• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

משכנתא או הון עצמי back to back

• פותח הנושא פותח הנושא Shyan
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Shyan

משתמש רשום
דירוג
1
שלום לכולם

מתלבטים כרגע בשאלה מהותית, נשמח לעזרה ממבינים בתחום

אנחנו מתגוררים בתל אביב ומעוניינים להמשיך להתגורר בעיר, בקרוב נאלץ לעבור לדירה חדשה, עלות משוערת לשכר הדירה החדש - 10K ש"ח

מכרנו לא מזמן דירה שהייתה ברשותנו וכרגע יש לנו הון עצמי נזיל של כמיליון וחצי ש"ח

כיוון ששכר דירה של 10K לחודש הוא די כבד עבורנו, היינו מעוניינים לקנות דירה בהון העצמי שברשותנו ולהשכירה על מנת לקזז מהסכום (back to back)

יש מספר אפשרויות:

1 - דירה במלוא הסכום (2-3 חדרים באזור המרכז) שתכניס שכר דירה של כ 4-5 K בחודש
2- קניית דירה גדולה יותר (4-5 חדרים) בסכום גבוה יותר, לקיחת משכנתא בהתאם והשכרה כך שבסופו של דבר ישארו בידנו כ 1.5K עד 2.5K בחודש
3- פיצול הסכום לשתי דירות קטנות ולקיחת משכנתא, גם כאן ככל הנראה ישאר סכום דומה כמו באופציה הקודמת

כמובן שאופציות 2-3 נשמעות "כלכליות" יותר על הנייר אך הדבר אומר הצטמצמות בטווח הקצר / בינוני וככל הנראה כניסה למינוס לא קטן לאורך זמן

מאידך,בחירה באופציה 1 לא מאפשרת מינוף ההון העצמי

אופציה של רכישת דירות בב"ש/חיפה/הרפתקאות בחו"ל כרגע לא באה בחשבון

אודה להערות/הארות

כמובן שאופציות 2-3 נשמעות "כלכליות" יותר על הנייר אך הדבר אומר הצטמצמות בטווח הקצר / בינוני וככל הנראה כניסה למינוס לא קטן לאורך זמן

אופציה של רכישת דירות בב"ש/חיפה/הרפתקאות בחו"ל כרגע לא באה בחשבון
מה השאלה?

הדבר היחיד שיש לי אולי להאיר
וככל הנראה כניסה למינוס לא קטן לאורך זמן
זה מתכון לאסון על תשכח שהריביות(לרוב) גם משתנות ויכולות לעלות. על תיקח מינוף שאתה מעריך שלא תוכל לעמוד בו.

אופציה 1 היא הכלכלית ביותר.
מינוף זה לא מטרה, זה אמצעי להשגת מטרה, במקרה שלכם מינוף משיג תוצאה הפוכה למטרה הרצויה.

רק לפי המספרים אז אופציה 1 ללא ספק.
אופציה 3 לדעתי פחות קלוונטי עבורכם עקב מינוף אדיר, מיסים גבוהים ברכישת דירה שנייה ותשלום מס משכירות מעל 5k בחודש.
באופציה 1 אין מינוף, תקבלו תשואה טובה פטורה ממס (לפי מה שאתם טוענים, אני לא מכיר דירות 2-3 חדרים שעולות מיליון וחצי ונותנים 5k שכירות) ואין מס רכישה.
אלא אם אתם משקיעי נדל"ן מנוסים שמוכנים ויודעים למה נכנסים, לא הייתי מסתבך.
לא מייעץ ולא ממליץ, רק דעתי.

ברוך הבא לפורום @Shyan !

אופציה 1 היא הכלכלית ביותר.
מסכים.

1 - דירה במלוא הסכום (2-3 חדרים באזור המרכז) שתכניס שכר דירה של כ 4-5 K בחודש
א. קח בחשבון שזה כנראה יהיה קצת פחות.
ב. קח בחשבון שעל הפחות הזה יהיו לך עוד הוצאות (תיקונים, שיפוצים, זמנים ללא שכירות וכו׳). כלומר, הנטו שלך יהיה פחות ממה שאתה מצפה.
ג. למרות זאת, אני עדיין חושב שמשלושת האפשרויות שהצעת - זו הנכונה ביותר.
ד. אם הייתי קונה דירה בסכום הזה הייתי קונה דירה עם פוטנציאל השבחה גבוה.
ה. בהצלחה!

אני מציע אופציה 4. השקעה אחרת. לא בדיוק מה שהתכוונת, אבל כדאי שתדע שיש גם אופציות כאלו.
את ההון העצמי שיש לכם, תשקיעו במסלול מניב אחר:
4א. מניות דיבדנד. כל רבעון בערך תקבל כסף שמיועד לשכירות הדירה שלכם.
4ב. קרנות ריט. אם חשוב לכם להשאר צמודים לעליות וירידות תחום הנדלן, קרנות ריט יאפשרו לקבל "שכר דירה" בלי ההתעסקות בתהליך הרכישה והניהול.

מהמסלולים הללו אפשר לצפות 2% אחוז תשואה אחרי מס, (מספר אצבע כללי מאוד) , שזה בערך אותה תשואה שתקבל על דירה בתל אביב.

נערך לאחרונה ב:
אני מציע אופציה 4. השקעה אחרת. לא בדיוק מה שהתכוונת, אבל כדאי שתדע שיש גם אופציות כאלו.
את ההון העצמי שיש לכם, תשקיעו במסלול מניב אחר.
4א. מניות דיבדנד. כל רבעון בערך תקבל כסף שמיועד לשכירות הדירה שלכם.
4ב. קרנות ריט. אם חשוב לכם להשאר צמודים לעליות וירידות תחום הנדלן, קרנות ריט יאשרו לקבל "שכר דירה" בלי ההתעסקות בתהליך הרכישה והניהול.
מתחבר לאופציה 4.
לדעתי 4א ו4ב פחות רלבנטיות למצבם.
אם עושים משהו כזה עדיף משהו פשוט ברוח הבלוג לדעתי.

אופציה 5: אולי לגור בדירה זולה יותר או שזה לא בא בחשבון?

תודה על התגובות

מקריאה מעמיקה, מבין שאפציה 1 היא כנראה הטובה ביותר (או הפחות גרועה, תלוי בעיני המתבונן)

מניח שאצטרך קצת לשכלל את אופציה 1 - לקנות דירה בקצת יותר מההון העצמי, משהו כמו 1.7-1.9 מיליון ש"ח שאכן תוכל להבטיח הכנסה של כ 5K מינוס החזרי משכנתא קטנה מאוד שתיגרר לאורך זמן (ברור שלא כלכלי בפני עצמו אבל עדיף על ריבית מינוס, ובסכומים קטנים, סה"כ ההפסד לאורך זמן הוא לא נוראי)

אופציה של השקעה אחרת לא באה בחשבון עקב התנגדות נחרצת של החצי השני

ברור שלגור בדירה יותר זולה זו תמיד אופציה, אבל החיים לא מורכבים רק מטבלאות אקסל ודוחות עו"ש :)

שאכן תוכל להבטיח הכנסה של כ 5K מינוס החזרי משכנתא
שוב, בפועל זה יהיה פחות (להערכתי ב20%~ - כמובן שתלוי בנכס ובעוד מיליון פרמטרים).
אופציה של השקעה אחרת לא באה בחשבון עקב התנגדות נחרצת של החצי השני
מובן :)
ברור שלגור בדירה יותר זולה זו תמיד אופציה, אבל החיים לא מורכבים רק מטבלאות אקסל ודוחות עו"ש :)
מובן :)

אודה להערות/הארות

היי
אני בעד אופציה 1, דירות קטנות באזור המרכז שכירות יותר, אתה לא תשלם מס על הכנסה משכירות עד
לגובה שכירות חודשית של 5,090 ש"ח, עלויות תחזוקה נמוכות יותר (מומלץ להביא את הדירה למצב פיזי טוב).

במידה ותיקח משכנתא ותקנה דירה גדולה יותר, אולי יהיה לך קשה יותר להשכיר, עלויות תחזוקה גדולות יותר,
עלויות משכנתא חודשיות, ויתכן אפילו תשלום מס הכנסה מהשקל הראשון של השכירות החודשית.

היי
אני בעד אופציה 1, דירות קטנות באזור המרכז שכירות יותר, אתה לא תשלם מס על הכנסה משכירות עד
לגובה שכירות חודשית של 5,090 ש"ח, עלויות תחזוקה נמוכות יותר (מומלץ להביא את הדירה למצב פיזי טוב).

במידה ותיקח משכנתא ותקנה דירה גדולה יותר, אולי יהיה לך קשה יותר להשכיר, עלויות תחזוקה גדולות יותר,
עלויות משכנתא חודשיות, ויתכן אפילו תשלום מס הכנסה מהשקל הראשון של השכירות החודשית.

תודה

הבנתי מרואה החשבון שבהינתן דירה יחידה, אין צורך לשלם מס הכנסה על שכירות, ללא קשר לגובה השכירות, וזאת כיוון שמס הכנסה "מניח" שאם יש לך רק דירה אחת, אז אתה כנראה מתגורר בה
אמנם מבחינת החוק היבש אתה מחוייב בתשלום מס, אבל זו עצימת עיניים מכוונת של מס הכנסה, או כמו שאמר לי רואה החשבון - אם תתעקש לשלם מס הכנסה על שכירות מדירה יחידה, תהיה כנראה הראשון בארץ

עוד הוסיף ואמר שבהינתן משכנתא, אין בעיה להחשיב את ריביות המשכנתא כהפסד ובכך לקזז את עלות המס על שכירות

to make a long story short - מס הכנסה משכירות לדירה יחידה הוא לא פקטור פה

להערכתי צריך להתמקד בשני דברים:

1. האם התוספת השולית של שכ"ד עבור דירה יקרה יותר עם משכנתא שווה את הפרש סכום המשכנתא (והריבית כמובן)
2. בהינתן עליות מחירי הנדל"ן בישראל לאורך זמן (על פי היסטוריה), מה יהיו הפרשי "ההשבחה" בין הנכסים נניח עוד 5/10/15/20 שנה מהיום

הבנתי מרואה החשבון שבהינתן דירה יחידה, אין צורך לשלם מס הכנסה על שכירות, ללא קשר לגובה השכירות, וזאת כיוון שמס הכנסה "מניח" שאם יש לך רק דירה אחת, אז אתה כנראה מתגורר בה
תחליף רו"ח.
אמנם מבחינת החוק היבש אתה מחוייב בתשלום מס, אבל זו עצימת עיניים מכוונת של מס הכנסה, או כמו שאמר לי רואה החשבון - אם תתעקש לשלם מס הכנסה על שכירות מדירה יחידה, תהיה כנראה הראשון בארץ
וואו כמה שהוא טועה.
בחיים שלי לא נתקלתי ברו"ח שממליץ ללקוח שלו להעלים מס.
עוד הוסיף ואמר שבהינתן משכנתא, אין בעיה להחשיב את ריביות המשכנתא כהפסד ובכך לקזז את עלות המס על שכירות
רק אם תשלם מס שולי על השכ"ד.

תודה

to make a long story short - מס הכנסה משכירות לדירה יחידה הוא לא פקטור פה

להערכתי צריך להתמקד בשני דברים:

1. האם התוספת השולית של שכ"ד עבור דירה יקרה יותר עם משכנתא שווה את הפרש סכום המשכנתא (והריבית כמובן)
2. בהינתן עליות מחירי הנדל"ן בישראל לאורך זמן (על פי היסטוריה), מה יהיו הפרשי "ההשבחה" בין הנכסים נניח עוד 5/10/15/20 שנה מהיום
שמע, אני לא ממליץ פה אף פעם, ולפי חוקי הפורום אסור, אבל ממליץ בחום לא להקשיב לשום בעל מקצוע שממליץ לך להעלים מס. פשוט הזייה מה שכתבת.
נכון שמס הכנסה לרוב מחפשים את הדגים השמנים, אבל אם מישהו ילשין עליך, יחליטו לעשות לך בדיקה מדגמית או שתצבור סכום גבוה בעו"ש הם יבדקו לך את התחתונים. תחליף רו"ח.

לגבי הקיזוז ריבית, רק אם אתה במסלול מס מסוים, ממש לא בכל מצב. רו"ח אמיתי יכול להסביר לך.

הבנתי מרואה החשבון שבהינתן דירה יחידה, אין צורך לשלם מס הכנסה על שכירות

מצטער, זה לא נכון, ומיותר לקחת סיכון, אני מחזיק דירה אחת ויחידה להשכרה בישראל, ואני משלם מס הכנסה,
אומנם המס נמוך יותר מאחר ואני מקזז פחת מבנה (במידה ואני מוכר את הדירה עדיין מדובר דירה יחידה ויש לי פטור ממס עד לגובה של 4,500,000ש"ח, כך שאין כאן פגיעה בגלל השימוש בפחת המבנה)

מה יהיו הפרשי "ההשבחה" בין הנכסים נניח עוד 5/10/15/20 שנה מהיום

בגוש דן ניתן לצפות להכפלה נומינלית של מחירי הנכסים בממוצע כל 20 שנים.

נ.ב

לגבי הריבית המימון כהוצאה מוכרת, זה בהחלט נכון כאשר מחשבים במסלול המס השולי, יש סיכוי טוב שלא תשלם כאן מס, או שתשלם מס מינורי,
לאחר קיזוז ריבית המימון, פחת מבנה, תיקונים והוצאות שונות שניתן להוסיף.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B יותר הון עצמי או משכנתא בעולם של ריבית גבוהה נדל"ן 14
R משכנתא או הון עצמי - אשמח לתובנות המקצוענים שוק ההון 5
breezblock משכנתא או הון עצמי? שוק ההון 21
J קרן השתלמות או משכנתא על 400K צרכנות פיננסית 35
M לפני לקיחת משכנתא, באופן עצמאי או עם יועץ נדל"ן 30
I סקר: משכנתא או שכירות? דירה למגורים נדל"ן 187
הירהורים דירה להשקעה - עם משכנתא או בלי? אשמח לשמוע מה דעתכם במקרה שלי נדל"ן 18
ס השקעות או סילוק משכנתא? יזמות והגדלת הכנסות 15
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
M לקיחת הלוואה לפני או אחרי משכנתא נדל"ן 1
B משכנתא- לשבור את החזיר או לקחת עם העו״ש? נדל"ן 3
T משכנתא או השקעה נדל"ן 5
9 משכנתא, או הלוואה מקופות גמל / השתלמות? נדל"ן 3
P משכנתא ולקנות? או לגור חינם ולחסוך לקנייה עתידית? נדל"ן 18
P משכנתא ולקנות? או לגור חינם ולחסוך לקנייה עתידית? נדל"ן 1
S לשכור ולהשקיע במדד או לקנות - באירופה עם 100% משכנתא וסבסוד הריבית נדל"ן 5
U משכנתא או הלוואה "לכל מטרה" נדל"ן 9
א משכנתא-האם למשוך ממסלול פריים או לשחרר כסף מקופות? שוק ההון 0
א משכנתא- האם למשוך ממסלול פריים או לשחרר כסף מקופות? נדל"ן 28
עצמאי שמח פרעון חלקי /מלא או מחזור משכנתא נדל"ן 12
א מחזור או פרעון חלקי של משכנתא - התלבטות נדל"ן 6
ה השקעת סכום לסגירת מסלול משכנתא - עכשיו או לחכות נדל"ן 7
L 100k לשוק ההון ו/או פירעון משכנתא שוק ההון 20
ה סגירת משכנתא או השקעה בשוק ההון נדל"ן 7
mk1 דילמה בנוגע למחזור משכנתא או המשך השקעה שוק ההון 10
ש דירה אחת ללא משכנתא או 2 עם? נדל"ן 15
D לקיחת משכנתא: כן או לא? נדל"ן 27
N פריעת משכנתא או השקעה פסיבית? נדל"ן 29
ט מינוף של 1M ש"ח -> להחזיר משכנתא או להשקיע בשוק ההון שוק ההון 30
R האם לשים את כל החסכונות על משכנתא או להשאיר חלק מהחיסכון ולהשקיע במדד ל30 שנה שוק ההון 3
בובין חוט-השני משכנתא - עכשיו או בינואר? נדל"ן 15
מ משכנתא גדולה או פתיחת חסכונות? נדל"ן 14
ס משכנתא עם עו״ש או לשבור את כל התיקים / קופות? נדל"ן 0
F עדיף סילוק משכנתא מהיר או לפרוס ל-25,30 שנה? נדל"ן 7
T לקחת משכנתא או לקנות במזומן? נדל"ן 18
C סגירת משכנתא או תיק השקעות נדל"ן 15
D משכנתא: פיתוי או לא פיתוי, זו השאלה. נדל"ן 15
M מימון לרכישת קרקע - משכנתא חדשה או מחזור? נדל"ן 5
צ משכנתא על דירה מחולקת ל-3 או ל-4? נדל"ן 8
ק לקנות דירה עם או בלי משכנתא נדל"ן 15
FlyingK הלוואה או משכנתא, מהו הגבול? נדל"ן 11
ג לקחת משכנתא או הלוואה בנקאית? נדל"ן 7