• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

משקיע חדש תוהה: מה לעשות עם הכסף עד שאלמד את החומר

• פותח הנושא פותח הנושא yoto
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

yoto

משתמש רשום
דירוג
3
היי לכולם,
מזה כחודש אני מנסה לקרוא כמה שיותר פוסטים בבלוג ובקהילה. כמו בכל נושא חדש אני מרגיש שאני לומד הרבה, אבל מבין כמה מעט אני יודע. יחד עם זאת, אני לא רוצה לחכות ״עד שאבין״ כדי לעשות משהו עם הכסף שלי, הרי אין לזה סוף - תמיד אפשר ללמוד עוד.

לשאלתי: יש לי סכום לא מבוטל של מעל חצי מיליון ש״ח ששוכב אצלי בעובר ושב, וחבל לי על כל יום שהוא שם. מקצת קריאה באתר אני מבין שהכיוון הכללי שלי הוא שילוב של קרן נאמנות מחקה ומזומן/אג״חים. מה לדעתכם צריך להיות הצעד הבא שלי? מה כדאי לעשות עם הכסף בשנה הקרובה, עד שארגיש שאני שוחה בחומר ויכול לנהל את התיק שלי בעצמי? ממה בעיקר להיזהר?

תודה רבה!

אני לא רוצה לחכות ״עד שאבין״ כדי לעשות משהו עם הכסף שלי
אבל אין ברירה אחרת, אין קיצורי דרך
ממה בעיקר להיזהר?
להשקיע לפני שאתה מבין מה אתה עושה
יש לי סכום לא מבוטל של מעל חצי מיליון ש״ח ששוכב אצלי בעובר ושב, וחבל לי על כל יום שהוא שם.
הנזק שעלול להיגרם כתוצאה מהשקעה לא נבונה וטעויות פסיכולוגיות עולה על התשואה שאתה מפסיד כעת
הרי אין לזה סוף - תמיד אפשר ללמוד עוד.
נכון, גם אני לומד עוד כל הזמן, לקח לי כמה חודשים מאז שנחשפתי לבלוג ועד שהתחלתי להשקיע בפועל.
תתחיל להשקיע כאשר:
ארגיש שאני שוחה בחומר ויכול לנהל את התיק שלי בעצמי
אל תשקיע לפני שסיימת והבנת את סדרת המאמרים בנושא בניית תיק השקעות באתר התמונה הגדולה
ואת הפוסטים של הסולידית בנושא:
איך להשקיע בבורסה: מדריך למתחילים
ההחלטה הגורלית ביותר עבור תיק ההשקעות שלכם
6 כללי אצבע להרכבת תיק השקעות "יעיל"
פסיבי או אקטיבי? העיקר שלא תעשו שטויות
האם זהו תיק ההשקעות המושלם?
9 שאלות למשקיעים טריים: האם אתם בשלים להשקיע בבורסה?

נערך לאחרונה ב:
אין לזה סוף - תמיד אפשר ללמוד עוד.
זה נכון שתמיד אפשר ללמוד עוד, אבל מנסיוני ומנסיון של עוד הרבה אנשים שכתבו כאן, כנראה שתוך לכל היותר חצי שנה, במקרה הקיצוני שנה, אתה תרגיש שאתה יכול לנהל את התיק שלך בעצמך. אז אני לא חושבת שכדאי לך למהר לקפוץ למים העמוקים עכשיו, קח כמה חודשים ללמוד לשחות. בטווח הארוך החודשים האלו זניחים, והנזק שאתה יכול לגרום לעצמך בלעשות דברים שאתה לא מבין בהם גדול בהרבה מהנזק בלהמתין כמה חודשים.

היי לכולם,
לשאלתי: יש לי סכום לא מבוטל של מעל חצי מיליון ש״ח ששוכב אצלי בעובר ושב, וחבל לי על כל יום שהוא שם. מקצת קריאה באתר אני מבין שהכיוון הכללי שלי הוא שילוב של קרן נאמנות מחקה ומזומן/אג״חים. מה לדעתכם צריך להיות הצעד הבא שלי? מה כדאי לעשות עם הכסף בשנה הקרובה, עד שארגיש שאני שוחה בחומר ויכול לנהל את התיק שלי בעצמי? ממה בעיקר להיזהר?

תודה רבה!
כפי שכבר כתבו לך, אין שום השקעה בטוחה לטווחי הזמן שציינת (השנה הקרובה). ההשקעה הבטוחה ביותר היא כנראה להשאיר בעו"ש, עד שתחליט מה אופק ההשקעה שלך, מטרת ההשקעה והסיבולת לסיכון. אגב, אחרי שתחליט את כל הנ"ל יכול להיות שהקצאת הנכסים של מהיום לא תשתנה בהרבה (למשל אם אתה שונא סיכון ומעוניין בהשקעה לטווח קצר).

אפשר לראות כל מיני תיקים של אנשי הפורום כאן.
חלקם מסובכים וחלקם ממש פשוטים

לדעתי אם תשקיע חלק קטן מאד מהסכום ששוכב לך בצד באותו אופן שלדעתך היית משקיע את כל הסכום, תלמד הכי הרבה.
קרי להרטיב את הרגליים וללכלך את הידיים.
לראות כסף שהשקעת עולה ומייצר התרגשות ויורד ומייצר פחד יעזור לך ללמוד על המכניקה של ההשקעות ועל מה מתאים לך כמשקיע גם אם תכניס רק כמה אלפים מבלי להכניס את כל הסכום.
במקביל, תמשיך ללמוד ותעדכן את התיק בהתאם למה שלמדת. אל תדאג יותר מדי מהשלכות עלות הקניה מכירה והמס שתשלם כתוצאה משינויים בתיק, זה חלק קטן מדמי הלימוד שלך ועדיף לשלם אותם מאשר טעויות עם חצי מיליון שח.
אני עשיתי משהו דומה וצברתי הערות של שינויים שחשבתי לעשות התיק. נתתי להם להתבשל וביצעתי שינויים בפועל רק כאשר השתכנעתי מספיק בצדקתם והמתנתי מספיק זמן (מספר חודשים) מהשינוי האחרון. ברגע שהייתי בטוח שהשינוי נכון, העלות הנלווית לשינוי היא חסרת משמעות מבחינתי כי לחסוך כמה דולרים בעמלות מסחר לא מצדיק להחזיק את הנכנס הלא נכון.

לדעתי אם תשקיע חלק קטן מאד מהסכום ששוכב לך בצד באותו אופן שלדעתך היית משקיע את כל הסכום, תלמד הכי הרבה.
קרי להרטיב את הרגליים וללכלך את הידיים.
לראות כסף שהשקעת עולה ומייצר התרגשות ויורד ומייצר פחד יעזור לך ללמוד על המכניקה של ההשקעות ועל מה מתאים לך כמשקיע גם אם תכניס רק כמה אלפים מבלי להכניס את כל הסכום.
+1
רעיון מעולה.

לדעתי אם תשקיע חלק קטן מאד מהסכום ששוכב לך בצד באותו אופן שלדעתך היית משקיע את כל הסכום, תלמד הכי הרבה
אני גם חושב שזה רעיון טוב, רק שכדאי לשים לב למינימום שבתי השקעות גובים וגם לכך שסכום גדול עוזר להתמקח עם בתי השקעות על עמלות וכו'.
אולי אפשר לנסות להשקיע סכום קטן דרך הבנק (אחרי מיקוח איתם), ואז כשמוכנים, להשקיע את הסכום הגדול דרך בית השקעות.

אני גם חושב שזה רעיון טוב, רק שכדאי לשים לב למינימום שבתי השקעות גובים וגם לכך שסכום גדול עוזר להתמקח עם בתי השקעות על עמלות וכו'.
אולי אפשר לנסות להשקיע סכום קטן דרך הבנק (אחרי מיקוח איתם), ואז כשמוכנים, להשקיע את הסכום הגדול דרך בית השקעות.
אפשר להחזיק מזומן גם בבית השקעות ולהנות משיפור בעלויות מולם. אבל לדעתי בסכום כזה אפשר לקבל תנאים טובים גם בבנק בייחוד אם מדובר בניירות ישראלים. אם זה ניירות זרים עדיף בבית השקעות כנראה.
כאמור, למטרה הראשונית של ללמוד, לא הייתי מתעכב יותר מדי על למכסם את הנושא הזה.

