Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
שימו לב שהמסלול של מנורה הוא לא מחקה מדד MSCI World כמו שאר המסלולים שמחקים את ה- S&P 500 אלא הוא נקרא מדדי מניות חו"ל - פאסיבי ובהתאם גם המדיניות שבה מנהלי השקעה לא חייבים להשקיע לפי מדד MSCI World וגם יכולים לשנות את החלוקה בין המדדים בכל רבעון. זה כן מסלול שהוא יותר מפוזר וגם קצת דומה למדד הנ"ל, אבל הוא לא מחקה את המדד, לכן גם מדידת איכות העקיבה לא רלוונטית כאן.
שימו לב שהמסלול של מנורה הוא לא מחקה מדד MSCI World כמו שאר המסלולים שמחקים את ה- S&P 500 אלא הוא נקרא מדדי מניות חו"ל - פאסיבי ובהתאם גם המדיניות שבה מנהלי השקעה לא חייבים להשקיע לפי מדד MSCI World וגם יכולים לשנות את החלוקה בין המדדים בכל רבעון. זה כן מסלול שהוא יותר מפוזר וגם קצת דומה למדד הנ"ל, אבל הוא לא מחקה את המדד, לכן גם מדידת איכות העקיבה לא רלוונטית כאן.
1. זה עדיין לא אומר שהוא מחקה מדד אחד עולמי ו/או שמדיניות ההשקעה לא תשתנה. עדיין יש מנהלים שקובעים מדיניות השקעה.
2. השאלה הייתה על מסלול אחר, כלומר חוץ מבמנורה.
השאלה הייתה:
"יש קרן פנסיה (רצוי הלמן אלדובי) עם מסלול עוקב מדד מניות עולמי (לא sp500)."
להלמן אין אבל מנורה מפרסמים מסלול שהוא כזה, כפי שציינתי.
ברור שמדיניות השקעות יכולה להשתנות אבל צריכה להיות התאמה לשם המסלול - אנשים צריכים לדעת מה הכסף שלהם עושה. אין התחייבות למדד ספציפי אחד ( SP\MSCI ) ולכן הם יכולים לערבב אבל זה עדיין נכון לקרוא למסלול פסיבי מדדים מניות חו"ל.
למה? אם אתה מתכוון להוצאות ניהול השקעות שהן פטנט לגזור עוד קופון מהלקוחות על ייעוץ מקצועי חיצוני בהשקעות - בהשקעות פסיביות אמור להיות 0 (זה כל הרעיון של עקיבת מדד).
גם אם גוף חיצוני קונה עבורם את המדד - מה ההבדל אם קונים X חוזים של מדד אחד או X/2 מדד אחד + X/2 מדד אחר? אותה עלות.
לא יהיו 0 עגול משום שהחברות מנצלות את האפשרות לגבות דמי ניהול השקעות.
אבל היכולת שלהן להצדיק עלויות כאלה במסלולים פסיביים קטנה ולכן אמור להיות נמוך יותר מההוצאות במסלולים אחרים.
לגבי השאלה השנייה שלך, האם יש חסרונות בקרן פנסיה ברירת המחדל, אני לדוגמא נמצא באלטשולר, שהתייעצתי עם הסוכן הוא טוען שאלטשולר לא מנוסה בתביעות ביטוח ותייצג פחות טוב את הלקוח, היא יותר מנוסה בהשקעות, אישית לא מתמצא בזה מספיק.
לגבי השאלה השנייה שלך, האם יש חסרונות בקרן פנסיה ברירת המחדל, אני לדוגמא נמצא באלטשולר, שהתייעצתי עם הסוכן הוא טוען שאלטשולר לא מנוסה בתביעות ביטוח ותייצג פחות טוב את הלקוח, היא יותר מנוסה בהשקעות, אישית לא מתמצא בזה מספיק.
הידד!!
מצאתי קרן פנסיה שמחקה את המדד MSCI AC WORLD
בבית ההשקעות אינפיניטי מסלול הלכה זה מחקה את המדד הנ"ל
וכן בחסכון לכל ילד מסלול הלכה
העניין הוא שזה לא מוצהר באתר שלהם אבל מההתכתבות שלי איתם הם כתבו שזה מחקה את המדד העולמי. השאלה היא האם אני יכול לסמוך על מה שהם כותבים לי הרי אין להם ע"ז שום מסמך מחייב ובמיילים שקיבלתי היה כתוב שאין לסמוך על ההתכתבות איתם "התכתבות באמצעות דואר אלקטרוני עם חברת אינפיניטי ניהול תיקי השקעות (בישראל ובעולם) בע"מ ו/או חברת אינפיניטי השתלמות וגמל בע"מ ו/או חברות קשורות ו/או חברות בנות שלהן (כל אחת מהחברות הנ"ל, להלן:"אינפיניטי") הינה לצורך אינפורמטיבי ו/או כללי בלבד ואין להסתמך עליה לביצוע עסקאות כלשהן מכל מין וסוג שהוא"
וכן מוזר שבית השקעות יש לו מסלול שמחקה מדד מסוים וזה לא מרומז בשם של הקרן(כגון מחקה מדד S&P)או שאין שום מסמך מחייב
אשמח לתגובות
הידד!!
מצאתי קרן פנסיה שמחקה את המדד MSCI AC WORLD
בבית ההשקעות אינפיניטי מסלול הלכה זה מחקה את המדד הנ"ל
וכן בחסכון לכל ילד מסלול הלכה
העניין הוא שזה לא מוצהר באתר שלהם אבל מההתכתבות שלי איתם הם כתבו שזה מחקה את המדד העולמי. השאלה היא האם אני יכול לסמוך על מה שהם כותבים לי הרי אין להם ע"ז שום מסמך מחייב ובמיילים שקיבלתי היה כתוב שאין לסמוך על ההתכתבות איתם "התכתבות באמצעות דואר אלקטרוני עם חברת אינפיניטי ניהול תיקי השקעות (בישראל ובעולם) בע"מ ו/או חברת אינפיניטי השתלמות וגמל בע"מ ו/או חברות קשורות ו/או חברות בנות שלהן (כל אחת מהחברות הנ"ל, להלן:"אינפיניטי") הינה לצורך אינפורמטיבי ו/או כללי בלבד ואין להסתמך עליה לביצוע עסקאות כלשהן מכל מין וסוג שהוא"
וכן מוזר שבית השקעות יש לו מסלול שמחקה מדד מסוים וזה לא מרומז בשם של הקרן(כגון מחקה מדד S&P)או שאין שום מסמך מחייב
אשמח לתגובות