• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

מעבר אל חשבון מסחר באקסלנס טרייד - דורשים שאגיע לחתימה?!

• פותח הנושא פותח הנושא MP3lll
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

MP3lll

משתמש רשום
דירוג
1
מישהון מוכן להסביר לי את ההגיון העקום והמוזר הזה?!
אני סוחר בבנק במרכנטיל, הפלקציה ישנה, מעייף שם פתחתי לפי הסולידית חשבון באקסלנס .
בנק כתבתי את הבנק שלי האישי.
מה מסתבר? אי אפשר להעביר את החשבון במרכנטיל אל אקסלנס, אם אני בוחר שהחשבון יהיה מרכנטיל הוא חייב להיות הבנק ממנו נכנס כסף.
ניסיתי להסביר לבחור שם את הרציונל, הרי בגלל זה אני עובר, אני מעביר את התיק משם אליכם וסוגר את החשבון.

לא אם אתה עושה את זה ושם חשבון אחר, צריך להגיע פיזית לפתח תקווה לחתימה, איזה הזויים!

אתה מעדיף שמישהו שיגנוב במקרה את הזהות שלך, יוכל להעביר את כספך לבנק שלו?

מה המטרת התגובה שלך? הרי אין לו שום דבר להוסיף כאן, סתם זורק הערות לא קשורות.
ביקשת הסבר למה הם עושים זאת, סיפקתי הסבר, אמרת שאתה לא מבין את הקשר, אבל זה שאתה לא מבין את הקשר לא ישנה את הנהלים של החברה, אז האופציה הכי סבירה עבורך היא לעבור לחברה אחרת (בישראל כל בתי ההשקעות עובדות כך, אז זה משאיר לך את הבנקים או בית השקעות בחו"ל).

יכול לשאול גם אותך מה מטרת השרשור. הרי נראה שכל מה שאתה עושה זה להתמרמר על הנהלים של החברה (אין לזה שום ערך פרקטי)

לא מצליח להבין את הקשר, ממש אבל ממש לא.
ההקשר הוא שרוצים לוודא שאתה באמת אתה (באמצעות זיהוי פיזי) וחשבון הבנק החדש הוא באמת שלך לפני שמאפשרים לך להעביר לשם כסף.

אם לא היו עושים את זה אני הייתי יכול להתקשר לשירות הלקוחות, להעמיד פנים שאני אתה ולגנוב את הכסף שלך לחשבון שלי.

אני נסעתי אליהם לפתח תקווה. רציתי לראות את מי אני הולך לפרנס בעשרות השנים הבאות. ראיתי בניין משרדים מפואר עם המון חדרים נטושים ומעט פקידים זוטרים שמסתובבים בין מכונת הקפה לשירותים. אחרי כוס קפה וכמה דקות של חיפושים מצאתי את הפקידה הנכונה שלחצה על כמה מקשים במחשב ושלפה מהמדפסת ערימת ניירות. חתמתי, אמרתי תודה רבה והמשכתי לדרכי. השקעתי בזה בערך שעה אחת שזה כחמש דקות לכל שנה בהנחה שאני ישקיע שם עשרים שנה. לא כל כך נורא

אני סוחר בבנק במרכנטיל, הפלקציה ישנה, מעייף שם פתחתי לפי הסולידית חשבון באקסלנס .
בנק כתבתי את הבנק שלי האישי.
מה מסתבר? אי אפשר להעביר את החשבון במרכנטיל אל אקסלנס, אם אני בוחר שהחשבון יהיה מרכנטיל הוא חייב להיות הבנק ממנו נכנס כסף.
ניסיתי להסביר לבחור שם את הרציונל, הרי בגלל זה אני עובר, אני מעביר את התיק משם אליכם וסוגר את החשבון.

לא אם אתה עושה את זה ושם חשבון אחר, צריך להגיע פיזית לפתח תקווה לחתימה, איזה הזויים!
אגלה לך סוד שהם מסתירים.
אתה יכול לחתום על תצהיר ייעודי מול עו"ד או או בנקאי ולשלוח אליהם (עדיף בדואר רשום)
זה יהפוך את החשבון לחשבון 'פתוח', המאפשר משיכה גם לבנקים אחרים.
אם זה רלוונטי עבורך, אני יכול לחפש את המסמך המדובר.

ההקשר הוא שרוצים לוודא שאתה באמת אתה (באמצעות זיהוי פיזי) וחשבון הבנק החדש הוא באמת שלך לפני שמאפשרים לך להעביר לשם כסף.

אם לא היו עושים את זה אני הייתי יכול להתקשר לשירות הלקוחות, להעמיד פנים שאני אתה ולגנוב את הכסף שלך לחשבון שלי.
לא מדוייק.
בשביל זה היה אפשר לדרוש אימות כפול, או משהו דומה.
(משיכת כסף רק ע"י מסירה לפקיד קוד טלפוני זמני+קוד למייל זמני/קוד SMS זמני)
הרי תחשוב על בנק, זה בערך אותו המצב.
יש גם עוד פתרונות.

אאל"ט הסיבה הרשמית זה בגלל איזה חשש להלבנת הון.

אבל הסיבה שבתי ההשקעות מקפידים על זה בקפדנות, כי בתכל'ס זה גורם לאנשים להשאר ולשלם עמלות >:(

על שם מי החשבון במרכנטיל?
האם החשבון במרכנטיל משותף ובאקסלנס פתחת חשבון רק על שימך?
מה בדיוק ההסבר שניתן לך באקסלנס?

זה לא הם, זו קביעה של המדינה בתקנות כחלק מתהליך האסדרה של הנושא.
פתיחת חשבון אצל ברוקר, בצורה שאינה זיהוי פנים אל פנים, תתאפשר רק מול חשבון בנק בודד.
על מנת לפתוח את החשבון בברוקר לכל החשבונות של המשקיע, נדרש זיהוי פנים אל פנים, מול הברוקר, או מול נציג אמין כמו עורך דין או לעתים גם בנקאי.

תודה רבה לכולם קודם כל, אני לא מבין את הרציונל, לא ברור לי איך אתם כן.
חשבון כיום מרכנטיל - רוצה להעביר אליהם.
פותח חשבון, שם את החשבון האישי שלי.
מן ההגיון אם אני מבצע מעבר אליהם, אני סוגר את החשבון במרכנטיל, אז מה קשור נדרש זיהוי? בבנק אחד לא נדרש ב 2 כן נדרש? איפה ההגיון כאן?

מה אני אמור לעשות? להעביר אליהם את התיק ולהשאיר את מרכנטיל פעיל? איפה הרציונל כאן?

Delver אז בחשבון חדש הם לא דורשים כלום? כשיש 2 כן? מה ההבדל?

FIYaacov אני מחפש הסבר הגיוני, אני לקוח חדש, מן הסתם אני מעבר מעבר אליהם מחשבון אחד לחשבון אחר שנסגר.
עובדתית, חשבון אחד לא נדרש שום אימות, אז מה השוני?

yossik רק הגשתי בקשה לפתוח חשבון שם, מן ההגיון שמתי את החשבון האישי שלי בלאומי, כשהתקשרו לשאול פרטים, אמרתי שיש לי תיק במרכנטיל להעביר אליהם, הוא אמר לי אסור לרשום לאומי אז, חובה לרשום רק מרכנטיל, אז אמרתי לו, אבל אני סוגר את החשבון שם ועובר אליכם, ואז הכסף יגיע מלאומי, ופה נאמר לי שלא ניתן 2 חשבונות, ואני לא מצליח להבין מה הרציונל כאן, איזה אימות? מה זה שונה מחשבון אחד?​

הבנת הרציונל של החוק לא רלוינטית.
כרגע זה החוק והם פועלים לפי החוק.

אני מקווה שלפחות את הרציונל שלהם לפעול לפי חוק אתה מבין.
בבנק אחד לא נדרש ב 2 כן נדרש?
נכון.
אם אתה עובד רק עם בנק אחד זה נקרא "מערכת סגורה", ואז יש הקלה מיוחדת על בתי ההשקעות שמאפשרת להם לפתוח לך חשבון גם בלי זיהוי/נוכחות פיסית.
מה אני אמור לעשות?
לעבוד לפי מה שהחוק מאפשר להם.
יש כמה אופציות:
ללכת אליהם לזיהוי פרונטלי.
לחתום על תצהיר מול עו"ד או בנקאי, כמו שהציעו לך כאן
לנייד את חשבון ההשקעות לבנק שלך וממנו לבית ההשקעות, ככה תשאר במערכת סגורה מול בית ההשקעות.
ויש כמובן עוד המון אופציות אחרות.

אני מחפש הסבר הגיוני, אני לקוח חדש, מן הסתם אני מעבר מעבר אליהם מחשבון אחד לחשבון אחר שנסגר.
עובדתית, חשבון אחד לא נדרש שום אימות, אז מה השוני?
מרכנתיל זה לא העו"ש שלך?

מרכנתיל זה לא העו"ש שלך?
ההודעה הראשונה של פות"ש אכן מאוד מבלבלת ולא מובנת.
אבל ממה שהצלחתי להבין, יש לו במרכנתיל רק חשבון השקעות.
העו"ש שלו נמצא בבנק אחר (שאת שמו הוא לא ציין).

ומכאן מתחילה בעצם הבעיה - הוא רוצה להעביר כספים מ/אל חשבון העו"ש שלו שבבנק כלשהו, בעוד את תיק ההשקעות הוא רוצה לנייד לבית ההשקעות מבנק אחר.

חשבון כיום מרכנטיל - רוצה להעביר אליהם.
אחי תנשום עמוק, תקרא שוב את השרשור, ותבין את ההגיון. זה באמת הגיוני וחכם. אפילו בעיני רעיון מקורי ומבריק שמקטין בצורה משמעותית את הסיכוי שיגנבו לך כסף מחשבון ההשקעות. אני בכל אופן הייתי לגמרי מבסוט כשנודע לי על הרגולציה הזו.
כדי לפשט את זה תחשוב כאילו כל חשבונות הבנק בעולם מחולקים לשניים. חשבון אחד שממנו מועבר כסף לחשבון ההשקעות, וכל שאר החשבונות. החשבון שממנו מועבר כסף הוא בוודאות שלך גם בלי זיהוי פיזי. כי הגדרת אותו בזמן פתיחת חשבון ההשקעות והעברת ממנו כסף לחשבון ההשקעות. כל שאר חשבונות הבנק בעולם הם לא בטוח שלך. מאם מישהו יפרוץ לך לחשבון ההשקעות או יזייף מסמכי ניהול חשבון הוא יוכל לגנוב הכל. לכן אפשר למשוך כסף רק לחשבון המוגדר. עכשיו אם מישהו ירצה לגנוב מחשבון ההשקעות הוא יצטרך לפרוץ שתי מערכות הגנה: גם של בית ההשקעות (כדי להעביר לחשבון הבנק שלך) וגם של הבנק (כדי למשוך מחשבון הבנק שלך לחשבון הבנק שלו). מנגנוני האבטחה של הבנק הרבה יותר משמעותיים כך שגם אם נניח הגנב הצליח לפרוץ את שתי מערכות האבטחה והגיע לישורת הסופית של העברת הכסף מחשבונך לחשבונו, בסכום גדול הבנק יתקשר אליך לוודא שאתה באמת מבצע את ההעברה והגניבה תתגלה.
יתרון נוסף של השיטה הזו רלוונטי למי שנעזר במישהו אחר (שאינו בעל רשיון ייעוץ) כדי לנהל את החשבון. נניח אב שנעזר בבנו. כך הוא יכול לתת לבן את הססמא לחשבון ההשקעות כדי שיבצע פעולות, מבלי לחשוש שייקח את הכסף לעצמו.

אחי תנשום עמוק, תקרא שוב את השרשור, ותבין את ההגיון. זה באמת הגיוני וחכם. אפילו בעיני רעיון מקורי ומבריק שמקטין בצורה משמעותית את הסיכוי שיגנבו לך כסף מחשבון ההשקעות. אני בכל אופן הייתי לגמרי מבסוט כשנודע לי על הרגולציה הזו.
כדי לפשט את זה תחשוב כאילו כל חשבונות הבנק בעולם מחולקים לשניים. חשבון אחד שממנו מועבר כסף לחשבון ההשקעות, וכל שאר החשבונות. החשבון שממנו מועבר כסף הוא בוודאות שלך גם בלי זיהוי פיזי. כי הגדרת אותו בזמן פתיחת חשבון ההשקעות והעברת ממנו כסף לחשבון ההשקעות. כל שאר חשבונות הבנק בעולם הם לא בטוח שלך. מאם מישהו יפרוץ לך לחשבון ההשקעות או יזייף מסמכי ניהול חשבון הוא יוכל לגנוב הכל. לכן אפשר למשוך כסף רק לחשבון המוגדר. עכשיו אם מישהו ירצה לגנוב מחשבון ההשקעות הוא יצטרך לפרוץ שתי מערכות הגנה: גם של בית ההשקעות (כדי להעביר לחשבון הבנק שלך) וגם של הבנק (כדי למשוך מחשבון הבנק שלך לחשבון הבנק שלו). מנגנוני האבטחה של הבנק הרבה יותר משמעותיים כך שגם אם נניח הגנב הצליח לפרוץ את שתי מערכות האבטחה והגיע לישורת הסופית של העברת הכסף מחשבונך לחשבונו, בסכום גדול הבנק יתקשר אליך לוודא שאתה באמת מבצע את ההעברה והגניבה תתגלה.
יתרון נוסף של השיטה הזו רלוונטי למי שנעזר במישהו אחר (שאינו בעל רשיון ייעוץ) כדי לנהל את החשבון. נניח אב שנעזר בבנו. כך הוא יכול לתת לבן את הססמא לחשבון ההשקעות כדי שיבצע פעולות, מבלי לחשוש שייקח את הכסף לעצמו.
ואיך בדיוק הזדהות פיזית חד פעמית בפתיחת החשבון מונעת את שלל ההונאות שאתה מציג?

זה באמת הגיוני וחכם
זה לא. זה בעיקר עצלני (מצד המחוקק).
במקום לאפשר פתיחת חשבון אונליין בצורה נורמלית (כמו שעושים בברוקרים בחו"ל או אפילו בבנקים בארץ) הם הלכו על הדרך העצלנית - אפשר לפתוח חשבון אונליין, אבל אז החשבון יהיה מוגבל. מאוד.

מצד שני, לפחות הם איפשרו לפתוח חשבון אונליין ולא דורשים לבוא פיסית על כל פתיחת חשבון (מה שהיה המצב לפני שינוי התקנות הללו).
שמקטין בצורה משמעותית את הסיכוי שיגנבו לך כסף מחשבון ההשקעות.
לא, הוא לא.
עכשיו אם מישהו ירצה לגנוב מחשבון ההשקעות הוא יצטרך לפרוץ שתי מערכות הגנה
לא, הוא לא.
אין שום בעיה לגנוב לך כסף מחשבון ההשקעות בלי למשוך אותו בכלל. הכל רק ע"י ביצוע פקודות קניה ומכירה של ניירות בתוך החשבון.

@yossik רק הגשתי בקשה לפתוח חשבון שם, מן ההגיון שמתי את החשבון האישי שלי בלאומי, כשהתקשרו לשאול פרטים, אמרתי שיש לי תיק במרכנטיל להעביר אליהם, הוא אמר לי אסור לרשום לאומי אז, חובה לרשום רק מרכנטיל, אז אמרתי לו, אבל אני סוגר את החשבון שם ועובר אליכם, ואז הכסף יגיע מלאומי, ופה נאמר לי שלא ניתן 2 חשבונות, ואני לא מצליח להבין מה הרציונל כאן, איזה אימות? מה זה שונה מחשבון אחד?
ת'שמע, אני חושב שעכשיו הבנתי את הבלבול שלך. יש חוקים ובית ההשקעות צודק.
אם הבנתי נכון [אם לא הבנתי נכון אז אתה לא הסברת נכון] -
1. יש לך תיק השקעות במרקנטיל.
2. יש לך חשבון עו"ש בבנק לאומי.
3. פתחת חשבון השקעות חדש באקסלנס.
4. באקסלנס רשמת את החשבון הממן את תיק ההשקעות באקסלנס כבנק לאומי.
עד לכאן אין בעיה, והיכן הבעייה?
5. ביקשת להעביר את תיק ההשקעות ממרכנטיל לאקסלנס, אבל זה מתנגש ולא תואם כי יצרת בלגן.
אתה לא יכול להעביר ממרקנטיל לאקסלנס כאשר החשבון המקושר באקסלנס הוא בנק לאומי - זה החוק!
מה האפשרויות שלך?
להעביר את התיק ממרקנטיל לבנק לאומי [עולה פחות מ 10 ש"ח], תן כשבוע עד שהאבק ישקע.
אחר כך תעביר את התיק מלאומי לאקסלנס.
יתקנו אותי המומחים אם אני צודק או טועה.
בכול אופן, זכותו של בית ההשקעות לדרוש זיהוי פרונטאלי. זה כיסוי תחת בגלל גניתב זהויות והלבנת הון.
בכול אופן אני לא מבין את הבעיה להגיע למשרד שלהם, פעם אחת בחיים, ולסגור עניינים.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M מעבר לעריכת דין מראיית חשבון התפתחות אישית 8
P מעבר חשבון מאינטראקטיב ישראל לאינטראקטיב העולמי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
ttmoon שאלה לגבי חשבון השקעות עצמאי אל מול קרן השתלמות (מעבר להפקדות מעסיק) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M אופטימיזציה של מעבר מברוקר ישראלי לברוקר זר + שילוב חשבון בנק אמריקאי צרכנות פיננסית 34
ע מעבר לחו"ל - מה לעשות עם חשבון הברוקר הישראלי? שוק ההון 7
האופטימית מעבר חשבון בנק צרכנות פיננסית 37
א מעבר ברוקרים ב IRA- דרך גלובלנט צרכנות פיננסית 0
א מעבר בין עבודות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
F מעבר פנסיה מהפניקס להראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
P מעבר מביטוח מנהלים לקופת גמל או לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
מ מעבר לדלפק שוק ההון 0
ש המשך הפקדה לקרן פנסיה וביטוח מנהלים מעבר לתקופת הריסק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
J מעבר דירה לעיר אחרת. התפתחות אישית 4
א מעבר מביטוח מנהלים עם מקדם גבוה מובטח לקרן פנסיה במסלול סנופי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
N משיכת קרן פנסיה מעבר לסכום חודשי מינימלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
ד פעולות לביצוע בעת מעבר עבודה IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ מעבר מהמרכז (לא רחוק) אוף טופיק 8
O אשמח להכוונה ממי שהתנסה בזה מעבר מחשבון קאש למארגין בIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
L מעבר דירה בעקבות ריב שכנים נדל"ן 2
O מעבר ברוקר שוק ההון 0
H מעבר לבית השקעות זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
חובב_פנסיה2022 מישהו הצליח להאריך את תקופת הפטור מדמי ניהול באקסלנס טרייד מעבר לשנתיים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
I קניית ארון בעת מעבר דירה צרכנות פיננסית 2
A מעבר ללא מס בין מסלולים בקופת גמל להשקעה שוק ההון 1
G משיכת קרן פנסיה בעקבות מעבר לחו״ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
Q מעבר ל-IB ממייטב או אקסלנס ללא בנק בדרך שוק ההון 1
ETF Shark מעבר לבאר שבע: האם לבחור בסאבלט לסמסטר א'? נדל"ן 16
I מעבר לדירה - קניית מוצרים בזול צרכנות פיננסית 6
T מעבר מibi ל ib העולמית עם קרן שקלית שוק ההון 3
I מעבר בנק לפני כיסוי מלא של הלוואת הטבה פוסטים מאיכות נמוכה 0
E מעבר מתוכנן לחו"ל שוק ההון 4
F מכירת RSU שהבשילו בישראל לאחר מעבר לארה"ב מיסים 0
N המשך התנהלות בקרן פנסיה לאחר מעבר לחו"ל + ניוד מיסים 1
H מעבר פנסיה לא פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ארגמן מעבר מבית השקעות לבנק ושבירת המיתוס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 21
H מבקשת עזרה ועצות לגבי מעבר קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D מעבר מאינטרקטיב ישראל לIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 16
Z מעבר לעבודה מחו"ל תמורת קבלות מיסים 39
A מעבר כספים לIB ושימוש כללי בIB (העולמי) שוק ההון 14
M מעבר לקרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 56
משה Barista fire - מעבר למשרה חלקית במקביל למשיכה מתיק ההשקעות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 20
flower שינוי בביטוחי הבריאות - מעבר אוט' מביטוח ניתוחים "השקל הראשון" ל"משלים שב"ן" צרכנות פיננסית 27
ש הגדלת הפרשת חלק עובד לקרן השתלמות מעבר ל-2.5% פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
K האם שוק המניות לא יכול להיות מימוש של מעבר פשוט בין סוגי משאבים שוק ההון 47
littleSeal מעבר מעוסק זעיר לחברה גדולה יזמות והגדלת הכנסות 0
G מעבר מ-VTI ל-1183441 INVESCO S&P 500 UCITS ETF שקלית שוק ההון 35
מ מעבר למסלול מניות בקרן פנסיה בגיל 47 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 34
Y מעבר בין בתי השקעות וטופס 867 שוק ההון 6
F מעבר לעצמאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
I מעבר קרן השתלמות ואיפוס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3

נושאים דומים

Back
למעלה