היי,
אני שכיר שאין לו עוד הכנסות נוספות מעבר למשכורת (למעט דיבידנדים / מכירה בסכומים קטנים של ני"ע בתיק השקעות שמוחזק בבנק ישראלי),
ולראשונה הגעתי למצב שבו ההכנסות שלי בשנת המס עברו את הסף של 721560 ש"ח,
כך שלהבנתי אני חייב גם במס יסף וגם בהגשת דו"ח שנתי.
בגלל שזו הפעם הראשונה שלי, יש לי כמה שאלות בנושא:
1. רואי חשבון מוכנים לעבוד מרחוק (דרך אימייל/טלפון) או שצריך לקבוע פגישה ולבוא פיזית?
2. איזה מסמכים כדאי להכין לפני שפונים לרו"ח?
מניח שצריך 106 מהמעסיק, וגם מסמכים מכל המוסדות הפיננסיים שלי (בנק ישראלי + IB (אגב, שם רק מחזיק ולא מוכר, וגם אין דיבידנדים)).
יש עוד מסמכים רלוונטיים?
3. האם המידע ברשת לפיו חובה להגיש את הדו"ח עד 30 באפריל (אחרת מקבלים קנס) הוא נכון?
אם כן - איך זה מסתדר עם זה שהמעסיק מספק את טופס 106 רק בסוף מרץ?
צריך למצוא רו"ח בדיוק תוך חודש אחד, ושהוא יסיים להגיש אותו די מיד...
נשמע קשוח (בפרט שחודש אפריל מכיל השנה את פורים, ובדר"כ את פסח).
יש הקלות לפעם הראשונה?
4. בחודש מרץ קיבלתי בונוס שהיה ברור שביחד עם השכר החודשי שלי יביא אותי מעבר לסף עד סוף השנה.
במשכורת אני רואה סעיף "אחוז מס שולי" של 50% החל ממשכורת חודש מרץ (לפני כן 47%).
האם זה תקין שניכו לי 50% כבר ממרץ (ולאורך כל השנה), למרות שבפועל עברתי את התקרה רק בנובמבר?
אם לא - יש מה לעשות?
5. הבנק ניכה לי רק 25% רווח הון על דיבידנדים / מכירות קטנות שעשיתי בתיק ההשקעות לאורך השנה.
מניח שזה אומר שאני צריך להוסיף את מס היסף בעצמי.
איך עושים את זה טכנית?
מס הכנסה יגבו ישירות מהחשבון שלי? הרו"ח ייתן לי מספר חשבון להעביר אליו כסף? או אפשרות אחרת?
אשמח לכל תשובה (אפילו לחלק מהשאלות),
תודה רבה מראש לעונים!!
אני שכיר שאין לו עוד הכנסות נוספות מעבר למשכורת (למעט דיבידנדים / מכירה בסכומים קטנים של ני"ע בתיק השקעות שמוחזק בבנק ישראלי),
ולראשונה הגעתי למצב שבו ההכנסות שלי בשנת המס עברו את הסף של 721560 ש"ח,
כך שלהבנתי אני חייב גם במס יסף וגם בהגשת דו"ח שנתי.
בגלל שזו הפעם הראשונה שלי, יש לי כמה שאלות בנושא:
1. רואי חשבון מוכנים לעבוד מרחוק (דרך אימייל/טלפון) או שצריך לקבוע פגישה ולבוא פיזית?
2. איזה מסמכים כדאי להכין לפני שפונים לרו"ח?
מניח שצריך 106 מהמעסיק, וגם מסמכים מכל המוסדות הפיננסיים שלי (בנק ישראלי + IB (אגב, שם רק מחזיק ולא מוכר, וגם אין דיבידנדים)).
יש עוד מסמכים רלוונטיים?
3. האם המידע ברשת לפיו חובה להגיש את הדו"ח עד 30 באפריל (אחרת מקבלים קנס) הוא נכון?
אם כן - איך זה מסתדר עם זה שהמעסיק מספק את טופס 106 רק בסוף מרץ?
צריך למצוא רו"ח בדיוק תוך חודש אחד, ושהוא יסיים להגיש אותו די מיד...
נשמע קשוח (בפרט שחודש אפריל מכיל השנה את פורים, ובדר"כ את פסח).
יש הקלות לפעם הראשונה?
4. בחודש מרץ קיבלתי בונוס שהיה ברור שביחד עם השכר החודשי שלי יביא אותי מעבר לסף עד סוף השנה.
במשכורת אני רואה סעיף "אחוז מס שולי" של 50% החל ממשכורת חודש מרץ (לפני כן 47%).
האם זה תקין שניכו לי 50% כבר ממרץ (ולאורך כל השנה), למרות שבפועל עברתי את התקרה רק בנובמבר?
אם לא - יש מה לעשות?
5. הבנק ניכה לי רק 25% רווח הון על דיבידנדים / מכירות קטנות שעשיתי בתיק ההשקעות לאורך השנה.
מניח שזה אומר שאני צריך להוסיף את מס היסף בעצמי.
איך עושים את זה טכנית?
מס הכנסה יגבו ישירות מהחשבון שלי? הרו"ח ייתן לי מספר חשבון להעביר אליו כסף? או אפשרות אחרת?
אשמח לכל תשובה (אפילו לחלק מהשאלות),
תודה רבה מראש לעונים!!
נערך לאחרונה ב: