מה לדעתכם/מניסיונכם השיטה הכי יעילה למעקב על הוצאות שנעשות בתווי קניה (תווים שאני רוכש בהנחה של X אחוז, לא מקבל במתנה).
אני משתמש למעקב הוצאות באפליקציה שבה יש אפשרות ל"ארנקים" שונים (מזומן, אשראי, תווים וכו')
חשבתי על 2 שיטות אבל בשתיהן יש חסרונות שהופכים אותן לפחות נוחות, אם יש דרך יעילה יותר אשמח לשמוע.
נגיד וקניתי תווים בשווי 1000 והם עלו לי 800 -
1. כשאני רוכש את התווים להוריד את העלות (800) מהארנק של האשראי ולהוסיף 1000 לארנק של התווים.
בשימוש בתווים להוריד את הסכום ששולם מארנק התווים.
החיסרון - זה יוצר תמונה קצת מבלבלת בשורת ההוצאות/הכנסות הכללית (נגיד וההכנסות שלי הן X, זה יציג לי X +1000, אותו רעיון בהוצאות)
2. בזמן רכישה לא לשנות כלום, בשימוש בתווים בפועל, במקום להוריד Y, להוריד Y*0.8.
החיסרון - צריך בכל קניה להיכנס למחשבון, לא סוף העולם, אבל עדיין התעסקות מיותרת.
חיסרון נוסף הוא שזה לא בהכרח משקף את המצב בחשבון הבנק, אבל מדובר בסכומים קטנים, ככה שזה לא באמת קריטי.
כרגע אני בשיטה 2, אם יש דרך עדיפה אשמח לדעת.
אני משתמש למעקב הוצאות באפליקציה שבה יש אפשרות ל"ארנקים" שונים (מזומן, אשראי, תווים וכו')
חשבתי על 2 שיטות אבל בשתיהן יש חסרונות שהופכים אותן לפחות נוחות, אם יש דרך יעילה יותר אשמח לשמוע.
נגיד וקניתי תווים בשווי 1000 והם עלו לי 800 -
1. כשאני רוכש את התווים להוריד את העלות (800) מהארנק של האשראי ולהוסיף 1000 לארנק של התווים.
בשימוש בתווים להוריד את הסכום ששולם מארנק התווים.
החיסרון - זה יוצר תמונה קצת מבלבלת בשורת ההוצאות/הכנסות הכללית (נגיד וההכנסות שלי הן X, זה יציג לי X +1000, אותו רעיון בהוצאות)
2. בזמן רכישה לא לשנות כלום, בשימוש בתווים בפועל, במקום להוריד Y, להוריד Y*0.8.
החיסרון - צריך בכל קניה להיכנס למחשבון, לא סוף העולם, אבל עדיין התעסקות מיותרת.
חיסרון נוסף הוא שזה לא בהכרח משקף את המצב בחשבון הבנק, אבל מדובר בסכומים קטנים, ככה שזה לא באמת קריטי.
כרגע אני בשיטה 2, אם יש דרך עדיפה אשמח לדעת.