• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

משבר קיומי, תואר וקריירה

• פותח הנושא פותח הנושא Leonardo
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Leonardo

משתמש רשום
דירוג
2
אז ככה, אני בן 22 גר באזור השרון, כבר תקופה שאני קורא בלוגים ומשוטט בפורום והחלטתי לספר את הסיפור הקטן שלי ואשמח לעזרה.

אני אתחיל דווקא מהתיכון, בתיכון הייתי תלמיד מאוד ממוצע ולא אחד ששאף לציונים גבוהים, בכל זאת הייתי ילד צעיר וטמבל אז פשוט הגעתי לציונים מאוד ממוצעים רק בשביל לקבל את הבגרות לא דחפתי מעבר לזה (הייתי בכיתה חברתית,לא מדעית וסיימתי מתמטיקה 3 עם ציון 100 ואנגלית 5 עם ציון גבוה), אחד בלי אש אפשר להגיד.

לאחר מכן הגיע השלב שרובנו עוברים ובעצם מתגייסים לצבא, קצת לפני הצבא הייתי מלש"ב עבדתי פה ושם אבל היה לי חור קטן בלב שהרגשתי שאני לא עושה עם עצמי משהו, אז בעודי מלש"ב החלטתי שאני רוצה להתגייס לקרבי, אז התגייסתי לחטיבת חי"ר מסוימת עברתי הכשרה נהנתי הרבה גם עם הקושי הפיזי, משם לקורס מ"כים לאחרמכן מ"כ בגדוד וסיימתי את השירות שלי, בזמן השירות קצת פיתחתי שנאה קטנה למערכת הצה"לית רק בגלל אי החופש והתייחסות לפרטים מאוד לא נחוצים אבל בסך הכל מאוד נהנתי מהשירות שלי הכרתי אנשים מעולים, הצבא פיתח אותי גם מבחינת יכולות חברתיות ופיקודיות והרגשתי מאוד accomplished מה שנקרא, ומה עם החור הקטן שהיה לי בלב מילאתי אותו בעזרת המסגרת והאנשים והפיתוח האישי מהשירות ובעיקר התחלתי לפתח אש לשיפור עצמי.
כבר בזמן השירות התחלתי להתעניין בנדל"ן(עוד לפני שמצאתי את הסולידית) והתחלתי לחקור, הסיבה לכך היא גם ממצב סוציואוקונומי נמוך בבית עם הורה אחד (אבא שלי, הוריי גרושים אבל עדיין בקשר מעולה עם אמא) שהביא אותי לחפש לאיך אני פותר את הבעיה הזאת ואיך אני עוזר לעצמי ולהורים שלי.
אז שאפתי להיות יזם, "להתעשר ולחיות בגדול" ולכן דווקא לימודים, השכלה גבוהה לא היה הנושא המדובר אצלי.
נקודה חשובה שנוספת לאחרכך - בצבא הבנתי כמה אני אוהב פעילות גופנית ואני אדבר על זה בהמשך.

סיימתי את השירות הצבאי שלי וכמו כל חייל משוחרר רציתי קצת לטעום מהחופש, להבין מה זה להיות חסר אחריות, ולהנות מטיול ארוך אז ארזתי את המוצ'ילה ויצאתי לדרכי עם עוד חבר להודו (לאחר זמן מה התפצלנו, הוא המשיך למדינה אחרת ואני המשכתי לבדי).
נהנתי מאוד, הכרתי הרבה אנשים וגיליתי תרבות מדהימה ובנוסף עשיתי הרבה חושבין עם עצמי, בהודו דווקא הבנתי שהחומריות היא לא מה שתמלא את החור בלב שלי, שלהתעשר לא יביא לי את מה שאני חושק בו, זה לא ימלא אותי.
הבנתי שהדבר הכי חשוב בשבילי לפחות זה החופש ושאני מוכן לתת הכל בשביל להשיג אותו.
ראיתי שם אנשים יוצאי דופן שחיים מלחם ללחם אבל עם שמחה שלא ראיתי בחיי בארץ.
למרות זאת, משהו הרגיש לי מוזר, בטיול הסדר יום שלי היה פשוט לגרבץ ולנפוש ובשלב מסוים הרגשתי שנמאס לי לגרבץ ואני מת לחזור לשגרה היומית. למעלה רשמתי שבצבא התאהבתי בפעילות גופנית ובעיקר בפיתוח גוף (מכון כושר) ורק חשבתי על זה כל הטיול, בשביל להקדיש זמן רב לזה דרוש להיות בשגרה, שכן צריך להשתדל לאכול בצורה מסוימת ולהתאמן רוב השבוע וזה מה שהיה חסר לי מאוד שם והבנתי שאפילו עם הרצון לחופש אני גם בנאדם של שגרה.
אני אוהב שיש שגרה מסוימת שאני קם מוקדם בבוקר, אוכל בצורה מסודרת ונקייה ומתאמן כמו בנאדם והבנתי שלעשות טיולים ארוכים זה פשוט לא בשבילי אבל עדיין מוכן לחתור אל החופש, המטרה הנעלה.

