מה ההבדל בין 5110341 הראל כספית נקובה $ לבין 5127808?
מה יותר בטוח? אני רואה שהנקובת דולר היא קרן יותר גדולה מהחשופת דולר? מה זה אומר שאני עלול להתקע עם הקטנה יותר אם ארצה למכור? מה עדיף? נקובת דולר או חשופת דולר? לא כל כך מבין איך לבחור את הקרן האופטימלית? חוץ מהדמי ניהול
קרנות כספיות דולריות מאפשרות לך לעשות אחד משני דברים:
או לקנות אותן בשקלים, ואז השקלים שלך בתוך הקרן יומרו לדולרים ויושקעו בפקדונות/אג"ח כספיים דולריים קצרים וכו...וברגע שתמכור את הקרן תקבל את התמורה בשקלים.
התשואה שלך תהיה בתקופת האחזקה שווה פחות או יותר לשינוי בשער הדולר + הריבית הדולרית.
נגיד ולאחר שנה מנקודת הקניה שלך, הדולר התחזק ב10% ביחס לשקל + הריבית הדולרית הייתה בממוצע באותה תקופה כ 5%...ברגע שתמכור תקבל שקלים חזרה עם 15% תשואה(בגסות).
כמובן שאם הדולר יחלש לעומת השקל בין תאריך הקניה למכירה שלך תפסיד בשקלים...אבל זוהי הצמדה דולרית.
קרן נקובה $, היא קרן שאותה אתה קונה בדולרים...אין כאן שקלים...אתה פשוט משקיע בדולר, בקרן ישראלית שמשקיעה עבורך בנ"ע קצרי טווח והתשואה שתקבל עליהם היא פחות או יותר הריבית קצרת הטווח של הדולר האמריקאי(כרגע בין 5-5.5% שנתי). אתה קונה את הקרנות האלו בדולר...וכשתמכור תקבל דולרים.
בקשר לאיך לבחור...תחליט דבר ראשון אם אתה משקיע בשקלים או בדולרים..ואז הייתי שוקל להסתכל על התשואות של התקופה האחרונה מי עבדה הכי טוב(יש כאן הבדלים מזעריים בניהול שלהם...לא הבדל ענק), עם דמי הניהול הכי נמוכים + לוודא שאין שיעור הוספה(עמלה חד פעמית בעת הקניה)...