• אהבתי
Reactions: ogi
אם הצלחת לחסוך חצי מיליון אז אתה כנראה גם מוכשר וגם חרוץ. יהיה לך קל להתחיל ללמוד איך להשקיע.
יש את הפוסט הנהדר שהסולידית כתבה עם 90 השאלות הפיננסיות שיתן לך את כל מה שצריך לדעת כדי להתחיל.
מה שאתה צריך לעשות זו תוכנית השקעה בשלבים. תקח דוגמא מהסולידית ותראה את השלבים שהיא משקיעה בתיק הווירטואלי שוקולד מריר: היא קבעה את הרכב התיק הרצוי שלה ומאז היא נכנסת כל רבעון עם סכום קבוע תוך כדי איזון. זה כל הסיפור. שיהיה בהצלחה!

יש גם עוד אפשרות שכנראה לא תהיה פופלארית פה אבל זה מה שאני עשיתי בזמנו ולדעתי מדובר בפשרה לא רעה.
אם אתה יודע שאתה לא יודע (שזה מצב מצוין! רוב המשקיעים לא יודעים שהם לא יודעים), אפשר פשוט לתת את הסחורה למנהל תיקים כלשהו. תפגש עם מספר מנהלי תיקים, לך גם לבנקים ושב עם יועצים ותבקש הצעה לתיק. יעשו לך כל מיני סימולציות של סיבולת סיכון וידחפו לך תיק שטאנץ'.
זה לא יהיה מושלם, אבל גם לא נורא גרוע. ובזמן הזה אתה יכול ללמוד ולחשוב איך אפשר לשפר.
כשתהיה לך אג'נדה מנומקת משלך, תמיד אפשר לקחת פיקוד. עד אז - לא כ"כ נורא שמנהלים בשבילך תיק יחסית סביר ומאוזן לאופיך ולמטרותיך.

במקרה שלי, שכבר חשבתי שאני גורו השקעות, הוצאתי את הכסף ממנהל התיקים ובניתי לעצמי תיק שכיום אני בכלל לא מרוצה ממנו. רוצה לומר - ההעדפות והתובנות משתנות תדיר לפחות בשלבים היחסית ראשוניים של המחקר. לדעתי, לא יגרם נזק רב אם תפסיד בשנה הראשונה 1%-1.5% בתוחלת דמי ניהול וגידורים, ובלבד שכשתבנה לעצמך את התיק הסופי - הוא יהיה סופי באמת, או לפחות מבוסס על ידע והכרות מעמיקה יותר עם השוק.

(טבילות במים הרדודים עם עשירית מהסכום לא מסמלצים את ההרגשה האמיתית ומפסידים תשואה אלטרנטיבית יקרה לדעתי). תלוי מקרה כמובן.

*רחוק שנות אור מהמלצה. נק' למחשבה שאולי רלוונטית אולי לא, ותו לא.

את הכניסה שלי לשוק ההון עשיתי ביחד עם יועץ השקעות של הבנק, עם הזמן למדתי ועשיתי גם שינויים בתיק.

עם סכום כמו שיש לך,לא ההיתי חושב פעמיים ומתייעץ עם יועץ השקעות בעל רישיון, לא יזיק לך לשמוע דעה ממישהו שמוסמך לתת אותה.

רוצה להצטרף להמלצה ללכת ליועץ השקעות. אגב, לא חסר יועצים שמבינים את הקטע בהשקעות פאסיביות, במדדים, וסולידיות.

רק קח את המלצותיהם עם קורט מלח.

אפשר פשוט לתת את הסחורה למנהל תיקים כלשהו.
אני לא בעד (-: זה מתאים למי שעוד לא גילה את הפורום, או למי שקשה לו עם הרעיון של לנהל את כספו בעצמו.

יועץ השקעות של הבנק
אני בטוח שיש יועצים ויש יועצים. יועצת ההשקעות שאני הייתי אצלה בבנק הייתה ברמה מאוד מאוד נמוכה. היא לא ידעה מה ההבדל בין קרן מחקה לתעודת סל למשל, הנה כמה פנינות חכמה:
1. אף אחד לא משקיע לטווח ארוך! בשביל זה יש פנסיה, מוכרים וקונים כל כמה חודשים.
2. תפסיק לדבר איתי על ממוצע וסטיית תקן, אם השקעות היו מדע בחיים לא הייתי מתקבלת להיות יועצת
3. בורסה זה הימורים.

עם סכום כמו שיש לך,לא ההיתי חושב פעמיים ומתייעץ עם יועץ השקעות בעל רישיון,
אם יועץ השקעות (חינאמי) יודע מה הוא עושה אזי הוא יודע מה הוא עושה בכל סכום. לעומת זאת, אולי זה רעיון סביר ללכת ליועץ השקעות בתשלום (לא בבנק), אז לפחות ישנה אפשרות שהוא יידאג לך ולא רק לעצמו.

יועץ השקעות בבנק הוא לא עובד סוציאלי והוא בטח לא עובד עבורך. הוא עובד עבור הבנק ורק עבור הבנק. כל פעם שה"יועצת" השקעות בבנק מדברת איתי היא מנסה למכור לי משהו, שכלל לא ביקשתי ושאני כלל לא צריך.

אם אתה הולך ליועץ השקעות, אז אך ורק אחד שהוא עצמאי וכזה שמרוויח את כספו מהלקוחות שלהם הוא מייעץ, וגם אז לא יודע איך לגשת ללמצוא אחד שהוא טוב, אובייקטיבי וחף מהטיות קוגטיביות ואינטרסים זרים ויודע להתאים תיק לצרכים שלך בזמן הקצר שלו שקנית בכספך.
כמו כן בתי השקעות הם לא מקום לחפש בו עצה אובייקטיבית, הם ינסו למכור לך תיקים מנוהלים יקרים (1-2% דמי ניהול).
בסופו של יום, אתה צריך לדעת מה הכסף שלך עושה, איפה ולמה.

במקרה שלי, שכבר חשבתי שאני גורו השקעות, הוצאתי את הכסף ממנהל התיקים ובניתי לעצמי תיק שכיום אני בכלל לא מרוצה ממנו.
נשמע מעניין, בא לך לפרט אולי? אפשר כאן אם זה יעזור לפותח השרשור, או בשרשור חדש...

@adamshalev לא ברור לי איך קפיצה למים, מעבר לסיבולת סיכון, עוזרת ללמוד חומר תיאורטי.

דעתי-
החפזון מן השטן.
אבל, אם בחודש אחד אתה כבר מבין מה זה קרן מחקה ואג"ח כנראה תהיה מוכן או תשחה בחומר מאד מהר.

יעזור לך ללמוד על המכניקה של ההשקעות ועל מה מתאים לך כמשקיע
@אנא-אל
לא אמרתי חומר תיאורטי. את זה לומדים מקריאה.
אבל אפשר לקרוא שנים ועדיין לפחד להשקיע או לעשות טעויות של מתחילים בירידה הראשונה של 4%. לכן אני אישית חושב שבמקביל לתהליך הלמידה (שנמשך ככל שהמשקיע ירצה שימשך) צריך להרטיב את הרגליים עם סכום כלשהו.

@yoto אני לא ממליץ לך לפנות ליועצים חיצוניים. ברגע שמצאתה את הבלוג של סולידית זכיתה במשהו שפשוט קשה לתאר במילים
דבר ראשון ראשון חובה לקרוא את הבלוג וקודם כול פוסטים עבור משקיעים מתחילים.
אם קראתה את הבלוג ולא הבנתה איך לבנות תיק סולידי, תקרא את הבלוג שוב.
הבנתה, אבל יש שאלות , עז יש את הפורום הנהדר עם הרבה אנשים שישמחו לעזור בכל שאלה
עצה של @adamshalev היא טובה ביותר לדעתי. להעביר סכום מסוים לבית ההשקעות ולהשקיע חלק קטן ממנו בהתחלה.
לדעתי הכי חשוב לבדוק את הסיבולת שלך. עד כמה אתה יכול לראות את התיק שלך "אדום" ולישון בשקט מתוך הבנה שתיק פסיבי בונים לשנים
מאחל לך הצלחה, אל תפחד לעשות טעויות וכמה שלא תלמד תמיד תגלה משהו חדש שלא ידעתה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ז האם משקיע "לוגי" יכול לעשות כסף גדול שוק ההון 11
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
נחום תקופ כיצד משקיע שאינו כשיר יכול להחשף לעולם הלא סחיר? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 17
K משקיע אמריקאי המתגורר בישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
T יש צורך בדיווח אם אני משקיע ב ibit מיסים 1
Y חיסכון מקסימלי- משקיע לטווח ארוך שוק ההון 4
W משקיע מתחיל - תיק השקעות שוק ההון 2
ר משקיע מתחיל- נושא האג"ח שוק ההון 11
ר משקיע מתחיל יומני מסע אישיים 30
B משקיע מתחיל, מה קורה למניות שלי שהונפקו על ידי iShares במידה ופושטת רגל?? שוק ההון 2
א משקיע חדש-שאלה על הרכב התיק. שוק ההון 3
T צורך בהגשת דו״ח שנתי על דיבידנדים משקיע דרך IB מיסים 8
P מיומנו של משקיע מתחיל יומני מסע אישיים 40
Y מה חשוב ברו"ח עבור משקיע בחו"ל מיסים 2
O פוסט משקיע מתחיל גנרי P: שוק ההון 2
Shekel Hadash שאלות של משקיע מתחיל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
M משקיע לטווח הארוך, מעוניין להוסיף גם טווח קצר שוק ההון 23
O רכישת מניות דיבידנד לתיק משקיע פסיבי שוק ההון 59
K השקעה במדד שמחלק או משקיע חזרה דיווידנד, איך מבצעים? שוק ההון 4
T פשיטת רגל של בנק שבו אני משקיע פוסטים מאיכות נמוכה 30
צ משקיע מתחיל ב1159235 שוק ההון 8
E אמאזון - למה אני משקיע שוק ההון 384
Y משקיע פאסיבי מתחיל - עצות לגבי פתיחת קופה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
H משקיע חדש - לטווח הארוך שוק ההון 4
אוגורן משקיע בשקלים, אבל קיבלתי סכום בדולרים - להמיר או לא להמיר? שוק ההון 8
adamshalev פלח הקריפטו של משקיע פסיבי [aka, למה כל חברי הפורום הם משקיעי אקטיביים] קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 21
S עצה עבור משקיע בתולי לקראת כניסה ראשונה לשוק ההון שוק ההון 6
כ 2 שאלות של משקיע חדש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S כדאיות של קופת גמל ומייק משקיע לראשונה צרכנות פיננסית 7
T היתרון במינוף עבור משקיע פסיבי לטווח ארוך שוק ההון 6
א יש לי כ-3 מיליון ש"ח. איך אני משקיע אותם לקבלת רנטה חודשית, במקום בית ושכ"ד תמורתו. פוסטים מאיכות נמוכה 21
י משקיע מתחיל שוק ההון 10
מ התייעצות של משקיע מתחיל וסולידי שוק ההון 0
S סיווג משקיע/סוחר בורסה לצרכי מס שוק ההון 0
Y תיק ההשקעות של משקיע בתחילת דרכו - אשמח לכל ביקורת שהיא! שוק ההון 12
Y משקיע מתחיל לקראת גיוס שוק ההון 22
ד משקיע מתחיל שוק ההון 11
Liron2035 נראה לי שהוא כיסה כל סוג משקיע :) שוק ההון 3
Y האם משקיע פרטי יכול להכנס כמשקיע בקרן גידור? שוק ההון 6
נחום תקופ משקיע מתחיל, מתלבט בין ברוקרים שוק ההון 4
D משקיע בדרך לפנסיה שוק ההון 4
Y משקיע בתחילת דרכו - פרמטרים לבחירת קרן מחקה מדד שוק ההון 12
I חוויה של משקיע מתחיל בזמן הקורונה - 16% על ת"א 125 וקצת מדד הבנקים שוק ההון 95
ט שאלת משקיע טירון בנוגע לקרנות נאמנות שוק ההון 1
פ אם משקיע תאורטי רוצה לקנות קרנות סל של נפט וגם של שווקים מתעוררים, בנטרול מטח, איך יעשה זאת? שוק ההון 34
T שאלות של משקיע צעיר בנושא אג"ח שוק ההון 3
Ben Dover Preferred stock - עבור משקיע ישראלי שוק ההון 7
D משקיע מתחיל - אשמח לשמוע דעות שוק ההון 12
Cfy נתח שוק לפי סוג משקיע שוק ההון 0
O משקיע מתחיל - עשיתי את שיעורי הבית שלי אשמח לשמוע את דעתכם שוק ההון 16

נושאים דומים

Back
למעלה