• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מרצה עצמאי - כיצד כדאי להתנהל

• פותח הנושא פותח הנושא Rokubato
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Rokubato

משתמש רגיל
דירוג
83
אני שכיר בהייטק במשרה מלאה ופרילנסר כמרצה בתחום עם תעריף של 600 לשעה (ללא מע״מ) כבר 3 שנים.
כחלק מהתפקיד אני נדרש לקיים פגישות מדי פעם עם לקוחות או מתאמות קורסים או מרצים אחרים על מנת לדון בחומר אותו עליי ללמד.
בחוזה אין אזכור אודות הזמן אותו אני משקיע על פגישות ותהיתי מה לעשות, לא מדובר ביותר מדי זמן, מדובר במשהו כמו 4 שעות לכל היותר בחודש במידת הצורך אבל אלו 4 שעות מהזמן שלי בהן אני לא מקבל תשלום וזה קצת צורם לי, אחרי הכל, דורשים ממני להשקיע זמן ואני לא מתוגמל עליו.
בנוסף, כבר 3 שנים אני עם אותו תעריף (אגב החוזה רק לשנה ולא חידשנו מאז) וחשבתי מה עליי לעשות.
אישרתי כבר הזמנות קורסים ל-2025 וחשבתי להצמיד את התעריף אותו אני מקבל למדד, כלומר להעלות את התעריף השעתי מ600 ל680 שזה לפי החישוב שלי השינוי במדד בשלושת השנים בהן אנחנו עובדים יחד.
בנוסף, שקלתי לבקש תשלום גם בגין פגישות עם לקוחות או צוות הקורס לצורך דיון על חומרים מה שלא עשיתי עד עכשיו.
תהיתי איך עליי להתנהל, עד עכשיו לא עשיתי כלום עם זה כי מצד אחד לא הייתי רוצה פוטנציאל לאבד שעות וקורסים רק כי אני מבקש יותר וכי אני מבקש תשלום גם על פגישות ולהצטייר קטנוני גם ככה התעריף לשעה די גבוה לדעתי ולא רוצה ליצור רושם רע, מצד שני אני מרגיש קצת מנוצל בעניין שעליי לבזבז שעות על פגישות ולענות לכל גחמה שלהם ללא תגמול כלשהו (גם ככה להתכונן למערך שיעור זה משהו שמתבצע על חשבוני כמו חזרה על החומר וכו׳)
אשמח לדעת כיצד הייתם פועלים.

המחיר שלך לשעת הרצאה צריך לכלול גם את הזמן שאתה משקיע לפני/אחרי ההרצאה עצמה.
ככה זה במכירות, המחיר הסופי מגלם גם את ההשקעה שלך לפני המכירה עצמה.
אגב, לבוא מוכן לשיעור שאתה גובה עליו כסף זה לא "השקעת זמן על חשבונך", זה נקרא מקצוענות. אם הייתי משלם לבעל מקצוע 600 לשעה והוא מגיע לא מוכן, לא היינו ממשיכים.

יש לך כאן כמה שאלות:
1. איך לתמחר שעת עבודה שלי?
2. איך לכלול את הזמן הנוסף ש"אינו מתומחר"?
3. איך להעלות את המחיר מבלי להוריד את כמות העבודה.

עולם ההרצאות מתמחר מוצר לפי שעה פרונטלית. אתה יכול (וצריך) להעמיס את הזמן הנוסף על סף השעות ולהעלות את המחיר בהתאם. בסוף מתמחרים את כל הפרויקט לפי מחיר לשעה כפול מספר שעות פרונטליות. צא מהחשיבה השעתית. תמחר את הפרויקט וחלק במספר השעות הפרונטליות, כשאתה מעמיס את כל השעות הנוספות על המחיר לשעה פרונטלית.

אני מניח שהשכר שלך בהייטק גבוה משמעותית, ושאתה מקבל ערך מוסף מההרצאות. אם אתה במדרגת מס של 47%, המשכורת שלך פר שעה לא נופלת מ 300. כמרצה, אני מניח שפחות ממחצית מהזמן המוקדש להרצאות הן שעות פרונטליות, ככה שאפקטיבית אתה מקבל פחות מ 300 לשעה (אתה יודע לתמחר). אני בכלל לא נכנס כאן לתנאים סוציאליים ונסיעות, חופשות וכו'. רוצה לומר, אתה מתמחר את עצמך בחסר רב, וזה בסדר אם אתה שואב הנאה מהעיסוק, רק צריך להיות מודע לכך.

אם אתה מרצה בנושא ייחודי, תנסה להבין מה הערך המוסף שלך על פני אחרים. אני מכיר גם מספרים גבוהים משמעותית באקדמיה "היוקרתית" בארץ, גם כפול וגם פי 3 (מנסיון אישי). שעה של הרצאה בנושא ממוקד בתעשייה יכולה להיות שווה פי 10 (שוב, מנסיון). אני לא מדבר כאן על הרצאה של סלב (שמחירה לא חסום), אלא של מומחה בתחום טכנולוגי.

גישת ההצמדה שלך למדד שגויה מיסודה - אתה צריך להסביר למה הקורס שלך היום טוב בהרבה מעבר, ולא להסביר שהעלויות שלך עלו ושהעולם התייקר. הנסיון שלך גבר, המקצועיות בהוראה וכו'. אם יש לך ציוני הוראה משנים קודמות או משובים מלקוחות, זה גם משחק תפקיד חשוב. אתה יכול לשנות את שם המצגת או הקורס כדי להדגיש שמדובר בתוכן חדש, רלוונטי ואיכותי יותר.

נערך לאחרונה ב:
אתה יכול (וצריך) להעמיס את הזמן הנוסף על סף השעות ולהעלות את המחיר בהתאם
זה בהחלט הדבר ההגיוני לעשות, למעט אם יש סיבות נוספות להיותך מרצה מעבר לעבודה כשכיר.
למשל בתחום שהחברה המשפחתית שלנו עוסקת, יש חשיבות גם למיתוג מקצועי כבר-סמכא ולכן בעלי נותן מדי בפעם בחינם (כרגע) הרצאות שמאורגנות ע"י עמותה שקשורה לתחום. האנשים שמגיעים להקשיב הם בעלי תפקידים ברשויות מקומיות ויכול להיות שבעקבות ההתרשמות מהרצאה הם יהפכו ללקוחות. זה גם משפיע על הקולגות שלומדים להכיר ולהעריך.

זה בהחלט הדבר ההגיוני לעשות, למעט אם יש סיבות נוספות להיותך מרצה מעבר לעבודה כשכיר.
למשל בתחום שהחברה המשפחתית שלנו עוסקת, יש חשיבות גם למיתוג מקצועי כבר-סמכא ולכן בעלי נותן מדי בפעם בחינם (כרגע) הרצאות שמאורגנות ע"י עמותה שקשורה לתחום. האנשים שמגיעים להקשיב הם בעלי תפקידים ברשויות מקומיות ויכול להיות שבעקבות ההתרשמות מהרצאה הם יהפכו ללקוחות. זה גם משפיע על הקולגות שלומדים להכיר ולהעריך.
מסכים, במה שאת מתארת זה חלק מ funnel שמטרתו להביא לידים. חוסך הוצאות שיווק...

נערך לאחרונה ב:
המחיר שלך לשעת הרצאה צריך לכלול גם את הזמן שאתה משקיע לפני/אחרי ההרצאה עצמה.
הזמן המהותי שאני משקיע הוא הכנה למערך השיעור, פתרון מעבדות, בדיקה שהכל עובד כנדרש וכו.
זו השקעה חד פעמית של הכנת החומר ולמידת מערך השיעור, לאחר מכן אני רץ על אותו השיעור והחומר מספר רב של הרצאות מבלי להשקיע שעות קדם נוספות.

עולם ההרצאות מתמחר מוצר לפי שעה פרונטלית. אתה יכול (וצריך) להעמיס את הזמן הנוסף על סף השעות ולהעלות את המחיר בהתאם. בסוף מתמחרים את כל הפרויקט לפי מחיר לשעה כפול מספר שעות פרונטליות. צא מהחשיבה השעתית. תמחר את הפרויקט וחלק במספר השעות הפרונטליות, כשאתה מעמיס את כל השעות הנוספות על המחיר לשעה פרונטלית.
זה לא כל כך עובד ככה. זה לא פרויקט אלא קורס בעולמות התוכנה. קורס מכיל מספר רב של נושאים וכל מרצה לוקח מספר נושאים מסוים מהקורס. נדירים המרצים אם בכלל שמעבירים קורס שלם מתחילתו ועד סופו כי לרוב לא כולם שולטים בצורה מלאה בכל הנושאים. תתי הנושאים בקורס ניתנים להעברה פרטנית או כחלק מקורס מקיף. בסופו של דבר כל הנושאים האלה מועברים מספר רב של פעמים ככה שנדרשת רק השקעה ראשונית בהכנת מערך השיעור.
אם מבקשים ממני קורס בנושאים שכבר העברתי אני לא צריך להשקיע יותר זמן. אם מבקשים נושאים שלא העברתי אני פשוט מסרב בדיוק מסיבה זו.
מה שמפריע לי זה:
1. במשך 3 שנים לא דרשתי תעריף גבוה יותר כאשר יש לי פידבקים מצוינים.
2. אני נדרש מטעם מוסד הלימודים לשעות פגישה עם לקוחות בהן אני לא גובה תשלום ואני רוצה להתחיל לגבות.

