• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מס על דיבידנדים מחו"ל

מאוד סולידי

משתמש רשום
דירוג
0
בתחילת החודש נכנס לי הדיבידנד הראשון שלי- תשלום צנוע של 13$. מתוך ה-13 הללו, בערך 3$ נוכו לי מס ע"י IB.
עברתי על מספר פוסטים בנושא אבל הם עסקו יותר בעניין של קבלת החזרי מס ולא על המיסים עצמם אז עדיין לא ברור לי העניין: האם אני אצטרך לשלם מיסים גם בארה"ב על הדיבידנד וגם בארץ כאשר ארצה למשוך אותו?
האם זה עניין שתלוי ברוקר? כלומר, האם ,ראיתי מספר אזכורים בנושא, פנייה ל-IB וניהול דיון איתם על התנאים והסכמים שקיימים בין ישראל לארה"ב (רוב האחזקות שלי הן מארה"ב) יפטרו אותי מתשלום מס בארה"ב?
האם המס תלוי מדינה בה אני משקיע או ברוקר? לדוגמה, אני משקיע דרך IB (שהם ברוקר אמריקאי למיטב הבנתי) ומקבל דיבידנד ממניה בשוק הקנדי למשל, האם המס עליו נגבה בהתאם למדינה בה חבר הברוקר שלי או לפי המדינה בה נסחרת המניה?

ב-IB מנכים מס כלשהו לפעמים זה 25%, לפעמים זה פחות, לפעמים יותר, לפעמים אתה מקבל בחזרה מס עודף שנוכה שנה שעברה בתחילת כל שנה.
כל זה לא משנה עובדה אחת:
אתה חייב בישראל 25% מס על דיבידנד שקיבלת.
בזכות אמנת המס בין ישראל ובארהב, אתה מקבל זיכוי על המס דיבידנד ששולם בחול - כלומר אם IB לקחו 25% אתה לא צריך לשלם בארץ. אם לקחו 20% אתה צריך להשלים עוד 5% בארץ. אם לקחו 30%, זבש״ך.

את התשלומים הללו עושים בגדול פעם בשנה בדוח שנתי (או פעם בחצי שנה אבל זה לא קריטי).

נערך לאחרונה ב:
האם אני אצטרך לשלם מיסים גם בארה"ב על הדיבידנד וגם בארץ כאשר ארצה למשוך אותו?
חבות המס בארץ נוצרת ברגע קבלת הדיבידנד ולא במשיכה.

בגדול, אלה חייב 25% מס בארץ, אבל אתה מקבל זיכוי על מה ששילמת בחול (כלומר תצטרך להשלים ל25% אם שלמת פחות מזה).
האם זה עניין שתלוי ברוקר?
ברוקר ישראלי יטפל בחבות המס שלך מול ישראל, בברוקר זר תצטרך לטפל בזה בעצמך.
אבל חבות המס עצמה לא תלויה בברוקר.
פנייה ל-IB וניהול דיון איתם על התנאים והסכמים שקיימים בין ישראל לארה"ב (רוב האחזקות שלי הן מארה"ב) יפטרו אותי מתשלום מס בארה"ב?
לא.
ההסכמים בין ישראל לארה"ב בסה"כ גורמים לזה שתשלם 25% לדוד סם על דיבידנדים במקום 30%.
האם המס תלוי מדינה בה אני משקיע או ברוקר?
תלוי במדינת התושבות של הנייר המחלק + במדינה (או מדינות) שבהן אתה משלם מס (כלומר מדינת התושבות שלך, ובמקרים מסויימים גם מדינת האזרחות שלך).
לדוגמה, אני משקיע דרך IB (שהם ברוקר אמריקאי למיטב הבנתי) ומקבל דיבידנד ממניה בשוק הקנדי למשל, האם המס עליו נגבה בהתאם למדינה בה חבר הברוקר שלי או לפי המדינה בה נסחרת המניה?
בהנחה שאתה ישראלי בלי אזרחות/תושבות נוספת, תשלם מס לקנדים לפי החוק בקנדה ואם זה פחות מ25% תשלם את ההפרש לישראל.

בזכות אמנת המס בין ישראל ובארהב, אצה מקבל זיכוי על המס דיבידנד ששולם בחול
לא מדוייק.
ממה שהבנתי, האמנה רק גורמת לזה שתשלם 25% לדוד סם במקום 30%. זיכוי מס זר מגיע מתוקף חוקי מדינת ישראל ולא מתוקף אמנת מס כזאת או אחרת.
כלומר בתאוריה גם על מס דיבידנד ששילמת למדינה שאין איתה אמנת מס תוכל לקבל זיכוי מס זר.

בהנחה שאתה ישראלי בלי אזרחות/תושבות נוספת, תשלם מס לקנדים לפי החוק בקנדה ואם זה פחות מ25% תשלם את ההפרש לישראל.
כלומר בתאוריה גם על מס דיבידנד ששילמת למדינה שאין איתה אמנת מס תוכל לקבל זיכוי מס זר.
אלא אם רואה החשבון שלי טעה, אז זה לא נכון, איפה שאין הסדרה באמנה, לא מעניין את המדינה מס ששולם למדינה אחרת.

אלא אם רואה החשבון שלי טעה, אז זה לא נכון, איפה שאין הסדרה באמנה, לא מעניין את המדינה מס ששולם למדינה אחרת.
לא, הוא דווקא צודק. אתה תשלם גם מס זר (בחלק מהמקרים) אבל אתה יכול לבקש החזר מס זר.
מה שקורה אצלי נגיד, באמת ממסים אותי מיסוי כפול בעת קבלת הדיווידנד - ואז הברוקר (הישראלי) עושה את החזר המס הזר ומזכה אותי בסוף התהליך. שאלתי אותם פעם למה זה ככה באמת, וזה בגלל האמנה לכפל מס שיש עם המדינה הספציפית הזו.
אבל בארה״ב וקנדה בפרט זה הרבה יותר straightforward ולא עושים את הפלונטר הזה.

תפנה אותו לפקודת מס הכנסה סעיפים 199-210.
רשום שם בפרוש שאתה מקבל זיכוי על מס ששילמת בחו"ל בלי שום קשר לאמנה.

לא, הוא דווקא צודק. אתה תשלם גם מס זר (בחלק מהמקרים) אבל אתה יכול לבקש החזר מס זר.
מה שקורה אצלי נגיד, באמת ממסים אותי מיסוי כפול בעת קבלת הדיווידנד - ואז הברוקר (הישראלי) עושה את החזר המס הזר ומזכה אותי בסוף התהליך. שאלתי אותם פעם למה זה ככה באמת, וזה בגלל האמנה לכפל מס שיש עם המדינה הספציפית הזו.
מה שאתה אמרת זה בדיוק הפוך ממה שהרו"ח שלו אמר.
החזר מס ממדינה זרה אומר שהברוקר שלך מראש לא הגדיר אותך נכון ושילם למדינה הזרה יותר מידי.
זה לא קשור לזיכוי מס זר ממדינה שאין איתה אמנה

חבות המס בארץ נוצרת ברגע קבלת הדיבידנד ולא במשיכה.

בגדול, אלה חייב 25% מס בארץ, אבל אתה מקבל זיכוי על מה ששילמת בחול (כלומר תצטרך להשלים ל25% אם שלמת פחות מזה).

ברוקר ישראלי יטפל בחבות המס שלך מול ישראל, בברוקר זר תצטרך לטפל בזה בעצמך.
אבל חבות המס עצמה לא תלויה בברוקר.

לא.
ההסכמים בין ישראל לארה"ב בסה"כ גורמים לזה שתשלם 25% לדוד סם על דיבידנדים במקום 30%.

תלוי במדינת התושבות של הנייר המחלק + במדינה (או מדינות) שבהן אתה משלם מס (כלומר מדינת התושבות שלך, ובמקרים מסויימים גם מדינת האזרחות שלך).

לא מדוייק.
ממה שהבנתי, האמנה רק גורמת לזה שתשלם 25% לדוד סם במקום 30%. זיכוי מס זר מגיע מתוקף חוקי מדינת ישראל ולא מתוקף אמנת מס כזאת או אחרת.
אם ניכו לי בארהב 25 או 30 אחוז,האם אני גם פטור מדיווח שנתי או שחייב לדווח אבל לא צריך לשלם?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אם ניכו לי בארהב 25 או 30 אחוז,האם אני גם פטור מדיווח שנתי או שחייב לדווח אבל לא צריך לשלם?
אתה שואל שאלה טובה שיש עליה הרים של דיונים בפורום. אפילו שאלו את מס הכנסה כמה פעמים, וכל פעם קיבלו מהם תשובה שונה.
רוב האנשים כנראה יגישו דו"ח ליתר ביטחון. מצד שני, יש סיכוי טוב שאם לא תגיש אף אחד לא יגיד לך כלום (בהנחה שאין סיבה אחרת שבגללה אתה צריך להגיש).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D האם מגן מס מתקזז מול מס ששולם על דיבידנדים מחו"ל? מיסים 63
A האם מס דיבידנדים מתקזז עם מס רווחי הון? שוק ההון 4
T IB החזירה מס על דיבידנדים שנוכה במקור בשנה שעברה מיסים 8
Y האם צריך להגיש דו״ח מס אם רק קיבלתי דיבידנדים מETF אמריקאי? מיסים 2
S ניכוי מס דיבידנדים של חברה ישראלית בקרן מחקה ישראלית וב IRA ישראלי מיסים 9
D מס על דיבידנדים בשוואב מיסים 4
A מס על דיבידנדים מיסים 8
L שווי דיבידנדים בחשבון ברוקר זר לצורך תשלום מס יסף מיסים 3
Echelon זיכוי/החזר מס בגין מיסוי במקור של דיבידנדים מארה"ב ע"י ברוקר זר מיסים 23
חתול לילה השקעה כשאין מס על דיבידנדים שוק ההון 3
F 1322: חשבון IB, יש הפסד רווח הון, אבל על דיבידנדים שולם מס במקור - למלא 2 טפסים? מיסים 7
F 30% מס על דיבידנדים ב-Interactive Brokers מיסים 2
A ניקוי מס 100% על דיבידנדים מיסים 9
L אתם מבינים כמה מס נגבה בשנה מסויימת על דיבידנדים וריבית וב-IB? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
J מיסוי דיבידנדים על מכירת קרן אירית צוברת CSPX וחישוב מס כולל שוק ההון 3
S החזר מס על דיבידנדים כנגד הפסדים ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
yossik מס על דיבידנדים משתנה שוק ההון 3
G ניכוי מס במקור דיבידנדים IBKR שוק ההון 9
לארוצה מס דיבידנדים בקרן אירית ב-IRA שוק ההון 3
מוריארטי מס על דיבידנדים ורווחי הון מחוץ לארה"ב ב-IB שוק ההון 9
adamshalev החזר מס דיבידנדים ב-IB צרכנות פיננסית 1
Cfy החזר מס דיבידנדים מנוכים במקור שוק ההון 309
Z תשלום מס על דיבידנדים של VTI + VXUS שוק ההון 3
M החזר מס דיבידנדים כנגד נקודות זיכוי - גם למס ששולם בחו"ל? שוק ההון 9
F ניתוח דחיית מס דיבידנדים לאמריקאים שוק ההון 16
I קיזוז הפסדים מול ניכוי מס במקור על דיבידנדים שוק ההון 19
R מס על דיבידנדים על ETF אמריקאי שמשקיע מחוץ לארה"ב שוק ההון 43
adamshalev כדאיות תיק דיבידנדים לעומת תיק צמיחה בהיבטי מס שוק ההון 85
S טופס 1301 דיווח על החזר מס משנה שעברה מיסים 5
S החזר מס - אבטלה מיסים 3
O האם מס עיזבון בארה״ב קיים גם בבנקים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
R מס על השכרת דירה - קיזוז מול שכירות מיסים 3
SolidAce מס יסף על מכירת ניירות ערך של ידועים בציבור מיסים 4
D תשלום מס למובטל שסוחר בברוקר זר מיסים 3
B החזר מס לבני זוג מעל 60 שאחד מהם נכה מיסים 2
מ בקשה להחזר מס מיסים 5
ע בהגשת 1301 יחיד מקוון אין אפשרות לבחור ב2025 כשנת מס? מיסים 47
ה שאלות על מגן מס וקיזןזי מס שוק ההון 1
K זיכוי מס על ביטוח חיים של משכנתא מיסים 0
פ דיווח מס IBKR שוק ההון 1
D מגן מס בדיעבד מיסים 4
י גמל IRA - טופס 867 / ניכוי מס במקור פוסטים מאיכות נמוכה 11
בן מלך תיאום מס מיסים 8
ס מה נחשב ל"אירוע מס"? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 20
B תשלום מס IBKR על 2024, 2025 -התייעצות מיסים 4
A איך מחשבים את הכסף הנחוץ לפרישה בהתחשב בכך שיש מס הכנסה על שוק ההון 32
ס בקשה להחזר מס בשנה שבה השתתפתי בESPP מיסים 5
T הקטנת תשלום מס מראש במקרה של סיום העסקה בחודש יוני מיסים 6
M תיאום מס על רווחים משוק ההון מיסים 3
Gari איך יודעים מה בסיס ההצמדה לצורך מס רווחי הון של קרן אירית מסוימת שנרשמה למסחר בבורסת תל אביב ונסחרת בש"ח? שוק ההון 12

נושאים דומים

Back
למעלה