• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מקדם מובטח מבטיח?

קמא-שי

משתמש רשום
דירוג
1
יש לי ביטוח מנהלים עם מקדם מובטח של בין 204 ל-207 (מגדל מסלול כללי לדעתי, כנראה נפתחה בסביבות 2007).
באופן מסורתי היו אומרים לי - היום כבר אין מקדם מובטח, תשמור על התוכנית, אם תשנה מסלול לא תוכל לשוב בחזרה לאותם תנאים.
אני משלם 1% מהצבירה, 7% מההפקדה ויש לי שם מלא כסף!
לאחרונה פונים אלי סוכנים למינהם, ומשכנעים אותי כי הקופה עושקת אותי - ״אומנם אתה לא מקבל מקדם מובטח, אבל אתה בקופה לא כ״כ טובה עם דמי ניהול גרועים! ע״מ לגשר על הפער בין מה שאנו מציעים לך למה שייש לך, המקדם צריך לעלות ב-40 נקודות שזה לא יקרה לעולם (אני בן 43). עליה כזו תקרה רק אם תוחלת החיים תעלה ל-130!
בקיצור - ברח מהקופה הזו!
אני זקוק לחוות דעת אוביקטיבית שתשפוך לי מעט אור על נושא שאינני מבין בו - איך ניגשים לנושא כזה, איך אני יודע שאני לא עושה שטות שאתחרט עליה?

כל חומר הרקע שאתה צריך נמצא פה:
https://pensuni.com/?p=145

כדי לחשב האם כדאי לך אתה צריך לחשב את הקצבה הצפויה בשני התרחישים.
הסוכנים צודקים, ברוב המקרים, בפנסיה תפרוש עם יותר כסף ביד (בגלל ההפרש בדמי הניהול).
לא ממליץ, לא מייעץ.

תודה על החכה Delver :-) ניסיתי לעשות מעט שיעורי בית, וגיליתי שבניגוד לרשום במסלקה אני משלם 0.5% על ההפקדה ולא 7%. עדיין אני מבין שאני זקוק למחשבון שיקח בחשבון מקדם המרה, דמי ניהול (צבירה והפקדות) ומספר שנים - בטוח יש לגליון אקסל כזה ברשת - אבל לא מצאתי בעצמי - יש רעיון למישהו?

לא קשה מדי לסמלץ הכל באקסל בעצמך. באופן כללי, במקדם כזה, אני לא מוצא שום יתרון על פני קרן פנסיה (לא קשה למצוא קרנות פנסיה בדמי ניהול של 0.1% ואף פחות מזה). אני לא ממליץ (או יותר נכון, ממליץ לך לבדוק היטב בעצמך או עם אנשי מקצוע מה כדאי לך לעשות), אבל לעצמי לא הייתי נשאר בביטוח מנהלים כזה

לא קשה מדי לסמלץ הכל באקסל בעצמך. באופן כללי, במקדם כזה, אני לא מוצא שום יתרון על פני קרן פנסיה (לא קשה למצוא קרנות פנסיה בדמי ניהול של 0.1% ואף פחות מזה). אני לא ממליץ (או יותר נכון, ממליץ לך לבדוק היטב בעצמך או עם אנשי מקצוע מה כדאי לך לעשות), אבל לעצמי לא הייתי נשאר בביטוח מנהלים כזה
מחזק, אני עשיתי מהלך דומה לאחרונה - לא מייעץ כמובן.

+1

אני גם בניתי לי בזמנו אקסל ועברתי מהביטוח מנהלים שלי לפנסיה (אחת מהברירות מחדל)
ממה שכתבת נראה שאתה לא ממש יודע את כל הנתונים שלך במדויק
המקדם המובטח הוא מספר נקוב בדיוק של 2 ספרות אחרי הנקודה
אצלי שפתחתי ב2013 ממש חודש לפי שסגרו את האפשרות למקדם מובטח קיבלתי 203.19
לך אמור להיות מקדם הרבה יותר טוב לפי השנה שהתחלת

מה גם בדרכ הדמי ניהול של הצבירה הם סביב 1-1.5 אחוז והדמי ניהול מההפקדה הם סביב ה4 אחוז

שים לב שאתה משווה את התיק את מול פוליסת פנסיה ספציפית מתאימה לך (מבחינת הפיזור, סיכון, בית השקעות, הסכם עם המקום עבודה וכו)
זה שבאקסל תשווה לפנסיה שבפעול לא תעבור אליה לא יעזור לך