חזרתי מהטיול, גר בבית רק עם אבא שלי והתחלתי לעבוד בעבודה שגרתית (מועדפת), התרגלתי מאוד לשגרה ואני אוהב שאני יכול להתאמן בכיף שלי שיש לי את המכון שלי ואני מכין אוכל בצורה מסודרת נקייה וחסכונית.
התחלתי להשקיע בקרן השתלמות, בקופת גמל ובכללי להיות הרבה יותר חסכוני ובהמשך אפתח גם תיק השקעות(תודה רבה לסולידית).
אני מגיע לעבודה עם אופניים חשמליות ובאמת סבבה עם זה, אין ספק שאשמח לרכב אבל גם להתנייד עם אופניים כשאני לא מוציא עליהם שקל מבסוט לגמרי.
וכמו שאמרתי מקודם אחרי חושבין הבנתי שהחומריות לא תמלא לי את החור, אני בכל זאת רוצה את החופש אז התחלתי לחשוב מה הלאה?
אמרתי מקודם שאני רוצה להיות יזם גדול והכל אבל אחרי כל זה הבנתי שפשוט אהיה מסופק בלהיות יזם קטן עם רכישת כמה דירות שיסגרו לי את הפינה ואוכל לחיות מבלי להשתעבד.
בכל זאת אני מרגיש שמשהו מוזר שהרי אם אני בנאדם של שגרה ויהיה לי יותר מדי חופש, אני אשבור את הראש אני חייב עיסוק מסוים, ועם כל האהבה שלי לפעילות גופנית זה דווקא תחום שאני רוצה להשאיר כתחביב ולא כעיסוק קבוע.

הבנתי גם שאם אשאר בעבודה שלי (שכרגע היא Dead end job) יקח לי יותר זמן להגיע למטרה (המטרה = לקנות מספיק דירות שאוכל להתקיים מהם ואוכל לעזור להוריי כשיגיעו לגיל הזקנה).
ובכל זאת, גם אם אתקיים מהם ארצה לעסוק במשהו (אינני יודע מה זה המשהו הזה עדיין).
אז חשבתי לעצמי, אולי בכל זאת אלך לכיוון הלימודים, וזה לא שיש לי בעיה ללמוד, בנוסף אני מוצא את עצמי הרבה פעמים חסר עיסוק ומתעניין בנושאים לימודיים, כי לגרוע זה לא יכול הרבה ויש פוטנציאל להרוויח גם מבחינה העשרה, הרחבת אופקים, הנאה ולמצוא עבודה מסודרת ולפתח קריירה שתעסיק אותי בזמן שאני חותר אל החופש ותמלא לי את הריקנות ואולי אפילו בעתיד לפתוח עסק קטן אחרי שהגיע למטרה שלי.

* חשוב מאוד לציין אני לא אובדני, פשוט כשאין לי עיסוק שמעשיר אותי ומפתח אותי אני מרגיש מאוד ריקני ומתחיל לשאול את עצמי יותר שאלות על עצם קיומי מה התכלית שלי פה בעולם, ממש משבר קיומי. כשאני מתאמן במכון אני הכי נהנה בעולם ובאמת מרגיש בעננים זה נותן לי סיפוק מעל ומעבר, אבל בכל זאת כמה אפשר להתאמן חח..
אני באמת מאמין שבשביל להרגיש משמעות ולהיות אופטימי אפילו שעצם קיומנו הוא חסר משמעות ביקום כה עצום כרוך בלשאוף להיות הכי טוב שאנחנו רוצים, מכל בחינה - בריאותית, גופנית, כלכלית, מנטלית, חברתית וכו'.

עכשיו אחרי כל החפירה הזאת אני אגיע לפואנטה.
כרגע אני בצומת דרכים, החלטתי שאני אלך לכיוון הלימודים, והחלטתי לנסות ללמוד בפתוחה .
הסיבות:
1. המטרה הקרובה שלי היא לקנות את הדירה הראשונה שלי עד גיל 25 ולכן אני עדיין רוצה להמשיך לעבוד, עם הפתוחה אני יכול לעבוד באותו הזמן
2. אין לי בגרות עם ציונים גבוהים בשביל מוסדות לימודים טובים ובנוסף לא עשיתי פסיכומטרי אבל שוב זה לא משנה כי אני רוצה לעבוד בזמן הלימודים
3. בנוסף צריך לעזור בבית ולכן לא יוכל לעזוב את הבית

כרגע הסמסטר הזה לקחתי קורס מתמטיקה קדם אקדמית בפתוחה בשביל להעלות את רמת המתמטיקה שלי ובשביל להבין מה כן יתאים לי אבל בכל זאת נשאלת השאלה מה אני לומד?
כמו שאמרתי בתיכון לא ממש הקדשתי זמן ללימודים, עם מתמטיקה 3 אפשר להבין שאין לי כנראה ראש ריאלי ממש אבל המקצועות הריאליים יביאו אותי יותר מהר למטרה אז אולי אנסה לתת בראש גם אם אני לא הכי חד.

לפני שאני מתחיל עם הדילמה שלי אני רוצה להגיד איפה אני רואה את עצמי.
את האמת אני לא רואה את עצמי מתכנת, אני לא אהיה מסוגל לשבת מול המחשב כל יום ולכתוב קוד גם אם כן אפתח חשיבה לוגית ואשתפר במתמטיקה, זה קצת מבאס כי וואלה בעבודה כזאת מרוויחים מעולה, אוכל להגיע למטרה שלי יותר מהר .
אני רואה את עצמי דווקא עובד עם אנשים, אולי מתעסק בשוק ההון ובנדל"ן, השקעות, אולי אם יתמזל מזלי אפילו קרן הון סיכון וכדומה.

אז יש כמה אופציות:
1. ללמוד חשבונאות וכלכלה - זה דווקא תחום שכן מאוד מעניין אותי ואני ממש אוהב ללמוד על כלכלה בזמן הפנוי שלי גם אבל לא ממש רואה את עצמי ממשיך לשנת השלמה ומתמחה לראיית חשבון, 7 שנים בהם ארוויח כמו שאני מרוויח בדיוק עכשיו וגם אז השכר לא יעלה דרסטית וגם אם כן אפתח קריירה בתחום, עד שאצבור ניסיון עד שאתחיל להרוויח כסף נורמלי יקח לא מעט זמן בפירמות פיננסיות (מה שכן יהיה לי ידע רחב יותר במיסוי שיכול לעזור לי בדרכי לאיסוף דירות).

2. ללמוד מדמ"ח - שוב אני לא רואה את עצמי מתכנת ומתעסק בכתיבת קוד אבל אולי אתפשר על הרצון, אקרע את התחת בלימודים קשים ואכנס לתחום בשביל להגיע למטרה שלי יותר מהר כי פשוט מרוויחים הרבה יותר.

3. ללמוד תואר דו חוגי כלכלה מדמ"ח מערכות ויישומים -אמנם זה תואר פחות ממוקד בתחום מסוים אבל ככה אלמד כלכלה שדווקא מאוד מסקרן אותי וגם אנסה ללמוד מדמח (ברמה קצת יותר נמוכה כי זה הוא תואר B.A) - ואני מניח שהכיוון בתואר הזה הוא להתעסק במערכות מידע BI Data Analyst Big Data וכדומה ופחות בכיוון של כתיבת קוד הארדקור שבו אפשר לשלב גם את תחום הכלכלה ולהביא אותו לידי ביטוי, אני מניח שאולי זה קצת פחות זמן על לשבת על התחת ולכתוב קוד כל היום, השכר לא גבוה כמו במשרות הייטק הארדקור אבל יותר נורמלי ממשרות עם השכלה פיננסית רגילה(כלכלה/מנהל עסקים/חשבונאות).

מבחינת העדפה אישית אעדיף חשבונאות וכלכלה אבל בוגר מרוויח בדיוק כמו שאני מרוויח עכשיו, אבל אני שואף להגיע למטרה יותר מהר בעיקר בגלל שהוריי מגיעים לגיל הזקנה, רק המקצועות הריאליים כיביכול יעזרו לי עם זה ולכן אני לא יודע מה לעשות ..

תודה לכל מי שקרא את החפירה, אשמח לשמוע עצות לאן להמשיך, מה ללמוד ואולי בכללי דברים וכיוונים אחרים שאתם חושבים שיכולים לעזור לי בקשר לסיפור והכיוונים שלי.
תודה רבה.

קודם כל בהצלחה

כמה נקודות בלי שום סדר מסויים
  1. מרגיש לי שאתה נעול על נדל"ן כאפיק השקעה. למה? האם שקלת את היתרונות / חסרונות של נדל"ן לעומת האלטרנטיבות?
  2. הדאגה שלך מהשעמום הקיומי שתסבול ממנו אחרי שתקנה כמה דירות ותנוח על זרי הדפנה משעשעת אותי. זו מטרה שתקח לך כמה שנים טובות. עד אז יש לך שפע של זמן לפתח תחביבים / תחומי עניין אחרים.
  3. למדתי בזמנו כמה קורסים בפתוחה. קח בחשבון שזה דורש מלא משמעת עצמית.
  4. אני ממליץ נגד ללמוד תחומים שאתה לא אוהב. לקום בבוקר לעבודה שאתה לא נהנה ממנה זה גהנום מעשה ידייך
  5. דרך שבה אתה יכול לקבל "תחושה" של המקצועות השונים שתעזור לך להרגיש למה אתה יותר נמשך היא לעשות כמה קורסים מכל תחום. ברור שיש פער עצום בין העבודה המעשית ללימודים אבל זה יתן לך הקשר מסויים.
  6. קרא את הספר SO GOOD THEY CAN'T IGNORE YOU. ספר מעולה שמדבר על בחירת ופיתוח קריירה

היי,
לגבי התואר מדעי המחשב מערכות וישומים - אני לומד אותו עכשיו. לומדים רוב מה שלומדים במדמח, חוץ מהמתמטיקה. שזה נחמד, אבל מבחינת קורסים תכנותיים זה אותם קורסים.
החלק של הכלכלה שלו הוא מאוד מאוד בסיסי.

לגבי מדמח בכללי, נשמע שזה לא הכיוון שלך - ולכן לא יודע אם הייתי מכוון לשם.

בוא נדבר על חשבונאות וכלכלה.

זה הסקר הגדול של שכר רואי חשבון (מנסיון האישי הסקר אמין):
https://www.bpracti.co.il/cpa-salary-survey-2019/

יש משכורות מאוד גבוהות של חשבים, מנהלי מחלקות כספיות בחברות ושל שותפים בפירמות רואי חשבון, גם בעלי משרדים ותיקים מרוויחים כסף לא רע. כמה שאתה מבין, מאוד קשה להגיע למצבם ואחוזם מכלל העוסקים בתחום הוא נמוך מאוד.

שכר של כלכלנים לרב נמוך יותר מרואי החשבון, כמובן שיש יוצאים מן הכלל. רב האנשים שלמדו איתי בתואר הראשון בכלכלה לא עוסקים בכלכלה פרופר.

המסלול של רואי חשבון הוא ארוך מאוד ולא כדאי מבחינת עלות תועלת כספית ורב רואי חשבון עוסקים בביקורת דוחות כספיים - וזה עבודה מייסרת, מייגעת ומונוטונית, אחרי כמה שנים פשוט רוצים לברוח מהמקצוע.

עבודה במחלקת מיסוי ומחלקה כלכלית במשרדי רואי חשבון הגדולים - יותר מעניינות מעבודת ביקורת. כמה כן, לאחר העבודות הללו אפשר להתברג בתפקידים מעניינים אחרים.
במשרדים הקטנים ובינוניים זה בעיקר ביקורת דוחות כספיים ודוחות אישיים, לפעמים יש גם עבודות אחרות כמה ביקורת פנים וכ"ו.

היום אנשים מהתחום ממליצים ללמוד הנדסת תוכנה/מדעי מחשב ביחד עם חשבונאות, ככל הנראה התחום החם הבא.
בלי לימודי מדעי מחשב לא יהיה לך שום יתרון במקצוע והשכר שלך יהיה ממוצע לפי הסקר. לעומת זאת מדעי מחשב ביחד עם חשבונאות זה כבר סיפור אחר לגמרי.

לסיכומו של העניין - לא כדאי ללמוד חשבונאות לבד. אנשים באים לעבודה עצובים וכל היום רק מתלוננים שנמאס להם.

מקווה שתבחר בדרך יותר נעימה לעבור את החיים.

אז ככה, אני בן 22 גר באזור השרון,
ברוך הבא!
משבר קיומי זה מוגזם אבל ריקנות בגילך היא משהו שהרבה חווים ורוב הסיכויים שזה יעבור לך :)
התפזרת פה על כמה עניינים אז אתייחס רק לחלק מהם (עם הדגשים שלי)
כבר בזמן השירות התחלתי להתעניין בנדל"ן
מצב סוציואוקונומי נמוך בבית עם הורה אחד (אבא שלי, הוריי גרושים אבל עדיין בקשר מעולה עם אמא) שהביא אותי לחפש לאיך אני פותר את הבעיה הזאת ואיך אני עוזר לעצמי ולהורים שלי.
אז שאפתי להיות יזם, "להתעשר ולחיות בגדול"
והתחלתי לעבוד בעבודה שגרתית (מועדפת)
אני שואף להגיע למטרה יותר מהר בעיקר בגלל שהוריי מגיעים לגיל הזקנה
המטרה הקרובה שלי היא לקנות את הדירה הראשונה שלי עד גיל 25
אתה מתאר מצב שבו אתה צריך ורוצה להפשיל שרוולים ולהתחיל בפעולות שיביאו אותך לקניית דירה ראשונה תוך 3 שנים. כדי שזה יקרה, אתה צריך לחסוך להון עצמי מספק כבר עכשיו וזה אומר שאתה לא מוציא כסף על טיולים וחדר כושר אלא חוסך באופן אגרסיבי כל עוד אתה גר אצל אבא שלך.
אני לא יודעת לאיזה דירה אתה מכוון את עצמך אבל בוא נלך על דירה זולה בפריפריה של חצי מיליון ש"ח. אתה צריך הון עצמי בסביבות 150K-200K. אתה יכול לחסוך סכום כזה בשלוש שנים? אתה יכול לקבל חלק ממהון העצמי ממישהו מהמשפחה (לפי דבריך, כנראה שלא)? אתה תהיה במצב שהבנק מאשר לך משכנתא?
לגבי הנושא של הלימודים, כנראה שהם יעכבו את המטרה הקרובה שלך אבל אולי אתה צריך לשנות את המטרה הראשונה או את העיתוי שלה.

ברוך הבא לפורום,
אני פחות או יותר בגיל שלך (24)
בקשר לנדלן, אני אישית משקיע בתיק השקעות דרך מיטב דש טרייד בשני מדדים (רוצה בעתיד הקרוב לעבור לניהול דרך IB), אני חושב שאמשיך להשקיע בתיק ולא בנדלן בשלב הזה של החיים בגלל נזילות שיש לתיק השקעות לעומת נדלן,התעסקות כמעט אפסית בתיק השקעות וחסם כניסה נמוך יחסית , אפשר להתחיל להשקיע מסכומים של 25 אלף שקל ולנהל לבד את התיק.

ממליץ לך לקרוא את את הפוסטים מהבלוג של הסולידית

15 עצות סולידיות לבני 20+
https://www.hasolidit.com/15-עצות-סולידיות-לבני-20

המקפצה שלך לאזרחות – 2.0
https://www.hasolidit.com/המקפצה-שלך-לאזרחות-2-0

בפורום אתה יכול להשתמש בסרגל חיפוש במילות מפתח שמעניינות אותך ולראות שרשורים בנושאים האלו, יש הרבה מאוד מה ללמוד ממה שאנשים משתפים כאן.
ממליץ בחום להיכנס לפרופיל של @רוני ---> הודעות ---> ולעבור על השרשורים שהוא מגיב בהם.

המון בהצלחה

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
את האמת אני לא רואה את עצמי מתכנת, אני לא אהיה מסוגל לשבת מול המחשב כל יום ולכתוב קוד גם אם כן אפתח חשיבה לוגית ואשתפר במתמטיקה, זה קצת מבאס כי וואלה בעבודה כזאת מרוויחים מעולה, אוכל להגיע למטרה שלי יותר מהר .

אני רואה את עצמי דווקא עובד עם אנשים, אולי מתעסק בשוק ההון ובנדל"ן, השקעות, אולי אם יתמזל מזלי אפילו קרן הון סיכון וכדומה.