זה לא כל כך עובד ככה. זה לא פרויקט אלא קורס בעולמות התוכנה.
מהצד שלך כעצמאי, זה פרויקט. הצעתי שתחשוב איך אתה מתמחר את החבילה וגוזר מכך את המחיר השעתי.
קורס מכיל מספר רב של נושאים וכל מרצה לוקח מספר נושאים מסוים מהקורס. נדירים המרצים אם בכלל שמעבירים קורס שלם מתחילתו ועד סופו כי לרוב לא כולם שולטים בצורה מלאה בכל הנושאים. תתי הנושאים בקורס ניתנים להעברה פרטנית או כחלק מקורס מקיף. בסופו של דבר כל הנושאים האלה מועברים מספר רב של פעמים ככה שנדרשת רק השקעה ראשונית בהכנת מערך השיעור.
אני לא נכנס למבנה הספציפי של ההוראה הנדרשת כי נראה לי שנכון יותר לעשות לזה אבסטרקציה. אלא אם תגיד שזה קריטי.
אם מבקשים ממני קורס בנושאים שכבר העברתי אני לא צריך להשקיע יותר זמן. אם מבקשים נושאים שלא העברתי אני פשוט מסרב בדיוק מסיבה זו.
הנה מה שאני מציע. אם אתה מלמד מודול על continuous integration למשל, תוסיף חומר לשיעור אחד, למשל יוז קיים של איזה חברה. הופ, יש לך קורס משופר וסיבה לעדכן את המחירון. אם אתה רוצה להיות יותר ספציפי לגבי מה שאתה מלמד ולחשוב איך מעדכנים את המחיר ומרעננים את החומר, אשמח לסייע.
מה שמפריע לי זה:
1. במשך 3 שנים לא דרשתי תעריף גבוה יותר כאשר יש לי פידבקים מצוינים.
נשמע שאתה מוכן לבקש זאת. ההצעה שלי היא לתת סיבה מעבר ליוקר מחייה. ציוני ההוראה שלך בהחלט יכולים לשחק תפקיד. אתה גם יכול לומר, למשל, שכדי לעמוד באיכות ההוראה המצויינת שלך אתה נדרש לקיים שעות פרטניות עם סטודנטים ושעות העשרה, וזה הפך להיות הסטנדרט עבורך. אי לכך, אתה מעוניין לתמחר אותן.
2. אני נדרש מטעם מוסד הלימודים לשעות פגישה עם לקוחות בהן אני לא גובה תשלום ואני רוצה להתחיל לגבות.
אפשר. מהניסיון שלי, יגידו לך להעמיס את הזמן הנ"ל על גבי התמחור לשעה פרונטלית. אבל בהחלט שווה לנסות.

מציע לך לעבור מחשיבה על ותמחור של תשומות (שעות עבודה) לחשיבה ותמחור של תפוקות (הרצאות, קורסים וכו').
לא הבנתי מה ההתלבטות בנושא התעריף. אם התעריף שלך אינו עדכני אז תעדכן אותו :)

בסופו של דבר משלמים לך בסה״כ סכום מסויים, וזה דורש ממך להשקיע מספר שעות מסויים, ומאמץ כלשהו, תחשוב אם זה מספיק משתלם עבורך ומה האלטרנטיבות עבורם ועבורך. אם יש לך מקומות אחרים שאתה יכול לעבור להרצות בהם אז תרשה לעצמך לבקש העלאה.

ומסכים עם האמירה הזאת מאוד:
מציע לך לעבור מחשיבה על ותמחור של תשומות (שעות עבודה) לחשיבה ותמחור של תפוקות (הרצאות, קורסים וכו').
לא הבנתי מה ההתלבטות בנושא התעריף. אם התעריף שלך אינו עדכני אז תעדכן אותו :)

ואשמח אם תוכל לשתף איך הגעת להזדמנות הזאת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Sinister מחפשים מרצה בתשלום אוף טופיק 4
ה המלצות הוועדה: השוואת תנאי מיסוי למסחר עצמאי שוק ההון 34
א קרן כספית - קניה דרך תיק מסחר עצמאי (כמו אקסלנס טרייד) או דרך הבנק. שאלה נקודתית שוק ההון 11
L קרן השתלמות שכיר בעל שליטה +עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S "עצמאי שלא עונה להגדרה בחוק" מיסים 11
N העברת קופת גמל להשקעה לתיק מסחר עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N משיכת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת מסחר עצמאי? שוק ההון 19
M תשלום ביטוח לאומי של עצמאי שמקבל קצבת אזרח ותיק מיסים 2
מ שכיר (×2) שהוא גם עצמאי וחייל משוחרר מיסים 3
The Big Fundamental עצמאי ואזרח אמריקאי, ששוקל לעבור להיות שכיר משיקולי מיסוי - כדאי? מיסים 1
D שאלה הטבות מס סוף שנה שכיר שהוא גם עצמאי מיסים 5
B קרן השתלמות לשכיר + עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
I האם אפשר לשלם את דמי הניהול באופן עצמאי? שוק ההון 1
D פתיחת עסק עצמאי יזמות והגדלת הכנסות 3
S קרן השתמות במעמד עצמאי ללא הכנסות שנתיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
O העברת קופת גמל להשקעה למסחר עצמאי שוק ההון 5
א רוצה לפתוח חשבון עצמאי שוק ההון 3
NeonDrift עדיף להפקיד לקרן השתלמות במעמד עצמאי או שכיר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א השקעה בעזרת מט״ח דרך חשבון מסחר עצמאי ישראלי שוק ההון 0
D הוצאת אישור ניכוי מס שנתי באופן עצמאי מיסים 0
B קופת גמל להשקעה מסלול עוקב מדד S&P 500 מול מסחר עצמאי שוק ההון 10
L פתיחת חשבון מסחר עצמאי - שירות לקוחות שוק ההון 0
J האם לפדות קרן השתלמות ולהעביר לבית השקעות חשבון עצמאי שוק ההון 21
Y פתיחת עסק עצמאי במקביל לעבודה כשכירה יזמות והגדלת הכנסות 8
G ללמד(לא ליעץ) אנשים להשקיע באופן עצמאי בסדנאות צרכנות פיננסית 1
T עצמאי בן 70, כדאי לפתוח השתלמות או פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
נגב עצמאי שאינו מכניס הכנסות אבל מעוניין להפקיד לקרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ח העברת בעלות של חשבון מסחר עצמאי שוק ההון 1
C שאלת תם בקשר לעמלות מסחר עצמאי דרך ההנחה באתר אוף טופיק 1
ה מסחר עצמאי - קרנות סל שוק ההון 5
צ עצמאי האם להפקיד לפנסיה את המינימום ושאר הסכום בגמל להשקעה או רעיון אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
O האם הגיוני להגיע לתקרות ההפקדה לפני שעוסקים במסחר עצמאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ש גמל להשקעה VS מסחר עצמאי שוק ההון 15
S עצמאי פטור - קרן ההשתלמות מלאה, מה האפיק הבא לחיסכון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ס השוואת קופת גמל להשקעה מול מסחר עצמאי שוק ההון 15
A טופס 867 במסחר עצמאי בארץ ובארה"ב מיסים 2
O בית השקעות למסחר עצמאי ללא הפקדה ראשונית. שוק ההון 11
כ עצמאי - כדאיות הטבות מס מקרן פנסיה \ גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
J כדאיות קופת גמל במעמד עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
S קופת גמל להשקעה עוקב סנופי VS השקעה בסנופי בחשבון מסחר עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
I מסחר עצמאי אופציות להון של מעל 500K שוק ההון 23
Xeno למי לשלם מיסים? אזרח ארהב, גר בישראל, עבודה אמריקאית, עובד עצמאי מיסים 4
D דמי ניהול חודשיים וניוד מסחר עצמאי - מיטב דש לעומת בתי השקעות אחרים צרכנות פיננסית 1
ה שאלות של עצמאי צעיר על קרן פנסיה וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ש מיואשת מהממשק של פסגות (מסחר עצמאי) פוסטים מאיכות נמוכה 22
א חישוב מס רווח הון - הפקדות לקרן השתלמות (עצמאי) מעל לתקרה המזכה: מיסים 7
O מסחר עצמאי בפסגות פוסטים מאיכות נמוכה 13
A קרן השתלמות עצמאי שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I מסחר עצמאי - ביטחון וערבויות שוק ההון 0
A בית השקעות מומלץ למסחר עצמאי בארה״ב שוק ההון 9

נושאים דומים

Back
למעלה