breezblock
משתמש בכיר
- דירוג
- 3,497
אני יודעת שהשאלה נשאלה בדרכים שונות בפורום, אבל לא הצלחתי להגיע למסקנה חד משמעית.
קניתי לפני זמן מה דירה במשותף עם קרוב משפחה, והוא עכשיו מציע לי לקנות ממנו את חלקו ואני מעוניינת.
עלות חלקו שווה פחות או יותר להון שיש ברשותי.
עדיין לא הלכנו להתעניין בבנקים, אבל בגדול - מה טווח הריבית שאני יכולה לצפות לו?
הכוונה היא ללכת על החזר חודשי של בערך 3500 - שזה השכ"ד שאנחנו מקבלים.. אם כי יש אפשרות להחזר חודשי גבוה יותר, אפילו עד 6500, אם נוותר על החיסכון החודשי שלנו ונזרים אותו לטובת ההחזרים.
ומה לדעתכם השיקולים שצריכים להכריע בין ההחלטה לקחת משכנתא לבין לפדות את ההון העצמי.
אני נוטה לקחת משכנתא שאני מבינה שהיום היא בריבית די אטרקטיבית, כי אם אמכור את התיק גם אשלם את כל העמלות, וגם בגלל הנפילות האחרונות הוא לא בדיוק ברווח.
ואם ניקח משכנתא - לפי מה כדאי לקבוע את ההחזר החודשי?
על מה לא חשבתי?
קניתי לפני זמן מה דירה במשותף עם קרוב משפחה, והוא עכשיו מציע לי לקנות ממנו את חלקו ואני מעוניינת.
עלות חלקו שווה פחות או יותר להון שיש ברשותי.
עדיין לא הלכנו להתעניין בבנקים, אבל בגדול - מה טווח הריבית שאני יכולה לצפות לו?
הכוונה היא ללכת על החזר חודשי של בערך 3500 - שזה השכ"ד שאנחנו מקבלים.. אם כי יש אפשרות להחזר חודשי גבוה יותר, אפילו עד 6500, אם נוותר על החיסכון החודשי שלנו ונזרים אותו לטובת ההחזרים.
ומה לדעתכם השיקולים שצריכים להכריע בין ההחלטה לקחת משכנתא לבין לפדות את ההון העצמי.
אני נוטה לקחת משכנתא שאני מבינה שהיום היא בריבית די אטרקטיבית, כי אם אמכור את התיק גם אשלם את כל העמלות, וגם בגלל הנפילות האחרונות הוא לא בדיוק ברווח.
ואם ניקח משכנתא - לפי מה כדאי לקבוע את ההחזר החודשי?
על מה לא חשבתי?