• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מעבר מתפקיד פיתוחי לתפקיד ניהולי (תוכנה) - אודה לעצתכם

Elies

משתמש רשום
דירוג
15
היי,
קצת רקע עלי - מתכנת עם ותק של כ6 שנים, עובד בחברת סטארט-אפ די מצליחה ומרוויח יפה מאד, אני Self-taught וכרגע עובד על תואר ראשון במדעי המחשב בפתוחה.

לפני מספר חודשים הצטרפתי לצוות בסגנון Sustainability שבעצם עובד על פתרון בעיות במערכת שהחברה מוכרת - בעיות Deployment, באגים, ענייני DB Performace וכו'.
הצטרפתי לצוות כדי לחזק את יכולות ה Troubleshooting שלי ואת יכולות העבודה מול לקוחות.
העבודה הייתה כיפית ומאתגרת מאד, למדתי המון.

אז עכשיו מציעים לי להתקדם לעבר ניהול הצוות הזה, חשוב לציין שבצוות הזה אין פיתוחים חדשים וגם לא צופים שיהיה, בגדול זהו תפקיד ניהולי.
האלטרנטיבה שלי היא לחזור בחזרה לצוות "האם" שלי שהוא בעצם צוות פיתוח Scrum רגיל ולהמשיך ולחזק את הפן הטכני שלי.
אני מרגיש שאני נמצא בצומת דרכים - האם עלי לעבור לניהול או להמשיך במסלול הטכני שאותו אני נורא אוהב?
יש לי יכולות טכניות טובות מאד וגם אחלה People Skills כך שאני בטוח שאצליח בכל מסלול שאבחר.

לכל תפקיד יש את היתרונות והחסרונות שלו, כסף הוא פחות ה Issue בסיפור (לא יהיה הבדל משמעותי בין המסלולים), הפחד שלי הוא צמצום היצע המשרות האפשרי במידה ואחליט לעזוב את החברה בעתיד, לחץ נוסף (ומיותר) מעצם היותי מנהל, שעות עבודה ארוכות יותר (בדרך כלל, לפחות ברמת הזמינות), התנוונות ביכולות הטכניות במידה וארצה לחזור ולהיות מפתח מן המניין.

הייתי נורא שמח לשמוע את דעתם בנושא, מניח שלפחות חלקכם עברתם מסלול דומה, יתרונות, חסרונות, על מה עלי לחשוב ומה עלי לשאול את עצמי.
אשמח לפרט במידת הצורך.

תודה מראש, מעריך מאד שקראתם עד כאן!

HHH

משתמש בכיר
דירוג
2,584
אם הבחירה מאוד קשה, כנראה ששתי האפשרויות טובות...

גרהם

משתמש בכיר
דירוג
22,075
הייתי נורא שמח לשמוע את דעתם בנושא, מניח שלפחות חלקכם עברתם מסלול דומה, יתרונות, חסרונות, על מה עלי לחשוב ומה עלי לשאול את עצמי.
1. איפה אתה רואה את עצמך עוד 5 שנים? ;10 שנים? וזה מול היצע המשרות למי שיש לו ניסיון בניהול לעומת מי שיש לו עוד שנות ניסיון בפיתוח. השאלה מבחינת תפקידים אפשריים, העליה בשכר וכו'. ספציפית, עד כמה ניהול של צוות שעוסק פחות בפיתוח יאפשר לך להתמודד על משרות ניהול של צוותים שעוסקים בתחומים שיותר מעניינים מבחינתך.
2. עד כמה אתה יכול לגוון כל אחד מהתפקידים? אם תשאר בתפקיד טכני, האם יש לך אפשרות לעסוק בניהול אד הוק, פרוייקט אחר מחוץ לתפקיד העיקרי? וכן בניהול - עד כמה אתה יכול לשמור על קשר עם הפן המקצועי למרות שהצוות שתנהל פחות עוסק בכך?
מהכרות שלי בתחום שונה לגמרי, מנהלים שונים שמים דגש על נושאים שונים לפי תחומי העניין שלהם. חלק מתנתקים כמעט לגמרי מהפן המקצועי ואחרים שומרים על קשר הדוק.

Minimi

משתמש רגיל
דירוג
748
לדעתי, מנהל בדרג ראשון יכול וצריך להשאר טכני.
גם בצוותים גדולים, רצוי לגדל את דור ההמשך ואז יש 2-3 "סגנים" לא רשמיים שלוקחים חלק בנטל, כל אחד באיזור שלו ואז אפשר להשאר טכני.
זה נורא תלוי באופי שלך
יתרונות: עבודה עם אנשים, אחריות רבה יותר, מולטי טסקינג.
חסרונות: עבודה עם אנשים, אחריות רבה יותר, מולטי טסקינג.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G מעבר בין מסלולי הביטוח בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S מעבר למיטב מ-IBI צרכנות פיננסית 7
החוזר בסולידיות מעבר מIB IL אינטראקטיב ברוקרס ישראל לIB (ארה״ב או capTrader ) או ברוקר זר אחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
Y כספים שהופקדו לקרן השתלמות מעבר לתקרה המזכה בפטור ממס שוק ההון 28
נ מעבר בין קרנות השתלמות (sp500) ו״אזהרה״ של סוכנת ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
V מעבר לבנק טפחות צרכנות פיננסית 1
אגוז_קוקוס מעבר למסלול פנסיה עם יתרת נכסים נמוכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
פיטר גריפין תרחיש היפוטתי - מעבר לחו״ל מיסים 2
P מעבר לספק חשמל פרטי צרכנות פיננסית 61
T מהפוסט של הסולידית על מיסוי: ״הפקידו באופן עצמאי לחיסכון פנסיוני מעבר לשיעורים החייבים בחוק״ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Y מיסוי על פיקדון צמוד מדד ללא שום תוספת ריבית מעבר שוק ההון 1
ש מעבר בין בתי השקעות בשל דמי ניהול שוק ההון 5
י מעבר בנק בשביל "כסף חדש" שוק ההון 0
S מעבר מקופת גמל להשקעה למסחר עצמאי שוק ההון 2
ג שיטת המיסוי מעבר לתקרה בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
G טופס 867 - מעבר בין בנק לברוקר מיסים 5
לאץ' מתי ואיך עושים מעבר באסטרטגיית השקעה? שוק ההון 8
S מעבר מבית השקעות בארץ לשוויץ שוק ההון 7
P מעבר חשבון מאינטראקטיב ישראל לאינטראקטיב העולמי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
I לאור מעבר דירה- מהו חבילת האינטרנט שלכם? (ספק+תשתית) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
ש השפעת מעבר בנק על דירוג האשראי צרכנות פיננסית 0
א מימוש הפסדים לשם מעבר לקרן מחקה אירית שוק ההון 12
ג מעבר מאג"ח ממשלתי לפקדון שקלי שוק ההון 3
M מעבר קרן השתלמות כתושב חוץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ע קיזוז הפסדים לאחר מעבר מהבנק למיטב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Shnizelia שאלות לגבי מעבר מ-PC ל-MAC אחרי 30 שנה עם PC אוף טופיק 56
E מעבר עבודה ללקוח אוף טופיק 4
מ מעבר מקופת גמל להשקעה באופן עצמי שוק ההון 5
L מעבר בין מקומות עבודה התפתחות אישית 13
ש נדלן מעבר לים - לרנקה קפריסין נדל"ן 6
Dinoman צבא->הפתוחה->אפיק מעבר->טכניון->אינפיניטי לאבס->הייטק יומני מסע אישיים 4
e4e5nf3nc6 אסטרטגית מעבר מתיק מנוהל לתיק עצמאי שוק ההון 13
א מעבר לתיק דיבידנדים עם השנים שוק ההון 31
R מעבר לארה"ב עם ויזת L (עם תהליך מיידי של גרין קארד לאחר ההגעה)- מה עושים עם הפנסיה וקרנות ההשתלמות? מיסים 0
צ מעבר מניהול למדמח התפתחות אישית 15
deussex עיתוי מעבר ל IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
yancuk מעבר בין עבודות התפתחות אישית 6
מ מעבר עבודה - קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
E מעבר מתיק מנוהל לתיק עצמאי שוק ההון 2
D מעבר מהבנק לבית השקעות שוק ההון 22
כ מינוף קה"ש לפני מעבר ל-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ה מעבר לקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
tomchoook מעבר לארה״ב לשנה והעברת כסף מהחשבון בארץ צרכנות פיננסית 15
Tim_Duncan קרן השתלמות - מעבר עבודה, הפקדה לאחר שנים, שימור תנאים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ה מעבר בנק בזמן הליך סגירת הלוואה צרכנות פיננסית 1
ח מס על הפקדה לקרן השתלמות (לא) מעבר לתקרה מיסים 16
C לימודי מדעי המחשב - מעבר לירושלים התפתחות אישית 11
S מעבר בנק לאחר כניסת רפורמת הניוד המהיר לתוקף צרכנות פיננסית 0
ד מעבר בין ברוקר ישראלי לאמריקאי שוק ההון 8
נ מעבר לעולם סולידי? יומני מסע אישיים 2

נושאים דומים

למעלה