שלום, אחרי כניסה ראשונית לעולם הזה- יש לי כמה שאלות שאשמח לתשובה:
1. אי אפשרות לקנות ני"ע אמריקאים
שבאתי היום לקנות ני"ע אמרקאי- VTI- הופיעה לי ההודעה : Trading has been halted temporarily. האם הודעה זו קשורה לכך שלילה והבורסה סגורה? או שזו בעיה בנתונים שהקלדתי? ----האם יהיו שעות מומלצות לקנייה של ניירות זרים?(עריכה- הבעיה נפטרה כחצי שעה אחרי שהמסחר נפתח)
2. עמלת המרה
הבנתי שהמרווח שאני משלם על המרה הוא 0.5. כלומר החישוב הוא כזה:
אם שער הדולר הוא 3.58. אז אני מכפיל אותו ב1.005 -ויוצא 3.606.
נניח את התהליך הזה על סכום של 49900- אז יוצא : 13,838 דולר.
בלי עמלת מרווח הסכום היה יוצא : 13,907 דולר. כלומר ההפרש כאן הוא של - 69 דולר.
זה דיי הרבה, אך אני מאוד מבולבל. עד עכשיו קיבלתי את הרושם מהפורום שבתי השקעות בארץ הם לא משהו אבל יותר טובים מהבנק, ותכלס אין כזה הבדל בין בתי ההשקעות. אבל להבנתי- קיים פער דיי גדול בהמרות מט"ח כך - שאני תוהה אם עשיתי טעות בכך שהלכתי לIBI. האם בבתי השקעות אחרים המצב טוב יותר?
אני חדש בתחום, ורק עשיתי המרה אחת- אבל האם כדאי לי לעבור לבית השקעות אחר?
3. השקעה בקרן של הברוקר שהחשבון אצלו
. אני זוכר שקראתי אצל הסולידית- שאם יש קרן שמנוהלת על ידי בית ההשקעות שלך אז עדיף להשקיע בקרן הזאת כי משהו נחסך? (מה בדיוק ? ולמה?)
4. פטור ממס
שאני מסתכל באתר הבורסה על מידע על קרן וכתוב "במסלול המס: פטורה"? מה זה אומר? (לא מה25 מס רווחי הון? )
5. דמי ניהול
הדמי ניהול של הקרנות- מאיפה הם יורדים? (לדוגמא VTI- איפה ה0.04 מתבטא? )
אני ממש מבולבל מתחום העמלות, ואם יש למישהו מדריך או משהו שיכול לעזור אשמח. תודה רבה לעונים
1. אי אפשרות לקנות ני"ע אמריקאים
שבאתי היום לקנות ני"ע אמרקאי- VTI- הופיעה לי ההודעה : Trading has been halted temporarily. האם הודעה זו קשורה לכך שלילה והבורסה סגורה? או שזו בעיה בנתונים שהקלדתי? ----האם יהיו שעות מומלצות לקנייה של ניירות זרים?(עריכה- הבעיה נפטרה כחצי שעה אחרי שהמסחר נפתח)
2. עמלת המרה
הבנתי שהמרווח שאני משלם על המרה הוא 0.5. כלומר החישוב הוא כזה:
אם שער הדולר הוא 3.58. אז אני מכפיל אותו ב1.005 -ויוצא 3.606.
נניח את התהליך הזה על סכום של 49900- אז יוצא : 13,838 דולר.
בלי עמלת מרווח הסכום היה יוצא : 13,907 דולר. כלומר ההפרש כאן הוא של - 69 דולר.
זה דיי הרבה, אך אני מאוד מבולבל. עד עכשיו קיבלתי את הרושם מהפורום שבתי השקעות בארץ הם לא משהו אבל יותר טובים מהבנק, ותכלס אין כזה הבדל בין בתי ההשקעות. אבל להבנתי- קיים פער דיי גדול בהמרות מט"ח כך - שאני תוהה אם עשיתי טעות בכך שהלכתי לIBI. האם בבתי השקעות אחרים המצב טוב יותר?
אני חדש בתחום, ורק עשיתי המרה אחת- אבל האם כדאי לי לעבור לבית השקעות אחר?
3. השקעה בקרן של הברוקר שהחשבון אצלו
. אני זוכר שקראתי אצל הסולידית- שאם יש קרן שמנוהלת על ידי בית ההשקעות שלך אז עדיף להשקיע בקרן הזאת כי משהו נחסך? (מה בדיוק ? ולמה?)
4. פטור ממס
שאני מסתכל באתר הבורסה על מידע על קרן וכתוב "במסלול המס: פטורה"? מה זה אומר? (לא מה25 מס רווחי הון? )
5. דמי ניהול
הדמי ניהול של הקרנות- מאיפה הם יורדים? (לדוגמא VTI- איפה ה0.04 מתבטא? )
אני ממש מבולבל מתחום העמלות, ואם יש למישהו מדריך או משהו שיכול לעזור אשמח. תודה רבה לעונים
נערך לאחרונה ב: