Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
שלום
שאלו אותי במשפחה על אישה בגיל 90 שיש לה כסף בקופת גמל, אך היא לא העבירה אותה לקופת גמל לקצבה.
ניסיתי לבדוק ברשת ומצאתי רק מחשבונים עד גיל 80, סוכני ביטוח שדיברתי איתם לא הכירו כזו סיטואציה.
אודה מאוד למידע על כך. @נדב אודה אם יתאפשר לך להציץ.
שלום
שאלו אותי במשפחה על אישה בגיל 90 שיש לה כסף בקופת גמל, אך היא לא העבירה אותה לקופת גמל לקצבה.
ניסיתי לבדוק ברשת ומצאתי רק מחשבונים עד גיל 80, סוכני ביטוח שדיברתי איתם לא הכירו כזו סיטואציה.
אודה מאוד למידע על כך. @נדב אודה אם יתאפשר לך להציץ.
בדקתי בתקנון של מבטחים ואכן הטבלאות רק עד גיל 80, אבל המקדמים שם כבר כ"כ נמוכים שבגיל 90 הקצבה כבר דומה להימור (כפול או כלום בלשון ציורית).
שלא תשכח הבטחת קצבה
בדקתי בתקנון של מבטחים ואכן הטבלאות רק עד גיל 80, אבל המקדמים שם כבר כ"כ נמוכים שבגיל 90 הקצבה כבר דומה להימור (כפול או כלום בלשון ציורית).
שלא תשכח הבטחת קצבה
בדיוק כך
מה שאני לא יודע זה האם בהעדר טבלת מקדמים, יצמידו לה מקדם שאינו תואם את גילה, וממילא מדובר בנזק עצום. (הצמדת מקדם של גיל 80, אומר שהיא מקבלת את אותם התנאים לו היתה לוקחת לפני 10 שנים, כאשר ההימור מצידה גבוה באופן דרמטי מאוד)
אבל היא רוצה ביטחון תזרימי וזה מה שחשוב לה. (עד עכשיו היתה לה הכנסה אחרת ולכן לא התעסקה עם הקופה הזו)
מה אתה מתכוון 'יקנו' ממנה את הקופה, ישלמו לה את הסכום החודשי?
שלום
אודה מאוד למידע על כך.
אני לא יודע אם זה רלוונטי, אבל אם הקופה אינה ותיקה ייתכן שאפשר לבצע משיכה הונית אם היא יוגדרו לה 75% נכות או שההוצאות הרפואיות שלה גבוהות (מצבי המסכנות, טופס 159).