• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

משיכת כספים מקרן פנסיה כללית (משלימה)

• פותח הנושא פותח הנושא התן
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

התן

משתמש רשום
דירוג
9
שלום,
עשיתי חיפוש גם בגוגל וגם בפורום ולא מצאתי תשובה, מקווה שזה בסדר שאני שואל כאן.
עשיתי קצת סדר בחשבונות הפנסיה, והופתעתי לגלות סכום קטן (כאלף ש"ח) בקרן פנסיה כללית (כלומר משלימה, שאינה מקיפה). אם אני מבין נכון זה כסף שהוא מעבר לתקרה ששולם ככל הנראה בטעות או לא יודע מה, אולי עשיתי הרבה שעות נוספות באותו חודש ועברתי את התקרה. בכל מקרה - האם אני יכול למשוך אותו, במקום לגרור חשבון נוסף? (נשים כרגע בצד את השאלה למה זה מפריע לי, יש כל מיני שיקולים שהם לא רלוונטים לשאלה).

אני יודע שבפנסיה מקיפה משיכה מהווה אירוע מס וזה מאוד לא כדאי. מה הדין לגבי פנסיה כללית?

תודה מראש לעונים

לפני גיל פרישה תצטרך לשלם על משיכה שלא כדין, גם מפנסיה משלימה.

לאחר גיל פרישה הפנסיה המשלימה פטורה ממס. אם יש לך קצבה מזערית (כיום כ4850 ש"ח לחודש), אתה זכאי למשוך את יתרת הצבירה כהון.

לפני גיל פרישה תצטרך לשלם על משיכה שלא כדין, גם מפנסיה משלימה.

לאחר גיל פרישה הפנסיה המשלימה פטורה ממס. אם יש לך קצבה מזערית (כיום כ4850 ש"ח לחודש), אתה זכאי למשוך את יתרת הצבירה כהון.
תודה

אם אני מבין נכון זה כסף שהוא מעבר לתקרה ששולם ככל הנראה בטעות או לא יודע מה,
זה שהוא מעבר לתקרה של הפנסיה המקיפה (אם באמת זאת הסיבה) לא אומר שהוא שולם בטעות.
בכל מקרה - האם אני יכול למשוך אותו, במקום לגרור חשבון נוסף?
תנסה לנייד אותו למקיפה. אם היו לך שנים שלא הגעת לתקרה (מה שכנראה המצב לפי מה שאני מבין), יש סיכוי שיש לך "מקום" במקיפה ותוכל לנייד לשם.
אני יודע שבפנסיה מקיפה משיכה מהווה אירוע מס וזה מאוד לא כדאי. מה הדין לגבי פנסיה כללית?
אין הבדל מבחינת מס בין מקיפה למשלימה. ההבדל היחיד ביניהם זה "הבטחת תשואה" על חלק מהכסף (מה שהיה בעבר אג"ח מיועדות).

לאחר גיל פרישה הפנסיה המשלימה פטורה ממס.
לא בהכרח. תקרת הפקדה לפנסיה מקיפה (כ-20K) נמוכה מתקרת הפקדות מעסיק פטורות (כ-25K) ובוודאי שנמוכה מהפקדת פיצויים פטורים (מעל 30K). מי שהפקיד ממלוא השכר תגמולים + פיצויים למקיפה, החלק שיגלוש למשלימה יכלול חלקים שלא שולם עליהם מס.

כל שקל הפקדה שמוסה כבר בתלוש השכר, יהיה פטור במשיכה.
כמעט. יש פער בין ההפקדה של תגמולי עובד בגינה יש הטבת מס, לבין התקרה שממנה ההפקדה היא לקצבה מוכרת.
בירוקרטיה במיטבה.

כמעט. יש פער בין ההפקדה של תגמולי עובד בגינה יש הטבת מס, לבין התקרה שממנה ההפקדה היא לקצבה מוכרת.
בירוקרטיה במיטבה.
ועדיין, שקל שכבר מוסה בהפקדה לא ימוסה שנית במשיכה, לא? ללא תלות במוצר הפנסיוני שאליו הופקד.

ועדיין, שקל שכבר מוסה בהפקדה לא ימוסה שנית במשיכה, לא? ללא תלות במוצר הפנסיוני שאליו הופקד.
כמו שאמרו - כמעט.
בגלל שיש הבדל בין שתי התקרות, יש כמה שקלים שתשלם עליהם מס במשיכה למרות שהם כבר מוסו בהפקדה.

אין תלות במוצר הפנסיוני, יש פער בין התקרות . שכר באזור ה-8 אלף, שהפרשות תגמולי עובד בגינו נותנים הטבת מס, ושכר באזור ה- 10 אלף שרק הפרשות מעליו יזקפו לקצבה מוכרת. כלומר יש כ 2000 ש''ח שממוסים לכאורה בהפקדה, ויזקפו לקצבה מזכה שתמוסה בפרישה.
גיליתי את הגאונות הזו כשהתכתבתי עם פניות הציבור של אחד מגופי הפנסיה בשביל להסדיר את הרישום בין ההפקדות לקצבה מזכה/מוכרת. לקח כמה איטרציות עד שהם חישבו נכון ושלחו לי את החוזר שמסביר זאת.

זה נשמע בניגוד להוראות הפקודה.
יש לך את המספר חוזר שמסביר את זה?

9א לפקודת מס הכנסה מגדיר קצבה מוכרת שמקורה בתשלומים פטורים:
(ב) על ידי העובד על חשבון מרכיב תגמולי העובד, העולים על השיעור המרבי להפקדה של מרכיב תגמולי העובד לפי סעיף 22 לחוק הפיקוח על קופות גמל, כשהוא מוכפל במשכורתו של העובד או בשכר הממוצע במשק לחודש, לפי הנמוך;
זה גם רשום בעמוד 52 בחוזר ששלחו לי: https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/r_2020-9-22/he/2020-9-22.pdf

הטבת המס של הפקדות של תגמולי עובד, הם לפי תקרה של "הכנסה מזכה", שהיא נמוכה יותר מהשכר הממוצע במשק, ובגינן ניתן זיכוי של 35%. לא מוצא את המקור, אבל ישנם המון הסברים על החלק הזה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N משיכת כספים מקרן השתלמות לאחר 6 שנים שוק ההון 26
R שאלה לגבי משיכת כספים מקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 57
U משיכת כספים מקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
MichaelN משיכת כספים מקרן פנסיה לקופ"ג צרכנות פיננסית 12
T משיכת כספים interactive brokers פוסטים מאיכות נמוכה 13
S משיכת כספים מפוליסת חיסכון שוק ההון 9
Y קופת גמל להשקעה - שאלה על משיכת כספים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y משיכת כספים מ Bit2C | דו"ח בדיקה - גורם חיצוני מומחה השקעות אלטרנטיביות 5
ק משיכת כספים מהחשבון פוסטים מאיכות נמוכה 2
F חתימה על סעיף מוזר בעת משיכת כספים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א משיכת כספים מIBKR בשקלים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
א משיכת כספים מ- IB שוק ההון 19
Y משיכת כספים מטריא השקעות אלטרנטיביות 2
L משיכת כספים על ידי מעסיק התפטרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
A משיכת כספים מתוך קרן השתלמות IRA על ידי הגוף הפנסיוני ללא רשות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
1337justme משיכת כספים לא פטורים מקה"ש וכספי פיצויים מהפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
1337justme מס' שאלות לגביי טופס 867 עם דיבידנים בחו"ל ובארץ + משיכת כספים מקופ"ג מיסים 33
A משיכת כספים מהפיקדון צרכנות פיננסית 19
I עיתוי משיכת כספים מגמל להשקעה שוק ההון 7
Sterling משיכת כספים מפנסיה משלימה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
G משיכת כספים לא פטורים מקרה"ש שוק ההון 1
א משיכת כספים ע"י יורשים מקרנות פנסיה של נפטר - עמיתים קרנות הפנסיה הותיקות צרכנות פיננסית 0
J עזרה עם משיכת כספים מIB שוק ההון 16
R משיכת פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
G משיכת קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
G משיכת קרן פנסיה בעקבות מעבר לחו״ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
D כרטיס אשראי עם עמלות משיכת מטח נמוכות צרכנות פיננסית 7
H תשלום מס בשל משיכת כספי פנסיה מיסים 2
I משיכת כספי פנסיה עם פטור ממס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S משיכת דולרים מקראקן, למישהו יש ניסיון? השקעות אלטרנטיביות 1
M איך לחשב כדאיות משיכת תגמולים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
M משיכת כספי פנסיה בפטור ממס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
K תשלום מיסים על משיכת קרנות השתלמות ופנסיה כשאני תושבת גרמניה מיסים 8
F משיכת פנסיה ורילוקיישן לארה"ב - אופטימיזציה של מיסוי מיסים 40
ג משיכת פיצויים ממעביד ישראלי - Windfall Elimination Provision ( WEP) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D משיכת משכורות חודשית מהשקעה בשוק ההון שוק ההון 3
ש משיכת פיצויים מעל תקרת הטבות מס בהפקדה / קצבה מוכרת - בסיום העסקה או רק בפנסיה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 4
M משיכת נתוני אינפלציה לgoogle sheets אוף טופיק 11
O משיכת פנסיה מחו"ל לקופה בארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
M משיכת כספי פנסיה בעקבות נכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
I משיכת פנסיה - עניין של מיסוי אוף טופיק 4
N משיכת כסף מ-IB שלא דרך IBAN - אפשרי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
edangz משיכת כסף מחשבון הIB שוק ההון 13
S משיכת כספי תגמולים והגבלת ניוד עתידי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
G משיכת כספי פיצוים עבור משכנתא? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S משיכת כסף בנסיבות משמחות - באיזה צורה? צרכנות פיננסית 7
R משיכת קופת גמל להשקעה עבור תיק השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
A משיכת קרן השתלמות לטובת העברה לתיק ממוסה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
L דוח שנתי רישום משיכת כספי פיצויים ופנסיה מיסים 3