הכסף יורד ישר מהבנק, פחות "מבוטח", ז"א סיכוי נמוך יותר להחזיר כסף בעסקה שלא ביצעת לעומת כרטיס קרדיט
יש בזה משהו, אבל זה לא לגמרי מדוייק. כלומר זה פחות מבוטח, אבל זה לא שכרטיס דביט לא מבוטח לחלוטין. זה עדיין הרבה יותר בטוח מאשר מזומן.
מכיר אישית מקרה בו BOFA זיכה חשבון ממנו נמשכו דרך כספומט אלפי דולרים עם כרטיס דביט משוכפל.
השאלה לא אם יש מקרים אלא כמה מקרים יש. יותר נכון מה הסיכוי שלא יחזירו במקרה כזה מול הסיכוי שלא יחזירו במקרה של כרטיס אשראי.
ממה שאני מכיר, בשניהם רוב הסיכויים שהכסף יוחזר בסוף, אבל הסיכוי שלא יחזירו הוא טיפה יותר גדול בדביט מאשר באשראי
מדאיג מה שאתה כותב פה כי אני מרבה בעסקאות עם הדביט של שוואב. נניח מישהו מצלם לי את הכרטיס ועושה פעולות באלפי דולרים. סיכוי נמוך יותר ששוואב יחזירו לי כסף?
סיכוי נמוך יותר לא אומר סיכוי נמוך באופן אבסולוטי.
שני האמצעים בטוחים מספיק. פשוט אשראי יותר בטוח.
אני לא יודע אם במקרה הזה זה יותר בטוח או לא, אבל אני לא רואה שום קשר לשאלה האם חשבון חויב או לא בהחלטה אם לזכות אותך בגין שימוש לרעה בכרטיס.
בין אם בית העסק יספוג זאת ובין אם הבנק, למה אם עדיין לא ירד לך הכסף מהחשבון אז יותר קל "להחזיר כסף"?
נכון שהשאלה אם יחזירו לא תלויה בשאלה אם לקחו כבר או לא.
אבל העניין הוא שבאשראי מראש לא מחייבים אותך (או מחזירים מייד את הכסף אם כבר חייבו) ברגע שאתה עושה דיספיוט, ואח"כ מתחילים רק לבדוק אם אתה צודק או לא (ומקסימום גובים ממך שוב את הכסף בסוף הבירור).
בדביט הכסף יורד מיידית מהחשבון והוא חוזר רק אחרי שתהליך הדיספיוט מסתיים, תהליך שיכול לקחת גם כמה חודשים.
כלומר אם מישהו גנב לך סכום גדול זה אומר כמה חודשים שחסר לך סכום גדול בעו"ש.
בנוסף חוקי ההגנה על הלקוח הרבה יותר מחמירים (לטובת הלקוח) בכרטיסי אשראי מאשר בדביט.
תראה למשל את ההרצאה של פרנק אביגניל (הבחור שהסרט "תפוס אותי אם תוכל" מבוסס עליו, והיום הוא מומחה של ה FBI בנושאי fraud וכו') בנושא של כרטיסי אשראי מול דביט:
Debit card vs Credit card.Frank Abagnale Jr. (born April 27, 1948) is an American security consultant known for his career as a con man, check forger and imp...
www.youtube.com
כל זה כמובן רלונטי לכרטיסים אמריקאים. לא מספיק בקיא בחוקים האלה בארץ.