט שוק ההון 33
3 כמה שאלות של שוכר מתחיל נדל"ן 8
W משקיע מתחיל - תיק השקעות שוק ההון 2
ר משקיע מתחיל- נושא האג"ח שוק ההון 11
T בן 25 מתחיל מסע יומני מסע אישיים 10
ר משקיע מתחיל יומני מסע אישיים 30
S שאלות בשביל מייק מתחיל שוק ההון 0
י יעוץ בנושא קניית מדדי אג"ח - מתחיל שוק ההון 1
S שאלת תם\מתחיל בעניין מעקב אחר תיק\קרן השקעות שוק ההון 8
B משקיע מתחיל, מה קורה למניות שלי שהונפקו על ידי iShares במידה ופושטת רגל?? שוק ההון 2
F המסע שלי מתחיל באירופה: 15 אבני דרך להשלמת המטרה יומני מסע אישיים 37
K שאלות של מתחיל שוק ההון 25
S המסע שלי מתחיל כאן יומני מסע אישיים 2
TheTieMan המסע שלי - מלא למידה, מתחיל עם משהו ומסיים בלא נודע (בן 23) יומני מסע אישיים 17
ס מתחיל מאפס יומני מסע אישיים 63
T שאלת מתחיל- דיבידנד וחסכון עמלות שוק ההון 1
P מיומנו של משקיע מתחיל יומני מסע אישיים 26
R בן 18 לפני שירות צבאי מתחיל בהרהורים יומני מסע אישיים 12
S סוחר מתחיל - תיק עצמאי חוות דעת. שוק ההון 12
E אני מתעד בהוצאות כל שקל כבר מעל שנה וחצי וזה מתחיל להתיש קצת. מה לעשות? להמשיך? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
O פוסט משקיע מתחיל גנרי P: שוק ההון 2
A מעקב הוצאות חודשיות - שאלות של מתחיל צרכנות פיננסית 4
amit הקמפיין מתחיל ,ריבית המשכנתא נדל"ן 22
Shekel Hadash שאלות של משקיע מתחיל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
A Vanguard vs Interactive Brokers עצות למשקיע מתחיל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
A מישהו יכול בבקשה להסביר לי (בתור מתחיל) מה זה קרנות איריות ומה זה בלאקרוק? שוק ההון 4
S מתחיל ללמוד באונ׳- זמן להעלאת שכר? התפתחות אישית 7
2 המסע שלי לשקט מתחיל מאפס יומני מסע אישיים 17
מ התייעצות של מתחיל יומני מסע אישיים 12
S מה קורה כאשר קרן נסגרת? שאלת תם מתחיל פוסטים מאיכות נמוכה 8
S הייטיקיסט מתחיל יומני מסע אישיים 35
ד שאלה של מתחיל לגבי איזון בין אג"ח למניות שוק ההון 3
T דירה על הנייר - שאלות של מתחיל נדל"ן 25
צ משקיע מתחיל ב1159235 שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה