• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מסלול עוקף סין - אסתי לאודר

• פותח הנושא פותח הנושא עידו ג
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

עידו ג

משתמש בכיר
דירוג
1,415
בעבר, הייתי משקיע במניות בודדות. לשמחתי שילמתי שכר לימוד זול מאוד ובשלב מוקדם החלטתי לעשות שינוי להשקעה פאסיבית נונשלנטית במדדים.
לא מחבב את המדד העולמי - חשוף לארה"ב בלבד דרך $EQQS ו$CSPX. בעבר, כשהייתי חשוף לסין והמפולת התקיימה, החלטתי שהספיק לי (בין היתר תודות לפורום והבלוג הנהדרים).
מכרתי בהפסד.
מאז מניות סיניות (בחלקן) השתקמו, אבל בסין באופן ישיר - לא אשקיע.
השבוע ניצלתי את העליות החדות ומימשתי רווחים על מנת לקזז את הפסדי ההון (שהרי לא צמודים לכלום וכדאי לממש אותם בהקדם).

חתמתי עם עצמי "חוזה" ב2022-2023.
אשקיע במניות בודדות רק עבור "הכיף והריגוש - במידה ואמצא מנייה ראויה". לא אתן למנייה בודדת לא אתן משקל גבוה מ10% למנייה בודדת (או מניות בודדות בכללותן)
מאז ועד היום לא השקעתי במנייה בודדת. היום ולאחר מעקב בשנה האחרונה, אני חושב להשקיע במנייה של $EL (אסתי לאודר).
לא אכנס לניתוח טכני כי אני חושב שהוא די מיותר.

מה שמעניין אותי היא סיבת ירידת הערך על פי הדוחות האחרונים של אסתי.
1) ירידה משמעותית בצריכה בסין - (עם כי רוב ההכנסות הן מאירופה וארה"ב, כבערך 65-70%).
2) חתכו את הדיבידנד שישלמו באופן ניכר.
3) תחזיות נמוכות לשנים הקרובות.

לי כמשקיע בשלב הצבירה המוקדם ממש לא אכפת מדיבידנד - אפילו אשמח שישאירו אותו לעצמם וייעלו את החברה.
לי כמשקיע בשלב הצבירה המוקדם - ממש לא אכפת מהשנים הקרובות.
לי כשמקיע שלא חשוף לסין, "שיקום היחסים" בין החברה לקהל הצריכה הסיני יכול לעשות נפלאות.
החברה פחות חשופה לבירוקרטיה וההחלטות (ההזויות) של הדיקטטורה הסינית - מה שהבריח אותי ממניות סיניות עם הזנב בין הרגליים בעבר.

אשמח לדעת החכמים לגבי הרעיון עצמו. במידה וישנם אנשים המושקעים ב$EL אשמח לשמוע למה. אם אתם גם שקלתם לקנות ועדיין על הגדר, אשמח לשמוע למה.
טיעונים בעד או נגד יתקבלו בברכה, רק אנא לשמור אותם עניינים ולא "מנייה בודדת זה פויה".

*הכותב משקיע מתחיל וחובב, אין מדובר בייעוץ השקעות ואתם אחראים לפעולותיכם.

מה שמעניין אותי היא סיבת ירידת הערך על פי הדוחות האחרונים של אסתי.
1) ירידה משמעותית בצריכה בסין - (עם כי רוב ההכנסות הן מאירופה וארה"ב, כבערך 65-70%).
2) חתכו את הדיבידנד שישלמו באופן ניכר.
3) תחזיות נמוכות לשנים הקרובות.
ואתה רואה את כל זה בתור סיבות למה כן להשקיע במניה?

טיפ קטן: אל תנסה לתפוס סכין נופלת, נדיר שזה עובד.

ואתה רואה את כל זה בתור סיבות למה כן להשקיע במניה?

טיפ קטן: אל תנסה לתפוס סכין נופלת, נדיר שזה עובד.
כן, עקב שילוב נסיבות.
בהנחה והחברה תשתקם ואני מאמין שתשתקם - אני גם לא חושב שמצבה כזה גרוע למען האמת, השנים הקרובות לא מעניינות אותי. והתחזית לשנים הקרובות לא רלוונטית עבורי. גם קיזוז הדיבידנד לא רלוונטי ולא מעניין בעליל. החשש היחיד הוא המצב בסין אבל זה כבר מתומחר, אם בעוד עשור או שניים המצב ישתפר (שוב, מאמין שישתפר) - הפוטנציאל כאן גבוהה. זה סיכון שאני מוכן לקחת ולדעתי הוא די מחושב לעומת החלופה (השקעה נוספת במדד או באג"ח).

לאחר קיזוז ההפסדים יש לי כסף פנוי. המדדים שוברים שיא חדש כל יום וכן יש חשש מסוים להכניס כספים אליהם כרגע. מצד שני, אני לא מתכוון לחכות עם הכסף בחוץ כי אני נגד תזמון השוק.
אני חושב שהמימושים בEL היו קצת היסטריים.

רק אנא לשמור אותם עניינים ולא "מנייה בודדת זה פויה".
אתרכז בעיקר :)
מניה בודדת/צבר מניות בודדות זה בעיקר לצורך אדרנלין לחובבי ההימורים, וכזכור יש לך נטיה לזה. כן, זה די טפשי.
כשהבן שלי החליט לא להקשיב לאמא המשעממת שלו (אחרי שפתחתי לו תיק השקעות מכספו, משעמם לטעמו כנראה), הוא שילב בין הרצון לאדרנלין לבין התזה של קנה ושמור להרבה שנים - בדיוק ההיפך ממה שלדעתי רצוי. אחרי הצלחות והפסדים (בעיקר הפסדים) הוא ויתר על כך ונשאר עם התיק שפתחתי פחות או יותר.
כשאתה קונה מניה של חברה אחת, עליך להיות עם אצבע על הדופק כל הזמן לגביה. לחפש נתונים חדשים וגם רכילות וחדשות.
אני חושבת שמניה כזאת אמורה להימכר בזמן כלשהו (שהוא לא ארוך או קצר בהכרח) לפי פרמטרים של תשואת גג שקבעת לעצמך (או הפסד גג).
אפשר להביא את אנבידיה כדוגמא למה אני לא צודקת (מי רוצה להפסיק להשקיע עם תשואות מטורפות כאלו?) אבל מה בחברת בישום ואיפור ותיקה מעניין אותך? היא מחדשת משהו? איך נראות התשואות שלה לאורך עשרות השנים של קיומה? מספיק משמעותיות כדי לייצר לך אדרנלין?

אמרו לו...
מודה שאני פרד עקשן וכנראה לא הייתי צריך לקחת את הצעד הזה.
חזרתי לשרשור ואני רואה שפספסתי תגובות.
יש עוד הרבה חששות כמו מלחמת סחר , וזה מבלי להכיר את המניה.
כבר מתומחר וההשפעה תהיה פחות או יותר על כל חברה וסקטור, אי אפשר לברוח מזה. לא חושש ממלחמת סחר כמו שאני לא חושש מלהשקיע ב100% מניות. לא סיבה מספיק טובה.

כשאתה קונה מניה של חברה אחת, עליך להיות עם אצבע על הדופק כל הזמן לגביה. לחפש נתונים חדשים וגם רכילות וחדשות.
מסכים ולא מסכים. אני אגב נהנה מזה כך שזה לאו דווקא חסרון. למשל היום חברת CFR (רישמון השוויצרית), פרסמה נתונים מעולים שגררו גם לעלייה אצל אסתי כציפייה לגדילה גם בדוחותיה.
אני נהנה להתעדכן ולהיות עם היד על הדופק, אך אני מקבל את זה כחיסרון לטווח ארוך בהחלט. לא תמיד אהיה כל כך משועמם, אני מקווה לפחות.

קרא את השרשור על מניית טבע, אני מאמין שתחכים.
קראתי וגם את השרשור של צים. אתם כולכם צודקים, אין לי אפילו ספק בכך.
הטעות מבחינתי, אם אני צריך לשים אצבע על משהו, היא שפעלתי רגשית.
אני מאוד משתדל להיות מנותק לחלוטין בשיקולים שלי בהשקעות.
אתייחס לזה כשכר לימוד יחסית זול במידה ודברים לא יסתדרו.

השאלה מה מורל הסיפור במידה וכן תהיה תשואה עודפת?
הרי אני מסכים שזו הייתה טעות. אני יכול גם למכור כעת, למה אני מתעקש?
שאלות לפסיכולוג אולי.
Thanks for listning to my Tedd talk

לא מבין מה ההגיון לקנות רק מניות של חברה אחת בייחוד כזאת עם פוטנציאל מוגבל לטווח ארוך (נגיד היא תחזור לשווי שיא שלה ואז מה? כמה השוק שהיא עוסקת בו צומח?).
לא הייתי שולל או תומך בקניה שלה בתור חלק מתיק של יותר מ5 מניות. אם יש לך הנאה בללמוד על שווקים וחברות קנייה של מניות יגרמו לך להיות מעורב. זה תחביב שהוא לאו דווקא יעיל ויכול להיות יקר (לחיוב או לשלילה).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A שינוי מסלול בפנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ש מהו מסלול מניות סחיר בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
iLikeLemons פנסיה - מעבר מסלול השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
G איזה מסלול/י משכנתא מומלץ לסלק בעת קבלת סכום כסף בירושה? נדל"ן 15
ת תמהיל משכנתא: מסלול מל"צ מול מסלול פריים, ועוד נדל"ן 6
M החלפת מסלול קבועה צמודה למסלול קבועה לא צמודה נדל"ן 19
ה מסלול ריבית משתנה במשכנתא - עוגן אג"ח לעומת פריים נדל"ן 6
Eugene200 שימוש בבונוס כספי לרכישת אופציות vested במסגרת סעיף 102 (מסלול הוני) מיסים 6
ב פנסיה מסלול סנופי - האם מגודר מט"ח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
A איזה מסלול לפרוע במשכנתא? נדל"ן 5
ש חיסכון לכל ילד - מסלול מחקה מדד sp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
ב קופת גמל מסלול מניות vs אקסלנס(וכדומה) טרייד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ש משכנתא לזמן קצר עם מסלול פיתוי נדל"ן 1
Y פרעון חלקי במשכנתא - איזה מסלול לפרוע נדל"ן 11
ס קופגל''ה מסלול שיקלי מול קרן כספית שוק ההון 5
L תהליך שינוי מסלול בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
D שינוי מסלול השקעה בקרן פנסיה - החתמת מעסיק ויועץ פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
mk1 מסלול עוקב מדדי מניות בפניקס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
deussex שאלה עבור הוריי - שינוי מסלול לאחר יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
S האם מסלול "הפניקס פנסיה מקיפה עוקב מדד S&P 500" מושפע משער הדולר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
B קופת גמל להשקעה מסלול עוקב מדד S&P 500 מול מסחר עצמאי שוק ההון 10
ז מיטב דש - גמל להשקעה - מסלול סולידי שוק ההון 0
B לבטים בנוגע לבחירת מסלול קריירה התפתחות אישית 9
G עזרה בבחירת מסלול עוקב מדדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
L קרן השתלמות מסלול שקלי כספי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ח בחירת מסלול מס נכון - שכר דירה מיסים 0
R חישוב מסלול מחדש בית פרטי או דירה להשקעה נדל"ן 20
M יתרונות וחסרונות של מסלול מק"מ ומסלולי מל"צ נדל"ן 0
י משכנתא קטנה וקצרת טווח איזה מסלול כדאי? נדל"ן 5
D דמי ניהול קופוג מסלול אינדקס במנורה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S גיליתי בדיעבד שלא העבירו אותי מסלול פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
N בחירת מסלול השקעה פנסיה והשתלמות לשכיר בן 51 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
Echelon שינוי מדיניות השקעה בפנסיה - מסלול S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M קופות גמת - מעסיקים ישנים - מסלול רכיב פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M קופת גמל - שינוי מסלול מרכיב פיצויים של מעסיק הקודם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S מיטב מסלול פסיבי מחקה מדדי מניות - האם יש עדכון לגבי החשיפה החדשה של המסלול בעקבות הרפורמה של רשות שוק ההון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
י שיקולים בבחירת מסלול מיסוי דירה מיסים 21
Tay מסלול פנסיה עוקב מדדים באלטשולר שחם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ת תשואות זהות באותו מסלול- SP500? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
צ העלאת דמי ניהול בשינוי מסלול השקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M שינוי מסלול השקעה בפנסיה - תוך כמה זמן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A ניודים מגוף אחד לאחר, שינוי מסלול השקעה - מה ידוע ומה לא ידוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
B תשואות של מסלול פנסיה לפי חודש (מחקה מדד s&p 500) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ מה קורה לתשואות קיימות כשמחליפים מסלול פנסיה/קה"ש? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
TalYaro1 מסלול בחיסכון ארוך טווח עם נטייה וחשיפה לרכיבי P/E. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M מחזור משכנתא - שעבוד שני, מסלול משתנה צמוד נדל"ן 2
B כסף בקופ"ג שמיועד לדירה בעוד שנה. לאיזה מסלול להעביר? צרכנות פיננסית 1
B כסף בקופ"ג שמיועד לדירה בעוד שנה. לאיזה מסלול לעבור בינתיים? צרכנות פיננסית 0
א מסלול פטור או מס שולי בהשכרת דירה מיסים 7

נושאים דומים

Back
למעלה