אמרתי מקודם שאני רוצה להיות יזם גדול והכל אבל אחרי כל זה הבנתי שפשוט אהיה מסופק בלהיות יזם קטן עם רכישת כמה דירות שיסגרו לי את הפינה ואוכל לחיות מבלי להשתעבד. בכל זאת אני מרגיש שמשהו מוזר שהרי אם אני בנאדם של שגרה ויהיה לי יותר מדי חופש

לא חייב בכוח ללמוד תכנות, יש עוד דרכים לעשות כסף.
חשבת אגב ללמוד הנדסאי/מהנדס? או לקדם את האהבה לאימונים ולהיות מאמן אישי?

שמתי לב שאתה מדבר על דברים מאוד גדולים של עצמאות כלכלית, חופש, השקעות וכו' כאילו זה פשוט אופציה קיימת בשבילך שאתה רק צריך לבחור.
כדי להיות יזם נדל"ן או להיות בפוזציה בעולם ההשקעות שבה אתה מרוויח הרבה כסף נדרש יכולות מסוימות, הון עצמי, ידע, קשרים וכו'. זה לוקח הרבה זמן (אם בכלל, לא כולם מגיעים לזה).

לדעתי כדאי שתחשוב על תחום שאתה יכול לעבוד ולהתמקצע בו לטווח הרחוק בו אתה יכול לנצל את הכישורים שלך בשילוב עם המצב בשוק (תהליכי אוטומציה לדוגמא לוקחים הרבה פרנסה גם במגזר הפיננסי) ועם השאיפות שלך.
שיהיה בהצלחה!

קודם כל בהצלחה

כמה נקודות בלי שום סדר מסויים
  1. מרגיש לי שאתה נעול על נדל"ן כאפיק השקעה. למה? האם שקלת את היתרונות / חסרונות של נדל"ן לעומת האלטרנטיבות?
  2. הדאגה שלך מהשעמום הקיומי שתסבול ממנו אחרי שתקנה כמה דירות ותנוח על זרי הדפנה משעשעת אותי. זו מטרה שתקח לך כמה שנים טובות. עד אז יש לך שפע של זמן לפתח תחביבים / תחומי עניין אחרים.
  3. למדתי בזמנו כמה קורסים בפתוחה. קח בחשבון שזה דורש מלא משמעת עצמית.
  4. אני ממליץ נגד ללמוד תחומים שאתה לא אוהב. לקום בבוקר לעבודה שאתה לא נהנה ממנה זה גהנום מעשה ידייך
  5. דרך שבה אתה יכול לקבל "תחושה" של המקצועות השונים שתעזור לך להרגיש למה אתה יותר נמשך היא לעשות כמה קורסים מכל תחום. ברור שיש פער עצום בין העבודה המעשית ללימודים אבל זה יתן לך הקשר מסויים.
  6. קרא את הספר SO GOOD THEY CAN'T IGNORE YOU. ספר מעולה שמדבר על בחירת ופיתוח קריירה

1. כן שקלתי אלטרנטיבות, וזה לא שאני פוסל את שוק ההון למשל אני גם מתחיל לחקור על זה, אני כן חושב שצריך לא לשים את כל הביצים בשק אחד אבל ספציפית נדל"ן חשבתי להתייחס לזה כאפיק השקעה הראשי
2.כן אין ספק, זאת מטרה שתיקח זמן, אני מבין מה אתה בא להגיד - נגיע לגשר נחצה אותו, פשוט חושב שבכל זאת עדיף שתיהיה קריירה לעיסוק גם אחרי שהגיע למטרה.
3.כן שמעתי שזה לא קל בכלל, אני מניח שאם זה היה קל זה לא היה שווה את זה חח
4. אני מבין מה אתה אומר מצד שני אני חושב שבסופו של דבר עבודה היא עבודה גם מה שאני יאהב לעסוק בו בשלב מסוים אמצה ואתחיל לתעב את העבודה.
5. הבנתי כן ראיתי שרוב הקורסים הראשונים גם די חופפים
6. קיבלתי תודה רבה אני אבדוק לגבי הספר
תודה רבה

היי,
לגבי התואר מדעי המחשב מערכות וישומים - אני לומד אותו עכשיו. לומדים רוב מה שלומדים במדמח, חוץ מהמתמטיקה. שזה נחמד, אבל מבחינת קורסים תכנותיים זה אותם קורסים.
החלק של הכלכלה שלו הוא מאוד מאוד בסיסי.

לגבי מדמח בכללי, נשמע שזה לא הכיוון שלך - ולכן לא יודע אם הייתי מכוון לשם.

אה טוב לדעת, רמת המתמטיקה נמוכה יותר אז ? בעיקר חדו"א במקום אינפי ראיתי
אני מבין לגמרי מה אתה אומר אבל כמו שאמרתי מקודם, צריך גם לחשוב על עניין ההשתכרות, עם כל הכבוד להעשרה ולהנאה מהתואר בסופו של דבר צריך לשים על השולחן גם את התועלת להמשך, זה מבאס שתחום עניין שכן מעניין אותי לא בהכרח יביא לי הרבה תועלת להמשך/לתקופה הקרובה, בגלל זה אני חושב שאולי אנסה לדחוף את עצמי בכוח.

ברוך הבא!
משבר קיומי זה מוגזם אבל ריקנות בגילך היא משהו שהרבה חווים ורוב הסיכויים שזה יעבור לך :)
התפזרת פה על כמה עניינים אז אתייחס רק לחלק מהם (עם הדגשים שלי)

אתה מתאר מצב שבו אתה צריך ורוצה להפשיל שרוולים ולהתחיל בפעולות שיביאו אותך לקניית דירה ראשונה תוך 3 שנים. כדי שזה יקרה, אתה צריך לחסוך להון עצמי מספק כבר עכשיו וזה אומר שאתה לא מוציא כסף על טיולים וחדר כושר אלא חוסך באופן אגרסיבי כל עוד אתה גר אצל אבא שלך.
אני לא יודעת לאיזה דירה אתה מכוון את עצמך אבל בוא נלך על דירה זולה בפריפריה של חצי מיליון ש"ח. אתה צריך הון עצמי בסביבות 150K-200K. אתה יכול לחסוך סכום כזה בשלוש שנים? אתה יכול לקבל חלק ממהון העצמי ממישהו מהמשפחה (לפי דבריך, כנראה שלא)? אתה תהיה במצב שהבנק מאשר לך משכנתא?
לגבי הנושא של הלימודים, כנראה שהם יעכבו את המטרה הקרובה שלך אבל אולי אתה צריך לשנות את המטרה הראשונה או את העיתוי שלה.

תודה רבה, כן אני כבר חישבתי את המצב ואני מקפיד על חיסכון אגרסיבי של 70% מהמשכורת וחוסך חודש חודש, אכן המטרה להגיע ל200-300 אלף שקל ולקנות דירה בצפון או בדרום ובאותו הזמן משקיע בקרן ההשתלמות שלי בהמשך.
ספציפית את מכון הכושר אני לא יכול לוותר עליו, אחד הדברים שלא מסוגל לוותר וגם לא עלות יקרה 130 שקל זה לא נורא.
מה שכן הלימודים כן יגרמו לי להאטה בקצב העבודה שלי, יכול להיות שזה יגרום לעיכוב בחיסכון וכן משהו שאני לא רוצה בו.

ברוך הבא לפורום,
אני פחות או יותר בגיל שלך (24)
בקשר לנדלן, אני אישית משקיע בתיק השקעות דרך מיטב דש טרייד בשני מדדים (רוצה בעתיד הקרוב לעבור לניהול דרך IB), אני חושב שאמשיך להשקיע בתיק ולא בנדלן בשלב הזה של החיים בגלל נזילות שיש לתיק השקעות לעומת נדלן,התעסקות כמעט אפסית בתיק השקעות וחסם כניסה נמוך יחסית , אפשר להתחיל להשקיע מסכומים של 25 אלף שקל ולנהל לבד את התיק.

ממליץ לך לקרוא את את הפוסטים מהבלוג של הסולידית

15 עצות סולידיות לבני 20+
https://www.hasolidit.com/15-עצות-סולידיות-לבני-20

המקפצה שלך לאזרחות – 2.0
https://www.hasolidit.com/המקפצה-שלך-לאזרחות-2-0

בפורום אתה יכול להשתמש בסרגל חיפוש במילות מפתח שמעניינות אותך ולראות שרשורים בנושאים האלו, יש הרבה מאוד מה ללמוד ממה שאנשים משתפים כאן.
ממליץ בחום להיכנס לפרופיל של @רוני ---> הודעות ---> ולעבור על השרשורים שהוא מגיב בהם.

המון בהצלחה

קודם כל ממש תודה.
כן חשבתי לפתוח גם תיק השקעות לנסות לחלק את החיסכון שלי בצורה מסוימת שאני משקיע קצת גם בתיק אבל בעיקר חוסך בשביל דירה, כן אני יודע שיש יתרונות מעולים לתיק השקעות מבחינת התעסקות בגלל זה אני רואה את זה כאפיק השקעה משני בו אשקיע סכומים קטנים יותר בזמן החיסכון לדירה.
אני רואה נדל"ן כהשקעה סולידית והמטרה שלי בסופו של דבר לאסוף דירות, במקביל להריץ תיק השקעות קטן.

כן חשבתי לפתוח גם תיק השקעות לנסות לחלק את החיסכון שלי בצורה מסוימת שאני משקיע קצת גם בתיק אבל בעיקר חוסך בשביל דירה

תוכל גם לחסוך את הכסף בתיק השקעות ושתגיע להון המתאים לדירה תוכל לקבל החלטה האם כדי להיכנס גם לתחום הנדלן.
הכי חשוב זה להתחיל להשקיע כמה שיותר מוקדם כדי שהכסף יתחיל לצבור תשואה, והדרך לעשות את זה בגיל שלנו זה רק דרך תיק השקעות.
אני חושב שהכי חשוב בשלב שאנחנו נמצאים זה לשים את רוב המאמצים להגדיל את ההכנסה כמה שיותר על ידי לימודים ולפתח הרגלים טובים לעתיד כמו חיסכון,השקעה והתנהלות כלכלית נכונה.

נערך לאחרונה ב:

תודה⁦⁩

לא חייב בכוח ללמוד תכנות, יש עוד דרכים לעשות כסף.
חשבת אגב ללמוד הנדסאי/מהנדס? או לקדם את האהבה לאימונים ולהיות מאמן אישי?

שמתי לב שאתה מדבר על דברים מאוד גדולים של עצמאות כלכלית, חופש, השקעות וכו' כאילו זה פשוט אופציה קיימת בשבילך שאתה רק צריך לבחור.
כדי להיות יזם נדל"ן או להיות בפוזציה בעולם ההשקעות שבה אתה מרוויח הרבה כסף נדרש יכולות מסוימות, הון עצמי, ידע, קשרים וכו'. זה לוקח הרבה זמן (אם בכלל, לא כולם מגיעים לזה).

לדעתי כדאי שתחשוב על תחום שאתה יכול לעבוד ולהתמקצע בו לטווח הרחוק בו אתה יכול לנצל את הכישורים שלך בשילוב עם המצב בשוק (תהליכי אוטומציה לדוגמא לוקחים הרבה פרנסה גם במגזר הפיננסי) ועם השאיפות שלך.
שיהיה בהצלחה!

ספציפית בפתוחה יש רק הנדסת תוכנה שזה מדמח והנדסת תעשייה וניהול .
עם כמה שאני אוהב להתאמן וחוקר ומשקיע בתזונה, אני לא רואה את עצמי מאמן אישי זה הוא תחום שרף הכניסה שלו מאוד נמוך משמע הרבה עוסקים בו לכן סיכויי ההצלחה ברמה גבוה בתחום הזה נמוכים לאדם הממוצע, כמובן שצריך לשאוף להגיע רחוק בכל תחום התעסקות של אדם אבל צריך גם להיות ריאלי, פוטנציאל ההשתכרות מהתחום הזה גם אינו גבוה, ספציפית רוצה לשמור את זה כתחביב.

זה הקטע, שאין לי כישורים, אינני יוצא יחידה טכנולוגית ובכללי אני צעיר בלי יותר מדי כישורים חוץ ממוסר עבודה, בעקבות זאת אני חושב שדווקא תואר כן יביא לי כרטיס כניסה לתחום מסוים ומשם אתחיל להתפתח.

אגב אני יודע ש"יזם נדל"ן" זה נשמע Title מפוצץ אבל אני מתכוון פשוט גם לאדם עם נכס אחד קטן שמניב, הכוונה ליזם נדל"ן שאוסף דירות,ל התכוונתי עכשיו לאקרו נדל"ן או קבוצת חג׳ג׳ (יזם פרויקטים או משהו כזה) שכן אני מבין שזאת מטרה מאוד מאוד רחוקה ולא ריאלית.

מדבר על תואר בלימודיי היי טק שזה תואר חדש ולא מדמח?

לסיכומו של העניין - לא כדאי ללמוד חשבונאות לבד. אנשים באים לעבודה עצובים וכל היום רק מתלוננים שנמאס להם.
הרבה רואי חשבון עובדים כמנהלי כספים בחברות במשק עם שכר מכובד של דרג מנהל בכיר ואפשרות למעבר למנכלות בעתיד.
חשבונאות תכלס הולכת להעלם עם הטכנולוגיה שתחליף אותה....

הכי חשוב זה להתחיל להשקיע כמה שיותר מוקדם כדי שהכסף יתחיל לצבור תשואה
זה נכון
והדרך לעשות את זה בגיל שלנו זה רק דרך תיק השקעות.
זאת כבר דעה אישית שלך (גם שלי אבל לא רלוונטי לאחרים). אם הפות"ש מעדיף להשקיע בנדל"ן תוך שנים ספורות, עדיף לו לחסוך ולשמור את הכסף במקום בלי הרבה תנודתיות. השקעה במניות היא לטווח ארוך ולפי התכניות שלו נכון לעכשיו, זה לא מתאים.
אגב אני יודע ש"יזם נדל"ן" זה נשמע Title מפוצץ אבל אני מתכוון פשוט גם לאדם עם נכס אחד קטן שמניב
נדל"ן הוא תחום שדורש ממך להבין היטב מה אתה עושה. בשלוש שנים שאתה חוסך כסף להון עצמי, אני מציעה לך ללמוד היטב את השוק הרלוונטי. יש כאן המון שרשורים מצויינים לגבי הנושא הזה אז תתחיל לדגור עליהם ואם יש שאלות - לא חסרים אנשים טובים בפורום שמבינים בתחום ויעזרו לך לחשוב כדי למצוא את מה שנכון לך.

ספציפית בפתוחה יש רק הנדסת תוכנה שזה מדמח והנדסת תעשייה וניהול .

אם לא ללמוד בפתוחה זה אפשרות מבחינך ואם מקצועות הנדסיים מעניינים אותך אז שתדע שאפשר לעשות הנדסאי בכל מיני תחומים ללא פסיכומטרי בעלות של כ5000 שקל לכל הלימודים ויש הרבה מכללות בארץ שמלמדות אז כנראה יש משהו קרוב אליך.
אפשר גם לבדוק אפשרות להשלים למהנדס באונ' אריאל. יש חשמל/מכונות/בניין/כימיה/תעשייה וניהול ולמיטב ידעתי הם היחידים שלא דורשים גם פסיכומטרי להשלמה לעומת מקומות אחרים. יש יתרון להתחיל יש ללמוד ישר במקום לנסות לשפר בגרויות/פסיכומטרי + קצב למידה רגוע יותר + אחרי שנתיים כבר להיות עם מקצוע ביד. כמובן שתעשה את מסגרת השיקולים שלך ותראה אם זה מתאים לך.

נהניתי לקרוא את ה"חפירה" שלך.
והבנתי שאפילו עם הרצון לחופש אני גם בנאדם של שגרה.
בעיניי לא סותרים, היכולת לבחור את סדר היום שלך זה ה-חופש.

אני רואה את עצמי דווקא עובד עם אנשים, אולי מתעסק בשוק ההון ובנדל"ן

היי
תחום השקעות הנדל"ן הוא נרחב, ישנן אסטרטגיות שונות,
עבור המשקיע מדובר בתהליך (לדעתי מאוד מרתק) של התמקצעות, פיתוח חשיבה
ומנטליות מתאימים, משקיע נדל"ן הוא ללא ספק איש של אנשים, הוא באינטראקציה עם
אנשי מקצוע שונים.....

החוזקה בהשקעות נדל"ן, היא שבאמצעות השקעה בנכסים סולידיים עם מימון, ניתן לבנות לאורך זמן רשת ביטחון כלכלית.

הנכסים המניבים הם נצחיים, עוברים כירושה לדור הבא, בשבוע הקרוב אני משלים רכישה של דירת מגורים ביחד עם
השותפה שלי, במבנה אייקוני בעיר ליברפול, הבניין קיים משנת 1872, שרד 2 מלחמות עולם ומשברים כלכליים,
וכפי הנראה ישרוד גם את נגיף הקורונה.

במידה ויש לך את התשוקה לנדל"ן, לך על זה, בהצלחה !

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D מה קורה לפנסיה במקרה של משבר פיסקאלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ה פנסיה וקופת גמל - תהיה על "משבר הפנסיה" ותוחלת החיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 41
עידו ג איפוק בעת משבר - עבודה התפתחות אישית 4
אופק משבר גיל 30, האם הגיע הזמן להיכנס לשוק הנדל׳׳ן נדל"ן 28
Y השקעה בזמן משבר: לקיחת הלוואות בסכומים גדולים עם ריבית נמוכה צרכנות פיננסית 12
P משבר המהגרים בארהב אוף טופיק 1
מ לקראת משבר חוקתי פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 284
R משבר של אמצע התואר התפתחות אישית 27
ברבור האם לשנות מסלולי השקעה בקופת גמל בעת משבר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
T משבר האנרגיה העולמי - השורשים, הסיבות והאם בכל זאת יש פתרונות? אוף טופיק 0
I תהיות על המצב הפיננסי העולמי, משבר הנדל"ן בארץ ולאן מועדות פנינו אוף טופיק 435
D משבר הdot.com - הסתכלות היסטורית שוק ההון 24
I איזה מניות או מדדים עולים בזמן משבר? שוק ההון 6
K The Volatility Squeeze - משבר באופק? שוק ההון 4
ס צומת דרכים לקראת משבר גיל 30 יומני מסע אישיים 2
ב מעבר בין מסלולי קרן פנסייה לפני/בזמן משבר שוק ההון 1
S התנהגות המשקיע בעת משבר בשוק שוק ההון 10
ע הסתגלות אחרי משבר בעידן האחרון שוק ההון 9
קירכהוף משבר המשכנתאות בישראל -האם אנחנו לקראת משבר סאב פריים אוף טופיק 5
A טיפים להפתחת מיסוי בעקבות משבר הקורונה מיסים 6
cypriano de rore תמיכה פשוטה בעסקים בעת משבר הקורונה אוף טופיק 57
I משבר בשוק הנדל"ן שוק ההון 2
P מוכרי משבר הקורונה - האם חזרתם לשוק? שוק ההון 190
E מהלכי הגנה מפני פשיטות רגל של בנקים/חברות השקעה בסביבת משבר כלכלי גדול שוק ההון 11
הנודדת סיכון כלכלי במעבר בין קרנות בתקופת משבר שוק ההון 18
R הימנעות ממלכודות מס בעקבות משבר הקורונה שוק ההון 1
אצטרובל שינוי מבנה תיק בזמן משבר שוק ההון 12
M [תהיות בעקבות משבר הקורונה] אוף טופיק 63
M דרך אחרת להסתכל על משבר שוק ההון 20
חתול לילה קרנות מחקות בזמן משבר שוק ההון 12
dorian צמיחה בזמן משבר אוף טופיק 12
C קרן השתלמות - ניוד כספים בין חברות בזמן משבר שוק ההון 0
R האם באמת אפשר להשוות את משבר הקורונה למשברים קודמים? שוק ההון 41
ד מכירת דירה לטובת שוק ההון בצל משבר הקורונה שוק ההון 13
N משבר קרוב לפרישה שוק ההון 8
ב הלוואה לצורך השקעה בזמן משבר שוק ההון 28
J אג"ח ממשלתי בזמן משבר שוק ההון 54
קירכהוף משבר כלכלי - התנהלות וטיפים בזמן משבר שוק ההון 26
R חוות דעת על קופות גמל מסלול מנייתי בעת משבר שוק ההון 1
Z שאלה - אפשר לנצל את משבר הקורונה-ווירוס בעולם? שוק ההון 1
V תיק השקעות, עבודה והחיים עצמם בתקופת משבר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 56
abby1994 משבר אמצע גיל העשרים יומני מסע אישיים 20
Y מייקל ברי צופה בועה חדשה (האנליסט שצפה את משבר 2008) שוק ההון 2
C האם פרנק שווייצרי יכול להוות גורם מאזן בזמן משבר לחלק המנייתי? שוק ההון 8
V אסטרטגיית או אפשרויות השקעה לזמן מיתון (משבר ו/או נפילות ממושכות בבורסות) שוק ההון 20
ה משבר הסאב פריים הישראלי נדל"ן 22
לא חשוב שמות זקוק להדרכה מפיקוד העורף כיצד לנהל תיק השקעות בזמן משבר ניחוח 2008 אוף טופיק 3
ג דיון תיאורטי: מה יקרה לשקל במקרה של משבר נדל"ן? שוק ההון 4
C משבר גיל ה-32 אוף טופיק 57
ג מה קורה במצב של משבר השוק המניות + ריביות עולות? שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה