היי לאחרונה אני שוקל להעביר חלק מהכספים לבית השקעות בחו״ל, בנוסף לחשבון בנק זר/פתרון אחר שיספק לי כרטיס אשראי.
יש כאן הרבה חברי פורום מנוסים, והייתי שמח לעזרה במציאת פתרון למטרות שלי.
אני מנסה לתת מענה לסיכונים מסוימים באחזקת כל הכסף בישראל:
1. תרחיש שבו יש הגבלה כלשהי על משיכת/העברת כספים בישראל
2. תרחיש שבו יש הגבלה כלשהי על מסחר במט״ח, לדוגמא מותר למכור עד X שקלים ביום
3. תרחיש הלאמת חשבונות/ מס חד פעמי על חשבונות בשוק ההון
קצת על המצב שלי:
יש לי כ-מליון שקל בחשבון בארץ דרך אקסלנס מושקע בקרנות שקליות שונות (MSCI, S&P). ההנחה שלי שיהיה מאוד קשה להעביר אותו בלי אירוע מס רציני, ולכן כנראה שאשאיר אותו כמו שהוא.
בנוסף יש לי דרכון אירופאי ככה שאשמח לדעת אם יכול לעזור לי למצוא פתרון יותר אידיאלי לחלק מהדברים.
אני מחפש פתרונות שיאפשרו לי:
1. להחזיק חשבון השקעות בחו״ל. ההנחה כאן היא שיהיה לממשלה מאוד קשה עד בלתי אפשרי להטיל מס על חשבונות בחו״ל גם אם מקושרים ישירות לתושבים בישראל
2. אפשרות להעביר כסף מבנק בישראל ישירות לחשבון השקעות בקלות ובזול
3. אפשרות להעביר כסף מהחשבון השקעות ישירות לבנק בחו״ל ללא מעבר בבנק ישראלי
4. אפשרות להוציא כרטיס אשראי/debit ישירות דרך החשבון השקעות (אידיאלי) או לחלופין לפתוח חשבון בנק או פתרון אחר נוסף
5. מינימום דו״חות ועלות על תיאומי מס מול הרשויות בישראל/בעולם
כרגע ממה שאני מבין הפתרון האידיאלי לחשבון השקעות הוא Interactive brokers.
ממה שאני מבין אני יכול לפתוח ישירות דרך אקסלנס גישה ל-interactive brokers ולחסוך דו״חות למס בישראל (אקסלנס מטפלים). אבל האם זה נותן לי מענה לכל הדברים?
כלומר האם אני יכול לדוגמא להעביר כסף ישירות מהממשק ב-IB לבנק בחו״ל?
האם במקרה של תרחיש של הגבלות על העברות כספים עדיין יהיה אפשר להעביר כסף מהממשק ב-IB אם החשבון הוא דרך אקסלנס?
לגבי פתיחה ישירות ב-IB, כמה בלאגן זה עניין הדו״חות? מניח שזה פעם בשנה ועולה 1500-2000 שקל כמו דו״ח שנתי רגיל?
לגבי כרטיסי אשראי אני מבין שלא נתמך לישראלים ב-IB, האם אפשרי לבעלי אזרחות אירופית?
ואם לא, איזה בנקים/פתרונות מומלצים? (מוכן ליסוע לחו״ל כדי לפתוח את החשבון אם צריך)
יש כאן הרבה חברי פורום מנוסים, והייתי שמח לעזרה במציאת פתרון למטרות שלי.
אני מנסה לתת מענה לסיכונים מסוימים באחזקת כל הכסף בישראל:
1. תרחיש שבו יש הגבלה כלשהי על משיכת/העברת כספים בישראל
2. תרחיש שבו יש הגבלה כלשהי על מסחר במט״ח, לדוגמא מותר למכור עד X שקלים ביום
3. תרחיש הלאמת חשבונות/ מס חד פעמי על חשבונות בשוק ההון
קצת על המצב שלי:
יש לי כ-מליון שקל בחשבון בארץ דרך אקסלנס מושקע בקרנות שקליות שונות (MSCI, S&P). ההנחה שלי שיהיה מאוד קשה להעביר אותו בלי אירוע מס רציני, ולכן כנראה שאשאיר אותו כמו שהוא.
בנוסף יש לי דרכון אירופאי ככה שאשמח לדעת אם יכול לעזור לי למצוא פתרון יותר אידיאלי לחלק מהדברים.
אני מחפש פתרונות שיאפשרו לי:
1. להחזיק חשבון השקעות בחו״ל. ההנחה כאן היא שיהיה לממשלה מאוד קשה עד בלתי אפשרי להטיל מס על חשבונות בחו״ל גם אם מקושרים ישירות לתושבים בישראל
2. אפשרות להעביר כסף מבנק בישראל ישירות לחשבון השקעות בקלות ובזול
3. אפשרות להעביר כסף מהחשבון השקעות ישירות לבנק בחו״ל ללא מעבר בבנק ישראלי
4. אפשרות להוציא כרטיס אשראי/debit ישירות דרך החשבון השקעות (אידיאלי) או לחלופין לפתוח חשבון בנק או פתרון אחר נוסף
5. מינימום דו״חות ועלות על תיאומי מס מול הרשויות בישראל/בעולם
כרגע ממה שאני מבין הפתרון האידיאלי לחשבון השקעות הוא Interactive brokers.
ממה שאני מבין אני יכול לפתוח ישירות דרך אקסלנס גישה ל-interactive brokers ולחסוך דו״חות למס בישראל (אקסלנס מטפלים). אבל האם זה נותן לי מענה לכל הדברים?
כלומר האם אני יכול לדוגמא להעביר כסף ישירות מהממשק ב-IB לבנק בחו״ל?
האם במקרה של תרחיש של הגבלות על העברות כספים עדיין יהיה אפשר להעביר כסף מהממשק ב-IB אם החשבון הוא דרך אקסלנס?
לגבי פתיחה ישירות ב-IB, כמה בלאגן זה עניין הדו״חות? מניח שזה פעם בשנה ועולה 1500-2000 שקל כמו דו״ח שנתי רגיל?
לגבי כרטיסי אשראי אני מבין שלא נתמך לישראלים ב-IB, האם אפשרי לבעלי אזרחות אירופית?
ואם לא, איזה בנקים/פתרונות מומלצים? (מוכן ליסוע לחו״ל כדי לפתוח את החשבון אם צריך)