נרשמו כאן הרבה תגובות משלל אנשים ששוים התייחסות, כי נקאה שיש מיסקונספציה מסויימת לגבי חלק מהדברים.
אז כדי להבהיר כמה דברים
זה חלום!
תוכל לשלוח את שם החברה בפרטי? אשמח להגיש קו"ח.
אחרי מספיק שנים בהייטק וב Corporate America אני יכול להגיד שה"עשייה" הזו היא מדומה לחלוטין.
היא פשוט מסיחה את דעתנו מהריקנות הפנימית.
למען האמת, כל עבודה שעבדתי בה הייתה ככה פחות או יותר.
זה תלוי בתחום שאני עובד בו + בסקיילים האישיים שיש לי שלמדתי בכוחות עצמי כדי להגיע למצב שאני נמצא בו היום.
אבל הייתי אומר שזה בעיקר הסקיליים כי אני מאמין ב1000% שאם אלך לחברה אחרת או לתפקיד אחר ברובם הייתי מגיע לאותו מצב שאני נמצא בו כעת.
למה?
אני אוהב לעבוד חכם לא קשה,
בעיקר כי אני בנאדם חסר סבלנות שאוהב כשדברים נעשים מהר וככה אני ניגש אל כל בעיה בעבודה, אני עצלן אבל אני מוכן לעבוד קשה כדי להקים תשתית שעוזרת לי לבצע את העבודה באופן מהיר יותר ואיכותי יותר, אני תמיד שואף לשפר דברים כדי לעשות לעצמי חיים קלים (הצצתי בעבודה של עובדים אחרים במרוצת השנים ואני יכול להגיד שאני תמיד רואה מה אפשר לשפר אצלם).
כל זה מאפשר לי לחסוך בזמן, וחיסכון בזמן הוא אקספוננציאלי ככל שאתה חוסך יותר יש לך מקום לשפר עוד דברים ולחסוך עוד יותר זמן.
ככה מגיעים ל4 שעות עבודה בשבוע.
תשמע אם זה אמיתי והעבודה שאתה עושה דורשת גג 4 שעות בשבוע מספיק שתגדיל ראש למשימות שיקחו ממך 15 שעות בשבוע בשביל שיחשבו שאתה super star והקריירה שלך תעוף לשמיים. תיזהר עם עסק מהצד כי הרבה מקומות עבודה (אם לא כולם) לא מאפשרים עיסוקים צדדיים. אז אולי בארגון הספציפי שמעסיק אותך מעלימים עין מאבטלה סמויה, אבל לא בטוח שיעלימו עין מעיסוק נוסף במסגרת שעות העבודה של המעסיק אם זה יתגלה.
זה מה שחשבתי בהתחלה ואני כן רואה שמעריכים עם זאת זה לא מתורגם לינארית תמיד, בונוסים והעלאות שכר מגיעים רק פעם בשנה, וגם אם אהיה הסופר סטאר הכי גדול בחברה, לחברה עצמה צריך להיות משהו להציע לי עכשיו בתמורה לעבודה שאני עושה עכשיו( ולא למכור לי חלומות של עוד כך וכך שנים כשיפתח תפקיד יקדמו אותי) הרי מה מונע ממני לעזוב לתפקיד אחר ולתת את הכישורים שלי לחברה אחרת שתשלם יותר.
אבטלה סמוייה היא תמיד באשמת המעסיק ואף פעם לא בעובד במיוחד לא מישהו כמוני שמציע את עצמו ומציע לבנות ולשפר עוד. רוב העבודים/מנהלים עסוקים רק בעבודה הנוכחית עושים אותה כפי שאחרים הראו להם איך לעשות אותה, אפס יזמות מצידם לשפר דברים, העיקר שדברים יעבדו.
רוב העובדים/מנהלים לא באמת רוצים להגדיל ראש או אפילו לא מבינים מה אפשר לעשות היום וכמה אפשר לשפר תהליכים.
תחשוב שהיית מגיע לעבודה וכל משימה שהיו נותנים לך היית עושה מהר ומבקש עוד, ועוד ועוד באיזה שהוא שלב למנהל שלך כבר לא יהיה מה להציע לך. היית בעצמך מתייאש מלבקש, הרי למה לך? אין קומפינסישן לינארי לתפוקה שלך.
מכל הדברים הבאים אני מסיק שהדבר הכי טוב שאוכל לעשות זה להקים עסק ופשוט לעבוד למען עצמי ככה השעות שאתה משקיע בעסק יתורגמו מעשית לתמורה ישירה.
אסייג ואומר שכמובן שזה לא אפשרי אולי בכל עבודה, אבל היום אפילו לתפקידים בעולם התכנות אפשר לעשות אוטומציה ChatGPT, autopilot מאפשר עבודה מהיר יותר בכתיבת קוד מה שחוסך בזמן.
אני מאמין שאנחנו קרובים מאוד לעולם שבו הרבה דברים יכולים להתבצע אוטומטית או סמי-אוטומית , אך הרבה אנשים (מנהלים/עובדים) כי הם שמרנים בגישה שלהם.