אני מנסה להבין מה זה יעזור.
חבות המס היא עליך בין אם המעסיק עשה טעות או לא.
יכול להיות שישיתו קנס גם על המעסיק שלך אבל זה יהיה מעבר לחבות המס שתצטרך לשלם.
מה שכן זה יכול לעזור להוריד קנס אם יש, אבל על ריבית והצמדות הם לא יכולים לוותר, זה סטטוטורי.
מה שכן זה יכול לעזור להוריד קנס אם יש, אבל על ריבית והצמדות הם לא יכולים לוותר, זה סטטוטורי.
לא היא לא.
למעסיק יש אחריות לנכות במקור ולהעביר בזמן. ההשלכה היא פלילית במידה ולא, אבל זה לא הופך את חבות המס לשלו.
כמובן שריבית והצמדה במידה והמעסיק אכן עשה טעות, בהחלט צריכים לחול עליו.
לא היא לא.
למעסיק יש אחריות לנכות במקור ולהעביר בזמן. ההשלכה היא פלילית במידה ולא, אבל זה לא הופך את חבות המס לשלו.
כמובן שריבית והצמדה במידה והמעסיק אכן עשה טעות, בהחלט צריכים לחול עליו.
אני לא מדבר על הפן הפלילי.
המעביד חייב לנכות מס במקור ולהגיש דו"ח ניכויים. לפקיד השומה סמכות להוציא לו שומת ניכויים והדיונים עליה יתנהלו כמו על כל שומה אזרחית, לרבות ערעור לבית המשפט.
מובן שיש חשיבות לעובדות המקרה לצורך השאלה מי יחוייב במס, אבל כשמתחילים את התהליך כדאי להיות מודע לכך שגם למעביד יכולה לצאת שומה (ואולי אפילו יצאה) .
ובמקרה כזה גם יהיה חייב להוציא לעובד תלוש שכר ו-106 הפרשים. (למרות שיכול להיות שאם היה flaky בזמן הניכויים, אז גם זה מן הסתם לא יעשה או שלא יתאמץ יותר מדי לחפש כתובת עדכנית לעובד).
ובמקרה כזה גם יהיה חייב להוציא לעובד תלוש שכר ו-106 הפרשים. (למרות שיכול להיות שאם היה flaky בזמן הניכויים, אז גם זה מן הסתם לא יעשה או שלא יתאמץ יותר מדי לחפש כתובת עדכנית לעובד).
עולם הניכויים הוא עולם בו קורים דברים מופלאים. מעביד שמחוייב בהרבה כסף יכול גם לנסות לתבוע את החברה שמכרה לו את תוכנת הניכויים. כפי שהעירו בצדק בשרשור אחר (נדמה לי שאתה), מעסיקים נוטים להחמיר כי אין להם סיבה לפתוח חזית מול מס הכנסה לטובת העובדים שלהם (ודאי במקום עבודה גדול בו יש סיכוי גדול שהעובד כבר יעבור למקום אחר עד שתתברר הטעות).
לדעתי, אם אין אינדיקציה להתחכמות של העובד, די מקומם לבוא אליו בחיוב לאחר שהסתמך על התלוש שיצא לו והשתמש בכסף, זה לא טיעון משפטי שמנצח תיקים, אבל כן לצורך ההתנהלות מול מס הכנסה והמעסיק הקודם.
לדעתי, אם אין אינדיקציה להתחכמות של העובד, די מקומם לבוא אליו בחיוב לאחר שהסתמך על התלוש שיצא לו והשתמש בכסף, זה לא טיעון משפטי שמנצח תיקים, אבל כן לצורך ההתנהלות מול מס הכנסה והמעסיק הקודם.