• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מעבר בנק עם הלוואות

always.smile

משתמש סולידי
דירוג
7
שלום לפורום, ראיתי דיון על מעבר בנקים אבל לא ראיתי שום התייחסות למעבר בנקים כאשר יש לך הלוואות בבנק? איך זה הולך?
ניסיתי כבר ללכת לבנק אוצר החייל ובנק מיזרחי טפחות ובואו נגיד שהם דורשים ממני מסמכים אינסוף וממש לא ממהרים לחזור אלי.
יש לי חשבון פעיל, אנחנו שני בני זוג עובדים . אישתי עם תזרים קבוע של 8-9 שקל ואני עם תזרים משתנה לפי העסק.
אני לא מבין למה כל כך קשה לעבור בנק. בנתיים בבנק לאומי כל פעם שאני מחדש הלוואה (הלוואות בלון) הם מעלים לי את הריבית וזה מעצבן וגם נמאס לי מהעמלות שאני משלם שם.

אשמח שלמוע מנסיון הפורום.
תודה,
שלמה

אתה צריך להבין. שהבנקים נזהרים לתת אשראי חדש ללקוח חדש מפני שהיו מקרים רבים שבהם נלקח אשראי ולא הוחזר. ועוד יותר נזהרים עם עצמאים. בכל זאת אם היסטורית האשראי שלך תקינה אתה יכול לנסות בבנק יהב שנותנים הלוואות טובות יחסית גם לעצמאים בפריסה ארוכה

הבנתי. ואיך טכנית זה יעשה? הם יתנו לי הלוואות דומות כדי שיכסו את ההלואות הנוכחיות בבנק?
אגב, אני מקבל קיביות נמוכות כי הכל מגובה ב-IRA שלי בקרן השתלמות.

למה אתה מחדש הלוואת בלון?
היו שתיים.
1. עכשיו הסתיימה , נלקה עם קניית הרכב במחשבה לשלם רק את הריבית ולהחזיר את ההלוואה במכירת הרכב. לפני כמה ימים הם סירבו לחדש פעם שלישית ולכן התזרים שלי נפגע).
2. הלוואה שרצה ונלקחה כחלק מהלוואה יותר גדולה כדי לשפר תזרים. לא יתנו לי לחדש אחרי אפריל. אז אין לי ברירה אלה להכניס לתזרים.

??
@שלמה.פ
אקפיץ את השאלה של אורי
אני מחזיק את הקרן השתלמות שלי באיי.אר.איי ישראל ובנק לאומי נתן לי הלוואה מול שיעבוד הקרן שם. ממש לא הסתכלו בבנק מה אני מחזיק. היה חשוב להם כמה כסף יש שם.

@אורי ג. השאלה שלך היא על החברה שמנהלת את הקרן השתלמות או הבנק? עקרונית אין קשר בין שניהם. יש עוד חברות שמנהלות קרן השתלמות ira זה לא דבר חדש. והבנק מתייחס לזה כמו קרן השתלמות רגילה. מקווה שעניתי.

אני מחזיק את הקרן השתלמות שלי באיי.אר.איי ישראל ובנק לאומי נתן לי הלוואה מול שיעבוד הקרן שם. ממש לא הסתכלו בבנק מה אני מחזיק. היה חשוב להם כמה כסף יש שם.
אתה הנחתת כאן פצצה.

יש לי מספר שאלות ואשמח אם תוכל להתייחס אליהם:
בנק לאומי הוא הברוקר שלך מול IRA ישראל?
האם דרשו שהקרה"ש תהיה נזילה?
האם התעניינו באחזקות בתוך הקרה"ש?
כנגד איזה שיעור מהקרה"ש ניתן היה ללוות?
מה היה גובה הריבית ?

ייתכן שיש פרצה בחוק והאיסור להעניק הלוואות חל רק על החברה המנהלת ולא על גופים אחרים, (ההבדל הוא כמובן שבנק לאומי מלווה מכספי עצמו בעוד הלוואות קלסיות מקרה"ש הן מכספי עמיתים, ייתכן שהמחוקק חושש להעמיד כספי IRA כביטחון להלוואות מכספי עמיתים אך אם בנק מוכן זו בעיה אישית שלו)

נערך לאחרונה ב:
אתה הנחתת כאן פצצה.

יש לי מספר שאלות ואשמח אם תוכל להתייחס אליהם:
בנק לאומי הוא הברוקר שלך מול IRA ישראל?
האם דרשו שהקרה"ש תהיה נזילה?
האם התעניינו באחזקות בתוך הקרה"ש?
כנגד איזה שיעור מהקרה"ש ניתן היה ללוות?
מה היה גובה הריבית ?

ייתכן שיש פרצה בחוק והאיסור להעניק הלוואות חל רק על החברה המנהלת ולא על גופים אחרים, (ההבדל הוא כמובן שבנק לאומי מלווה מכספי עצמו בעוד הלוואות קלסיות מקרה"ש הן מכספי עמיתים, ייתכן שהמחוקק חושש להעמיד כספי IRA כביטחון להלוואות מכספי עמיתים אך אם בנק מוכן זו בעיה אישית שלו)
חחח, לא ידעתי שמדובר בפצצה ושפרצתי דרך. אני שמח לשמוע :)

לעניינינו:
כששאלתי את איי אר איי ישראל על הלוואות הם אכן אמרו לי שהם לא מלווים ולכן פניתי לבנק לאומי כדי לשעבד את הקרן לטובת הלוואה וזה נשמע שאין לבנק בעיה להלוות כספים שלו.

דרך איי.אר.איי ישראל ניתן להשתמש במספר ברוקרים. שלי הוא אקסלנס , אסל גם בנק לאומי הוא אפשרות . הוא פשוט היה יקר יותר. הם ביררו איתי אם הקרן היא נזילה. במקרה אצלי לא הכל נזיל רישמית (כי מדובר בפחות מ-6 שנים) אבל מכיוון שיש הכלת ותק אז כל הקרנות הן נזילות (אני כמעט בטוח בזה - וגם אם לא האסטרטגיה שלי היא לפתוח כל שנה קרן השתלמות ולשים בה סכום מינימלי ואת רוב הסכום לשים בקרן הראשונה שלה בטוח יהיה הכלת ותק).

לא התעניינו באחזקות בקרן בכלל רק בסכום הסופי (ביקשו אישור של איי אר איי ישראל)

מכיוון שהסכום שלוויתי היה יותר נמוך מהרף של האחוזים שהם נותנים , אני לא זוכר בדיוק מה זה היה. 60-70% מצלצל מוכר. אבל יכול להיות שאני טועה.

הריבית היא 1.5-2.5 אחוז , תלוי בגובה ההלוואה , זמן....

מקווה שעזרתי

אגב, שמתי כאן פוסט גם על זה שאני רוצה לעבור בנק עם הלוואות מכיוון שכל פעם שההלוואה שלי מתחדשת , הם מעלים לי את הריבית למרות שהסיכון שלי יורד (הקרן השתלמות עלתה מאוד). אשמח לעזרה.

אני לא מבין למה כל כך קשה לעבור בנק. בנתיים בבנק לאומי כל פעם שאני מחדש הלוואה (הלוואות בלון) הם מעלים לי את הריבית וזה מעצבן וגם נמאס לי מהעמלות שאני משלם שם.
אגב, שמתי כאן פוסט גם על זה שאני רוצה לעבור בנק עם הלוואות מכיוון שכל פעם שההלוואה שלי מתחדשת , הם מעלים לי את הריבית למרות שהסיכון שלי יורד (הקרן השתלמות עלתה מאוד). אשמח לעזרה.
האם ניסית להתמקח איתם? להביא אישור מ IRA ישראל על יתרה עדכנית ?
אפשר לעבור בנק, בבנק החדש לקחת הלוואה ובאמצעותה למחזר את ההלוואות הקיימות, (יש כאן ניואנסים מה להגיד, כי לא בטוח שבנק החדש יסכים להלוות כסף לצורך מיחזור הלוואה אחרת)
אבל אם בנק לאומי הוא היחיד שנותן הלוואות כנגד IRA אז אין לך אלטרנטיבה.

אגב, כתבת שהם מעלים את הריבית בגלגול הלוואת בלון, לכמה זמן ההלוואת בלון הכי ארוכה שהסכימו לתת?

נערך לאחרונה ב:
חחח, לא ידעתי שמדובר בפצצה ושפרצתי דרך. אני שמח לשמוע :)
גבוה עבור "הלוואה מקרן ההשתלמות".
עכשיו נפל לי האסימון.
ההלוואה שלקחת לא ממש קשורה לקה"ש ואין שיעבוד שלו ובגלל זה הריבית הגבוהה יחסית, זה פשוט שיתוף פעולה עם IRA ישראל כנראה ובו הם רואים שבעצם תהיה לך יכולת החזר להלוואה שלקחת.
חתמת על מסמכי שיעבוד כלשהם?
סתם לקחת הלוואת סולו רגילה לדעתי בריבית סבירה ולא יותר.

עכשיו נפל לי האסימון.
ההלוואה שלקחת לא ממש קשורה לקה"ש ואין שיעבוד שלו ובגלל זה הריבית הגבוהה יחסית, זה פשוט שיתוף פעולה עם IRA ישראל כנראה ובו הם רואים שבעצם תהיה לך יכולת החזר להלוואה שלקחת.
חתמת על מסמכי שיעבוד כלשהם?
סתם לקחת הלוואת סולו רגילה לדעתי בריבית סבירה ולא יותר.
ממש לא. חתמתי על מסמכי שיעבוד. כשאני לא מזכיר את הIRA שיש לי ומדבר על הלוואה מדובר על 3-4 אחוז ריבית. רק כהira בתמונה הריבית יורדת. אם תגידו לי איפה אפשר לקבל הלוואות זולות יותר לira אני אעבור לשם.
@מתכנת ההלוואות הן לשנה ואני מחדש כל שנה. הם בנתיים הסכימו לחדש רק פעם שניה. לשנה נוספת. בשנה השלישית הם מדברים איתי על החזר של 20% מהבלון ואז על יתרת הסכום אוכל לקחת בלון חדש.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N מעבר בנק - איך מתבצעת בפועל קבלת ההטבות/התמקחות? צרכנות פיננסית 2
י מעבר בנק בשביל "כסף חדש" שוק ההון 0
G טופס 867 - מעבר בין בנק לברוקר מיסים 5
ש השפעת מעבר בנק על דירוג האשראי צרכנות פיננסית 0
ה מעבר בנק בזמן הליך סגירת הלוואה צרכנות פיננסית 1
S מעבר בנק לאחר כניסת רפורמת הניוד המהיר לתוקף צרכנות פיננסית 0
1337justme מעבר בנק חוץ מפק"מ שוק ההון 2
M אופטימיזציה של מעבר מברוקר ישראלי לברוקר זר + שילוב חשבון בנק אמריקאי צרכנות פיננסית 34
E מעבר בנק ומשכנתא צרכנות פיננסית 6
always.smile מעבר בנק צרכנות פיננסית 5
האופטימית מעבר חשבון בנק צרכנות פיננסית 37
ב האם מעבר בין מסלולי השקעה בקרן הפנסיה מצריך חיתום רפואי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S רגע לפני מעבר ל-IRA התיעצות אחרונה - האם לנייד כסף מקרן הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
O השוואת דמי ניהול או מעבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S התייעצות - מעבר ל-IRA (קרן השתלמות + קופת גמל) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
L מעבר IRA בקה"ש בלבד או קה"ש + פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 47
ד מעבר מפיקדון צמוד מדד לקרן כספית שוק ההון 3
M מעבר מחשבון אינטראקטיב בורקס ישאל לארה"ב? משהו השתנה? שוק ההון 1
G הרעה בדמי ניהול בגמל וקרן השתלמות עקב מעבר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
C מעבר לקנדה כתעודת ביטוח אוף טופיק 31
ט מעבר למדינה אחרת, מה הדרך הטובה ביותר להתנהל מבחינת המרה? צרכנות פיננסית 0
דו דו תהליך מעבר לגלובלנט קה״ש IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ו בירור הליך מעבר בין בתי השקעות ישראליים צרכנות פיננסית 4
T האם כדאי למשוך כספים מקרנות פנסיה/השתלמות מעבר לתקרה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M מעבר למערכת פתוחה בבית השקעות שוק ההון 3
M התלבטות לפני מעבר דירה שמייקר את הוצאות השכירות נדל"ן 13
כ קרן השתלמות מעבר לתקרה - חסרונות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
T מעבר מארה"ב לאירופה - אשמח להתייעצות שוק ההון 0
T התייעצות לגבי מעבר מארה"ב לאירופה (לא אזרח אמריקאי, לא תושב ישראל, כן אזרח של מדינת באיחוד האירופי) אוף טופיק 1
M מעבר לגלובלנט IRA פוסטים מאיכות נמוכה 4
T מעבר מבנק לבית השקעות בתיק מעורב שוק ההון 0
T קה"ש ופנסיה מעבר לתקרה - אופציות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Z מעבר לקרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ישראלי מצוי זוג אזרחים אירופאים עם נכות - מעבר לחו״ל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
M מעבר מתיק מנוהל בבורסת ת"א לתיק פסיבי מבוסס מדד עולמי שוק ההון 16
G מעבר בין מסלולי הביטוח בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S מעבר למיטב מ-IBI צרכנות פיננסית 7
החוזר בסולידיות מעבר מIB IL אינטראקטיב ברוקרס ישראל לIB (ארה״ב או capTrader ) או ברוקר זר אחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
Y כספים שהופקדו לקרן השתלמות מעבר לתקרה המזכה בפטור ממס שוק ההון 28
נ מעבר בין קרנות השתלמות (sp500) ו״אזהרה״ של סוכנת ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
V מעבר לבנק טפחות צרכנות פיננסית 1
אגוז_קוקוס מעבר למסלול פנסיה עם יתרת נכסים נמוכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
פיטר גריפין תרחיש היפוטתי - מעבר לחו״ל מיסים 2
P מעבר לספק חשמל פרטי צרכנות פיננסית 72
T מהפוסט של הסולידית על מיסוי: ״הפקידו באופן עצמאי לחיסכון פנסיוני מעבר לשיעורים החייבים בחוק״ דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 6
Y מיסוי על פיקדון צמוד מדד ללא שום תוספת ריבית מעבר שוק ההון 1
ש מעבר בין בתי השקעות בשל דמי ניהול שוק ההון 5
S מעבר מקופת גמל להשקעה למסחר עצמאי שוק ההון 2
ג שיטת המיסוי מעבר לתקרה בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
לאץ' מתי ואיך עושים מעבר באסטרטגיית השקעה? שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה