shirbi
משתמש רגיל
- דירוג
- 522
אתמול הסתכלתי בחשבון הבנק שלי, ולהפתעתי גיליתי שלפני כמה ימים הוכנסו אליו 1000 דולרים. ברישומי הבנק היה רשום שהמקור הוא מורגן סטנלי - הברוקר שמחזיק את ה RSU של המניות מהעבודה הקודמת.
זה היה מוזר, כי הפעם האחרונה שמכרתי מניות היתה לפני 3 חודשים ואת התמורה כבר קיבלתי.
אז פניתי לנאמן ESOP באמצעות המייל, בשביל לשאול מה מקור הכסף.
הם ענו די מהר: קיבלנו החזר מביטוח לאומי, המרנו לדולרים. יצא 1200$. לקחנו עמלה של 200$ ואת השאר העברנו לך לחשבון.
עניתי במייל חוזר: "על מה עמלה של 200 דולר?!"
התשובה: טעות דפוס. היה אמור להיות 30$. נזכה אותך ב 170$ ונעביר לך אותם לחשבון מחר.
מסקנה: גם כאשר מגיע כסף מסיבה לא ברורה, שווה לברר.
חוץ מזה, ESOP קצת מעצבנים: נתתי בעבר הוראה להעביר לי את תמורת מכירת ה RSU בדולרים, אפילו שעמלת ההעברה הבנקאית בדולרים יקרה משמעותית מבשקלים, כי אז אין לי עמלה של המרת מטבע ואני יכול ישר לקנות קרנות דולריות מחשבון הבנק שלי. אולם כאן לא היתה הצדקה להמרה הזו, שהרי הכסף גם ככה הגיע מביטוח לאומי בשקלים. אז היה יוצא זול יותר אילו היו מעבירים את הכסף בשקלים.
לטעמי היו צריכים לפנות אלי ולשאול לפני שמבצעים המרה והעברה.
זה היה מוזר, כי הפעם האחרונה שמכרתי מניות היתה לפני 3 חודשים ואת התמורה כבר קיבלתי.
אז פניתי לנאמן ESOP באמצעות המייל, בשביל לשאול מה מקור הכסף.
הם ענו די מהר: קיבלנו החזר מביטוח לאומי, המרנו לדולרים. יצא 1200$. לקחנו עמלה של 200$ ואת השאר העברנו לך לחשבון.
עניתי במייל חוזר: "על מה עמלה של 200 דולר?!"
התשובה: טעות דפוס. היה אמור להיות 30$. נזכה אותך ב 170$ ונעביר לך אותם לחשבון מחר.
מסקנה: גם כאשר מגיע כסף מסיבה לא ברורה, שווה לברר.
חוץ מזה, ESOP קצת מעצבנים: נתתי בעבר הוראה להעביר לי את תמורת מכירת ה RSU בדולרים, אפילו שעמלת ההעברה הבנקאית בדולרים יקרה משמעותית מבשקלים, כי אז אין לי עמלה של המרת מטבע ואני יכול ישר לקנות קרנות דולריות מחשבון הבנק שלי. אולם כאן לא היתה הצדקה להמרה הזו, שהרי הכסף גם ככה הגיע מביטוח לאומי בשקלים. אז היה יוצא זול יותר אילו היו מעבירים את הכסף בשקלים.
לטעמי היו צריכים לפנות אלי ולשאול לפני שמבצעים המרה והעברה.