שים לב רק שכנראה שהיועצים הפנסיונים צודקים (מלבד הערה על החברה עצמה שבגדול לא אמור להיות הבדל איפה הכסף מנהל אלה רק בפיזור התיק והדמי ניהול) לרוב הם יציעו לך ללכת לפנסיה שהם מייצגים ויראו לך שהיא עדיפה
אז נכון היא תיהיה כנראה עדיפה על הביטוח מנהלים
אבל ברוב המקרים לא תיהיה הכי עדיפה או הכי זולה בשוק (כי הם צריכים להרוויח ובקרנות ברירת מחדל שהם לרוב הכי זולות אין להם תמריץ או אפשרות להרוויח)

תשקול ללכת ליועץ פנסיוני בלתי תלוי, אפשרי בתשלום למישהו פרטי או ללכת ליועץ של הבנק גם שמחויב להיות נטרלי

זה מידע ממש מועיל - תודה רבה :)
הנה השאלה שנישארתי איתה - איך אפשר לדעת איזה מקדם יהיה בשוק בגיל הפרישה שלי (אני בן 43) - הרי בזה הכל תלוי וסימולציות לא מנבאות את זה.
אנו יוצאים מנקודת הנחה שכנראה המקדם יהיה 205 (זה המובטח) ומטה, כך שבפועל לא הרווחתי כלום וסתם שילמתי דמי ניהול גבוהים,
אבל מה אם המקדם יהיה גבוהה מאוד? יש טבלאות ניבוי לערך הזה בשנה נתונה?
נוסף על זה - כבר יש לי קרן פנסיה בנוסף - האם האמור נכון גם אם אני עובר מביטוח מנהלים עם מקדם מובטח לביטוח מנהלים אחר בשוק?
וחוזר שוב - אם כבר למישהו יש את האקסל מאוד אשמח לקבל (אפילו חרוז :) )

כמה דברים שאתה צריך לבדוק:

- כמה תשלם על דמי ניהול בתנאים הנוכחיים וכמה בקרן פנסיה. זה די פשוט לבדוק את זה, פשוט תניח את אותה תשואה בשתיהן ותוריד את דמי הניהול מכל אחת. כלומר אם אתה מניח 6.1% תשואה, אז בפנסיה התשואה תהיה 6% ובביטוח מנהלים 5.1%. זה יראה לך לא רק כמה אתה משלם נטו אלא כמה אתה מאבד על הריבית דריבית.

- כיצד המקדמים של קרנות פנסיה השתנו לאורך השנים: אולי ייתן לך איזשהו מושג לאן זה יכול להגיע כשאתה תגיע לפרישה. נכון שעשויה להיות התקדמות פורצת דרך שתעלה את תוחלת החיים ב50 שנה (או יותר?) אבל במצב כזה אתה תוכל בכל מקרה להמשיך לעבוד, וזה לאו דווקא דבר רע.

להחליף ביטוח מנהלים עם מקדם מובטח בביטוח מנהלים בלי מקדם מובטח - ??? למה שתעשה דבר כזה?

תודה Rashash עשיתי את הבירור, אני כבר מפקיד את הסכום המקסימלי האפשרי לקרן הפנסיה, כך שאפשרות זו אינה פתוחה בפני. בהתאם למאמר באתר פנסיוני הנזכר לעי״ל, אני מבין שאוכל להפקיד לקרן פנסיה משלימה, ביטוח מנהלים או קופת גמל. תחת ההנחה שאינני מעוניין בכיסויים ביטוחיים נוספים, אני רוצה ללכת על מרכיב חיסכון שיהיה המשתלם ביותר עבורי. הבחירה שלי היא היצמדות למדד כללי ברוח ה״סולידית״ לטווח ארוח בדמי ניהול מינימליים.
האם עושה הגיון? האם אוכל לקבל הכוונה למוצרים פנסיוניים רלוונטיים,
תודה שוב :-)

