• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

משרת סטודנט - תוכנה

משקיע בתחילת דרכו

משתמש סולידי
דירוג
19
כרגע בתהליך ב3 מקומות די שונים :
-משרת תוכנה בקופורייט גדול (לא גאמפא), ממה שהצלחתי להבין מדובר במשרת ולידציה/פולסטאק לפיתוח כלים פנים אירגוניים.

-משרת פיתוח אלגוריתמים בראייה ממוחשבת בחברה ביטחונית.

-מפתח fullstack בסטארטאפ יחסית קטן , רוב העבודה בremote.

1) אשמח לשמוע את עצתכם לגבי השיקולים בעד ונגד. כסף/תנאים לא רלוונטים, חשוב לי הניסיון והאתגר.
2) ספציפית לגבי הראייה הממוחשבת , הנושא מעניין אותי ומההתרשמות שלי המשרה מעניינת ממש, השאלה שלי עד כמה ניסיון פיתוחי בתחום הזה יהיה רלוונטי לתחומים אחרים ביחס לאופציות האחרות? אני לא אסנדל את עצמי לנישה ספציפית?
3) איזה פרמטרים חוץ מאופי משרה והתרשמות מהצוות הייתם בוחנים בנוסף?

אי אפשר לדעת מראש איפה תצבור את הניסיון הכי איכותי ואיפה יהיה לך מאתגר, זה תלוי בצוות ולא במוצר.
רוב השוק נמצא כרגע בפולסטאק.
בדרך כלל המשרה הראשונה קובעת את הכיוון של הקריירה, בדרך כלל מי שמתעסק באלגוריתמים ולא עובר לפולסטאק.
תזהר מאוד מ"פיתוח אלגוריתמים" בדומיין של תוכנה, מהניסיון שלי זה אומר להיות מתכנת יחיד בצוות של אלגוריתמאים וזה משהו שיש לו השלכות על הבריאות הנפשית שלך ועל הקריירה שלך.

ככלל לדעתי לג'וניורים וחסרי ניסיון עדיף לעבוד בסטראטאפ, זה גם מאוד תלוי באופי שלך.
מה שהכי חשוב זה לא תסבול בעבודה, הסבל או החסר שלו תלוי בצוות ולא במוצר וגם לא בעבודה עצמה בפועל.
את הצוות אתה לפעמים מכיר קצת בתהליך, אבל יש הרבה אנשים שכרושם ראשוני הם אחלה ואז הופכים לסיוט.

אי אפשר לדעת מראש איפה תצבור את הניסיון הכי איכותי ואיפה יהיה לך מאתגר, זה תלוי בצוות ולא במוצר.
בדרך כלל המשרה הראשונה קובעת את הכיוון של הקריירה, בדרך כלל מי שמתעסק באלגוריתמים ולא עובר לפולסטאק.
תזהר מאוד מ"פיתוח אלגוריתמים" בדומיין של תוכנה, מהניסיון שלי זה אומר להיות מתכנת יחיד בצוות של אלגוריתמאים וזה משהו שיש לו השלכות על הבריאות הנפשית שלך ועל הקריירה שלך.

ככלל לדעתי לג'וניורים וחסרי ניסיון עדיף לעבוד בסטראטאפ, זה גם מאוד תלוי באופי שלך.
מה שהכי חשוב זה לא תסבול בעבודה, הסבל או החסר שלו תלוי בצוות ולא במוצר וגם לא בעבודה עצמה בפועל.
את הצוות אתה לפעמים מכיר קצת בתהליך, אבל יש הרבה אנשים שכרושם ראשוני הם אחלה ואז הופכים לסיוט.
תודה.
שאלת קיטבג, האם לגיטימי לשאול מעסיק שאני סוגר איתו אם אפשר לשלב עם משרה אחרת במקביל?
במצב האופטימלי הייתי משלב את אופציה 1 ו2 ומוריד רגל מהלימודים, השאלה אם זה לא משדר מסר של "אני לא מחויב אליכם" .

אתה יכול לשאול אבל מה זה עניין המעסיק מה אתה עושה בזמן שהוא לא קנה ממך ? זה הזמן שלך תעשה מה שאתה רוצה.

קודם כל המעסיק שלך יודע שאתה לא מחויב לו, אתה מחויב למשכורת שהוא משלם לך, התנאי הוא הזמן שלך תמורת משכורת.
אבל שוב אני חוזר לנקודה שזה לא עניין המעסיק מה אתה בוחר לעשות בזמן שלך.

שאלת קיטבג, האם לגיטימי לשאול מעסיק שאני סוגר איתו אם אפשר לשלב עם משרה אחרת במקביל?
לגיטימי - כן, אין איסור
קיטבג, כן - כי מה תעשה אם הוא ייתן תשובה שפחות מוצאת חן בעיניך, תעשה מראש מה שאתה מעדיף
האם כדאי א' - לדעתי לא, משרת סטודנט זה שער כניסה למשרת ג'וניור וזה נכס שצריך לטפח, בפרט בימים טרופים אלה לג'וניורים
האם כדאי ב' - לדעתי לא, הקונטקסט סוויץ' בין פרוייקטים מאד קשה, בפיתוח אתה ממשיך לעבוד גם כשאתה לא עובד כי זה משהו שרץ במוח כל הזמן, יותר קל להריץ במקביל לימוד + פרוייקט אחד מאשר שני פרוייקטים במקביל, זה יהיה לך קשה במיוחד אם תרצה שתי משרות פול סטאק במקביל

האם כדאי ב' - לדעתי לא, הקונטקסט סוויץ' בין פרוייקטים מאד קשה, בפיתוח אתה ממשיך לעבוד גם כשאתה לא עובד כי זה משהו שרץ במוח כל הזמן, יותר קל להריץ במקביל לימוד + פרוייקט אחד מאשר שני פרוייקטים במקביל, זה יהיה לך קשה במיוחד אם תרצה שתי משרות פול סטאק במקביל
בסוף ככה או ככה אני אהיה במקום רק יומיים בשבוע, ההבדל האם בשאר הזמן אני מרכז את המאמץ המחשבתי שלי בעבודה אחרת או בתרגילי בית בתואר לא מרגיש לי דרמטי כל כך, דווקא עומס עושה לי טוב.

לגיטימי - כן, אין איסור
קיטבג, כן - כי מה תעשה אם הוא ייתן תשובה שפחות מוצאת חן בעיניך, תעשה מראש מה שאתה מעדיף
האם כדאי א' - לדעתי לא, משרת סטודנט זה שער כניסה למשרת ג'וניור וזה נכס שצריך לטפח, בפרט בימים טרופים אלה לג'וניורים
ברוח התגובה לפניך , עד כמה לגיטימי לדעתך לא לשאול בכלל?
אם בסוף אני מתחייב לכמות ימים מסוימת + מביא את המקסימום שלי בשעות האלה, יכול להיות שדווקא אין הכרח לקבל "אישור" ?

לא חושב שהכי כדאי למפתח חסר ניסיון לגמרי (מבין שלושת האופציות) לעבוד בסטארט אפ remote בעיקר...

שורה תחתונה, רוב הסיכויים שתקבל רק חלק מההצעות האלה אם בכלל, אז תחכה ותראה איפה יש אופציה. לדעתי שלושתן נשמעות אחלה, הפיתוח אלגוריתמים עשוי יותר "לתקוע" אותך אם אתה רוצה להיות מפתח ווב, אבל אני אישית יותר אוהב את זה.

כמו כן, מאמין שאין לך קשרים כמעט בכלל, remote זה חיסרון ולא יתרון.

לא חושב שהכי כדאי למפתח חסר ניסיון לגמרי (מבין שלושת האופציות) לעבוד בסטארט אפ remote בעיקר...

שורה תחתונה, רוב הסיכויים שתקבל רק חלק מההצעות האלה אם בכלל, אז תחכה ותראה איפה יש אופציה. לדעתי שלושתן נשמעות אחלה, הפיתוח אלגוריתמים עשוי יותר "לתקוע" אותך אם אתה רוצה להיות מפתח ווב, אבל אני אישית יותר אוהב את זה.

כמו כן, מאמין שאין לך קשרים כמעט בכלל, remote זה חיסרון ולא יתרון.
אכן חשוב לי מאוד להיות נוכח פיזית, אופציה 3 ירדה מהפרק.

מה דעתך לגבי הלגיטימיות לשלב את אופציה 1 ו2?

לא חושב שהכי כדאי למפתח חסר ניסיון לגמרי (מבין שלושת האופציות) לעבוד בסטארט אפ remote בעיקר..
לא כתבתי "הכי" כתבתי "ככלל".
גם לא כתבתי remote, אבל אם כבר סטארטאפ remote אז בהרבה סטארטפים(וגם לא) לremote אין איזכור בחוזה - זה נאמר בעל פה, ואז אחרי חודשיים מקבלים הודעה במייל שכולם צריכים להגיע למשרד 8 פעמים בשבוע.
אם כבר סטראטפ remote נוסף, אז "רוב" ו"בעיקר" נכונים גם כעובדים 3 ימים מהמשרד ו2 מהבית בשבוע, שזה סטנדרטי לגמרי היום.

לא לגיטימי לשלב וגם לא יתנו לך לעשות את זה.
לא מסכים, לגיטימי מאוד (ואני אישית גם עשיתי - בבוקר הלכתי לעבודה, בערב כתבתי תוכנה בשביל עסק (בתשלום כמובן)).
"לא יתנו" זה מאוד אגרסיבי, מי לא יתן? כשאתה לא הבעלים של הזמן של עצמך קוראים לזה עבדות. אם משקיע בתחילת דרכו מוכן - אז אין בעיה זו החלטה שלו.
אני רק אומר שיש גם דרך אחרת והיא להחליט בעצמך מה לעשות עם הזמן שלך.

אם כבר סטראטפ remote נוסף, אז "רוב" ו"בעיקר" נכונים גם כעובדים 3 ימים מהמשרד ו2 מהבית בשבוע, שזה סטנדרטי לגמרי היום.
ספציפית בסטרטאפ שדיברתי עליו, מדובר בהגעה פיזית אבל למשרד חדש שאין בו עוד אף אחד (וגם לא צפוי להיות בו בחצי שנה הקרובה) ככה שדה פקטו זה משרת remote לכל דבר.
אני רק אומר שיש גם דרך אחרת והיא להחליט בעצמך מה לעשות עם הזמן שלך.
אז אתה אפילו לא היית שואל ועושה בזמנך הפנוי כרצונך. הבעיה שבסוף זה יתגלה, ככה שאם כבר אני מחליט ללכת על ההחלטה הזאת אהיה חייב לשקף

בסוף גם יתגלה שאתה אוכל, שותה וישן בזמנך הפנוי, אולי אפילו שר אופרה ומשחק סימס 3.
למה על זה את לא מרגיש צורך להתנצל ?
המעסיק שלך לא עושה לך טובה, הוא קונה ממך X שעות ביום - בזמן הזה אתה מחויב לו (במסגרת המוסר והחוק).
אם בחוזה המעסיק אוסר עליי לרקוד פסדובלה בזמני החופשי - אני לא אחתום עליו.

וכשאתה כותב שזה בסוף יתגלה, למי זה יתגלה ולמה אתה חושב שזה יעניין אותו ?
בצפון קוריאה אתה כנראה צריך לספק לוגים על החיים שלך, בישראל עוד לא.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H מתלבטת מאוד לגבי משרת סטודנט התפתחות אישית 16
L טופס 101 - משרת סטודנט מיסים 0
B משרת סטודנט מדעי המחשב למישהו עם ניסיון התפתחות אישית 9
א פרמטרים לבחירת משרת סטודנט הנדסת חשמל התפתחות אישית 0
א משרת סטודנט הנדסת חשמל התפתחות אישית 3
ל ציפיות שכר משרת סטודנט בגמפ"א + איך להתמקח התפתחות אישית 9
י משרת סטודנט או להתמקד בלימודים? התפתחות אישית 9
M הייטק- משרת סטודנט התפתחות אישית 1
ס משרת סטודנט בתוכנה - תחום ממש לא מעניין שאני לא רוצה להמשיך בו. מה עושים? התפתחות אישית 7
Y משרת סטודנט - מדמח התפתחות אישית 5
C מציאת משרת סטודנט בפיתוח ע"י חברות השמה התפתחות אישית 44
O התייעצות לגבי משרת סטודנט ראשונה - מדמ"ח התפתחות אישית 3
M משרת סטודנט התפתחות אישית 14
C משרת סטודנט מול מחקר בהנחיית פרופסור - התייחסות בתעשייה התפתחות אישית 7
O משרת סטודנט, שנה א מדעי המחשב התפתחות אישית 7
V התלבטות על המשך הדרך סטודנט מדמח התפתחות אישית 8
D אשמח לקבל המלצה על בנק יחסית הוגן ושירותי לחשבון סטודנט צרכנות פיננסית 2
W סטודנט למדעי המחשב- תרומה לקוד פתוח התפתחות אישית 4
ETF Shark סטודנט שמחפש השראה להכנסה מהצד יזמות והגדלת הכנסות 3
T הלוואת סטודנט עם ריבית זולה כדי להיות נזיל לקראת ירידות שוק ההון 38
F איך סטודנט צעיר צריך להתכונן למהפכת ה ai אוף טופיק 2
G סטודנט שרוצה כבר לצאת לדרך ולהתחיל התפתחות אישית 3
B סטודנט בן 28 למנהל עסקים ומדעי המחשב ומאוד מבולבל. התפתחות אישית 3
T הגירה לקנדה - סטודנט לחשבונאות התפתחות אישית 58
W פרוייקטים שאפשר לעשות בתור סטודנט למדמח התפתחות אישית 23
H יומן מסע - סטודנט לקראת הסוף (וההתחלה...) יומני מסע אישיים 7
O סטודנט למדמ"ח שרוצה לשפר את הפורטופוליו שלו התפתחות אישית 5
ה סטודנט לסטטיסטיקה - מתי להתחיל לחפש עבודה? התפתחות אישית 9
N האם למכור את הרכב? (סטודנט) צרכנות פיננסית 10
V לאן להמשיך מכאן-סטודנט למשפטים התפתחות אישית 8
מ סטודנט בדילמה שוק ההון 9
T תיק השקעות מתחיל- סטודנט שוק ההון 19
M סטודנט למדמח עם ממוצע נמוך התפתחות אישית 28
D המשך הדרך- סטודנט לרפואה לקראת סיום התפתחות אישית 44
D המשך הדרך- סטודנט לרפואה לקראת סיום התפתחות אישית 0
D התלבטויות עבור סטודנט שוק ההון 3
Tim_Duncan סטודנט בן 25 עם תיק השקעות ראשון יומני מסע אישיים 52
G סטודנט שנה א למדעי המחשב, התקבלתי לחברה אך תוהה לגבי העתיד התפתחות אישית 30
D ההורים פתחו לי קופת גמל לחיסכון לפני שנת 2000, אשמח להכוונה/ייעוץ. (בן 25, סטודנט) שוק ההון 5
T השקעה עצמית ראשונה בשוק ההון (סטודנט) שוק ההון 0
ה יומנו של סטודנט ומחשבות על העתיד יומני מסע אישיים 20
S פידבק על תיק השקעות - סטודנט שוק ההון 6
Yonatanlou פידבק על תיק השקעות של סטודנט שוק ההון 8
Elliott סטודנט עם סכום בצד, מה האפשרויות? שוק ההון 8
שמנת חמוצה מסע בחייו של סטודנט יומני מסע אישיים 10
ד שואל בקשר לאח שלי (סטודנט) צרכנות פיננסית 12
Will Smith דמי אבטלה בזמן היותי סטודנט צרכנות פיננסית 8
M סטודנט - מחפש טיפים כלכליים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 25
G חובש בטיולים כעבודת סטודנט. אוף טופיק 18
A חשבון סטודנט, יחס תמוה מהבנק, ומעבר בנק? צרכנות פיננסית 55

נושאים דומים