תודה Rashash עשיתי את הבירור, אני כבר מפקיד את הסכום המקסימלי האפשרי לקרן הפנסיה, כך שאפשרות זו אינה פתוחה בפני. בהתאם למאמר באתר פנסיוני הנזכר לעי״ל, אני מבין שאוכל להפקיד לקרן פנסיה משלימה, ביטוח מנהלים או קופת גמל. תחת ההנחה שאינני מעוניין בכיסויים ביטוחיים נוספים, אני רוצה ללכת על מרכיב חיסכון שיהיה המשתלם ביותר עבורי. הבחירה שלי היא היצמדות למדד כללי ברוח ה״סולידית״ לטווח ארוח בדמי ניהול מינימליים.
האם עושה הגיון? האם אוכל לקבל הכוונה למוצרים פנסיוניים רלוונטיים,
תודה שוב :)
יש לי שאלה דומה מאוד לשלך ואשמח אם תוכל לעדכן מה עשית בסוף

תחת ההנחה שאינני מעוניין בכיסויים ביטוחיים נוספים
יש לי שאלה דומה מאוד לשלך ואשמח אם תוכל לעדכן מה עשית בסוף
רוב האנשים שאני מכיר, כולל עצמי בוחרים בהפקדה לקופת גמל מעל התקרה של הפנסיה (על אחת כמה וכמה אם אתה לא מעוניין בביטוחים).
אין דמי ניהול מהפקדה בקופות הגמל וגמי ניוהל מצבירה הם בטווח של 0.3%-0.8% למסלול מנוהל (כתלות ביכולת מיקוח / הסכמי מעסיק / חברות במועדונים או קבוצת רכישה) או פחות מ- 0.3% לקופת גמל בניהול אישי. לחלק מקופות הגמל יש מסלולים פאסיביים מחקי מדד (לא לכולם).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א מעבר מביטוח מנהלים עם מקדם גבוה מובטח לקרן פנסיה במסלול סנופי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
J ביטוח מנהלים ללא מקדם מובטח - איך לחשב כדאיות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
C קופת גמל במקום ביטוח מנהלים עם מקדם מובטח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
deussex ביטוח מנהלים עם מקדם מובטח מול הצעה אטרקטיבית לקרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 53
ttmoon קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים ישן עם מקדם מובטח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S כדאיות ניוד ב"מ עם מקדם מובטח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
R קופת גמל או ביטוח מנהלים עם מקדם מובטח ? צרכנות פיננסית 3
נ ניוד מפוליסת חיסכון עם מקדם מובטח לקרן פנסיה עם מקדם לא מובטח- מי יכול לעזור?? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
פסיוני מקדם מובטח בביטוח מנהלים צרכנות פיננסית 12
Zegman האם מישהו הצליח להוריד דמי ניהול בביטוח מנהלים עם מקדם מובטח צרכנות פיננסית 12
Y מקדם קצבה מובטח בביטוח מנהלים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
הרץ במבוך ביטוח מנהלים - מקדם מובטח מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
B קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם מקדם קבוע 200 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ה ביטוח מנהלים ישן עם מקדם נמוך בדמי ניהול גבוהים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א קופת גמל להשקעה - מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
י מקדם קצבה לגיל 90 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D מקדם המרה ודמי הניהול אחרי גיל הפרישה צרכנות פיננסית 1
ט מקדם של תעודת סל בחסר ? שוק ההון 1
נ אוליי למישהו יש רעיון כיצד ניתן לאמוד מה יהיה מקדם קצבה בגיל פרישה??? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
נ למישהו יש רעיון איך ניתן לאמוד מה יהיה מקדם קצבה בגיל פרישה??? צרכנות פיננסית 1
M איך לחשב מקדם כולל גדילה בתוחלת חיים צרכנות פיננסית 9
י מקדם דמי ניהול [בתעודת סל] שוק ההון 1
קורא הדוק יש פה מישהו שניסה והצליח להעביר ביטוח מנהלים עם מקדם קבוע מחברה לחברה ? צרכנות פיננסית 14
A המרת פוליסה הונית לקצבתית לפי איזה מקדם צרכנות פיננסית 2
גרהם איך מחושב מקדם ההמרה בקרן פנסיה? צרכנות פיננסית 10
Brightside "האוצר מקדם חלופות למהלך שיקצץ 40% מקצבאות הפנסיה" אוף טופיק 43
Kipodi מקדם תיאום שוק ההון 9
W מבטיח תשואה- האם זו קופת גמל להשקעה ? ואם כן נראה על פניו משתלם 5 אחוז שנתי אחרי דמי ניהול שוק ההון 1
נ האם יש מנגנון שמאפשר הפסדי הון השנה, אך מבטיח בסבירות גבוהה רווחי הון באותו שיעור בשנים הבאות? שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה